Wat is klein en groot voorpaginanieuws?

In Israël leven 7 miljoen mensen, wat 0,1% van de wereldbevolking is. Als mininatie levert Israël desondanks meer krantenkoppen dan grotere landen. Het is geen geheim dat Israël het merendeel van de mensen op de zenuwen werkt. Daarvoor bestaan politieke en geestelijke verklaringen.

In Syrië zijn sinds de volksopstand tegen het familieregime van Bahar al-Assad in een periode van 15 maanden meer dan 16.000 mensen om het leven gekomen. In het Israëlisch-Palestijnse conflict werden volgens de Israëlische mensenrechtenorganisatie “Betzelem” de afgelopen 20 jaar (sinds de Akkoorden van Oslo in 1993) 9500 Palestijnen gedood.

De oorlog in Tsjetsjenië (1994 tot 2001) eiste ongeveer 200.000 tot 300.000 dodelijke slachtoffers.

Sinds het begin van de Amerikaanse invasie in Irak in maart 2003 hebben volgens het Amerikaanse onderzoeksinstituut “Just Foreign Policy” in Washington 1,4 miljoen Irakezen het leven in de oorlog verloren. Volgens Amerikaanse militaire informatie zou het aantal Irakese doden veel lager zijn.

Hoe men het ook bekijkt, het is een feit dat buiten Israël veel meer mensen om het leven komen dan in het Israëlisch-Palestijnse conflict. En desondanks wordt Israël door de wereldmedia als de agressor in de regio voorgesteld. Als het de westerse wereld werkelijk te doen is om vrede, vrijheid en mensenrechten, waarom handelt het Westen dan selectief en vindt het altijd een politieke uitvlucht om Israël aan te klagen? De Jodenstaat vecht om zijn bestaan naast een vreemde religie, de islam. Anders dan de Syrische staatschef Assad, die zijn eigen volk afslacht, of andere Arabische leiders, die hun eigen mensen niet respecteren, houdt Israël rekening met de Palestijnen, een vreemd volk. De bewijzen daarvoor zijn in overvloed op internet te vinden. In Syrië werden de afgelopen 15 maanden meer dan 1000 mensen per maand vermoord. Daarentegen verloren sinds 1993 maandelijks (slechts) 20 Palestijnen hun leven. Volgens “Betzelem” worden hierbij ook terroristen gerekend.

Tijdens de Egyptische opstand kwamen er op televisie Egyptenaren aan het woord. Ze loofden Israëls gedrag tegenover de Palestijnen en vervloekten hun eigen leiders als wrede heersers. Het Westen gaat het niet om gerechtigheid, maar om rust in het Midden-Oosten. Voor deze rust moet Israël meer betalen dan de Arabische landen.

Bron:

http://tinyurl.com/7dhhrev

Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Israël, Westen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Wat is klein en groot voorpaginanieuws?

 1. Linsky zegt:

  Moslimorganisaties boos omdat moslima’s hoofddoek af moeten doen bij vliegveldcontrole

  Diverse islamitische organisaties, zoals het Collective Against Islamophobia in France (CCIF) protesteren tegen de nieuwe procedures op een aantal Franse luchthavens mbt de controle van vrouwen met een hoofddoek.
  Het veiligheidspersoneel van de vliegvelden Nantes en Bordeaux vraagt de vrouwen hun hoofddoek af te doen en die samen met hun andere bezittingen op de transportband van het X-ray apparaat te leggen. Het veiligheidsbedrijf in Nantes, SGA stelt dat vrouwen gevaarlijk materiaal onder hun hoofddoeken zouden kunnen verbergen.

  De officiële gesprekspartner van de regering de Franse moslimraad CFCM eist een onderzoek van de minister van binnenlandse zaken Manuel Valls. De Turkse organisatie Union Des Associations Turques du Grand Ouest oefent druk uit op de burgemeester van Nantes Christian de Lavernée om de nieuwe maatregel ongedaan te maken. De Lavernée: ‘ we zullen dit soort maatregelen niet toestaan, omdat het bedreigend is voor de vreedzame samenleving van verschillende groepen’.

  http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?newsId=284903

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: die De Laverné moet bekeerd zijn, dat kan haast niet anders.
  On topic! Het Palestijnse volk is een VERZONNEN volk!
  http://tinyurl.com/7p636na
  Nog maar een juweeltje die de strijd tegen Obama helaas heeft opgegeven.
  http://tinyurl.com/72h52s9

  Like

 3. Linsky zegt:

  Franse president bevestigt dat ESM ‘pinautomaat’ is geworden

  ESM kan inderdaad onbeperkt Nederlandse miljarden opeisen

  Zijn Nederlanders de naïeve sukkeltjes van Europa geworden, nu ze volgens een onderzoek het meeste vertrouwen blijken te hebben in het Europabeleid van D66 leider Alexander Pechtold?

  De Franse president Francois Hollande toonde zich uitermate tevreden over de uitkomst van de EU top van de afgelopen twee dagen. En dat is niet voor niets, want Duitsland en Nederland zijn er volgens hem mee akkoord gegaan dat zij geen vetorecht (meer) hebben en het ESM nu naar believen Duitse en Nederlandse miljarden kan opeisen om Italië, Spanje en Frankrijk overeind te houden. In eigen land ontkennen de eurofiele regering en oppositie in alle toonaarden dat dit het geval is, maar klaarblijkelijk hebben zij -bewust?- de kleine lettertjes van het ESM verdrag niet goed gelezen……verder;
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=661416&r=1&tbl_archief=&

  Like

 4. Anneke zegt:

  Aviel Schneider…HALELUYAH!
  De onrust die rondom Israel speelt is enorm, maar binnen de landsgrenzen is het héél rustig. Mensen gaan veel gemoedelijker met elkaar om; Israliet, jood en Arabier… Men groet elkaar nog op straat, in de tram, de lift;ect. Het land ‘boert weer goed’ op de toeristische markt. Het wemelt er van de vakantiegangers!!! Pracht landschap en voor een ieder is het er goed toeven…
  Dit soort details mag de westerse mens niet weten van d’r lijdinggevenden. De journalisten schrijven al decennia negatief over ’t Goede land. “Schamen moeten ze zich” Helaas hebben ze deze emotie uitgeschakeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s