Vriend van Netanyahu ondersteunt tegenstander van Obama met enorme schenking

De Amerikaans-Joodse miljardair Sheldon Garay Adelson (79) doet een schenking aan de verkiezingscampagne van de Republikeinse kandidaat Mitt Romney van 100 miljoen dollar. Geen enkele andere Amerikaan heeft ooit zoveel geld uitgegeven in de verkiezingsstrijd tegen een Amerikaanse president als Adelson, wiens vermogen op 26 miljard Amerikaanse dollar wordt geschat en op de 12e plaats van de Forbes-lijst van rijkste mannen ter wereld staat.

Dat meldde vorige week de Israëlische radio. Sommigen beweren dat hij dit uit financiële redenen doet om de nieuwe belastingplannen van de Democratische Amerikaanse regering onder Barack Obama te torpederen. Volgens de wet mogen Amerikaanse burgers de verkiezingskandidaten met onbeperkte geldsommen ondersteunen. Uit Amerikaanse mediabronnen is te vernemen, dat de Democraten verrast en woedend zijn over Adelsons megaschenking aan hun Republikeinse tegenstander. Anderen zijn van mening, dat Adelson verborgen politieke bedoelingen zou hebben.

De zoon van Joodse immigranten uit Rusland is een zeer goede vriend van de Israëlische regeringschef Benjamin Netanyahu en zet zich in de Israëlische mediawereld enorm voor Netanyahu in. Adelson is de uitgever van het gratis Israëlische dagblad “Israel HaYom” (“Israël Vandaag”), dat voor het eerst in juli 2007 verscheen en in Israël als spreekbuis voor Netanyahu geldt. Deze krant heeft bijna een lezersaandeel van 40% en overtroefde daarmee het grootste dagblad van Israël tot nu toe, “Jediot Achronot”. De tweede naam van “Israel HaYom” is “BibiTon”, want zij verspreidt alleen maar goede dingen over Bibi. Daarmee bewees Adelson zijn vriend een dienst en zorgde voor een evenwicht in de Israëlische media, die Netanyahu al die jaren liever bekritiseerden dan prezen. Daarom bestaat de legitieme verdenking, dat er achter Adelsons eenmalige schenking aan de tegenstander van Barack Obama ook een politiek belang zit verborgen, want zonder twijfel is een Amerikaanse regering zonder Obama gunstiger voor Israël en Netanyahu. Dat is in ieder geval de mening van de huidige regeringscoalitie in het land, die Barack Obama als een politieke hindernis voor Israël beschouwt. De afgelopen vier regeringsjaren hebben bewezen dat Obama en Netanyahu elkaar niet mogen.

Bron:

http://tinyurl.com/6pxrboy

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Obama, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Vriend van Netanyahu ondersteunt tegenstander van Obama met enorme schenking

 1. Anita Kloes zegt:

  Volgens mevrouw Silvia Videler zouden zelfs lieden van de moslimbroederschap Barack HOUSSEIN Obama adviseren tijdens zijn leiderschap http://boinnk.nl/blog/; logisch dat Netanyahu en de grote Amerikaanse baas elkaar niet mogen.

  Fijn om vrienden op de juiste plaats te hebben 🙂

  Like

 2. Pieter Veenstra zegt:

  Ik bij het aantreden van Obama al gezegd dat ze nu een probleem hebben: Een wolf in schaapsklederen die er niet voor terugdeinst om zelfs valsheid in geschrifte te plegen om zijn zin te krijgen. Ik werd voor gek verklaard maar mijn woorden zijn wel uitgekomen. Dat blijkt des te meer uit de recente gebeurtenissen…

  Like

 3. Marijke . zegt:

  Er zijn heel veel rijken joodse menen in Amerika.Zou fijn zijn als er geen een op Obama zou stemmen.

  Like

 4. Pieter Veenstra zegt:

  Ik denk dat die inmiddels niet meer op hem gaan stemmen. En als ze dat al wel hadden gedaan bij de laatste verkiezingen, dan zullen ze daar inmiddels zeer veel spijt van hebben.

  Like

 5. Marijke . zegt:

  Pieter Veenstra .Een mens zit raar in elkaar .Kijk wat er in dit land gebeurt er zijn heel wat mensen die alles geloven wat de nos of onse rooie rakkers ze voorkauwt geloven.Lezen niet en nemen alles voor zoete koek.Hoe triest

  Like

 6. Pieter Veenstra zegt:

  Ik begrijp wat je bedoelt. Nog steeds is het zo, en ik verbaas me na al die jaren er nog steeds over, dat als onze zogenaamde leiders iets beloven, en men komt die belofte gewoon niet na dat mensen nog steeds met zo’n persoon weglopen en toch weer op hem stemmen. Dat zie nu nue wel weer met de komende verkiezingen van 12/9/2012. Plotseling wordt er weer vanalles beloofd maar als puntje bij paaltje komt, dan worden die beloftes eenvoudig weggewuifd.

  Hoe triest het ook mogelijn, men laat zich blijkbaar graag voorliegen en stinkt er met open ogen telkenmale steeds weer in. Het is alsof men een blind geloof heeft. Ik begrijp het echt niet meer. Het is gewoon heel triest hoe het met het korte termijn geheugen van veel mensen gesteld is. En van tijd tot tijd twijfel ik ook aan het lange termijngeheugen van velen…

  Ik ben bijvoorbeeld nog steeds niet vergeten dat onder het CDA door Lubbers werd beslist dat mensen met een huurhuis tijdelijk een huurverhogen staatswege kregen opgelegd. Dat tijdelijke is nu inmiddels zo’n 20-25 jaar en ik hoor er niemand meer over. Daar tegenover herinnerd iedereen nog steeds het kwarte van PvdA voorman Kok. Snap jij het nog? Ik niet meer

  Like

 7. Ik zou zeggen stort ook even een paar miljoen in de PVV-kas als je toch bezig bent vrienden van Israël te steunen.

  Like

 8. D. G. Neree zegt:

  duizendmaal excuus voor de dubbele naam dubbele naam

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Hij heeft waarschijnlijk een dubbele agenda zeggen enkelen.
  Er zijn altijd mensen die het simpele niet willen accepteren.
  Ik geloof zo maar dat die man zo´n hekel aan Obama heeft en gezien heeft hoe gevaarlijk hij is dat hij er alles aan doet om die man weg te krijgen.
  Als je zo oud bent en zoveel geld hebt heb je geen dubbele agenda meer nodig.
  Misschien heeft hij zo´n hekel aan een andere gevluchtte jood (SOROS) dat hij die manipulator wil saboteren.
  Goed voor Romney in ieder geval.
  D.G.N. mee eens.

  Like

 10. Hans zegt:

  Wat een vreemde site!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s