Bijna 40 doden bij aanval op christelijke dorpen in Nigeria

Volgens plaatselijke mediaberichten zijn er vooral vrouwen en kinderen onder de slachtoffers.

In Nigeria werden bij een aanval op christelijke dorpen minstens 23 mensen gedood en raakten er 50 gewond. De daders behoren vermoedelijk tot de islamitische Nomadenstam van de Fulani. Het incident vond zaterdag vroeg in de ochtend plaats in twee christelijke dorpen dichtbij de stad Jos in de Centraal-Nigeriaanse provincie Plateau. Meer dan 100 bewapende en in het zwart geklede mannen zouden de dorpen zijn binnengedrongen, huizen verwoest en mensen vermoord hebben. Volgens plaatselijke mediaberichten zouden zich vooral vrouwen en kinderen onder de slachtoffers bevinden. Nigeriaanse politieagenten zouden tegen de aanvallers zijn opgetreden.

In de regio Jos werden de afgelopen jaren bij talrijke botsingen en overvallen van moslims en christenen duizenden mensen gedood. De conflicten in het centrum van Nigeria zouden volgens religievertegenwoordigers niet noodzakelijkerwijs religieuze oorzaken hebben. Vaak zouden ook concrete sociale en economische motieven of ook wel politieke manipulaties de achtergrond zijn voor de bloedbaden. In nigeria werden christenen in het verleden steeds opnieuw het slachtoffer van aanvallen. De islamitische groepering Boko Haram eiste de verantwoordelijkheid op voor het merendeel van de aanslagen. Boko Haram wil een islamitische Godstaat oprichten. Nigeria is met ongeveer 155 miljoen inwoners het meest dichtbevolkte land van Afrika. Meer dan de helft van de inwoners is islamitisch: het aantal christenen wordt met 40 tot 48% aangegeven. Vooral het noorden is uitsluitend islamitisch, het zuiden is overwegend christelijk.

Bronnen:

http://koptisch.wordpress.com/2012/07/08/fast-40-tote-bei-angriff-auf-christliche-siedlungen-in-nigeria/

http://derstandard.at/1341526841453/Ueberfall-Nigeria-Mindestens-zehn-Tote-bei-Angriff-auf-christliche-Doerfer

http://www.nzz.ch/aktuell/international/fast-40-tote-bei-angriff-auf-christliche-siedlungen-1.17330992

http://orf.at/stories/2129911/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, Jihad, Moslims, Nigeria, Sharia. Bookmark de permalink .

4 reacties op Bijna 40 doden bij aanval op christelijke dorpen in Nigeria

 1. Tom Hendrix zegt:

  En natuurlijk weer GEEN enkele afkeurende REACTIE van de gematigde MUZELMANNEN, de VERENIGDE NAZIES of van de EU. Dat zal ook nooit gebeuren, de RODEN hebben de media in de hand en zorgen er wel voor dat dit niet op de nederlandse STAATSTV komt. Ik haat LINKS met elke vezel in mijn lichaam!

  Like

 2. Schnoebel zegt:

  Het is niet anders. Islam is vernietiging van de mensheid. Mijn wens is deze ideologie zo ver mogelijk ver te houden van onze westerse denkwereld. Helaas men is, hier in het westen, geneigd deze abjecte ideologie te willen omarmen. Wie of wat is bezig onze denkwereld te infilreren? Is het de olie die onze machthebbers overstag laat gaan?

  Like

 3. Schnoebel zegt:

  Ben ik verbaasd? Nee natuurlijk niet. Ik mocht wensen dat de MSM mijn mening deelde. In welk land leven wij eigenlijk? Een land dat zijn “waarden en normen” tracht te meten aan die van de islamieten. Een doodlopende weg m.i. Ben blij dat ik volwassen kinderen heb en ik niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor hun keuzes. Ben ik het eens met hun keuzes? Niet echt maar dat is een verantwoordelijkheid die zij dienen te nemen voor hun nageslachtl.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Schnoebel, voor een groot gedeelte zijn het de OLIEBELANGEN. Kijkt U maar naar “De resolutie van Straatsburg”, ook wel OIL for IMMIGRATION genoemd. Als U op google zoekt onder de genoemde resolutie, vindt U een heel artikel hieromtrent.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s