Als de euro mislukt, mislukt de “elite”

De euro was altijd alleen maar een project van de elite. De gewone burger ontving de euro vanaf het begin met scepsis: Wanneer er een democratisch referendum zou hebben plaatsgevonden, dan zou het nooit tot de invoering van de euro zijn gekomen. Deze zekerheid geldt ook voor talloze andere projecten van de elite, vooral haar project immigratie. Een mislukken van de euro zou daarom direct een politiek domino-effect veroorzaken: De aura van de onfeilbaarheid zou daarmee verdwenen zijn, de projecten van de elite zouden allemaal worden doorgelicht. Met de euro redt de elite noch de banken noch Europa. Zij redt zichzelf.

Als de Bondsrepubliek Duitsland een democratische rechtsstaat geweest zou zijn, dat zich gehouden zou hebben aan het referendumgebod in de grondwet, dan zouden we nu geen euro hebben. We zouden ook zeer zeker geen enkele Turk in het land hebben, geen enkele moskee, geen Salafisten, geen sharia. Geen mens zou ons uitschelden voor “aardappels”. Roemenië en Bulgarije zouden geen lid zijn van de EU, d.w.z. we zouden geen zigeunerbendes in onze steden hebben, die inbreken in onze huizen. Er zouden geen middenscholen zijn, in plaats daarvan echter zelfs op “Hauptschulen” een goede opleiding. Criminelen zouden in de gevangenis komen. Vreedzame burgers zouden, net als vroeger, ´s avonds gewoon weer op straat durven.

Omdat de elite van de Bondsrepubliek de Duitsers vanaf het begin met wantrouwen, deels vijandigheid, tegemoet trad en het grondwetvoorschrift betreffende de uitvoering van referenda met voeten trad, ontbrak het de Bondsrepubliek altijd al aan buitenparlementaire correcties. De Bondsrepubliek was daarom in haar hele geschiedenis een staat, waarin niet het volk, maar een kleine intellectuele elite heerste. Deze samenbundeling van macht in handen van een intellectuele toonaangevende laag werd door het volk ook stilzwijgend geaccepteerd: De dingen gingen immers goed. Het eliteproject “welvaartsstaat” weersprak weliswaar het gezonde mensenverstand, volgens welke alleen hard werken tot welvaart leidt, maar op een bepaalde manier leek het staatsmotto “welvaart voor iedereen” te functioneren. Dat de elite deze welvaartstaat alleen maar op drijfzand had gebouwd, dat de staat heel simpel de kosten voor deze welvaartstaat op de volgende generatie overdroeg, daarvan was de gewone burger zich lange tijd niet bewust. Die daar boven zullen wel weten wat ze doen, het zal heus wel lukken: Dat was de geestelijke basisinstelling in tijden van de Bondsrepubliek. Men verkocht zijn recht op directe politieke deelname tegen de belofte van de elite van “welvaart voor iedereen”.

Omdat alles met geld te maken heeft, zag men daarom ook lange tijd de overduidelijke schade over het hoofd, die de elite met haar andere projecten veroorzaakte. Vooral de spectaculaire teloorgang van het Duitse onderwijs werd grootmoedig over het hoofd gezien. Pas de PISA-schok openbaarde de bittere waarheid dat de zogenaamde “hervormingen” van de elite niets anders hadden veroorzaakt dan de vernietiging van een meer dan 200 jaar succesvolle en in de hele wereld bewonderde onderwijstraditie binnen één enkele generatie. Ook de desastreuze gevolgen van de Oriëntaalse immigratie, het voorbeeldproject van de elite bij uitstek, werden in de waarneming van de burger graag verdrongen: De Turk in de groentewinkel was toch eigenlijk best aardig. Dat de aardige Turk na sluitingstijd in de donkere achterkamertjes van zijn islamvereniging de invoering van de sharia plande, wilde men niet echt weten. En wanneer Turkse jongens herrie schopten in het stadsdeel en mensen lastigvielen, ging men gewoon aan de andere kant van de straat lopen. Op een bepaalde manier zal dat wel goed komen, die zullen zich net als de Polen wel integreren, zei men gisteravond nog in een talkshow op tv, dacht men. Pas na de 11e september begon men vragen te stellen over het eliteproject immigratie en islam. Pas toen in Parijs en Londen de huizen in brand stonden, begon men er over na te denken wanneer in Hamburg, Keulen en Stuttgart de huizen in brand zouden staan en of dan misschien ook niet het eigen huis in brand zou kunnen staan.

Ook de euro was een van deze eliteprojecten, die men in goed vertrouwen op de deskundigheid van de intellectuele toonaangevende laag weliswaar tandenknarsend, maar toch stilzwijgend over zich heen liet komen. Wanneer een vooraanstaande man zoals meneer de Minister van Financiën beweert dat de euro net zo zeker zou zijn als de D-Mark, dan zal meneer de minister dat toch wel weten. Zo is men argeloos op de euro ingegaan. En verbazend genoeg bestaat dit vertrouwen nu nog: de gewone burger denkt nog steeds dat een land, dat al zijn toekomstige inkomsten aan banken of buurlanden heeft verpand zogenaamd niet bankroet is en dat deze euro daadwerkelijk nog waarde heeft. De euro geniet dit vertrouwen, omdat de elite dit nog steeds gelooft. De burger rent alleen daarom niet naar de bank om het geld van zijn rekening te halen, omdat de elite denkt dat dit geld op de een of andere manier veilig zou zijn. Hoe dan, dat weet hij niet, maar hij vertrouwt deze mensen op televisie.

Dit bijna blinde vertrouwen van de gewone burger is het kapitaal waar de elite op teert. Dit vertrouwenskapitaal zou helemaal verdwijnen als de euro zich ontpopt tot datgene wat hij altijd al was: een zuiver politiek mechanisme voor een politiek doel, maar nooit een bewaarmiddel voor vermogen. Vermoedelijk zou het vertrouwenskapitaal na het mislukken van de euro zelfs definitief verbruikt zijn. Een mislukken van de euro zou immers onverbiddelijk vragen oproepen naar de toestand van de andere eliteprojecten. Zou het aureool van de intellectuele onfeilbaarheid van de mensen op televisie echter plotseling vernietigd worden, dan zou de gewone burger het faillissement van de euro ook in combinatie met de andere kelderlijken van de elite gaan bekijken: het bankroet van hun onderwijssysteem, het bankroet van hun arbeidsmarktpolitiek. Een bankroet van de geldeconomie van de elite bezit daarom het gevaar van een bankroet van een bankroet van de aansprak op leiderschap van de elite in zijn totaliteit en daarmee van het gehele naoorlogse staatsconcept: een bankroet van het stilzwijgende verdrag tussen elite en volk, “welvaart voor iedereen tegen het afzien van directe politieke inspraak”.

Om zo´n bankroet van het politieke systeem te voorkomen, is de enige zin en het enige doel de “euroredding”. Men hoeft een Angela Merkel niet te vertellen dat de euro niet te redden is: dat weet ze. Ze wil de euro ook helemaal niet redden. Merkel wil graag tijd winnen om de politieke ineenstorting te matigen. En precies daarom wordt ze door alle andere vertegenwoordigers van de elite braaf gevolgd in haar “reddingsmaatregelen”: haar coalitiepartners, de zogenaamde oppositie, de pers. Al deze mensen en hun beloftes heeft de gewone burger tegen zijn eigen gezonde mensenverstand tientallen jaren vertrouwd. De euro zou al deze mensen mee de afgrond in sleuren. De miljarden en nog eens miljarden, die de gewone burger nu voor de zogenaamde “euroredding” moet opbrengen, dienen er in werkelijkheid alleen maar voor om het vertrouwenskapitaal van de elite te behouden. Om de eigen val te verhinderen: Daarvoor is deze mensen geen prijs te hoog.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/07/scheitert-der-euro-scheitert-die-elite/#more-263252

Auteur: M. Sattler

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

   

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering. Bookmark de permalink .

54 reacties op Als de euro mislukt, mislukt de “elite”

 1. lucky9 zegt:

  Schitterend artikel. Niets dan de waarheid.

  Like

 2. “Om de eigen val te verhinderen: Daarvoor is deze mensen geen prijs te hoog”: Inderdaad. Indien nodig zullen ze zelfs over lijken gaan! Het doel heiligt de middelen… en ja, helaas heeft die gedachte ons tot op heden miljarden gekost. Miljarden die ook in daadwerkelijk nuttige zaken gestoken hadden kunnen worden…

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Superieure vondst! http://www.damnlol.com/pay-attention-while-walking-8001.html
  (mogen ze van mij hier op iedere straathoek neerzetten. Ongelofeloos hoeveel mobiele tel- en internetverslaafden dit land telt, je kunt er niet één tegenkomen of dat ding hangt aan een oor of ze kijken op het schermpje, ongeacht wat ze doen, ja, zelfs op de plee..!!!
  Bekijk deze ook: http://www.damnlol.com/this-cat-7999.html

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ja, de geweldige elite van pluche klevers. Nou in goed 1,5 jaar, is deze mythe voor mij voorgoed doorgeprikt. Als je een figuur als KNOT, van DNB hoort zeggen deze week bij Elsevier, dat er geen plan B is, in NEDERLAND, als de euro in elkaar klapt, dan weet ik met mijn boerenverstand meer dan voldoende. Deze waanzinnige eurofielen, gaan ten koste van hun BEVOLKINGEN over alle grenzen heen, en ze zullen doorgaan op bevel van de BILDERBERG GANGSTERS en de NWO.
  Wij worden gewoon tot slaven gemaakt, door dit perfide systeem.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Ganz genau…!!!!
  http://www.damnlol.com/octoberfest-is-all-about-bewbs-amp-beer-mainly-about-the-bewbs-8056.html
  (sorry mensen, heb ff geen trek in financiële problemen, die probeer ik zelf te vergeten…)

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  En voor mij mogen de eurofiele verraders van Rompuy,Verhofstad en Barosso vandaag nog “de pijp”uitgaan. Wat een schorem, om mensen zo te verkopen!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  On Topic, zie http://www.elsevier.nl terzake het bericht, dat; maatregelen eurotop een GEVAAR vormen voor de STERKE eurolanden. Moody’s dreigt de kredietwaardigheid van nederland en duitsland af te waarderen.Intussen is de rente op staatsleningen aan Spanje weer opgelopen naar 6,9%.
  Het helpt geen barst KLUNS RUTTE, door jouw instemming met dit perfide systeem raken we aan de bedelstaf. Reken af met de eurofielen 12/9.

  Like

 8. Mia Brassé zegt:

  schorum is veel te weinig gezegd,stelen over de rug van de harde werkers, schaamtegevoel en zelfrespect is bij hun te zoeken,als n kopspeld in n hooiberg ze weten helemaal niet wat werken is,ze hebben zich rijk gestolen,van werken is nog niemand rijk geworden,over de rug van n ander,is pooierswerk

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Maria Brassé 13.23. uur, ze hebben zich inderdaad rijk gestolen Mw. Brassé. By the way, de VVD is weer aan het beloven geslagen. Ik lees in de Telegraaf, dat ze nu FLINK willen BEZUINIGEN en strengere IMMIGRATIEREGELS willen. Wie dit gelooft is rijp voor paviljoen 5 op Vijverdal in Maastricht. Alles heeft die PINOKKIO van een RUTTE gelogen, geen cent naar Griekenland zei deze joker, en nu heeft hij onze schatkist aan BAROSSO de OPPERCOMMUNIST van de EUSSR gegeven, en dan deze nitwit geloven? Neen, en ook niet het CDA,PVDA en D66 en GL. Hun achterlijke kunduz coalitie jaagt ons nog verder de vernieling in. BAH!

  Like

 10. Linsky zegt:

  Ongebreidelde arrogantie, waanzin en huichelarij!
  Uiteindelijk zullen ze zichzelf wel vernietigen,…jammer dat ze hun volkeren meenemen! 😦

  Like

 11. Theodoor zegt:

  Een ieder die zich met deze materie op de hoogte houdt ziet dat het alleen maar verkeerd af kan lopen. Toch zijn er geen mensen genoeg om een groot en opvallend protest te gaan houden. Iedereen wacht maar af.
  Helaas ontbreekt het de Nederlandse politici aan lef, op de PVV en de GPV na.
  Het zijn met name de linkse partijen die Nederland en ook Europa naar de verdoemenis helpen, voor alle duidelijkheid ik beschouw ook de VVD en D66 links. Deze partijen hebben het in de uitvoering ook altijd slecht gedaan.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Omdat niemand kennelijk in de stemming is voor een trouwe kat, de geneugten van een bierfeest en een opmerkelijk gebodsbord, probeer ik het maar eens met deze mededeling, namelijk dat Henk en Ingrid echt bestaan.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3282675/2012/07/06/Slepende-burenruzie-werd-Aziz-64-uit-Almelo-fataal.dhtml
  Bewijs wederom geleverd(en zal nog wel vaker geleverd worden): de multiKULturele samenleving was van begin af aan tot mislukken gedoemd.

  Like

 13. hoe links is elsevier lees dit super likse politiek gekleurde bericht Door Marlou Visser walgelijk
  ——————————————————————————————-

  Henk en Ingrid verdacht van doodslaan Turkse buurman
  vrijdag 6 juli 2012 10:41
  De 64-jarige Aziz Kara is bij een burenruzie om het leven gekomen. De familie Kara had al
  jarenruzie met buren Henk (61) en Ingrid (59) van der W..
  Een 64-jarige man is doodgeslagen bij een burenruzie
  Dat meldt het Algemeen Dagblad.
  Zaterdag escaleerde de burenruzie en kwam het tot een gevecht waarbij verschillende familieleden waren betrokken. Kara werd tegen de grond geslagen en overleed donderdag aan zijn verwondingen. De medewerker van Philips was bijna aan zijn pensioen toe.
  Tuinen
  De familie Kara woont sinds 2005 in Almelo. Hun tuin grenst aan de tuin van het echtpaar Van der W.. Volgens buurtbewoners konden de families aanvankelijk wel goed met elkaar overweg, maar ontstond al snel ruzie om kleine ergernissen.
  Het echtpaar Van der W. zou regelmatig laten weten weinig op te hebben met allochtonen. Het Turkse gezin wordt volgens het AD door buurtgenoten juist omschreven als netjes en vriendelijk.
  Verdachten
  Henk van der W. en zijn zoon Wiebe zitten in hechtenis. Ingrid van der W. en de zoon van Kara zijn vrijgelaten, maar worden nog wel verdacht. Volgens Van der W. heeft de zoon van Kara de eerste klap uitgedeeld.
  De ruzie ontstond toen de zoon zijn auto in de straat parkeerde waar de familie Van der W. woont. Ingrid zou zich begluurd voelen door de Turkse achterburen.

  Door Marlou Visse

  Like

 14. toevoeging op het vorige 18:21
  dit is geschreven door marlou visser die zich ontplooit als een raszuivere linkse fascistische terrorist.
  zulk schandalige linkse demoniserende verraderlijke teks heb ik voor het laats gezien uit de tweede wereld oorlog

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Nederlands Verzet 18.43. uur, juist Elsevier loopt aan het handje van de VVD en de andere verraderlijke partijen. Ik kreeg er binnen de kortste keren een ban, omdat ik durfde te reageren met Nederland schaft zich af, in navolging van Thilo Sarazzin in Duitsland. Inderdaad nederlands verzet, de waarheid mag niet genoemd worden door de LINKSE KERK en CDA en VVD. Walgelijk hoe ze ons, oorspronkelijke nederlanders wegzetten. Trouwens volgens andere berichten, zou deze Turkse man, achterover gevallen zijn en daar hetsenletsel door hebben opgelopen.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Oei hetsenletsel is uiteraard hersenletsel.

  Like

 17. @tom hendrix
  beste tom
  op mijn side heb ik ook een foto van haar er bij gezet

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Met Neurenberg 2 gaan waarschijnlijk heel wat koppen rollen..

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Nederlands Verzet bedankt!

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  Het lijkt mij belangrijk om op 12 september heel goed in de gaten te houden wat er in de kieslokalen gebeurt. Ik ben van mening dat de gevestigde politiek in staat is, de verkiezingen te beinvloeden, ook van belang om de NOORD AFRIKANEN die gaan stemmen in de gaten te houden. Ze zullen alles in het werk stellen om de PVV dwars te zitten.

  Like

 21. louis-portugal zegt:

  On topic.
  Ik vind het helemaal geen ELITE.
  Het zijn omhooggevallen profiteurs die niks gewend waren.

  Like

 22. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: post.(over kinderen die belazerd worden)

  Like

 23. lucky9 zegt:

  Vervalsing van verkiezingen is van alle tijden. ..

  Men is beter en best goed voorbereid. Het zou niet de eerste keer in de geschiedenis zijn dat de uitslag compleet vervalst wordt!
  Soms worden zelfs referendums compleet genegeerd alsof ze nooit plaats gegrepen hebben!
  Hallo hallo, is er nog iemand? ….
  1984

  (big brother rules, right now en tot na de vakanzie! Yep zo eenvoudig is het! Voer een onbeperkt aantal allochtonen in, en je kan alles houden zoals het is. Lekker links en vooral graaiend maar niet in eigen pocket want daar draait het om: de centen niet de eigen, maar de ùwe die van plaats verwisselen. Begrijpt U dat? )

  Simpel toch? Of heeft U er een tekening bij nodig?

  Like

 24. vederso zegt:

  Melanie Phillips schreef op Mail Online dat Cameron niet werkelijk een referendum over Europa heeft toegezegd, maar voor het eerst de mogelijkheid openliet. In ieder geval is het ook in GB in beweging geraakt. Hans Roodenburg op DDS;

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/07/op-zoek-naar-de-euitgang

  Like

 25. @Tom Hendrix om 19:30: Het zou mij iig niets verbazen. Ik ga wat eerder naar het stemlokaal om de situatie eens goed te overzien.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12510594/___Kamer_beslist_over_verkiezingen___.html
  Bovenstaande link geeft een beetje de gedachte dat het straks wel eens onmogelijk kan worden dat een kabinet valt. Gezien de redenatie van PvdAer Verbeet zou dit juist de bedoeling kunnen zijn om de bevolking een 2e maal in de zeik te zetten. Eerst bij de verkiezingen en daarna als het kabinet zou vallen. Als deze regel zou worden ingevoerd kunnen dit evengoed de laatste verkiezingen zijn die ge gaan mee maken….

  Like

 26. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 10.11. uur, inderdaad Pieter dit konden wel eens de laatste verkiezingen zijn, ik ben zelfs van mening dat de heren en dames 2e kamerleden, konsekwent zouden moeten zijn, en zouden moeten opstappen, zeker die van de eurofiele partijen. Door afdracht van onze jatkist naar Brussel hebben we en geen parlement of regering meer nodig. We zijn slaven geworden van BRUSSEL dankzij RUTTE en de JAGER!

  Like

 27. G.Deckzeijl zegt:

  Mededeling voor ouders met kinderen:
  http://boilingpoints.wordpress.com/2012/07/05/activist-samsom-verdraaide-feiten/#comments
  (bijdrage 13, 7-7, 07:51)
  Ik heb me kapot geërgerd gisteravond, ik word MISSELIJK van de euro-élite..!!!

  Like

 28. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 12.06. uur, Gerrit dat liegen van deze linkse klootzak, hebben ze al in hun genen zitten, en komt overeen met het liegen van de “haatbaarden”, van de ideologie van MO de roverhoofdman. Verbaast U dus niet.

  Like

 29. G.Deckzeijl zegt:

  Tsjongejonge, slechts één is bij de pinken. Dankjewel, Tom. Heb ik de info niet helemaal voor niks hier geparkeerd. Maar ja, wat wil je ook hè, alle opvoeders wier kroost naar dat kinderjournaal kijkt, kijken nou eenmaal niet naar de pagina’s van een anti-islamblog. Dat doet nl. zeer aan de politiek correcte oogjes…!!!

  Like

 30. GD@gmail.com zegt:

  @Tom: hier is de complete uitzending van het jeugdjournaal van 6 juli 2012, 18:45 uur.
  Luister goed naar de smoesjes van de De Jager en de leugens over de USA aan het begin.
  Let ook op de eerste vraag die De Jager voor de kiezen krijgt.
  http://tinyurl.com/csnhhn6
  (zie verder 12:06)

  Like

 31. Anneke zegt:

  ELITE IS AL MISLUKT !!!
  Al decennia kunnen ze de peperdure, niet geïsoleerde kastelen, landhuizen, villa’s; ect. niet meer onderhouden. Vandaar dat men deze is gaan verhuren aan de ‘gewone burger’ voor feesten, vergaderingen, expositie’s en zo meer. Specifiek de kastelen, landgoederen, pachtboerderijen, landhuizen, zéér exclusieve buitens, zijn NIET meer financieel te onderhouden; dus letterlijk ONbetaalbaar.
  De jonkheren, graven, baron’s, landheren worden al TIJDEN niet meer aangesproken als WEL-EDEL-GEBORENEN…of als ‘edele’ Jhr./Jkvr., Baron, Graaf, Heer, Vrouwe…..***!!!Zo (plusminus)begin jaren-60 zag, KON, men een verschuivingsproces waarnemen…***!!! Hele landgoederen werden verkocht aan de Staat der Nederlanden, Staasbosbeheer. De high-elite society ging letterlijk KLEINER wonen, men had géén butlers meer in dienst , of ‘hofdametjes’. Alleen Kon.Juliana en dochter Beatrix konden/kunnen zich deze luxe nog permiteren. DANKZIJ onze belastinggelden!!!
  De jonge jonkheren gingen studeren en kwamen ‘aan de bak’ in de maatschappij. Velen beland(d)en in politieke sferen en vooral the big-buisiness.

  Like

 32. Anneke zegt:

  Vervolg -17.26-u:
  Ook kwam menig van geboorte adelijke man/vrouw terecht als med.specialist, farmaceut, advocaat, rechter; ect. Studiebeurzen waren er niet voor dezen; waren er überhaupt nog niet. Dus men moest wel van ‘rijke -, goede huize’ komen om zo’n universitaire studie te kunnen financieren.
  Zo eind jaren-60, begin jaren-70 gaat het ELITAIRE AFTAKELINGS-proces helemaal snel en dus vlot. Er kwam een nieuwe macht, letterlijk om de hoek kijken. DE LINKSE POLITIEKE; incl. LINKSE ‘KERK’. Het machtsstokje is toen letterlijk overgedragen en zijn de elitairen achter de schermen verdwenen. Zich niet beseffende dat in de nabije toekomst het digitale graf wat ze zelf hadden medeontwikkeld; uiteindelijk hun EIGEN graftuin zou gaan worden….
  Dankzij het digitale tijdperk is de burger Jan Modaal en Co. meer wetender geworden. De duistere plannen komen NU in vlot tempo aan het licht. En geloof me: “achter de schermen moeten ze hier niets van hebben en willen ze het niet weten” ZIJ leven nog steeds min of meer in een ROES.
  Verblind door het (eigen) kwaad…..Houdoe en shalom!!!

  Like

 33. Anneke zegt:

  A. [17.35-u] Een welgemeend SORRY naar de nog goede elitairen, adelijken, in deze kleine kringen!!! Mag ze niet allen over één kam scheren; onder ieder kwaad ‘zitten’ nog enkele goede/rechtvaardigen. Helaas moet men lang zoeken voor men iets van dit goede heeft gevonden…geintje.

  Like

 34. Anneke zegt:

  Toevoeging nr. drie…hahaha [17.41-u]
  Als men nadenkend blikt dan ziet men dat de wereld ge-effend wordt!!! Het is (heel) moeilijk waarneembaar maar voor degenen die dit willen (in)zien, zien dat dit proces actief gaande is.
  Op ALLE fronten/vlakken is men meer naar elkaar toe aan het groeien/trekken. Zij het op financieel – vlak, als op cultureel vlak, opleidingsniveau; ect. Er staan nog een aantal ENORME obstakels in de weg.
  “De fanatieke radicale islamiet is één van deze obstakels, zo ook de Euro-munt (incl. het bankenstelsel) en de enorme gaten in de economie; zijn dus enkele ‘sta in de wegjes’.
  Maar..géén zorgen voor de dag van morgen, iedere dag brengt het zijne met zich mee” Vader G-d -Yhwh- is Degene die echt helpt, in deze tijden van wanhoop!!! Hij effent letterlijk en juist voor Hem zijn Zijn vijanden zo bang. Wie zijn Zijn vijanden??? De politici, de Bilderburg-Group, de banken-spoken, de islamieten, de seculieren/a-theïsten; ect.

  Like

 35. Pingback: Het tomeloze liegen van Etienne Vermeersch inzake Israël (2) | E.J. Bron

 36. Tom Hendrix zegt:

  @GD@gmail.com, helaas werkte de link niet, maar wat “bolle Jan Kees de Jager”, betreft ik heb zelden zo’n draaikont gezien. Maar on topic, ik verneem via http://www.elsevier.nl, dat de Spaanse premier heel gauw geld wil hebben voor de spaanse banken. The plot thickens!

  Like

 37. piet klont zegt:

  Niets tegen homo’s, wel tegen poten en potentaten zoals Jan-Kees het dikke vette hangbuikzwijn die elke Nederlander voorliegt en een poot probeert uit te draaien en de potentie heeft om via al zijn leugens een mooi baantje te prikken bij de €uro-poten in Brussel.
  Het zijn regelrechte ‘zwijnen’, met excuus aan alle echte zwijnensoorten.

  Like

 38. piet klont zegt:

  M.a.w.: Het is gewoon pothetisch!

  Like

 39. Tom Hendrix zegt:

  @Piet Klont 20.00. uur, deze politici zijn erger dan zwijnen zouden kunnen zijn. Dit zijn onmensen, en zwijnen en veel andere diersoorten zijn socialer als deze figuren. Mijn stem gaat zeker naar een anti EU partij, we worden potverdomme belogen, bedreigd en bestolen.

  Like

 40. Frans Brassens zegt:

  Elite? Dat betekent ‘uitgelezenen’.
  In de zin van we hebben het uitgezocht en: ‘Hier hebben we het beste wat we kunnen vinden’.
  O ja? WIE noemt dat tuig zo? Doen ze dat zelf?
  Op welk púnt of op welke punten is men dan wel ‘élite’?

  Even vergelijken met mezelf, want wie en hoe anderen zijn weet ik niet.
  Qua intelligentie?
  Ik moet nog een politicus tegenkomen die het van me wint op het betreffende -officieel- geteste getal.
  Qua ‘hard werken’?
  Nou nee, dat redden de politici, zéker ook de ‘élitairen’ niet.
  Qua sociaal gevoel?
  Moet ik dáárover nog iets zeggen? Iedere vergelijking zal mank gaan.
  Qua logisch redeneren?
  Ach…….ach. Geen commentaar.
  Qua eerlijkheid?
  Nu helemaal geen commentaar.

  Op welk punt dan godverdomme wél?
  (Nb: ik ken meer nette woorden dan de dikke man van het woordenboek maar die zijn hier niet toepasbaar)
  Wie het weet mag het zeggen.

  Het gaat hier bij ‘élite’ over uitschot.
  Niet minder, maar misschien -of zéker- wel erger dan dat.

  Kots.

  Like

 41. G.Deckzeijl zegt:

  Welke link werkt volgens jou niet, Tom?(19:15)
  De link van 7-7,17:03 werkt PRIMA, als ik erop klik is er geen probleem, krijg die uitzending gewoon in beeld. En die van 7-7, 12:06 ook en da’s nota bene een gewone…!!!!!
  Bij jou zal iets niet in orde zijn denk ik.

  Like

 42. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom: m’n tiny werkt en DEZE ook!!
  http://jeugdjournaal.nl/uitzending/avond/2012-07-06
  Kijk je gereedschap na!

  Like

 43. Linsky zegt:

  ‘Obama besluit in oktober over aanval Iran’; Clinton: Rusland en China zullen prijs betalen voor steun Assad
  Saudische prins: Vraag is niet meer of, maar wanneer Amerika Iran aanvalt – Gerald Celente: ‘Oorlog met Iran is begin Derde Wereldoorlog – VS onder Obama precies als Nazi Duitsland’

  Gerald Celente: Niemand wil het weten, maar een aanval op Iran betekent het begin van de Derde Wereldoorlog.

  Enkele hooggeplaatste prinsen van het Saudische koningshuis zouden in privégesprekken met Westerse en Arabische inlichtingenofficials hebben gezegd dat de Amerikaanse president Obama aan koning Abdullah en de Israëlische premier Netanyahu heeft laten weten dat hij in de eerste helft van oktober een besluit zal maken over een mogelijke militaire aanval op Iran. Deze datum komt precies overeen met wat elite insider Lindsey Williams enkele maanden geleden voorspelde (4). Trends Institute Gerald Celente, die in de eerste helft van 2012 zijn rapport de titel ‘Allemaal aan boord van de Auschwitz express’ gaf, herhaalde zijn waarschuwing dat de komende oorlog met Iran zal uitmonden in de Derde Wereldoorlog.

  Obama zal het bevel geven Iran aan te vallen als er ook in de komende drie maanden geen enkele vooruitgang wordt geboekt bij de gesprekken tussen de 5+1 machten en Iran over het omstreden nucleaire programma van het land en de crisis in Syrië nog steeds niet is opgelost. Dat beweerde althans een Saudische prins tegenover een official van een niet nader genoemd Europees land…verder;
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=661637&r=1&tbl_archief=&

  Like

 44. piet klont zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  7 juli 2012 om 21:40

  Helemaal mee eens Tom!
  De TV gaat wat ‘staatsnieuws’ ook definitief uit bij mij, zoals die rooie rotschofterige mediamaffia weer Wilders probeerden in de schoenen te schuiven dat onze naam in het buitenland mogelijkerwijs ‘enigzins aangetast’ was, met natuurlijk Verhagen en nog zo’n CDA-kweepeer met zo’n ontiegelijke schij(t)nheilige kwijlende rotkop in de hoofdrollen.
  Waar komt die satanische hetze toch vandaan, zijn die lui nou werkelijk zó vreselijk van de pot gerukt met keutel en al?
  Ziek, meer dan kotsmisselijk ben ik er van!
  Ik roep niet op tot geweld hoor, maar een ‘derde oog’ zou dat Haagse rapaille niet misstaan.
  Niet dat ze er beter van zouden gaan zien overigens, tegen welwillende zelfvoldane stekeblindheid is geen kruid gewassen.
  Hooguit kruit.

  Like

 45. G.Deckzeijl zegt:

  On Topic!!! Ik verwijs nog even naar m’n link van 7-7, 22:33 in welke uitzending een meisje aan Jan Kees de Jager vraagt WAAROM we moeten bezuinigen… Nou mensen, HIEROM!!!!!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12514076/__16_miljard_voor_Afghanistan__.html
  Wat ik nog steeds niet kan begrijpen is dat er nog geen VOLKSOPSTAND is uitgebroken tegen deze zinloze geldsmijterij.

  Like

 46. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 22.33. uur 7/7, Gerrit het is nu wel gelukt. Bedankt. Maar nu ga ik echt over de zeik Gerrit, ik lees op http://www.elsevier.nl net dat de duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft verklaard dat : citaat: Spanje is op de goede weg terug uit de crisis. Gloeiende nakende vinketering nog aan toe, deze klootzak staat ook al weer te liegen. Eergisteren was de premier van Spanje nog aan het aandringen, dat er snel ESM geld moest komen om de spaanse banken te redden, en nou komt deze eurofiel ons vertellen dat Spanje het al op aan het lossen zou zijn. Nou ja, dit betekent gewoon dat ze ons nog harder willen bezeiken!

  Like

 47. Tom Hendrix zegt:

  @Piet Klont 01.43. uur : helemaal mee eens Piet, mijn eega en ik kijken zo weinig mogelijk, eigenlijk vrijwel nooit naar de nederlandse STAATSMEDIA, wij zijn het linkse gebazel daar meer als zat! Groet.

  Like

 48. Predictor zegt:

  Ach met onze koningin als koploopster van de elite zal die onfeilbaarheid hier toch nooit verdwijnen!

  Like

 49. Brekend nieuws! http://www.zerohedge.com/news/egan-jones-downgrades-netherlands-aa-negative-watch
  Waar iedereen al maanden voor waarschuwde, wordt nu toch waarheid. De problemen zullen zich alleen maar verder opstapelen en nieuwe lastenverzwaringen zullen ons deel zijn!

  Like

 50. FranciscaG zegt:

  Engeland heeft Nigel Farage met heldere taal : http://www.youtube.com/watch?v=_ImtK91naKg , Duitsland heeft Sarah Wagenknecht die er geen doekjes om windt: http://www.youtube.com/watch?v=-jtFNykJ_eI.
  In Nederland hebben we o.a. Johan Oldenkamp van S.O.P.N. met heldere taal: http://www.sopn.nl/ Het gaat om woorden en vervolgens om daden. Het oude systeem blijven analyseren brengt geen enkele verandering. Op naar S.O.P.N. dus 🙂

  Like

 51. Pingback: Het tomeloze liegen van Etienne Vermeersch inzake Israël (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s