De prijs van de Europese immigratie

(Door: Peder Jensen alias Fjordman)

In zijn in 2008 verschenen boek Et Delt Folk (“Divided A Nation”), bekeek de Deense historicus en schrijver Morten Jensen Uhrskov zorgvuldig de voor het publiek beschikbare bronnen. Hij toonde aan dat de openstelling van zijn land voor de massa-immigratie werd geregeld door slechts een deel van de bevolking, soms lijnrecht tegenover grote publieke oppositie. Grofweg waren de vertegenwoordigers van het politieke establishment, de media en de hoogste klassen voorstander van open grenzen, terwijl die van de lagere klassen vaak tegen waren. Deze kloof wordt door de bovenste segmenten van de samenleving voornamelijk gezien als veroorzaakt door racisme, vooroordelen, onwetendheid en xenofobie. Omdat de ontwikkelde klassen genoten van een virtuele hegemonie over het publieke debat, waren zij in staat om alle oppositie als haat en intolerantie te bestempelen, geïllustreerd door mensen zoals Pia Kjærsgaard van de Deense Volkspartij.

De welgestelden zelf woonden zelden in gebieden met veel immigranten en konden het zich veroorloven om te verhuizen, in ieder geval voor een tijdje als dat nodig was. Ze richtten zich op de abstracte en naar verluidt humanitaire aspecten van massale migratie. Immigranten worden simpelweg aangeduid als “nieuwe landgenoten”, die als bij toverslag altijd de autochtonen lijken te verrijken met hun aanwezigheid. In Denemarken zijn multiculturalisten er met succes in geslaagd om het neologisme nydansker of “nieuwe Denen,” een levendig, nieuw ras van mensen, dat momenteel bezig is de vermoeide en saai te stellen “oude Denen”, te vervangen.

Voor armere mensen was immigratie was concrete kwestie, zoals immigranten die hun buurt introkken en naar school gingen met hun kinderen. Voor alle duidelijkheid, voor mensen met geld betekende de globalisering in eerste instantie dat ze op vakantie konden reizen naar exotische landen en ze behandelden de wereld als hun speeltuin. Voor diegenen die minder goed af waren, betekende het dat de hele wereld plotseling in hun straat kwam wonen en de lokale speeltuin van hun kinderen overnam.

Toen de Titanic tijdens haar eerste reis over de Atlantische Oceaan een ijsberg raakte, net voor middernacht op 14 april 1912, waren de eerste mensen die konden zien hoe het water binnengoot de derdeklasse passagiers die zich toevallig het dichtst bij de waterlijn bevonden. Ondertussen dronken de rijkste passagiers goede cognac lang nadat het schip was begonnen met zinken. Ze realiseerden zich niet wat er al geruime tijd gaande was, omdat ze verder verwijderd waren van het daadwerkelijke probleem. De arme passagiers vormen nog steeds helaas het hoogste aantal slachtoffers, omdat de rijken profiteerden van het hebben van bevoorrechte toegang tot de reddingsboten.

We zien vandaag de dag hetzelfde fenomeen, maar op veel grotere schaal. Het hebben van islamofobie in het Europa van vandaag is net zo rationeel als het hebben van een ijsbergfobie aan boord van de Titanic in 1912.

Uhrskov Jensen publiceerde in 2012 een ander boek, Indvandringens Pris (“De prijs van de Immigratie”) over hoeveel geld de niet-Europese massa-immigratie zijn geboorteland Denemarken kost. Zijn conclusie is dat deze kosten groot zijn op het gebied van uitkeringen en de stijgende criminaliteit in combinatie met een dalende efficiëntie en technologische innovatie. Hij laat door middel van zorgvuldig onderzochte statistieken zien dat alleen bepaalde Aziatische immigranten in staat zijn om gelijke tred te houden met de Noord-Europeanen in het onderwijs. Een paar geschoolde immigranten uit India of elders kunnen concurreren, maar vooral die uit Oost-Azië: Japanners, Koreanen, Chinezen en in zekere mate ook Vietnamezen. Alle andere niet-westerse allochtonen vertonen lagere niveaus van vakbekwaamheid en deskundigheid dan Europeanen, velen van hen een stuk lager. Hierbij moet worden opgemerkt dat deze cijfers vrij goed correleren met een gemiddeld IQ, daar waar een paar andere Aziaten kunnen concurreren met de Europeanen, maar vooral Oost-Aziaten. Andere etnische groepen kunnen dat niet. Alhoewel het een taboe geworden is om dit te zeggen in de moderne westerse wereld, is het een goed gedocumenteerde feit dat IQ goed correleert met economisch niveau, voor zowel particulieren als voor naties. De geleerde Charles Murray heeft hier veel over geschreven.

Voormalig hoogleraar Helmuth Nyborg van de Universiteit van Aarhus in Denemarken, heeft controversieel onderzoek gedaan op het gebied van de genetische overerving van intelligentie. Zijn conclusie is dat de huidige massa-immigratie van niet-Europeanen zal leiden tot een algemene, opvallende daling in de gemiddelde intelligentie van de bevolking en, in lijn daarmee, een aanzienlijke daling in de economische en sociale competentie, wetenschappelijke vooruitgang, maar ook in technologische innovatie.

Al tientallen jaren hebben westerlingen te horen gekregen dat de immigratie uit minder ontwikkelde Derde Wereld landen “goed is voor de economie” en zal “betalen voor de toekomstige pensioenen.” Morten Uhrskov Jensen bewijst dat deze bewering onjuist is, niet alleen ten aanzien van Denemarken of Scandinavië, maar het geldt ook voor andere westerse landen. Bepaalde particuliere bedrijven hebben er mogelijk op korte termijn voordeel van, door het hebben van toegang tot goedkope arbeid en een onbegrensde exportmarkt. Socialistische partijen kunnen cynisch een betrouwbare kiezersbasis importeren van achterlijke volken die massaal stemmen op linkse partijen, zodat ze royale uitkeringen kunnen ontvangen van de hoge belastingafdrachten uit de meerderheid van de bevolking, waardoor in wezen de blanke autochtonen hun eigen kolonisatie door buitenlandse volkeren financieren. Voor het land als geheel zal echter niet-Europese massa-immigratie op de lange termijn een volslagen sociale en economische ramp blijken te zijn. De directe en indirecte kosten van immigratiebeleid van vandaag de dag, de kosten van de stijgende criminaliteit, de toename van corruptie en hogere uitkeringen plus de dalende concurrentiekracht, innovatie en genetische intelligentie, dragen bij aan de escalerende kosten voor landen die al in de problemen zijn als gevolg van stijgende tekorten en opeenhoping van schulden.

Een Deense denktank heeft berekend dat de netto kosten van immigratie maar liefst 50 miljard kronen per jaar is en dat waren voorzichtige ramingen. Een studie uit Denemarken vond dat elke tweede immigrant uit de derde wereld – met name uit islamitische landen – de kwalificaties niet heeft voor zelfs de meest lage baantjes op de arbeidsmarkt.

Een steeds groeiende groep van niet-westerse allochtonen in Noorwegen is afhankelijk van een bijstandsuitkering. Dit was de conclusie van een studie van Tyra Ekhaugen van het Frisch Centrum voor Economisch Onderzoek. Ekhaugens onderzoek stond haaks op de algemene stelling dat de arbeidsmarkt steeds meer afhankelijk wordt van de immigranten. De studie gaf een indicatie van het tegenovergestelde.

Ik heb eerder een paar keer geschreven over de kosten van massa-immigratie, bijvoorbeeld in de essays Wanneer Denen Danegeld betalen : Het Einde van het Scandinavische model of Wat kost de islamitische immigratie Europa?

Maar toch waarschuwde Erling Lae, een openlijk homoseksuele politicus van de Conservatieve Partij en daarna het hoofd van het stadsbestuur van Oslo, dat de stad dringend meer immigranten nodig heeft en dat het zonder hen een“complete chaos” zou worden.

In 2005 voerde Trygve G. Nordby, die gewerkt heeft voor de Socialistische Partij van Links, als directeur van het Noorse Directoraat Immigratie (UDI) aan, dat het land meer ongeschoolde immigranten nodig heeft en actief naar ze op zoek moet gaan. Later bleek dat het UDI onder het bewind van Nordby bijna een eigen immigratiebeleid had gevoerd door, in strijd met de nationale wetgeving, Iraakse immigranten het recht te geven zich te vestigen in Noorwegen.

Journalist Halvor Tjønn van de krant Aftenposten, een van de weinige echt kritische journalisten in Noorwegen die later in 2006 een vrij realistische biografie van Mohammed publiceerde, citeerde een rapport van het NHO, de Confederatie van Noorse Ondernemingen. Het NHO waarschuwde dat het huidige immigratiebeleid een ernstige bedreiging voor de economie van het land vormt. Noorwegen is een van ’s werelds grootste exporteurs van olie en aardgas als gevolg van de offshorevondsten in de Noordzee en elders. Maar volgens NHO bestaat het risico dat veel van de winst die Noorwegen verdient met de verkoop van olie moet worden besteed aan het betalen van bijstanduitkeringen voor zijn snel groeiende allochtone bevolking. Deze waarschuwingen werden genegeerd door de politieke leiders, maar toch is het probleem niet verdwenen. Het financieel dagblad Dagens Næringsliv meldde in 2012 dat onderzoeker Erling Holmøy van Statistics Norway samen met de vooraanstaande adviseur Birger Strøm, onderzocht hoe immigratie overheidsbudgetten beïnvloedt. Zij concludeerden dat het op de lange termijn zeer kostbaar zou blijken te zijn en verklaarden dat de massa-immigratie een zekere gelijkenis vertoont met een piramidespel.

Auteur Morten Uhrskov Jensen stelt dat de fundamentele trends identiek zijn in Zweden, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. De enige redelijke conclusie die hier uit kan worden getrokken is, volgens hem, om te stoppen met alle niet-westerse massa-immigratie. Maar toch gaan de westerse politieke elites door die massa-immigratie te bevorderen, in weerwil van steeds meer bewijs dat dit zeer schadelijk is voor hun eigen land. Deze gevaarlijke koppigheid kan veroorzaakt worden door ideologische blindheid of het kan zijn, omdat de politieke elites hun positie, prestige en persoonlijke privileges verbonden zien aan het handhaven van de status-quo.

De historicus Uhrskov Jensen vreest dat tenslotte alleen een grote traumatische gebeurtenis of een grote schok voor het systeem de westerse wereld momenteel van richting kan doen veranderen en naar een opnieuw redelijk en verstandig immigratiebeleid geleid kan worden dat in overeenstemming is met de belangen op de lange termijn van de Europese meerderheid van de bevolking.

Bron:

http://snaphanen.dk/2012/06/27/fjordman-the-price-of-european-immigration/

Auteur: Peder Jensen (Fjordman)

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Europa, Immigratie, Islam, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

22 reacties op De prijs van de Europese immigratie

 1. nederlandsverzet zegt:

  interessant stuk is dit vederso om te bewaren

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Prima stuk Vederso. Maar voor Denemarken, kunnen we ook NEDERLAND invullen. Het is hier geen flikker beter, wat door de achterlijke politiek hiervan in de laatste 40 jaar is het van KWAAD tot ERGER gekomen. En let wel buiten de vileine LINKSEN, hebben ook het CDA en de VVD de massa-immigratie toegestaan, net als in Denemarken, ten behoeve van de schurk WIENTJES cum suis, om goedkope arbeidsslaven te hebben, waardoor verdomme onze eigen nederlanders werkloos zijn geworden. Braken moet ik van de volgende partijen: CDA,VVD,PVDA,D66, al deze klootzakken hebben meegewerkt aan de massa-immigratie in ons land. Laten we dat niet vergeten op 12 september!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  O ja, weliswaar off topic, maar de gangster MONTI EU Italië dreigt MERKEL met dwarsliggen, als HIJ niet zijn zin krijgt, en die ZIN IS,CONSTANT GRATIS GELD VOOR SPANJE<ITALIË, GRIEKENLAND en FRANKRIJK. Ik hoop zo dat de hele EU kapot gaat!

  Like

 4. Marcel zegt:

  wordt het niet eens tijd om er met zijn allen iets aan te doen.
  Stem om te beginnen op Wilders.
  steek eens eens een moskee in de fik

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Marcel 20.26. uur, met het eerste ben ik het zeker eens. Met het tweede wat meer moeite, hoewel de muzelmensen met gemak kerken en synagogen “in de hens”zetten. Maar mijn gweten heeft moeite met geweld, dat vind ik erg moeilijk Marcel. Maar 2 is evenzeer te begrijpen.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Heel goed artikel, Vederso!

  Zoals al gezegd is: Iets om te bewaren.

  Like

 7. JooJootje zegt:

  Gratis geld trekt de verkeerde vrienden aan.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Joojootje, U heeft het begrepen, maar Rutte en de Jager niet hoor.

  Like

 9. benny zegt:

  de kostprijs van migratie zal ook wel zijn aandeel hebben in de huidige financiele crisis.wij betalen om mensen te onderhouden die ons haten en hier de boel willen overnemen,hoeveel gekker kan het nog?wij sponsoren onze eigen ondergang opgelegd door de linkse multiculti-feaks.

  Like

 10. benny zegt:

  feaks moest freaks zijn

  Like

 11. nicolazien zegt:

  Onze elite heus niet zo gek als het wel lijkt, als je tenminste weet wat het eigenlijke doel is van de massaimmigratie, dat is namelijk de vernietiging van het christelijke Europa, dan begrijp je dat ze heel goed bezig zijn, wie kan je daarvoor immers beter binnen halen dan islamieten? En het is niet alleen links, ook rechts heeft deze verborgen agenda, zelfs het CDA: het was geen ; slip of the tongue’ toen Donner zei dat hij geen moeite heeft met invoering van de sharia..

  Like

 12. vederso zegt:

  De kosten van 50 miljard Dkr. per jaar betekenen in de praktijk;

  Mr. Q

  Posted: 27 June 2012 – 20:27 – Reply

  For english speaking readers it may be difficult to know the impact of 50 billion danish kroner on the Danish economy. For your information it is about 3% of the total GDP (Total size of the economy)

  This may not sound as much. But one have to remember a few things:

  1. It is pr. year
  2. Due to the demographic devellopment, and the tendency in immigrant societies to repeat the patterns of the past the problem is likly to accellerate
  3. If the extra costs due to immigration is to be financed through a public deficit, the accumulated extra debt will have a signifcant negative impact on all in society, except for the absolute oldest members.
  4. 3% of GDPis actually the EU limit for a public deficit. The 3 % therefore makes the difference between a public budget that is in balance or stretched to the maximum.

  (op Snaphanen.dk)

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Nicolazien 22.53. uur op 28/6, het is nog erger geworden bij het CDA, ze willen moslims toelaten als lid!

  Like

 14. friki zegt:

  En Rutte zei: “we zijn niet tegen de islamisering”. Alle partijen verwelkomen de islam, behalve de PVV als ik het goed heb. Wilders had de kosten van de immigratie al 2 jaar geleden laten berekenen, dat mocht eigenlijk niet, kosten waren 7.2 miljard per jaar.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @friki 14.34 uur, en als deze woestijnratten niet waren gekomen, dan hadden we in 2 jaar tijd, de lastenverzwaringen dik opgevangen. Maar VVD,CDA,D66,PVDA,GL hebben vet “schijt”aan de eigen bevolking. Laat 12 september deze kliek maar ondergaan. Hoewel het misschien raadzaam is om in de gaten te houden wie de stemmen TELT. De communist LENIN had dat al goed gezien, toen hij zei: ” Het maakt niet uit wat de kiezers hebben gestemd, maar wel WIE de STEMMEN telt.
  Ik zie onze elite pluche plakkers in staat, om de kieslokalen te bemannen met hun vrindjes, om de verkiezingen te manipuleren. De haat tegen de PVV is ZEER GROOT!

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Nou, ze hebben het weer voor elkaar met hun Eurotop. Draghi de polit commisaris van de KOMINTERN EU was zo blij als een kind. En allen, ook Mw. Merkel waren poeslief voor elkaar.
  Tja, ze hebben nu geregeld- voor de vorm- dat banken die slecht c,q. rood staan, royaal geld mogen hebben uit het NOODFONDS. Wat een leugenbende is het toch, hier blijkt maar weer uit, dat het helemaal niet om de inwoners van Europa gaat, die mogen doodvallen, de politici zijn de loopjongens van de BANKEN het GROOTKAPITAAL. Nu begrijp ik ook waarom de smeerlap ZALM (VVD) zo een fijn baantje heeft gekregen in de BANKWERELD. En de onnozele RUTTE juicht mee net als de bolle de Jager. En wij MOETEN deze criminelen BETALEN!

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  En gezien het bovenstaande commentaar, hoe kan men het verzonnen krijgen, schulden maken om schulden te betalen. Dat hele kanker EU systeem zou voor mij vandaag nog mogen ontploffen.

  Like

 18. Je zou haast verwachten dat het tot een bankrun gaat komen. Jammer dat het oproepen tot een bankrun strafbaar is gesteld in NeDDRland… grmbl

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 18.53. uur, inderdaad het is om te kotsen Pieter. Ik heb net de filmpjes bekeken van Linsky, over de eu criticus Nigel Farage, een wereld gaat open. Deze man heeft net als Wilders, het belang van de eigen bevolking voor ogen. Nigel Farage een man van stavast.
  En hij zowel als Wilders, worden gedemoniseerd door achterbakse RODEN,CHRISTEN DEMOCRATEN en LIBERALEN. Weet wat men stemt 12/9!

  Like

 20. Pine zegt:

  Kan net zo goed Nederland staan inderdaad. Ik zou willen dat we de verantwoordelijke politici strafrechtelijk kunnen aanpakken. Nog meer immigratie is gewoon landsverraad.

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  @Pine 13.51. uur, mee eens Pine. Maar velen in de bevolking zijn geinfecteerd met het links en liberale virus, en zo stom als men is gaat men weer stemmen op de verraders partijen, VVD,D66,PVDA,CDA en GL. Dit zijn de grootste huichelaars!

  Like

 22. @Tom om 15:15: Daar heb je gelijk in. En het vervelende is dat zij zich de ogen laten vol smeren met peilingen die ook nog eens gemanipuleerd zijn. VVD,D66,PVDA,CDA en GL zijn de meest grote landverraders ooit! Idioterie ten top en dat moet maar eens afgelopen zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s