Geweldpleger dacht “in opdracht van de islam” te handelen

Op Kerstavond viel hij cafégasten in Erle met een bijl en messen aan en verwondde twee mannen. Nu moet een 23-jarige zich hiervoor voor de rechtbank verantwoorden. Hij zou psychisch ziek zijn – en voelde tijdens vroegere geweldplegingen dat hij in “opdracht van de islam”onderweg was.

Een religieuze achtergrond? “Nee”, daarvan wil de 23-jarige Somaliër uit Gelsenkrichen niets weten. Twee messen had hij bij zich, een bijl en een koran, toen hij op Kerstavond 2011 op de fiets naar een café aan de Cranger Straße reed. In de opgeheven rechterhand hield hij een 39,5 cm lang vleesmes vast toen hij het café binnenkwam. Hij stak van achteren onmiddellijk op twee gasten in en zorgde voor totale paniek. Men dwong hem met barkrukken uit het café en deed de deur op slot. Iets later viel hij buiten een fietser aan met de bijl. De mannen raakten gelukkig niet zwaargewond. Dat waren slechts drie van meerdere aanvallen van de 23-jarige, die zich nu in een tbs-proces voor de arrondissementsrechtbank in Essen moet verantwoorden. Het gaat om zijn plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis, want hij is psychisch ziek, hij lijdt aan een schizofrene psychose.

Angst, angst, steeds maar weer angst, noemt de 23-jarige de aanleiding voor zijn daden. “Ik heb geprobeerd me te verdedigen”, vertaalt de tolk de met een zachte, slepende stem uitgesproken getuigenis van de jonge man, die blijkbaar onder invloed van medicamenten is. “Ik ben er van uitgegaan dat de mensen in het café me uit de weg wilden ruimen”, probeert hij uit te leggen wat niet uit te leggen is. “Merkwaardig”, zegt rechter Andreas Labentz, waarom hij dan überhaupt naar het café gereden zou zijn. “”De reden” kan de beschuldigde niet noemen. “zijn “werktuigen”, zoals hij de messen en de bijl noemt, zou hij een paar dagen voor Kerstavond op een rommelmarkt hebben gekocht.

“Ik dacht dat hij me wilde vermoorden”

Zwaaiend met de bijl ontving hij destijds ook de politie. De agenten moesten meerdere waarschuwingsschoten lossen voordat de man zijn wapen liet vallen. Hij kwam in voorarrest in Essen. In een gezamenlijke cel. Verder, zo herinnert hij zich, werd zijn leven beheerst door angst. Meerdere dagen achter elkaar haalde hij zijn maaltijden niet op, omdat hij bang was vergiftigd te worden. Tot 28 december. Tegen 17.25 uur ging hij in de rij staan voor het avondeten en viel een lid van het gevangenispersoneel volledig onverwacht met een glazen theepot aan. De 23-jarige herinnert zich dat nog en zegt: “Ik dacht dat hij me wilde vermoorden”. Een tweede ambtenaar verwondde hij met een mes van de gevangenis. Op 31 januari tenslotte plaatste men de Somaliër over naar een psychiatrische kliniek. Daar zou hij verplegers aangevallen en verwond hebben.

De Somaliër kwam in 2009 naar Duitsland. Zijn asielaanvraag werd een jaar later afgewezen. Dat jaar bracht hij vanwege zijn psychische driemaal enkele weken door in het Elisabeth-ziekenhuis in Gelsenkirchen. Tijdens het derde verblijf zou hij over de muur van het ziekenhuis geklommen en gevlucht zijn. In november 2011 verzette hij zich, toen politieagenten hem wilden controleren bij het station van Keulen. Hij zou “in opdracht van de islam” onderweg zijn, liet hij weten. Het proces wordt voortgezet.

Bron:

http://www.derwesten.de/staedte/gelsenkirchen/gewalttaeter-glaubte-im-auftrag-des-islam-zu-handeln-id6796011.html

Auteur: Brigitte an der Brügge

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Immigratie, Islam. Bookmark de permalink .

4 reacties op Geweldpleger dacht “in opdracht van de islam” te handelen

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Komt dat bericht nu pas naar buiten? Geen religieuze achtergrond en dat nota bene met dat antieke fundamentalistische VOD in de hand? Een VOD waar nota bene zwart op wit in te vinden is… nou ja, jullie weten het onderhand wel hè? De vaste reaguurders MOETEN dat weten.
  Maar degenen die pas komen kijken moeten maar eens op dat snoezige knopje rechts in de header drukken. Hans Jansen komt u daar ook tegen, die schreef vlak na de aanvang van het proces tegen Wilders niet voor niets dat dat hiervoor genoemde VOD niets anders is dan een License to KILL.

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Dat krijg je er van als er in boekjes wordt verteld dat het een goed gebruik en normaal is om mensen te doden.
  En dat alles is mogelijk omdat dit door de wet beschermd wordt
  Vrijheid van religie.
  Als je het verpakt als religie dan kom je voor de wet met de meest barbaarse zaken weg.
  Dus wat moet je doen als je opgepakt wordt voor een misdrijf, beroep je op een religie naar keuze.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Met dank aan de KLOOTZAKKEN van VVD,CDA,D66,GL,CU en de PVDD, die de MOTIE HALSEMA hebben gesteund. Deze partijen zijn net als de NSB van MEI 1940. Verraders van onze cultuur.

  Like

 4. Anneke zegt:

  “Geweldpleger dacht….”
  Zo zien we maar weer; geweldplegers kunnen NIET helder -, realistisch denken. Laat staan goede daden uitvoeren. Wat in hun ogen goed lijkt, ziet er in realistisch kijkende ogen weer heel anders uit. Merendeels zijn de gepleegde daden pikzwart, in fikse duisternis gehuld.
  Hmm; wàt is ’t Westen aan het verpauperen. Dankzij de politieke VERWAARLOZING. Nog even en ‘k hang boven de toiletpot. Máár mensen laten we toch de hoop niet varen, dàt is nu net wat de tegenpartijen verwachten. Inclusief ‘onze’ politici verlangen naar nog meer zelfmoorden door wanhoop;ect.
  WE BLIJVEN HOOP HOUDEN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s