Kerken en westerse landen ondersteunen anti-Israëlische organisaties

De NGO Monitor, een organisatie die niet-regeringsorganisaties (NGO´s) op hun ideologische instelling tegenover Israël onderzoekt, heeft maandag een nieuw rapport uitgebracht, volgens welk kerken, Europese landen, de VS en Canada indirect campagnes ondersteunen die tegen Israël zijn gericht. Het geld van de belastingbetalers van deze landen wordt aan kerkorganisaties geschonken, die het daarna aan politieke pro-Palestijnse organisaties doorgeven.

Het rapport van NGO Monitor gaat vooral over het werk van het Sabeel Ecumenical Liberation Theology Center, dat in 1989 door de Anglicaan Naim Ateek werd opgericht. Dit centrum probeert een groep invloedrijke kerkvertegenwoordigers om zich te scharen, die het bericht moeten doorgeven dat alleen Israël schuldig is aan het conflict met de Palestijnen.

Haar netwerk Vrienden van Sabeel houdt veel voordrachten in Europa, Australië, Canada en de VS, die door lokale kerken in deze landen worden ondersteund. Daarbij wordt het Jodendom als primitief, achterhaald en achtergebleven voorgesteld.

Een andere beweging, die in grote mate met geld van verschillende kerken en landen wordt ondersteund, is de BDS beweging, die zich ten doel heeft gesteld Israël te isoleren door wereldwijd boycots tegen de Joodse staat te organiseren.

De schenkingen aan de anti-Israëlische organisaties bedragen miljoenen en dit heeft directe invloed op de Israëlische politiek. Pogingen van de Israëlische regering om de NGO´s te controleren of in ieder geval hun financiën openbaar te maken, worden internationaal en ook in het land zelf als dictatoriale maatregelen aan de kaak gesteld.

Lees hier het volledige NGO Monitor rapport!

Bron:

http://tinyurl.com/725dm76

Auteur: Michael Selutin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", antisemitisme, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Linkse Kerk, Socialisten. Bookmark de permalink .

20 reacties op Kerken en westerse landen ondersteunen anti-Israëlische organisaties

 1. Tom Hendrix zegt:

  Verbaasd mij voor geen meter hoor. Niet voor niets, kunnen we in NEDERLAND spreken van “de linkse kerk”, haar aanhangers zitten vooral bij de PVDA en het CDA, en uiteraard in de protestantse kerken en de rooms katholieke kerk. Wat je daar vaak linkse propaganda hoort, daarvan rijzen mij als conservatief “de haren te berge”.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Mij ook niet Tom.
  Daarom hebben al dat soort instellingen van mij ook nog nooit een dubbeltje gehad.

  Ik wordt trouwens ook langzamerhand kutziek van al die smerige huichelaars en leugenaars met dat gezwam over schuld van Israël.

  Het is overigens wel een vloek die op dat volk rust, zelfs in die bijbel staat dat ze vervolgd zullen worden tot aan het einde der tijden.
  Ze kunnen hun lol dus nog op. 😦

  Like

 3. Linsky zegt:

  Trouwens, zolang als die NGO’s bestaan hebben ze de zaak al besodemieterd en zijn ze dekmantels voor de meest gore zaken de ze maar kunnen bedenken, ..tot aan kinderhandel toe.

  En op de een of andere wijze betalen veel mensen er nog aan mee ook! Maar ja, zolang het volk niet in staat is tot zelfstandig denken, zal er ook daarin niks veranderen.

  We zouden eens massaal op moeten houden met ons te laten hersenspoelen door die K* TV!
  Ook vooral geen reguliere kranten meer moeten kopen en lezen…..
  En natuurlijk niet meer op onze emoties en gevoelens in laten spelen, met vals sentiment door dat schorem.
  Maar ja, de kudde krijgt nog een orgasme, een nat kruis en zwakke knietjes bij het zien van een bnn’er,…d’r is echt geen hoop, hoor….bah

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 19.54. uur, ik herken het beste Linsky. Daarom schakel ik af en toe helemaal af, ga een flink stuk fietsen de natuur in, om naar de vogels en de bloemen te kijken. De dagelijkse waarheid mon ami, is maar moeilijk te verwerken, en de grote massa slikt alles van de STAATSMEDIA en de LINKSE KERK! Walgelijk, dat is deze hele hersenspoelerij!

  Like

 5. Linsky zegt:

  Wilders, straks in Nieuwsuur. 22.00 uur

  Twee PVV’ers uit fractie
  De PVV-Kamerleden Hernandez en en Kortenoeven stappen met onmiddellijke ingang uit de fractie. Hernandez zei dat Wilders hem in de steek heeft gelaten.

  Volgens Hernandez heeft Wilders in het Catshuisberaad op eigen houtje besloten met het kabinet te breken. De breuk zou niet met de fractie zijn besproken en het resultaat van de onderhandelingen is volgens hem nooit aan de fractie voorgelegd. Hernandez sprak van een schoffering van PVV-Kamerleden.

  “Alles draait om Wilders en hij houdt met niemand rekening”, zei hij. Volgens Hernandez liep voor hem de emmer over door de gang van zaken rond het verkiezingsprogramma. “Dat mochten alle PVV-Kamerleden een half uurtje inkijken; de weinigen die kritische kanttekeningen plaatsten, werden afgewimpeld.”

  ==================
  Goeie zaak Tom, dat doe ik zelf ook vaak. Op tijd rust, bezinnen en relativeren.
  Laat die klote moslims ons niet gek maken, hè! 🙂

  Like

 6. Anneke zegt:

  HELAAS religie en politiek zijn NIET te scheiden!!! Zijn beiden een BEPALENDE factor betr. de culturele denkbeelden/- gebruiken in een land/regio. Het christendom en het jodendom zijn beiden gedoemd te MISLUKKEN. Duiken we de geschiedenis in dan zien we dat Israel, de tien verstrooide stammen, en Judea (de joden) vrijwel immer met elkaar in gevecht waren. Zèker na de scheuring van het Israelische Rijk, onder de scepter van de koningen David en zijn zoon Salomo!!!
  De tien stammen zijn over de gehele planeet ‘uitgestrooid’, hebben zich andere culturele gebruiken aangewend;ect. Haakten meer en meer af van het regelement dat hun eigen hemelse Vader hen kenbaar had gemaakt. En de kloof tussen hun èn hun joodse broeders in het thuisland werd steeds groter en groter. Met ALLE GEVOLGEN vandien!!! Dit proces heeft z’n voortgang tot en met heden.
  Men zou kunnen denken/zeggen: “Het kookpunt is vrijwel bereikt, maar waarschijnlijk wordt de haat en nijd verhouding nog een tikkeltje erger”
  Eind 2010 was ‘k-zelf één van de weinige protestanten, betr. de groep Sabeel. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat dit soort organisaties maar de hand op te hoeven houden en ze krijgen de nodige ‘pingeleping’. Tuurlijk want de Nederlandse staat steunt eveneens, via Brussel, Hamas en de P-A. “DAG belastinggeld; hetgeen goed te gebruiken is voor de eigen bevolking.”
  De maatschappij heeft hier totaal géén weet van en lijkt wel comateus~!!! HELP!!!

  Like

 7. Linsky zegt:

  Heel verdacht….!
  Bij de NOS zijn ze zowaar wakker geworden!
  Een heel item over die krankzinnige ‘vredelievenden’ die alle historische gebouwen aan het vernietigen zijn en de bevolking hebben onderworpen aan de sharia.

  Like

 8. Anneke zegt:

  De ‘Vrienden van Sabeel’ zijn al JAREN actief, hier in het land en daarbuiten!!! Máár heb ’t idee dat ze toch ietwat minder populair zijn geworden. Verschillende ‘prominenten’ hebben zichzelf fiks voor schut gezet; inclusief dus deze vriendenclub. Maar ja; ze hebben wel al jaren goed wortel kunnen schieten…eens zullen deze wortels verouderen en gaan rotten.
  Canada is overigens positiever gaan ‘praten’; betr. Israel. Hun duistere blik is meer gaan lachen richting de broeders in M-Oosten. “Moed blijven houden, dit soort ‘clubjes’ zakken op een gegeven moment als een kaartenhuis in elkaar”.
  Israel zal groeien en sterker worden, de staat houd zich toch alweer 64-jaar staande!!! De vijanden hebben het NA-kijken~!!!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 20.31. uur, een positief gegeven Anneke. Hopelijk worden er nu meer “wakker”, met betrekking tot de perfide islam.

  Like

 10. Anneke zegt:

  Merci Tom Hendrix!
  Maar nu even een HEEL belàngrijke naams-evaluatie;betr. -Vrienden van Sabeel-…. Na het lezen van een Psalm vanochtend, waar het woord zwaard in voor kwam had ‘k deze ingeving!! Een geschenk van onze Vader Yhwh…
  Sabeel is een verbastering van het woord SABEL. Wàt is een sabel??? Een HALFROND zwaard, een sikkel. Wat is het logo van de islam??? Een maan-SIKKEL!!
  Ofwel de ware naam voor deze (sabelbonte *) club zo moeten zijn: – Vrienden van de Sabel -….aanhangers van de dood!!! * De kleur SABEL-BONT = ZWART; de kleur des doods!!!
  Letwel overal waar de islam actief tot hyperactief is, is het landschap dof/dor/kaal. Heerst er heel weinig leven. Kijk naar de natuur, bomen en struiken hebben ’t maar moeilijk in de woesternij van het landschap.
  En neem nu ons landje aan de Noordzee…begint letterlijk en figuurlijk te VERDORREN. Het temperament is al tijden langzaam weg aan ’t vloeien!!! Mensen zijn somber, zien ’t veelal niet meer zitten dit WOESTE leven!!! Een psychische reactie op het al tijden verkeerde politiekebeleid naar de samenleving. Ondanks dat ons land aan een zoute Noordzee gelegen is, heeft het zout in de atmossfeer weinig kunnen reinigen; de vervuiling van ONZE EIGEN cultuur is ENORM en vrijwel niet in goede vorm te reinigen. De natuur èn orginele cultuur krijgen het in de lage landen van Europa letterlijk steeds moeilijker zo ook de ‘orginele’ inwoners. De dood is straks nog overheerser; via z’n volgers….o.a.de Vrienden van de Sabel/Sikkel = Vrienden van Sabeel.
  Overigens onze politieke partijen die menen nog gelovig te zijn in G-ds Woord, zijn de VUILSTE bedriegers. Dit zijn géén kinderen van G-d, de Vader van Abraham, Izaak en Jakob/Israel!!! Noem ze gerust PSEUDO-christenen / Valsheid op en top!!! Zij maken de ware christenen zwart….is ook hun opdracht van de elite achter de schermen. Shalom mensen/vrienden!!!

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  LInsky e.a. helemaal mee eens.
  Israël wordt genaaid door een heel slimme palestijnse marketingsorganisatie welke gezonde bodem vind bij onze antisemieten.

  Like

 12. Anneke zegt:

  Vervolg naamsevaluering Vrienden van Sabeel [10.54] :

  De islamieten proberen de gehele wereld om te hakken met een hakbijl en neer te maaien met een sikkel/sabel…zie één van de logo’s aan de linkerzijde van deze site!!! Maar…het veroveringsproces gaat niet zoals ze zouden willen… Een heel positief gegeven naar ons westerlingen, een handreiking!!!
  Hetzelfde kan men stellen betr. de NWO!!! [ Zijn in velerlei vorm heel goed te vergelijken met de Islamaanhangers, kunnen elkaar niet velen. Al lijkt het soms welzo te zijn; neem nu de bezoekjes van Beatrix aan het Oosten en al haar aanpassingen.Zij moet het Oosten veroveren in opdracht van(o.a.) de BB-group en de andere illuminatie ]
  Het volgroeïngsproces is fiks vertraagd, er komen meer en meer ONWAARHEDEN aan het licht *, een heel POSITIEF feit, voor ons gewone burgers. En mensen geloof nu maar het volgende:
  G-ds Woord is waarheid. Profetieën zijn in een rap tempo zich aan het herhalen en nog niet eerder uitgekomen profetieën zijn NU (afgel.recente tijden) waarheid aan het worden.

  * Licht; is leven!!! Het zonlicht brengt wortelen tot groei, dus blaast leven in een boom, plant, mens en dier. Het licht zorgt voor een frisse adem; dus het logo van het LEVEN…Waar komt de zon op? Waar gaat de zon onder? Effe zelf nadenken…en vooral verifiëren; zèlf onderzoeken en je zult veel ontdekken/vinden…. “Zoekt en ge zult vinden…een eeuwenoud gezegde”
  Zo haak nu weer (even) af; fijne dag allemaal!!!

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 11.59. uur, bedankt voor uw reactie. Ik ben het er volledig mee eens.

  Like

 14. Jan zegt:

  Sabeel is een oecumenische beweging voor bevrijdingstheologie opgericht door Palestijnse christenen, geleid door predikant dr. Naim Ateek en gedragen door 13 kerkgenootschappen.
  De Palestijnse kerk gaat er van uit dat God met de onderdrukten is , Israël is indringer in het gebied dat nu Israël heet. Deze kerk hangt het zogeheten ‘substitutiemodel’ ofwel ‘supersesessionisme’ aan. In het Engels wordt dit ook ‘vervangingstheologie’ (replacement theology) genoemd. Dit houdt in dat de Kerk het oude Israël vervangt en het nieuwe en ware Israël is. Het Jodendom is niets anders dan een relict uit vervlogen tijden. Joden zijn niet verloren volgens aanhangers van het supersesessionisme aangezien zij allen zich uiteindelijk tot het Christendom zullen bekeren.

  Sabeel heeft een bloedhekel aan Christen Zionisten maar ook aan Joden al zal zij dat nooit direct toegeven. Hun aversie verpakken zij in wollig of politiek correct taalgebruik met woorden waaraan zij een geheel eigen uitleg geven.

  Een klassiek voorbeeld was de Vijfde Internationale Sabeel Conferentie in Jeruzalem in 2004. Belangrijkste spreker was Stephan Sizer. De conferentiegangers deden ook een dag Ramallah aan om niemand minder dan moordenaar en terrorist Yasser Arafat te ontmoeten.

  Citaat Sabeel:
  Every two years, Sabeel sponsors an International Conference which attracts intellectual, spiritual and civic leaders from around the world. Conferences have featured such as Archbishop Desmond Tutu, Professor Edward Said, Professor Rashid Khalidi, and many others.
  http://www.sabeel.org/

  En waar Sabeel vergaderd is Van Agt present

  Like

 15. Anneke zegt:

  Helaas waar Dries van Agt toeft is diepe DUISTERNIS!!! Hij misleidt op deze wijze heel wat christenen. “Het lukt hem niet in het westen, maar in het Oosten blijkbaar/SCHIJNBAAR wel” Hij moest eens weten hoe Israel Palestijnse christenen opvangt. “Weet die ouwe sok ook wel, maar de pers heeft hier géén persvrijheid meer”. Ze worden door Hamas en de P-A enorm ge-tiranniseerd; hun eigen ‘ras’. Dries van Agt een ware MISLIJDER, ziekelijk actief op z’n ouwe dag.
  Onder zijn leiding ging Nederland, als natie, zich meer TEGEN Israel keren,op politiek – en zakelijk-niveau; stapsgewijs!!! Weet nog toen hij begin jaren-80 als premier functioneerde…ouders en grootouders waren meer en meer TELEURGESTELD. Heb daardoor zelf nooit CDA gestemd!!! Terwijl één van mijn grootvaders politiek actief was tijdens de oorlogsjaren en kort daarna…namens toen het CHU.
  Betreft zakenleven en politiek hoeven ze A. niets meer wijs te maken; die tijd is maar heel kort geweest en ze ging zich realiseren dat deze wereld niet klopte. Hahleluyah Amen!!!

  Like

 16. Anneke zegt:

  @ Jan [14.17]:
  De term zionisme is een moderne vorm van PUUR ANTI-SEMITISME!!! Open uw ogen en uw verstand.
  Het orthodox -,liberaal – en het messiaanse jodendom zijn verre van vervlogen. Dit zijn mensen stammend uit de stam Juda.
  Uw gedachtengoed zal onze Vader letterlijk pijn doen.

  Like

 17. Anneke zegt:

  De kerk vervangt het landgoed – en het volk Israel absoluut NIET. Ben bang dat uw ogen en oren potdicht gesloten zijn. ..geblindeerd tegen het levensbrengende zonlicht.?/! Ook misleidt door de vervangingstheologie uit de tijden van de Romeinse keizers…ofwel de Rooms Katholieke kerk.
  Duik de geschiedenisboeken in, neem een Statenvertaling Bijbel of King-James version. Nu is er nog Genade wanneer u uw vergissingen/fouten voorlegd.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 15.12. uur, ik deel uw visie in deze. Trouwens van Agt is een nep christen, deze persoon ken ik verdomde goed uit de 70 er jaren, toen hij minister van Justitie was. Eerst was meneer behoorlijk conservatief, en nu is hij van jasje gewisseld, en volledig over naar de LINKSE KERK.
  Als conservatief en christen, schaam ik mij voor deze “schertsfiguur”. Maar ja, zoals de wind waait, waait mijn jasje. En deze meneer is op school geweest bij de Jezuieten, nou dan weet ik als zuiderling genoeg. De Jezuieten zaten altijd vol vileine streken, en hadden altijd hun eigen agenda.

  Like

 19. Anneke zegt:

  @Tom Hendrix [15.20]
  Heb het vermoeden dat de Jezuïeten een tak zijn van de Vrijmetselarij!!! Als je kijkt naar de Mormonen en de Jehovah-getuigen dan zou je denken van wel.
  Een tak aan de verkeerde boom!!! Géén levensgevende boom, geen Edele Olijf…
  Ze kennen Yeshua niet eens; laat staan Zijn eerste boodschap. ‘Au revoir…op naar een ander onderwerp’

  Like

 20. Jan zegt:

  Het gedonder gaat maar door van die christen-socialisten. Weer uit de regio waar met ook voor BDS is.
  Church of Scotland: “Joden hebben geen enkel recht op het land want zij behandelen de ‘Palestijnen’ slecht.”
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2013/05/the-church-of-scotland-has-big-problems.html

  Een jaar terug kwam die ‘kerk’ (klein geschreven want ik noem het een sekte) met het zgn Balfour Project waarin geschreven staat dat er pas vrede is in het MO als de laatste Jood is verdwenen.
  Citaat: Het Balfour Project promotes the work of Karl Sabbagh, a supporter of Gilad Atzmon, who thinks that there will not be peace in the Middle East until “there is no such thing as a Jew.” In the book Sabbagh endorsed, Atzmon claimed that Fagin and Shylock (1) accurately represent Jewish identity, the credit crunch was caused by the Jews, the Holocaust is a religion, and Hitler may be proved right about the Jews.
  http://hurryupharry.org/2012/11/03/church-of-scotland-disturbed-by-jews-criticising-their-antisemitic-project/

  (doodziek wordt ik er van)

  1. “Fagin is the ultimate plunderer, a child exploiter and usurer. Shylock is the blood-thirsty merchant. With Fagin and Shylock in mind, the Israeli treatment of the Palestinians seems to be just a further event in an endless hellish continuum.”
  http://www.theatlantic.com/national/archive/2011/09/giving-john-mearsheimer-a-chance-to-climb-down/245693/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s