Breivik-slachtoffer eist meer vrijheid van meningsuiting

Op 22 juli 2011 ontsnapte hij op het Noorse eilandje Utøya ternauwernood aan de dood. Nu eist Bjørn Ihler meer vrijheid van meningsuiting en wil dit doel ondersteunen met de oprichting van een nieuwe stichting. Bijbedoeling: Niemand moet zich zoals Breivik niet gehoord voelen en alleen nog geweld als oplossing te zien.

“Die Welt” bericht:

“We hebben meer openheid nodig, zoals minister-president Jens Stoltenberg zei”, zegt Ihler. “Maar dat betekent voor mij, dat we moeten praten en discussiëren met rechtsen en rechts-extrmen, opdat zij een mogelijkheid hebben om zich uit te spreken en niet gewelddadig te worden.”

Met zulke zinnen geeft hij aanstoot. Zo werd de uitspraak door het grote publiek niet bedoeld, wordt er gezegd. (…)

Dat heeft hem al meerdere waarschuwende telefoontjes uit de partijcentrale opgeleverd. Bjørn Ihkler wil zich daardoor niet uit het veld laten slaan. “Ik ben eraan gewend om in de minderheid te zijn”, zegt hij zelfbewust.

Hij wil een NGO (niet-regeringsorganisatie) oprichten om de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. “We hebben discussies nodig waar iedereen aan mee kan doen”, zegt de aanstaande theaterwetenschapper. Dat zou ook voor extremisten gelden. (…)

Bjørn Ihler is ervan overtuigd: “Daarbuiten denken velen zoals hij. En wat ik heb meegemaakt, mag nooit meer gebeuren.”

Een zonder twijfel te begroeten concept, dat in een democratie eigenlijk normaal zou moeten zijn.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/06/breivik-opfer-fordert-mehr-meinungsfreiheit/#more-261186

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in NGO, Noorwegen, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Breivik-slachtoffer eist meer vrijheid van meningsuiting

 1. Anita Kloes zegt:

  Zoals het nu gaat in vele Westerse landen is het slechts een kwestie van tijd voor er nieuwe Breivikjes opstaan, want de linkse MSM zal zulke vrijsprekerij zoals dit slachtoffer nastreeft NOOIT toestaan.

  Like

 2. Pieter Veenstra zegt:

  Een lovend initiatief maar zoals Anita al aangeeft: Dat zal als het aan de (s)linkse media ligt, nooit gebeuren. Er zal eerst iets verschrikkelijks moeten gebeuren voordat de (s)linkse media inziet dat het anders moet, maar dan zal het al te laat zijn, vrees ik…

  Begrijp me niet verkeerd, ik keur het absoluut af bat Breivink heeft gedaan maar als er niet snel iets veranderd en mensen van rechtse signatuur dwars worden gezeten en gedemoniseerd worde zal het niet echt heel lang meer duren voordat iets dergelijks opnieuw gebeurd… en dan weten we allemaal wel wat de MSM dan weer zal zeggen/vermelden…

  Like

 3. TP zegt:

  Zo, zo, is er eindelijk een linkserd opgestaan die inziet, dat links niet het alleenrecht heeft op een mening?
  Maar hoe komt het, dat zoiets alleen na barbaars geweld boven komt drijven?
  Niettemin hulde voor Bjørn Ihler!

  Like

 4. Pieter Veenstra zegt:

  @hans: Correct gezien. Het is idd de linkse idioterie die met geweld komt aanzetten. Het is echter wel tekenend dat de linkse garde het alleen maar over (extreem) rechts heeft terwijl de afgelopen eeuwen de linkse heersers (zoals jij ook aangeeft) vele slachtoffers hebben gemaakt onder hem mom van socialisme.

  Tegenwoordig kun je als groep van rechtse signatuur niet eens een demonstratie organiseren zonder dat die verwenste linkse idioten met geweld die proberen tegen te houden en het idiote is dat het ze samen met de overheid ook nog lukt.

  Wat ik nog veel vreemder vind is dat linkse demonstraties niet vaak een vergunning nodig hebben terwijl voor rechtse demomstraties alles uit de kast wordt gehaald om die vergunning maar niet af te geven…. Dat geeft toch echt wel te denken en geeft een nieuwe betekenis aan de ‘vrijheid van meningsuiting’ en ‘recht van demonstratie’. Die twee gelden blijkbaar alleen als je van linkse signatuur bent…

  Hoe krom!

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Anita Kloes zegt: MSM zullen het nooit toestaan. Pieter Veenstra meent dat rechtse mensen worden gedemoniseerd. Hans van de Mortel waarschuwt voor de linkse slager die al zo’n 80.000.000 slachtoffers gemaakt heeft. Nu, dat waarschuwen is op zijn plaats. Ik krijg mijn TV-programma’s via BVN in het buitenland. Gisteravond werd ik vergast op een uitzending van Brandpunt. Wat een linkse feitenverdraaiers en haatzaaiers zijn dat. Ongelooflijk, wat een arrogante linkse demoniseerders. Daar moet via de internetkanalen tegen geprotesteerd worden. Er moet ook geen genoegen genomen worden met dat Wilders steeds maar WEGLOPER wordt genoemd. Had hij dan moeten blijven zitten en nee blijven zeggen. Of had hij moeten accepteren wat voor hem en voor de PVV en voor de miljoenen aanhangers ONACCEPTABEL was. De echte verraders van de belangen van het klootjesvolk zaten met Wilders in het Catshuis om de tafel. Wilders wilde niet mee doen aan dat verraad. VVD en CDA gingen vervolgens in het KUNDUZ-complot het verraad nog groter maken. En spijt dat ze er inmiddels van hebben. Berouw komt na de zonde en op 12 september volgt de straf. We moeten, door zoveel mogelijk via internet de waarheid bloot te leggen, zorgen dat de PVV van Wilders zo groot wordt dat er geen regering gevormd kan worden zonder de PVV. Daarvoor zullen we ook striijd moeten leveren met de verachtelijke MSM-demoniseerders. En de bewaking van Geert mag geen moment verslappen want ik heb de laatste tijd al via diverse kanalen uitspraken gehoord dat gevreesd wordt dat hem hetzelfde lot beschoren zou zijn als Theo van Gogh en Pim Fortuyn. DAT MAG NIET GEBEUREN !

  Like

 6. Pieter Veenstra zegt:

  En dan te bedenken dat velen willen dat de beveiliging van Dhr. Wilders wordt opgeheven want dat zou teveel geld kosten. Zijn ze nu helemaal besodemieterd? Dhr. Wilders is de ENIGE in de Nederlandse politiek die het beestje bij z’n naam durft te benoemen en zegt wat hij denkt. Het is van den zotte dat de linkse garde steeds maar weer hamert op de kosten van de beveiliging van de man die het goede met ons Nederlanders voor heeft.

  We zitten niet te wachten op een nieuwe politieke moord, hoewel velen van die linkse idioten dat het liefste zien gebeuren. Ook ik heb via een aantal kanalen de uitspraken gelezen/gehoord dat het tijd zo zijn dat Dhr. Wilders het zwijgen moet worden opgelegd en als dat niet goedschiks lukt dan moet het maar kwaadschiks! Dat wat Theo en Pim is overkomen mag niet nog eens gebeuren!

  Helaas moet ik constateren dat velen het liever zien dat Dhr. Wilders wordt omgebracht omdat hij een gevaar zou zijn voor de samenleving. Zeer fout gedacht. Het gevaar kwam van links en dat gevaar komt nog steeds van links in samenwerking met de islam. Zij zijn het kwaad dat met wortel en tak als onkruid moet worden uitgeroeid en niet andersom!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Idd. dat WEGLOPER gebruikt RUTTE ook nog steeds.
  Het geeft duidelijke het puberale niveau van die knaap aan.
  Uiteraard heeft Bjorn gelijk en wordt hij gedreigt om zijn mond te houden want links kan niet tegen kritiek.
  Idd. vroeger ging je de Goelag in of werd je opgehangen met allerlei andere variaties.
  Tegenwoordig wordt men doodgezwegen, belachelijk gemaakt en zelfs de mond gesnoerd.

  Like

 8. friki zegt:

  @M.A.L. Sion , 25 juni 21.35 uur
  Ja, helemaal mee eens! Maar hoe krijg je de boodschap over?
  Idd. de heer Wilders steeds maar weer de wegloper noemen, wat een demonisering, niemand heeft de heldhaftigheid om met gevaar voor eigen leven, ( jarenlang noodzakelijke beveiliging elke minuut van de dag) de vinger op de zere plekken te leggen. En dat allemaal hier in het “vrije” Nederland!!!?? Doorlopend wordt hij door de elites als laf, wegloper, of nog erger uitgemaakt. Wie toont hier nu heldenmoed?? Je moet maar durven!!! Voor een rechtgeaarde Nederlander is een stem op de PVV dan ook het enige juiste.!!

  Like

 9. friki zegt:

  En alle kamerleden ( behalve van de PVV) kunnen vrij en frank op hun fietsje naar buiten, zonder kogelvrijvest en zonder bewakers!! Dat zegt genoeg!!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  friki 16.58. uur, helemaal mee eens. Friki ook het gebler, dat hij niet in debat gaat is overdreven gesteld, ik heb hem wel degelijk zien debatteren in de 2e kamer. Wat ik heel goed van hem vind is zijn ruggengraat, Geert weigert om onze schatkist zo maar in te leveren in Brussel. Alleen daarom al krijgt hij mijn stem ook!

  Like

 11. toetssteen zegt:

  Ach, ze hebben al weer een ouwetje opgewarmd bij de SGP, niet dat er veel van klopt, want ook hier wordt wat vergeten, iets dat nu juist het verschil maakt. Maar daar leest Bert Brouwer kritiekloos overheen en gooit hem op DDS:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/06/daad-bij-het-woord-nl-mag-zijn-vingers-aflikken

  Het eerste punt waar vd Staaij in de aanval gaat tegen de PVV. Heeft iemand lust om het stuk aan flarden te schieten? Ik heb er namelijk geen trek meer in.

  Like

 12. toetssteen zegt:

  http://www.vn.nl/Standaard-Media-Pagina/Griekenland-de-kennis-van-toen.htm

  Kijk, dat gebeurde er toen. De cijfers klopten, met dank aan Goldman Sachs overigens. Wilders zat toen drie jaar in de kamer, maar nam geen deel aan het publieke debat. Tel daarbij dat hij verre van een econoom is en dus het opgeleukte plaatje geloofd zal hebben. Dat het CDA sceptisch was en idem de SGP, doet er niet toe. Het CDA zat toen in de oppositie trouwens, want het gebeurde onder paars. (wat het trouwens erg pikant maakt omdat als de Jager volkomen op de hoogte moet zijn van de bezwaren van destijds, hij is immers van het CDA. Tenzij het CDA tegen was om tegen te zijn….? Zou het?).
  Enfin aan de ene kant zat Zalm van de VVD, Nout Wellink (hé, dag CDA, zwaait even) en als staatssecretaressen van financiën de heren Willem Vermeend en Wouter Bos.
  Juist, maar Wilders heeft het gedaan……

  Like

 13. Pieter Veenstra zegt:

  Dat is wat zij graag geloven maar gelukkig weten wij wel beter… Hoe je het ook wendt of keert, Dhr. Wilders zal altijd de schuld krijgen, of hij er nu bij was of niet… Ze willen een zondebok en die hebben ze gevonden. Maar voor hoe lang nog?

  Like

 14. toetssteen zegt:

  @Pieter Veenstra
  Inderdaad.
  En als je er wat dieper induikt blijkt het allemaal onzin of gedeeltelijk waar, maar het deel wat ertoe doet, wordt weggelaten. Want vertel mij maar waarom het CDA tegen was als Wellink, nota bene van het CDA, vòòr was. Of vertelde hij wat anders tegen het CDA? Maar dan rijst bij mij de vraag: waarom doet de Jager dan nu alsof hij dat niet weet?
  Dáár zou dus het punt van kritiek moeten liggen.
  O, ook bij Zalm, Vermeend en Bos, als ook bij Kok, maar die partijen waren voor en zijn nog steeds voor (hoewel Zalm nu aan de zijlijn stilletjes wat sputtert). Echter ook zij hebben overduidelijk informatie achtergehouden. Indien niet zou ik als SGP voor die lui de leugendetector aan laten rukken. Of anders Ad Broere.
  Hier te vinden:
  http://adbroere.nl/ad-broere

  Like

 15. Daniel Deblaere zegt:

  Proficiat! Leve de vrije meningsuiting, altijd en overal!

  Like

 16. frank de vries zegt:

  Na het lezen van de laatste “Collumns van Cor Stoker”, die in- en buiten Europa weer een zelfde beeld ziet ontwikkelen als in de dertiger jaren voor Hitler aan zijn gruwelijke veroveringsoorlog begon, kan ik alleen maar zijn visie beamen. (Ik hoop dat U de rest wil lezen).

  Wat Nederland betreft zie ik de oorsprong in de door nieuwe Linksers gepropageerde nivellering in waarden en normen, door in opvoeding en scholing het gezag (kennisoverdragers) tot klasgenoten te degraderen en tevens het onderwijssysteem te vrijblijvend te maken (Mammoethwet).
  Toen sprak men van het hierdoor opvoeden tot een maatschappelijk kritische burger.
  Terwijl dit net zo ’n kortzichtige economisch-maatschappelijke blunder was als het een halve eeuw ontkennen van de vergrijzing van de geboortegolf na 1945.
  (Maar daar zijn praktisch alle naoorlogse Kabinetten schuldig aan voorbij gegaan!)

  Een politieke kortzichtigheid, die echter wel in het voordeel van het socialischme was.
  Geef de jonge onervaren en onvolwassen mens een volwassen stem en hij stemt links.
  Geef deze tevens de vrije onderwijskeus en er komen uitsluitend A-kandidaten en adviseurs op agogisch gebied op de arbeidsmarkt, die met schone handen veel gemakkelijk geld willen verdienen.

  Opvoeders en docenten werden (politiek) gedwongen om te vrijblijvend kennis aan te bieden.
  Elk kennispakket wat vandaag en morgen door de snelle (technische en wereldwijde) ontwikkelingen geeist werd om ons land toonaangevend en innoverend mee te laten blijven doen werd door dit linkse denken in de kiem gesmoord.

  Met de ontkerkelijking en de daarmee ingezette emancipatie van de vrouw werd (gelukkig) hun eeuwenlang religieus gedwongen afhankelijkheid van hun kostwinner en hoofd van de echtvereniging opgeheven, maar …. daarmee werden minder kinderen geboren.
  Echter mondiaal wel een groot goed, omdat overbevolking nog steeds een blijvend rampsenario voor de wereld blijft.
  Echter minder mensen zijn voor egoistische leiders (op bijna elk gebied) een ramp voor hun machtspositie.
  Minder kinderen per echtpaar leveren WEL meer inkomen en een grotere consumtie EN dus ook meer belastinggeld op.
  En dat is altijd welkom bij kortzichtige politici.

  Maar hoe vul je de terugloop van (je oorspronkelijk linkse) kiezers op?
  CDA en PvdA leven toch in principe van arme behoeftige en domme volgelingen?
  Dus werd de deur van Nederland (deze was al open door de E.U.) wijd geopend voor niet-westerse (dus arm en onontwikkeld) buitenlanders, die door deze politici vluchtelingen genoemd werden.
  Om de aantrekkingskracht op deze vluchtelingen nog te vergroten mocht het hen hier (gratis) aan niets ontbreken! Zo haalden tot nu toe PvdA en CDA hun nieuwe kiezers binnen.

  Die zelfde politiek egoistische kortzichtigheid heeft de tweedeling in onze samenleving veroorzaakt, doordat de hardwerkende autochtone werkenden gedwongen werden om meer belasting te moeten betalen voor al die miljoenen ingevoerde niet-werkenden bedelaars, die niet alleen zonder enige verplichting ons levensniveau eisten, maar ook behoud van hun (meestal anti-Nederlandse) oude cultuur en (tegenstrijdige) leefgewoonten.

  PvdA en CDA dicteerden toen autochtoon Nederland hun kritische rascistische en discriminerende mond te houden, want deze (uitsluitend voor PvdA en CDA) verrijkende culturen moesten maar gewoon geaccepteerd worden.
  Kijk maar eens hoe gastvrij elke westerse vluchteling in Saoedi-Arabië in de watten wordt gelegd!
  Dom gehouden en naief Nederland liet zich via schandalig overbetaalde linkse propagandeurs zoals Pauw & Witteman en vele linkse TV-miljonairs als een Paul de Leeuw indoctrineren om nog meer geld voor die arme vluchtelingen te blijven doneren! (via de belastingen nog extra gedwongen!).

  Alle politiek partijen zagen hoe deze vluchtelingen zich snel vermeerderden (kregen gratis kinderbijslag wat ze nog nooit hadden meegemaakt en hun vrouwen hadden nog steeds niets te vertellen, dan alleen veel kinderen te maken) en dit hier democratisch tot allochtoon politieke macht zou leiden!

  Nu komt daar bovenop de Europese geldkrisis, die voornamelijk door overbestedende linkse politieke partijen is veroorzaakt! De Wouter Bos oplossing heerst volop, door de belastingbetalende burger voor alle (links/christelijke politieke) schulden op te laten draaien! (VVD zwijgt, omdat ook zij hun toekomst in het Europarlement willen veilig stellen!).

  Alleen Geert Wilders met zijn PVV is de enige die (met dagelijkse inzet van zijn eigen leven!) van begin af aan deze ontwikkelingen heeft zien aankomen en heeft bektitiseerd.
  Maar daardoor werd hij (net als bij Pim Fortuyn!) door PvdA en CDA weggehoond als een gevaarlijke rascist en (Islam)Xenophobic. Nee, Wilders was (is) natuurlijk alleen maar een politiek gevaar voor het confortabele Haagse pluche van egocentrisch PvdA en CDA!

  Dit is recent weer schandelijk bewezen doordat zowel in de Eerste- als de Tweede Kamer, dat OM MAAR DE MOSLIMSTEUN OP 12 september te behouden ZIJ (PvdA, CDA, D66, SGP, CU EN NB VVD) ALLE BESCHAAFDE NEDERLANDERS TOT ORDINAIRE DIERENBEULEN HEEFT GEMAAKT.
  Ondanks onze reeds lang bestaande wetgeving tegen dierenmishandeling in de ruimste zin van het woord, mag NU elk (slacht)dier nu wettelijk en legaal in dit moderne, beschaafde en westerse land maximaal 40 seconden lang (onnodig wreed) lijden na een pijnlijk levend doorsnijden van zijn hals!
  (De CDA en PvdA-beulen leveren NU daarbij de veearts met chonometer!
  Als straks de Sharia (Isalamitsiche wetgeving volgens de Koran) met hun zelfde laffe instemming hier is ingevoerd, dan leveren ze ook de artsen bij het zelfde legale halsdoorsnijden van alle NIET-MOSLIMS!
  (Lees hun heilige Koran hoofstuk 9 vers 5: “Het is de heilige taak van de moslims om anders-gelovigen (DAT ZIJN WIJ ALLEMAAL!) te doden!”

  Daarin worden al jaren moslimjongetjes dagelijks geoefend!
  Zie: http://www.ajuaa.com/lookme/play.php?vid=153

  Dit filmpje zal onze linkse NOS heus niet in het nieuws van 20 uur aan naief Nederland laten zien!
  Tot Uw inkeer op 12 september.
  Het is voor ons allen een laatste kans op terugkeer naar een modern Nederlandse beschaving!
  Frank de Vries

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Frank de Vries; prima commentaar, hulde!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s