De toekomstige leiders van de Palestijnen zijn: Terroristen

Uit de meest recente opiniepeiling in de Palestijnse gebieden blijkt dat Marwan Barghouti, de dominante leider van Fatah die vijf keer levenslang in de Israëlische gevangenis zit voor zijn rol in een aantal terroristische aanslagen tijdens de tweede intifada, zou winnen in de presidentsverkiezingen. De peiling, uitgevoerd door het Palestijnse Centrum voor Beleid en Onderzoek, toont ook een duidelijke verbetering aan in de positie van Hamas, terwijl de rivaliserende seculiere Fatah-partij is gedaald in populariteit. Palestijnen hebben liever iemand als Barghouti om hen te leiden, omdat hij terroristische aanslagen op Israëli’s uitvoerde en in de Israëlische gevangenis zit. Het feit dat Barghouti’s aanvallen resulteerden in de dood van een aantal Joden geeft hem de kwalificaties voor het leiderschap. Hij is populair onder de Palestijnen, omdat hij Joods bloed aan zijn handen heeft en was betrokken bij “gewapend verzet.” Barghouti zou volgens de peiling zelfs de Palestijnse president Mahmoud Abbas en Hamas-premier Ismail Haniyeh verslaan in presidentsverkiezingen. Abbas en Haniyeh zijn niet langer populair: ze zijn niet actief betrokken geweest bij terroristische aanslagen tegen Israël.

Erger nog, voor veel Palestijnen heeft Abbas terroristische aanslagen tegen Israël vanaf de Westelijke Jordaanoever “voorkomen”, terwijl Haniyeh zijn beweging ideologisch heeft verraden door in te stemmen met een tijdelijk staakt-het-vuren met de Joden.  In de Palestijnse samenleving is het veel belangrijker dat men is afgestudeerd aan een Israëlische gevangenis dan aan een universiteit in de VS of Europa. Mensen als premier Salam Fayyad zijn bijna volledig onaanvaardbaar voor de meeste Palestijnen: zij waren niet betrokken bij “verzetsaanvallen” tegen Joden of stuurden hun kinderen niet uit om zelfmoordaanslagen uit te voeren.  Fayyad bracht nooit een dag door in een Israëlische gevangenis en dat is genoeg – voor zover het veel Palestijnen betreft – om hem te diskwalificeren als een toekomstige leider. Met andere woorden; de door de VS opgeleide Fayyad is te gematigd, te vreedzaam en te hoog opgeleid.

De Palestijnen aanbaden Yasser Arafat vooral, omdat hij een symbool was van de gewapende strijd tegen Israël. Ze hielden van zijn militair uniform en pistool, omdat ze werden gezien als symbolen van de gewapende strijd tegen Israël. Arafat was geliefd, omdat hij persoonlijk verantwoordelijk was voor tientallen, zo niet honderden terroristische aanslagen tegen Israël. Als Barghouti aan de volgende presidentsverkiezingen meedoet, als en wanneer die zich al voordoen, dan zou hij in staat zijn om op te scheppen over zijn rechtstreekse verantwoordelijkheid voor de terroristische aanslagen die Israëli’s hebben gedood. Abbas en Fayyad zouden in dit verband de mensen niets te melden hebben.

Economische welvaart en het vredesproces met Israël zullen de meeste Palestijnen er niet van kunnen overtuigen om te stemmen op mensen zoals Fayyad en Abbas. De toekomstige leiders van de Palestijnen zitten op dit moment in Israëlische gevangenissen. Zij omvatten mensen die zelfmoordterroristen sturen, hoofden van terreurcellen, gewone terroristen en politieke leiders van verschillende terroristische groepen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Gematigde Palestijnen die zich verzetten tegen geweld en terreur zullen geen stem hebben in het toekomstige besluitvormingsproces. Dit alles is geen goed teken voor het vredesproces en de stabiliteit in de regio. Als er al iets duidelijk is geworden, de resultaten van de enquête tonen aan dat de Palestijnen in de richting van verdere radicalisering worden geleid.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3138/palestinian-leaders-terrorists

Auteur: Hisham Jarallah

(journalist en commentator gevestigd op de Westelijke Jordaanoever)

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Jodenhaat, Terrorisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op De toekomstige leiders van de Palestijnen zijn: Terroristen

 1. Tom Hendrix zegt:

  Die maffe palestijnen, zijn even GEK als de volgelingen van MO, de perverse roverhoofdman en pedo profeet. Die hele zgn. “arabische lente”, is gewoon fake. Alleen simpelen van ziel, en de achterlijke LINKSEN hier geloven daar nog in. Een ding hoop ik van harte, dat ISRAEL KEIHARD TERUGSLAAT als deze idioten beginnen.

  Like

 2. Enza Ferreri zegt:

  I am the Italian authoress of the article on Lampedusa (Part I) published on Cheradenine‘s blog Islam versus Europe, about which you made a post on 20 June.

  It seems to me that Islam in Italy is not as covered as Islam in other countries, possibly because most counterjihadist blogs are based in other European countries. Being Italian, I’ll try to rectify that as much as I can.

  I wish to thank you for your interest in the article and let you know that Part II is now published here:

  http://www.islamversuseurope.blogspot.co.uk/2012/06/lampedusa-year-after-part-ii-now.html

  Like

 3. vederso zegt:

  @ Tom Hendrix.
  1. Over het grote algemeen zijn Palestijnen volgelingen van Mohammed.
  2. Niet alle Palestijnen zijn gek.
  3. De zgn Arabische Lente is geen fake maar keiharde realiteit.
  4. Er zijn ook “linksen” die wel degelijk het gevaar zien.
  5 Israël gaat niet keihard terugslaan omdat Tom Hendrix dat zo graag wil, maar alleen als dat strategisch/tactisch gunstig is.
  6 Palestijnen zijn geen idioten, onderschat nooit uw vijand. (zie 2)
  7 Zonder hoofdletters begrijp ik het OOK!

  Met vriendelijke groet, vederso

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Vederso 20.41. uur, waar zijn dan deze links gerichte mensen dan. Ik zie alleen Harry van Bommel meelopen, met malloten roepende: ” Hamas, hamas, alle Joden aan het gas”. Sorry, maar ik twijfel over de linkse partijen, en vind dat ik daar reden voor heb.

  Like

 5. vederso zegt:

  @ Tom Hendrix, natuurlijk, daar heb je alle reden toe. Dat deugt ook nergens. Ik had al een uitgebreide reaktie geschreven, maar wordpress liet het afweten. Ik schrijf een stukje, want het houdt me zelf ook bezig. Groet, vederso. Of schrijf zelf een artikel, nog beter.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Goeie keuze weer, Vederso! Kan ik heel goed gebruiken bij mijn openbare geestelijke executie van professor Etienne Vermeersch.

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  @Enza Ferreri

  Thanks! 😀

  Like

 8. vederso zegt:

  @ E.J. Hoewel niet letterlijk beloofd. Komt voor de bakker, want ze heeft gelijk. We vergeten de islamisering in Italië en Spanje.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Vederso 22.15. uur op 2/7, bedankt voor uw reactie en de verduidelijking.

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Vederso ik geloof best wel dat er palestijnen zijn die rust willen, maar ik vrees dat dat maar een klein gedeelte is.
  Die mensen worden van kinds af aan zo vergiftigd dat je al verdomd sterk moet zijn om daar afstand van te nemen en zeker omdat dat gecontoleerd en gesanktioneerd wordt.
  Zoals Hans al zegt zijn ze Jordanië uitgeflikkerd en hebben ze Libanon volkomen naar zijn moer geholpen.
  Net als die afrikaanse invasie die Lampedusa vernielt.
  Je zou daar maar wonen.

  Like

 11. @louis: Ik heb daarover een klein artikel mbt ‘de vergiftiging van jongs af aan’ vertaald: http://welketoekomst.wordpress.com/2012/06/27/de-waarheid-omtrent-terrorisme/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s