Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken laat Salafisten-websites verwijderen

De Duitse Minister van Binnenlandse Zaken, Hans-Peter Friedrich

Het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de afgelopen dagen twee islamistische websites van het internet gehaald. De sites zouden de in juni verboden Salafistische groeperingen vertegenwoordigen. Maar de verwijdering was moeilijker dan men dacht.

In het kader van het verbod op de radicale Salafistische groepering “Millatu Ibrahim” op 14 juni zouden ook de tot de groepering behorende websites “millatu-ibrahim.com” en “salafimedia.de” zijn verwijderd. Dat berichtte de “Welt am Sonntag” onder verwijzing naar een woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De internetsites golden als platforms voor Jihad-propaganda. Daar werden video- en audio-opnames van Salafistische predikers en documenten met extremistische inhoud aangeboden om te downloaden. Een artikel op “salafimedia.de” heette bijvoorbeeld “Voeg je bij de erfgenamen van het paradijs”, een preek draagt de titel “Het geloof eist slachtoffers”.

Verwijdering bleek moeilijk

Op 14 juni hadden er na een besluit van het Ministerie van binnenlandse Zaken landelijke razzia´s tegen de verboden groepering “Millatu Ibrahim” en de groeperingen “De ware religie” en “DawaFFM” plaatsgevonden. Daarbij werden de woningen van aanhangers van de groeperingen doorzocht, een moskeegemeente in Solingen gesloten en computers, harde schijven en documenten in beslag genomen.

Het afsluiten van de tot “Millatu Ibrahim” behorende websites heeft volgens informatie van de “Welt am Sonntag” enige tijd in beslag genomen, omdat er contact moest worden opgenomen met de providers van de sites om deze opdracht te geven de sites te verwijderen. Dit blijkt inmiddels moeilijk te zijn, zei een onderzoeker tegenover de “Welt am Sonntag”, omdat de islamistische websites vaak vanuit het buitenland worden geëxploiteerd.

Bron:

http://www.focus.de/politik/deutschland/extremistischer-inhalt-innenministerium-laesst-salafisten-webseiten-loeschen_aid_775399.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Salafisten. Bookmark de permalink .

7 reacties op Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken laat Salafisten-websites verwijderen

 1. lucky9 zegt:

  Men zou beter alle salafistische en en zéker alle wahabietische moskees sluiten in plaats van stoer te doen over het sluiten van websites.

  Like

 2. piet klont zegt:

  Als dat al moeilijkheden oplevert, hoe krijg je ze dan in godsnaam het land uit!

  Like

 3. Predictor zegt:

  Ach, dit is slechts te tipje van de sluier! Opvallend is wel dat zij hiermee hun groeiend superioriteitsgevoel tonen. Ze weten bliksemsgoed dat hun onschendbaarheid behoorlijk ver gaat!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Ook een middel: diplomatieke vertegenwoordiging terugroepen in die landen waar de hosts van haatwebsites zich bevinden.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 06.52. uur, nou dat lijkt mij ook het meest duidelijke gebaar Gerrit, maar ik twijfel eraan of men het zal doen. Tenslotte zijn het toch de landen “van de religie van de vrede”, proest.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Het lijkt op een begin van aanpak van die fundamentalisten.
  Zijn die neonazis toch nog ergens goed voor.

  Like

 7. @G.Deckzeijl: Ook het uitwijzen van de ambassadeur en zijn personeel van het desbetreffende land wil wel eens helpen, alhoewel…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s