Athene liet zijn ambtenaren via de achterdeur weer naar binnen

Volgens een mediabericht zou Griekenland massief de bezuinigingscijfers hebben overtreden. Ondanks de verplichting om het aantal ambtenaren te reduceren, zou Athene in twee jaar tijd 70.000 staatdienaren hebben aangenomen.

Hoewel Griekenland zich ertoe verplicht zou hebben om slechts één op de vijf door pensionering vrijgekomen banen weer in te vullen, zouden er de afgelopen twee jaar 70.000 staatsdienaren zijn benoemd, berichtte het Griekse nieuwsprogramma “To Vima” zondag onder verwijzing naar een intern rapport van de schuldeisers-trojka van de EU, het IMF en de ECB. Volgens dat rapport zouden bijna alle vrijgekomen banen weer zijn ingevuld.

“Terwijl de regering wetten aannam om het aantal ambtenaren te verminderen, liet ze de mensen via de achterdeur weer naar binnen”, citeerde het programma een niet met name genoemd lid van de trojka. “To Vima” beriep zich bovendien op een rapport van de interim Minister van Financiën Giorgos Zannias, volgens welk het aantal Griekse ambtenaren met 692.000 bijna gelijk gebleven zou zijn.

Trojka verschuift bezoek

Ondertussen vielen er uitgerekend voor belangrijke onderhandelingen deze week twee sleutelfiguren van de nieuwe regering uit. Minister-president Antonis Samaras moet na een oogoperatie een week lang thuisblijven en kan niet deelnemen aan de EU-top. Ook de gedoodverfde Minister van Financiën Vasiliios Rapanos moet na een flauwte zijn krachten sparen.

Daarom werd zondag ook het voor maandag geplande bezoek van de zogenaamde trojka in Athene uitgesteld. Een nieuwe datum voor het begin van het controlebezoek van de schuldeisers aan Athene staat nog niet vast en zou over enkele dagen overeengekomen worden, werd er in Griekse regeringskringen gezegd.

Europeanen verwachten geen terugbetaling

Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië gaat een meerderheid van de mensen er intussen van uit dat Griekenland de gekregen financiële steun niet zal terugbetalen. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van kranten uit de vier landen. In Frankrijk rekent 85% van de mensen niet meer op terugbetaling, in Duitsland 84%, in Spanje 72% en in Italië 65%. Daarom zou een groot deel van de ondervraagden er ook voor zijn om als consequentie Griekenland uit de eurozone te zetten.

78% van de Duitsers en 65% van de Fransen spraken zich hiervoor uit in de peiling. In Spanje en Italië – ook zij crisislanden in het vizier van de financiële markten – valt het oordeel milder uit. Ongeveer de helft – 51% in Spanje en 49% in Italië – zijn voor een uitsluiting van Griekenland.

Het opgeven van de euro schijnt voor de ondervraagden echter geen optie te zijn. In Duitsland is 39% hier voorstander van, in Fr4ankrijk 26%, in Spanje 25% en in Italië 28%. De peiling in de vier grootste economische landen van de eurozone werd uitgevoerd door het Ifop-instituut in opdracht van de kranten “BILD am Sonntag”, “Le Journal du Dimanche”, “Corriere della Serra” en “ABC”. Tussen 18 en 21 juni werden in de vier landen bijna 4000 mensen ondervraagd.

Bron:

http://bazonline.ch/wirtschaft/konjunktur/Athen-liess-seine-Beamten-durch-die-Hintertuer-wieder-rein/story/31878314

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europeanisering, Griekenland. Bookmark de permalink .

9 reacties op Athene liet zijn ambtenaren via de achterdeur weer naar binnen

 1. Piet Klont zegt:

  ‘Het opgeven van de euro schijnt voor de ondervraagden echter geen optie te zijn.’
  Maar natuurlijk niet.
  Als je de gemiddelde burger hier al vraagt of hij het kwartje van Kok terug wil hebben of toch liever een €uro (terug) dan kiest ie voor de Drachme.
  Da’s logisch.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Kwartje van Kok terugvragen is gewoon een domme zet, wie er ook mee op de proppen komt. We krijgen het niet terug, dat Haagse zooitje geeft nooit iets terug, wat de heren als “tijdelijk” bestempelen is altijd definitief.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad, dan maar even hier. Want de Hongaarse autoriteiten zijn ook de weg volledig KWIJT! Alles doet voor mij sterk denken aan het GEZEIK van hoofddoekdragers als er commentaar op hun verzonnen lappen textiel wordt geleverd( respect voor m’n hoofddoek, dat soort shit e.d.)
  http://www.knack.be/nieuws/buitenland/hongarije-wie-de-vlag-beledigt-gaat-de-gevangenis-in/article-4000122113859.htm
  That dog don’t hunt, plegen ze in de USA nog wel eens te zeggen als iets niet werkt dan wel onhaalbaar is. Maw: in juridische zin slaan de Hongaren de plank volledig mis. Een vlag is geen rechtsspersoon zoals ambtenaren dat in dit land bv. noemen. Een een hymne idem dito.
  Hoe geschift moet je als landsbestuur zijn om commentaar op een hymne te bestraffen.???
  Ja, ik wéét het: in dit land raken ze ook hoteldebotel als je commentaar levert op onze duurste uitkeringstrekkers, wat natuurlijk ook van de ZOTTE is. Je hoort nl.nooit van ze of ze zich aangesproken hebben gevoeld, da’s nl. een “staatsgeheim” (kuch).
  Zouden de Hongaarse autoriteiten wel snappen dat belediging subjectief is?
  Lezer: dringt het tot u door dat belediging altijd subjectief is, dat geen rechter uitspraak kan doen over hetgeen een mens VOELT..???

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  De mensen die stemmen tegen het opheffen van de € hebben nog niet in de gaten wat de consequenties tot nu toe zijn.
  Ze zullen telkens meer gaan merken wat er gebeurt en daarnaar hun mening bijstellen.

  Like

 5. Piet Klont zegt:

  G.Deckzeijl zegt:
  26 juni 2012 om 05:33

  Dearest Gerritje,
  Ik heb u niet gevraagd mijn comment te bevestigen, maar evenzogoed dank….

  Like

 6. Pieter Helenius zegt:

  Hongarije: een van de weinige betrouwbare eurolanden en samen met Tsjechie het enige land dat zich verzet tegen de socialistische/communistische tendenzen van de EU.
  Dan kan ik mij absoluut niet druk maken over hun vlag. Beter dat dan de vlaggen op de Champs-Elysee na de verkiezingsoverwinning van Hollande…………..

  Like

 7. Pieter Veenstra zegt:

  Ja, die vlaggen op de Champs-Elysee gaven mij zeker het gevoeld dat het in Frankrijk binnenkort wel eens goed mis zou kunnen gaan. Die meute voelt zich nu gesterkt en gesteund door de nieuwe regering Hollande en zullen zich nog sterker gaan voelen en als zodanig ook zo gedragen tegen de autochtone Fransen!

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 14.46. uur, ik begrijp wel Pieter waarom de Fransen op de RODE PRESIDENT hebben gestemd. Slechts 1 reden, GRATIS geld van BRUSSEL, wat de nederlandse, duitse en finse belastingbetaler mag verzorgen. En ons “gesmolten pakje boter” MP RUTTE VVD, zag dat het goed was, evenals Jan Kaas de Jager CDA.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Nou het kan niet op het mooie nieuws vandaag. Lees op Else4, dat onze 1e Slaapkamer instemt met het ESM verdrag. Alleen de PVV, PVDD, CU stemmen tegen. Fijn, hoe op een achter namiddag onze soevereiniteit totaal verkwanseld wordt, door een stelletje vileine politici.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s