Duitse Groenen eisen gelijkstelling van de islam met het christendom

De Groenen hebben zich uitgesproken voor een gelijkstelling van de islam met het christendom en het Jodendom. Dit zou “een belangrijke voorwaarde voor een gelukte integratiepolitiek m.b.t. moslima´s en moslims in de Bondsrepubliek” zijn, zeiden de fractievoorzitter van De Groenen in het Duitse parlement, Renate Künast, en haar parlementaire secretaris, Volker Beck, n.a.v. het voorstellen van een “Roadmap naar de gelijkstelling en wettelijke integratie van de islam in Duitsland”.

Voor De Groenen zou het vanzelfsprekend zijn dat alle mensen – onafhankelijk van hun afkomst, religie en wereldbeschouwing – hun fundamentele rechten en mogelijkheden tot deelname gelijkwaardig zouden kunnen waarnemen. “De vier miljoen in Duitsland levende mensen van islamitische afkomst vormen 5% van de bevolking. Zij en hun religie zijn vanzelfsprekend deel van dit land, van de cultuur en de samenleving”, benadrukte Künast en Beck.

Trouw aan de grondwet een voorwaarde

Bij een erkenning van de islam als een religiegemeenschap in de zin van een openbaarrechtelijk lichaam, zou deze diverse privileges krijgen. Net zoals de christelijke kerken zou de islam dan belasting mogen heffen voor zijn leden. Ook de bouw van moskeeën zou daardoor gemakkelijker worden voor de islamitische gemeentes.

Als vereiste voor de gelijkstelling van de islam met het christendom en het Jodendom noemen De Groenen echter enkele voorwaarden, waaronder “trouw aan de grondwet”, de “bevordering van de daadwerkelijke gelijkberechtiging van mannen en vrouwen”, “het niet tolereren van antisemitisme, racisme en homofobie” en “het accepteren van de godsdienstvrijheid, inclusief de vrijheid om een geloof te verlaten of van geloof te wisselen”.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5cf0516d45d.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Dhimmitude, Duitsland, Islam, Islamisering, Moslims, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Duitse Groenen eisen gelijkstelling van de islam met het christendom

 1. Tom Hendrix zegt:

  Hier komen de LINKSE GROENE LUCHTFIETSERS weer aan. Verraders zijn het, en geloven deze onnozelen werkelijk dat de MO aanhangers zich ook maar iets aan trekken van onze westerse democratische waarden. Maar ik denk dat dit bewust is gezegd, ik denk dat deze LINKSEN net als in de rest van EUROPA haast hebben om de ISLAM aan de macht te krijgen.
  Vuige verraders en huichelaars!

  Like

 2. baksteen zegt:

  Dat wordt dus weer wel de rechten maar niet de plichten, een volgende stap
  Trouw aan de grondwet, ha ha, zolang het niet in conflict komt met de Sharia, zoals al vastgelegd door het OIC mbt de universele rechten van de mens.
  Ok, gelijkstelling?, prima ik kan dus als christen overal in publieke instellingen varkensvlees bestellen zonder lastig gevallen te worden dat het niet halal is?, vergeet het maar, de halalkeuken wordt steeds meer ingevoerd en gaat nooit meer weg.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Zal het kort houden deze keer: was groen niet de kleur van de islam?

  Like

 4. Linsky zegt:

  GVD, dat is het grootste lafste, smerigste, huichelachtigste tuig van Eurabië, die groenen.
  daar kun je dat soort subversiviteiten van verwachten, hè.

  Quote: Wij, de Groenen moet ervoor zorgen dat we zo veel buitenlanders krijgen mogelijk naar Duitsland. Als ze in Duitsland zijn, moeten we vechten voor hun recht om te stemmen.
  Als we dit hebben bereikt, zullen we het aandeel van de stemmen die we nodig hebben om deze republiek te veranderen. Daniel Cohn-Bendit , Alliance 90/The Groenen.

  Volksverraaiers!!!
  Bah 😦

  Like

 5. Linsky zegt:

  Deckzeijl, dat zijn linkse leugens hoor, dat bestaat niet! 😦

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Ist mir auch wirklich scheißegal..!!!
  (de hele EU gaat volgens mij naar de bliksem. zat net post van iemand te lezen die niet eens weet hoe hyperlinks werken)

  Like

 7. @G.Deckzeijl om 22:15: De Arabische vlag is groen maar de islam fundamentalisten gebruiken deze graag als ‘hun’ vlag. Kijk maar eens naar die groene hoofdbandjes en armbandjes die de in zwart geklede islam-brigades graag mogen dragen. Dus in dat geval klopt groen wel aardig, ja…

  Like

 8. Duits Groenen… nog ”Guests” voor de Nurenberg 2.0 : speciaal gedaan voor de beoordeling van de Volksverraders !

  Like

 9. Henk Schroemges zegt:

  Links = synoniem voor landverraad.
  Er is nog wel een troost. Als ooit de Islam de totale macht krijgt in al die d’himmielanden, is het zeker dat de linkse koppen als eerste aan de beurt komen om met het kromzwaard te worden afgehakt cq afgezaagd.

  Like

 10. Petrossa zegt:

  Tsja. Toch nog steeds dat schuldgevoel. Blijft toch wel een zeer sterke motivator in de duitse politiek. Kunnen de jongeren wel zeggen dat zij er niets mee te maken hadden, maar hun ouders hebben toch dat schuldige erin geopvoed.

  Met als resultaat dat ze roomser zijn dan de paus bij kwesties als deze. Het is geen kwade wil, het is helaas het zoveelste negatieve gevolg van die kutoorlog.

  Het houdt maar niet op. Zucht.

  Like

 11. Lucky9 zegt:

  Trouw aan de grondwet is een voorwaarde! Kan het nog idioter? 😆
  De groene gifkikkers laten hun ware fascistisch gelaat zien om de gunst van de bipatride Turken af te kopen. Wat een gespuis! Benieuwd of de SPD aan opbod zal beginnen. Indien dat zou gebeuren ben ik voorstander van een reductio ad Hitlerum om de realiteit te beschrijven.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Ik sluit me aan bij alle negatieve opmerkingejn over de groenen.
  Zo gevaarlijlk en waardeloos is die club.

  Like

 13. @Henk Schroemges: Laat dan in dat geval het kromzwaard goed bot zijn, zodat ze een lang en pijnlijk lijden zullen ondervinden 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s