Militante Tsjetsjenen: “Emiraat Kaukasus” in Oostenrijk

Tsjetsjenië is een van de crisishaarden van het islamitische terrorisme, dat is bekend. Minder bekend is dat Oostenrijk als steunpunt en terugtrekkingsgebied voor islamistische Tsjetsjenen dient. In Oostenrijk is de Salafistisch-terroristische groepering “Emiraat Kaukasus” verbreid. Voor veel van deze terroristen is het blijkbaar gemakkelijk om zich onder de dekmantel van asiel in Oostenrijk op toekomstige terreuractiviteiten voor te bereiden.

Salafistische asielzoekers?

In Oostenrijk heeft zich een islamistische scene ontwikkeld en gevestigd. Haatpredikers zoals de Duitse bekeerling Pierre Vogel reizen regelmatig naar Oostenrijk om in islamitische verenigingen en moskeeën voordrachten te houden. De republiek is zeer populair als asielland – vooral onder Tsjetsjenen. In vergelijking met de rest van Europa herbergt Oostenrijk een van de grootste gemeenschappen van dit volk uit de Kaukasus. Onder de asielzoekers bevinden zich uiteraard niet alleen vervolgde mensen, maar ook personen met een terroristische achtergrond. Het “Emiraat Kaukasus”, een Salafistisch georiënteerde terreurorganisatie, gebruikt de onbekommerdheid en zorgeloosheid van de politiek in zijn voordeel. Europa dient als “logistiek en rekruteringsgebied”, zoals blijkt uit het gisteren gepubliceerde rapport van de binnenlandse veiligheidsdienst.

Terreur aangekondigd

Bij het “Emiraat Kaukasus” gaat het om een Salafistisch georiënteerde organisatie. De leider is de islamist en nationalist Doku Umarov. Het is het doel van de terreurbeweging om in het noorden van de Kaukasus een islamitische godstaat op basis van de sharia op te richten. “Er zal geen bloed meer vloeien in onze steden. De oorlog zal naar jullie steden komen”, kondigde Umarov in een dreigende videoboodschap aan. De VN-veiligheidsraad heeft de vereniging vorig jaar officieel als terroristisch gekwalificeerd. Daarmee zou het optreden van Rusland in de strijd tegen de radicale beweging indirect bevestigd zijn, maakte het Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken bekend in een commentaar:

Volgens dit besluit van de VN-veiligheidsraad moeten VN-lidstaten onmiddellijk sancties opleggen aan het “Emiraat Kaukasus”, o.a. het blokkeren van bankrekeningen van de organisatie en het verbieden van iedere vorm van hulp aan hem te verbieden.

Oostenrijk is ondanks deze verplichting grotendeels werkeloos blijven toezien, hoewel de Emiraatbroeders behalve van Rusland en de VS ook Europa tot vijandbeeld hebben verklaard. Het gevarenpotentieel van de islamisten valt o.a. af te leiden uit het aantal slachtoffers van hun activiteiten: Alleen al in het jaar 2010 werden 1710 bewoners van de Kaukasus het slachtoffer van aanslagen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009190-Militante-Tschetschenen-Emirat-Kaukasus-sterreich

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Militante Tsjetsjenen: “Emiraat Kaukasus” in Oostenrijk

 1. De Ekster zegt:

  Tsjetsjenen zijn de ergste van de Kaukasusmoslims. Vreselijke lieden die bij voorbeeld ook in Bosnië hebben huisgehouden onder de Serviërs. Maar ja, daarover is niet zo veel bekend uiteraard…
  Jammer dat de Russen ze niet allemaal uit de weg geruimd hebben.. vullis moet je immers opruimen, want anders gaat het rotten en stinken..

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @De Ekster 12.14. uur, en door de verraders van de EUSSR zullen nog meer van deze geitenneukers onze kant op komen. Laat er maar een tribunaal komen voor de eurofielen en islamknielers. Wat een vuile gore verraders!

  Like

 3. Pingback: Tatarstan: 3000 Salafisten willen Godstaat | E.J. Bron

 4. Pingback: Brandenburg: 10 islamitische “zedenwachters” schoppen zwangere vrouw: miskraam | E.J. Bron

 5. Pingback: Tsjetsjeense islamitische extremisten: asiel in Duitsland | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s