Multiculturalisme verwoest het vertrouwen in de samenleving

Eindelijk weer eens een artikel van het soort waarvan we er honderden nodig zouden hebben. Hoewel het moeilijk en omstandig is om het te bloggen, wil ik het toch aan jullie laten zien. Het artikel is verschenen op de site van Robert Spencer, “Jihad Watch”. Het behoort duidelijk tot de categorie “gevolgen van de migratie”.

De psychologie van het vertrouwen: Het multiculturalisme verwoest het vertrouwen, de economische welvaart, het geluksgevoel en de maatschappelijke samenhang.

(…)

Vertrouwen en de gemeenschappelijke waarden

Het is gemakkelijker mensen te vertrouwen die men goed kent. Daarom getroosten zakenmensen zich de moeite om hun klanten persoonlijk te leren kennen en zijn ze bereid hiervoor te reizen. Als je weet dat de ander jouw principiële waardes deelt, dan ken je hem al, omdat je jezelf kent. Dezelfde waarden delen betekent dat men elkaar wederzijds kent. En dat zorgt voor vertrouwen. Daarom zijn de meeste criminele bendes monocultureel – bendes, die op een grote vertrouwensbasis worden opgebouwd.

Wat gebeurt er dus als mensen uit verschillende culturen met verschillende religieuze waarden samenleven? Natuurlijk zal het vertrouwen verdwijnen. Om het vertrouwen, en de vele voordelen die uit dit belangrijke gevoel en deze belangrijke ervaringswaarde komt, te behouden, neigen veel bevolkingsgroepen ertoe enclaves te vormen en zich van andere groepen af te scheiden. Het is belangrijk voor de mensen om zich “thuis” te voelen – maar wat geeft iemand het gevoel thuis te zijn? Het is het gevoel dat men wordt omringd door een vertrouwde omgeving en een cultuur waar men zich niet teveel hoeft in te spannen om wederzijds begrip en dus een toestand van vertrouwen te bereiken.

Een vermindering van vertrouwen leidt tot een verlies van het gevoel van veiligheid en van het geluksgevoel in het algemeen. De psycholoog Abraham Maslow heeft aan ons in zijn volgorde de behoeften laten zien die wij zelf allemaal empirisch hebben meegemaakt: Wanneer de mensen hun basisbehoeften niet krijgen, concentreren ze zich in veel grotere mate op hun eigen behoeften, voordat ze bereid zijn om zich bezig te houden met de behoeftes van anderen. Zo verdwijnt het vertrouwen en wordt dit vervangen door egoïsme.

Multicultuur verwoest het vertrouwen

Het is heel gemakkelijk te begrijpen wanneer mensen uit verschillende landen minder reden vinden, nauwelijks redenen bedenken, om andere culturen in dezelfde mate te vertrouwen  op de gebieden waar ze meer egoïsme moeten opbrengen om te overleven en dat ze ertoe neigen misbruik te maken van de goede wil en het vertrouwen van de anderen. Datzelfde geldt voor leden van verschillende religies, als hun religie hen leert dat de anders gelovigen (en ongelovigen) het niet waard zijn dezelfde mate van respect te krijgen.

(…)

Vertrouwen maakt de mensen gelukkig en de landen rijk, maar wanneer men mensen uit culturen met een laag vertrouwensniveau laat immigreren en tot medeburgers maakt, draait deze positieve maatschappelijke kracht om en wordt een gevaarlijke zwakte. Multiculturalisme verwoest het vertrouwen, een fundament van het geluk, van de solide economie en van de sociale samenhang – en daarom knaagt het aan onze totale levenswijze.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/07/03/multikulturalismus-zerstort-das-vertrauen-in-der-gesellschaft/#more-36054

Auteur: Kybeline

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.jihadwatch.org/2012/06/psychology-of-confidence-multiculturalism-destroys-trust-economic-well-being-happiness-and-social-co.html

Auteur: Nicolai Sennels

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", EU, Immigratie, Multiculti. Bookmark de permalink .

22 reacties op Multiculturalisme verwoest het vertrouwen in de samenleving

 1. Predictor zegt:

  Multiculturalisme is slechts een instrument van een door de EU-top ontwikkelde machine, die als doel heeft volksuitwisseling van Europa met niet-westerse bevolkingsgroepen in ruil voor olie!

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Wat nog in de analyse ontbreekt: “we” hebben een nog voortdurende groeiende bevolkingsgroep binnen gehaald, die een ideologie aanhangt die al 1400 fundamenteel vijandig is aan de Joods-Christelijke wereld.
  “We”, ik bedoel “ze” hebben gehaald en halen dus nog steeds verklaarde vijanden binnen.
  Onze quasi-elites zijn bezig met een bevolkingsexperiment en ze zullen pas stoppen wanneer ze de negatieve gevolgen zelf niet meer kunnen ontwijken.
  Net als met de euro en “Europa”.
  De schade moet eerst zéér, zéer groot worden.
  Waarschijnlijk onomkeerbare, niet meer te repareren schade.
  Maar ik hoop wel dat ze een keer grondig ter verantwoording geroepen kunnen worden.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  E.J. Bron, een uitstekend artikel, wat de vinger op de zere plek legt. Zelf ervaar ik dat al dagelijks, als ik de hoofddoekjes en pinguins zie lopen, dan gaat mij de zin al over. Deze hele immigratie van aan onze cultuur, vreemde ideologie de islam is n.m.m. een duidelijke aanjager, van de onlustgevoelens in onze huidige maatschappij. Ik verwens de hele policor politiek, die ons deze “ellende”, door de strot heeft gedouwd, maar vooral de PVDA,CDA,VVD en D66. Deze partijen hebben afwisselend de laatste 40 jaren geregeerd. Ik mag hopen dat vele nederlanders dat goed onthouden voor 12 september.

  Like

 4. Anneke zegt:

  Multiculturalisme is ALLES verwoestend; naar eigen wortelen terug en wel heel VLUG….!!!
  Nogmaals we zijn gewaarschuwd, een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  Mooi, chaos, chaos, chaos en het ‘autochtone’ volk houdt zich nog redelijk gedeisd. En dit terwijl het grote gros van de samenleving niets moet hebben van het politieke -, maatschappelijke bedrog.
  Wij – het Ned.volk – stemden niet voor niets TEGEN de EU-grondwet…wij moesten vanaf het begin af al niets hebben van die VALSE €uromunt; ‘onder’ de Florijnse-munten floreerden we als natie!!!! NADENKERTJE; laat je gedachtenganngen even actief worden!!! Verifiëren = leren, een heel belangrijk iets!!! Terug naar onderwerp:

  Hieraan zien we dat de wensen van de BB-Group en hun neven-clubjes niet willen gaan zoals ze zich zouden toewensen. Wat ‘k vandaag al eerder aangaf, onder de verklaring van het woord SABEEL. Het wil de high-elite society niet lukken en de Moslim Broederschap zal ’t eveneens niet lukken!!! “Al LIJKT het soms wel, dat het de devil-childs voor de wind gaat, maar dit is letterlijk SCHONE SCHIJN.”
  Hoop en zonlicht doen leven èn laten leven; fysiek en psychisch!!!

  Like

 5. Jan zegt:

  Kerk wijkt voor moskee
  AMSTERDAM – Woedend en verbijsterd zijn de bewoners van de Utrechtse Parkwijk in Leidsche Rijn over de komst van een moskee op de plek waar een kerk zou worden gebouwd. Een blunder van de gemeente Utrecht heeft de weg vrijgemaakt voor een islamitische gebedsruimte, naast een kinderopvang, een kroeg en een werkcentrum voor jongeren. De buurt is witheet: “Als de moskee er komt, zijn wij weg”, foetert Marisan Visch.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12447523/__Kerk_wijkt_voor_moskee__.html?cid=rss

  Like

 6. Massa-immigratie is het spel van Speculatoren van Recht en Arrivisten van Links hand in hand, tegen de interesten van de kleine en medium plaatselijke mensen… Hoog Verrad ! Wij vragen een Nurenberg 2.0 daarvoor. Meer op http://w1p.fr/56144

  Like

 7. nederlands verzet zegt:

  off topic
  voor het eerst zwijg de media
  Het grote euforie en de bijna orgastisch status die de pers gisteren had is van dag afgelopen in de bossen van zeis is het lichaam gevonden van jos van hal. Niemand hoor je meer zo uitgelaten de nieuwsbladen de radio de beeldbuis niemand waarom niet ? gisteren was er zo’n groot feest bij de media van s’morgens vroeg tot s’avonds laat. Blerren en maar blerren van al die media mensen vooral radio 1 en rtl want hun natte droom is uitgekomen. Maar nu na het vinden van het lichaam van een pvv’r jos van hal hoor je niemand meer.Ik denk waarschijnlijk om dat zij bang zijn, bang ? Waarom, ik leg het u uit de vrouw van jos van hal een advocate, werd aangehouden op verdenking van miljoenenfraude. (waar jos niets mee te maken had ) waar de pers op hun verraderlijke linkse wijze delegerend over geschreven heeft. Zo erg zelf dat Jos het niet meer zag zitten een kogel van links? Het lijk er wel op.

  Like

 8. Linsky zegt:

  Europarlementariër Gerard Batten komt op voor gearresteerde Britse Grondwet Group voorzitter

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! Variant op de cartoon hierboven:
  http://tinyurl.com/cglc7bf

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Tom islam is geen religie , islam is een systeem.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-Portugal 20.59. uur, op de keper beschouwd is het ook geen religie, maar een gewelddadige ideologie. Verder sluit ik mij aan bij het comment van Hans van de Mortel.

  Like

 12. Peter Rissing zegt:

  @ Martien Pennings: 4 juli 2012 om 15:17
  Ben het volkomen met je eens, alleen merk ik dat je wat om het woord ‘cultuur’ of ‘cultuurgroep’ heen manoeuvreert.
  Dat is te begrijpen want het begrip ‘cultuur’ is nogal omstreden, waardoor de discussie rond de islamitische cultuur vaak verzand.
  Daarom ben ik zo vrij mijzelf te citeren uit wat ik ooit eerder schreef over de Westerse cultuur in relatie tot de islamitische cultuur.
  Het is van belang deze begrippen duidelijk te hebben, want, is ‘cultuur’ slechts een abstract begrip, of bestaat ‘een cultuur’ niet, dan kan die ook niet veranderen.
  Dat zou betekenen ook dat Westerlingen slechts uit groepen mensen bestaan die toevallig op een bepaald gebied op de aarde verblijven, zonder culturele binding, en dus zonder cultureel probleem.

  Veel van de berichten hier op E.J.Bron en aanverwante websites tonen aan dat er wél een probleem is.
  Een probleem dat nota bene dagelijks een toenemend aantal mensenlevens eist, om over gewonden, wezen, huislozen, trauma’s, martelingen e.d. niet te spreken.
  Dat probleem heet islamitische cultuur.

  Ter verduidelijking, ook het begrip religie‘ is niet sluitend te definiëren is -maar bestaat welzeker.
  Ook de Westerse innovatieve cultuur is zeker meer dan alleen “één koekje bij de koffie !”. Maar wat dan ?
  Natuurlijk zijn er voor de hand liggende verschillen die de onderontwikkelde, bijgelovige, theocratische Arabisch-islamitische cultuur wél kent, en onze typisch; technologisch ontwikkelde, milieubewuste, diervriendelijke, gastvrije, moderne, vrijgevige, Germaanse en/of christelijk-joodse cultuur (waar de laatste decennia de religieuze beleving juist minder wordt) niet.
  Een paar praktische voorbeelden van de islamitische cultuur zijn; de praktijk van gedwongen huwelijken, oog om oog moraal, religieuze indoctrinatie en het legitimeren van slavernij, pedofilie, inteelt, eerwraak, enz.
  En, belangrijk, door omkering kom ik tot de volgende vergelijking van culturele kernpunten.
  In relatie tot een overgroot deel van de islamitische wereld, kent de Nederlandse cultuur momenteel (nagenoeg) géén: totalitair staatsbestel, corruptie, islamitisch gedomineerd bestuur, oorlogszuchtige politiek, sharia wetgeving, staatscensuur, vrouw onvriendelijkheid.
  In landen waar de islam dominant aanwezig is, kenmerkt de cultuur zich ‘grosso-modo’ door het ontbreken van: democratisch staatsbestel, integer bestuur, scheiding van kerk en staat, vredelievende politiek, sharia-vrije wetgeving en nudisme, pers-, godsdienst– en –meningsvrijheid, seksuele vrijheid.

  Een ander cruciaal cultureel onderscheid is dat in de ruim 50 islamitische landen, de Mensenrechten (UDHR) royaal geschonden worden.
  Dit terwijl deze landen zonder daar veel ruchtbaarheid aan te geven en met dubbele moraal, ook de islamitische variant van de Human Rights erkennen en toepassen.
  Deze United Islamic Declaration of Human Rights (UIDHR) stelt ondermeer -in het verlengde van de Koran en sharia- dat de islam superieur is aan alle andere religies.
  Dit met alle gebruikelijke gevolgen van dien voor joden, kinderen, christenen, homoseksuelen, vrouwen enz.
  M.a.w. beste Martien, er kan met vrijheid en duidelijkheid over de verschillen tussen de Islamitische en de Westerse cultuur gesproken worden.
  Voorbeelden te over dat die verschillen ‘klip en klaar’ bestaan.

  Like

 13. Henk Schroemges zegt:

  Zelfs een soortgelijke en accurate propaganda-machinerie als die van dr.. Gobbels in het 3e Rijk- is de Islam in staat om zo gehaat te worden dat alleen een totale vernietiging hiervan voldoening kan scheppen.

  Like

 14. lucky9 zegt:

  De islam zal vroeg of laat zichzelf wel vernietigen. Het enige wat wij moeten voorkomen is dat de islam ons vernietigt alvorens het zichzelf vernietigt.
  Daarom moeten wij aan onze politici duidelijk maken: tot hier en niet verder.
  Olie of geen olie: voor islamofielen géén genade, nooit!

  Like

 15. vederso zegt:

  Gewoon een beetje multicultuur in Madrid.

  http://vladtepesblog.com/?p=49839

  Like

 16. E.J. Bron zegt:

  @Peter Rissing

  Als je nog eens wat weet…. 😉

  Like

 17. Peter Rissing zegt:

  ‘k zal ’t nooit meer doen.

  denk ik .

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Ouders die op de 8ste dag na de geboorte beslissen(..!!!) dat een gezond lichaamsdeel moet verdwijnen, enkel op basis van iets dat door de eeuwen heen door hun voorvaderen in hun hoofden werd gestampt, tot op de huidige doorgaat, en dàt zou een voordeel moeten zijn?
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3281704/2012/07/04/Wie-blind-is-voor-de-voordelen-van-religie-kan-alleen-maar-boos-worden-over-zoveel-achterlijkheid.dhtml
  Jews and muslims, remember this: a foreskin and clitoris are NO birth defects…!!!!
  http://tinyurl.com/7vy4mja

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Hans: ik ben zeer benieuwd hoe dat bezoek is verlopen. Wil je mij en de anderen nadien inlichten? Achterliggende vraag(schiet me zomaar ineens te binnen) over die deskundige: hoe kun je nou deskundig zijn over iets dat je zo goed als zeker zelf niet praktiseert en wat eeuwen geleden is verzonnen op basis van een KROMME gedachtegang..????
  Even ter verduidelijking: er is geen god die verordonneert dat voorhuidjes van jongetjes van 8 dagen oud geofferd moeten worden, zgn als een stupide “verbond”.

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  Kan iemand mijn bijdrage van 5-7, 06:57 ergens op hetvolgende blog parkeren?
  http://yoramstein.blogspot.nl/
  Ik heb even geen zin om een hele reaguurprocedure te doorlopen, vandaar.
  Dank.

  Like

 21. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling van 06:57

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s