Hongarije: Strengere straffen voor smaad van nationale symbolen

De Stefanskroon van het voormalige Koninkrijk Hongarije

Het Hongaarse parlement heeft afgelopen maandag de straffen voor het beledigen van nationale symbolen aangescherpt. Wie in het vervolg het volkslied, de vlag of het wapen beledigt, kan rekenen op tot een jaar gevangenisstraf.

243 parlementariërs stemden voor de nieuwe regeling, 45 stemden tegen bij 43 onthoudingen, bericht het Hongaarse persbureau MTI. Als nationaal symbool geldt na een ingediende motie van de Jobbik-partij ook de Stefanskroon.

Strafrechtelijke aansprakelijkheid verlaagd naar 12 jaar

De wet maakt deel uit van een fundamentele hervorming van het Hongaarse Wetboek van Strafrecht. Ook werden o.a. de straffen voor geweldsmisdrijven, economische criminaliteit en seksueel misbruik verhoogd. De strafrechtelijke aansprakelijkheid voor zware misdaden werd verlaagd van 14 jaar naar 12 jaar.

Het recht op zelfverdediging werd daarentegen uitgebreid. Zo hebben de rechters in het vervolg de mogelijkheid om vaker zelfverdediging te laten gelden. Aanvallen op politieagenten en ambtenaren in functie worden in plaats van met 3 jaar tot nu toe met 5 jaar gevangenisstraf bestraft. Ook tegen schijnhuwelijken, waarmee buitenlanders het staatsburgerschap proberen te verkrijgen, moet harder worden opgetreden. De veranderingen treden op 1 juli in werking.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5612718c7d8.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hongarije. Bookmark de permalink .

31 reacties op Hongarije: Strengere straffen voor smaad van nationale symbolen

 1. Turul zegt:

  Goed zo, zo hoort het ook! Nationale symbolen moeten beschermt worden tegen belediging door meestal de linkse hoek of buitenlanders. Ook dat de straffen verhoogt zijn voor bv seksueel misbruik is fantastisch nieuws! Nu ben ik nog benieuwd wat de straffen worden voor het aangaan van een schijnhuwelijk.

  De heilige kroon van Hongarije heeft vanaf koning István (+/- jaar 1000) tot de communistische overname een speciale functie gehad binnen het Hongaarse bestel.
  Alles behoorde de heilige kroon toe als symbool van de Hongaarse (etnische) natie en niet aan de koning of andere machthebbers. Ook deze waren ondergeschikt aan de heilige kroon. Vandaar de begrijpelijke motie van Jobbik.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Prima helemaal mee eens. Laat het vooral ook gelden als een signaal richting EUSSR. Een dictaroriaal souvereine landen verachtende EU is het allerlaatste wat een Hongaar, Duitser, Fransman, Nederlander of wat dan ook wil. Eenheid in verscheidenheid en behoud van souvereiniteit dat is wat we willen en dat is ook waar we voor willen sterven. Nooit en nooit verruil ik mijn Nederlandse vlag voor de Europese vlag. In Hongarije nam de val van de Sovjet Unie haar aanvang. Dit is van grote symbolische waarde en laten we hopen dat de val van de EU nabij is. Beter een paar jaar zwaar weer dan toekomstige generaties opofferen aan een dictatoriaal Groot Europees Rijk onder Keizer van Rompuy.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  @ 1 en 2: jullie moeten toch ‘ns beter nadenken(of jullie bedoelen het sarcastisch, maar dat zie ik wel): wat je op bovenstaande foto ziet zijn geen mensen van vlees en bloed met gevoel. Het zijn gewoon dingen. Als je bv. tegen die kroon zegt dattie een druiloor is, komt er geen reactie, er komt nooit een reactie. Maar als je dat tegen Emiel Roemer zegt(vanwege z’n pseudo-EU-gekwek van vandaag) is het bijna zeker dat je een reactie krijgt. Om een lang verhaal kort te maken: de Hongaarse autoriteiten zijn nog gekker dan het paard van christus en dat was een ezel.
  De rest lees je hier: http://tinyurl.com/3v3kah7
  En een meer uitgebreide toelichting mbt belediging e.d. vind je rechtsboven in de header.
  Want aanschouwelijk onderwijs is het beste middel om mensen scherp te houden, vind ik.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Vraag: zijn er in België moslimvriendjes te vinden? Antwoord: Jawel, dat ies nochthans correct zunne!
  http://www.knack.be/opinie/columns/hoofddoekendebat-hang-het-liberalisme-aan-de-kapstok/opinie-4000123976946.htm

  Like

 5. benny zegt:

  blij om te zien dat er toch één lidstaat een degelijk beleid voert en nog enig norm en waarde besef heeft

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Benny, je hebt niks van de Hongaarse gedachtekronkels gesnapt.
  Eens kijken wat je begrijpt van het volgende…
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3278015/2012/06/27/Journaliste-als-stuk-vlees-voor-uitgehongerde-leeuwen-aangerand-op-Tahrirplein.dhtml

  Like

 7. benny zegt:

  @g.deckzeijl:ik vind het erg wat haar en ook lara logan overkomen is maar wie is zo maf om een westerse vrouw naar die einde beschaving te sturen om een reportage te maken.
  wat is de volgende stap,een jood in traditionele kledij naar iran sturen om een reportage te maken?en dan verwondert zijn dat hij daar gelyncht word

  Like

 8. vederso zegt:

  @ G.Deckzeijl. Hier is de bron en ik raad iedereen af het te lezen.

  http://natashajsmith.wordpress.com/2012/06/26/please-god-please-make-it-stop/

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Niet lezen, Vederso? Je moet me nooit nieuwsgierig maken. Maar m’n nekharen gingen recht overeind staan, onthou dat maar. Heb je link ook op AP geparkeerd. Kunnen onze gesubsidieerde “meelezers” nog wat van leren.(als ze willen)

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Alles wat de vermaledijde EU ook maar schade kan toebrengen JUICH ik toe, interesseert mij niet wat, voor mij mag de EU KAPOT!

  Like

 11. koddebeier zegt:

  @ Tom Hendrix. Als het kan graag vandaag nog, maar morgen mag ook.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Gerrit ik ben het met 22.23 niet eens.
  Ik kan me goed voorstellen dat volken oude symbolen hebben waar voor hun bepaalde waarden aanzitten die men moet respecteren.
  Uiteindelijk is het met de islam ook zo.
  Ik ben het helemaal eens met 1 en 2 over dat standpunt.
  Van mij mag je Bea ook inruilen want dat is een politiek figuur en ook nog verkeerd.

  Erg wat met haar gebeurt maaaaaar.
  Natasha gaat Caïro wel even redden.
  Nou sorry hoor.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Inbreng Geert Wilders in het debat over de Europese Top.
  Aanvang van Geert: ” Soms, dames en heren, als ik zwaar getafeld heb, stel ik me weleens voor wat er gebeurt als Nederland na de verkiezingen opnieuw in handen zou vallen van de eurofielen en de geldweggevers”.
  “Ik schrik dan zwetend wakker, omdat ik Mark Rutte weer in het torentje zie zitten. Bij de voordeur hangt een pinautomaat. Een flappentap van de STAAT die ons nederlands Geld uitspuugt. Ernaast hangt een groot bord met de volgende tekst in het Grieks, Portugees en Spaans”. “Pin hier voor GRATIS GELD, alstublieft en veel plezier ermee”. Mark . Bron: Nieuwsbrief PVV.
  Dat is duidelijk genoeg dunkt mij. Weg met de EU en Euro en gehaktdag 12/9.

  Like

 14. lucky9 zegt:

  @ Deckzeyl
  Knack is voor mij de gratis bijlage bij MO, het communistische politiek correcte en islamofiele zogezegd mondiaal magazine waarvoor ik geen cent betaal maar als abonnee toch bijna elke week een exemplaar door de strot van mijn brievenbus geduwd krijg. Zo indoctrineert men kinderen op kosten van hun ouders. Ze krijgen zo bijna elke week een soort islamofiele Völkische Beobachter in hun handen gespeeld en zijn zich van geen kwaad bewust. Goebbels zou het niet beter hebben kunnen doen.

  Dat een melkmuil als die Demeulemeester zijn intellectuele drolletjes mag deponeren in de ‘gratis bijlage’ bij MO is symptomatisch maar heeft tevens politieke bijbedoelingen want ook hier zijn verkiezingen in aantocht.

  Overigens bewonder ik de Hongaren. Zo moet het overal !

  @ Vederso om 2:12
  “This is not Egypt, this is not islam”.
  Dat zal wel ! Als je in Caïro het eerste al durft zeggen is het tweede een soort van nieuwspraak. In de trant van “Obama is helemaal geen moslim en Barosso en Ashton zijn wel verkozen door het volk.”

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @Louis, aan allen: respect is bedoeld voor MENSEN, niet voor dingen zoals kronen, hoofddoeken etc. Zie verder A brief history of religion, pag. 9 van de knop rechtsboven in de header. Met andere woorden: ik ben zeer gehecht aan m’n fiets maar ik ga er niet voor knielen..!!!!!!!!!!!! En een fiets beledigen kan ook niet. Snappen jullie het nou of niet?

  Like

 16. louis-portugal zegt:

  Gerrit ik dacht wel dat je het zo bedoelde, en daarvoor mag je Bea houden zoals ik al zei.

  Like

 17. benny zegt:

  @g.deckzeijl:dus volgens u moet er geen respect zijn voor bvb iemand zijn wagen want het is maar een ding,dankzij de multicuul word er wel al eens een wagen in brand gestoken nietwaar,mijn inziens een duur ding en zelfs noodzakelijk ding om naar bvb uw werk te gaan.ik ben hier nieuw op de site en kan me vergissen maar ben jij de debunker van de site?

  Like

  • Turul zegt:

   Geachte G.Deckzeijl

   natuurlijk is een kroon een ding, maar het gaat om wat het symboliseert voor , in dit geval, het Hongaarse volk. Het gaat dus om het beledigen van het Hongaarse volk en cultuur (identiteit) die strafbaar is gesteld.

   U kunt er lang en breed over uitweiden, dat het levenloze voorwerpen betreft, maar symboliek is nu eenmaal een deel van het menselijk bestaan. Wat zeker in wat voor vorm ook terug te vinden zal zijn in uw eigen leven.

   Daarnaast is het het recht van het Hongaarse volk om op het eigen grondgebied dit soort wetten te maken. Het word wat anders als men dat b.v. hier in Nederland zou afdwingen om de heilige kroon van Hongarije met respect te behandelen.

   Like

 18. E.J. Bron zegt:

  @benny

  Vraagje: “Wat bedoel je met ´de bunker´ ?”

  Webmaster

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb ’t opgegeven.

  Like

 20. benny zegt:

  debunker:welbespraakte mensen met een linkse mentaliteit die ingezet worden om rechtse argumenten zo goed mogelijk te weerleggen,de discussie van de essentie af te leiden of de rechtse argumenten in het belachelijke te trekken.
  het was gewoon een vraag en geen persoonlijke aanval op uw mening of persoon.
  mvg

  Like

 21. E.J. Bron zegt:

  @benny

  Welbespraakt is Deckzeijl zeker! Met een rechtse mentaliteit, die ingezet wordt om linkse “argumenten” zo goed mogelijk te weerleggen, de discussie juist to the point te brengen of de linkse “argumenten” belachelijk te maken (wat uiteraard niet al te moeilijk is 😉 )

  Dat is onze Deckzeijl!! 😀

  Like

 22. G.Deckzeijl zegt:

  Herzlichen Dank, Herr Bron. Besser geht’s nicht.

  Like

 23. E.J. Bron zegt:

  Gern geschehen, Herr Deckzijl! 🙂

  Like

 24. benny zegt:

  ikzelf ben een rechtse realist in hart en nieren dus zitten we aan dezelfde kant.
  als mijn vraag als beledigend geinterpreteerd is was dit zeker de bedoeling niet en bied ik mijn oprechte excuses aan,ik zoek enkel wat gelijkgezinde mensen met rechtse opvattingen want op de linkse onzin kan ik niet meer luisteren.

  Like

 25. E.J. Bron zegt:

  @benny

  Lang gezocht, maar uiteindelijk gevonden! Dan bent u hier aan het juiste adres! 😀
  (en die excuses zijn zéér zeker terecht!)

  Like

 26. Wat wordt hier: ‘De strafrechtelijke aansprakelijkheid voor zware misdaden werd verlaagd van 14 jaar naar 12 jaar.’ mee bedoeld? Minder zwaar straffen voor zware misdaden? Dan zou dan toch weer raar zijn.

  Like

 27. E.J. Bron zegt:

  Nee, daarmee wordt bedoeld, dat men nu jongetjes van 12 jaar voor zware criminele misdrijven aansprakelijk kan stellen!

  Like

 28. lucky9 zegt:

  Aangezien de ouders of voogden van 12-jarigen volledig verantwoordelijk en dus aansprakelijk zijn voor de gevolgen van de daden van de onder hun “hoede” staande kinderen levert dat geen enkel probleem op
  Ik zou zelfs zeggen integendeel!

  Like

 29. Oh, natuurlijk! Dom van me. Bedankt maar weer Bert!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s