Reflectie in melancholie

(Door: Linsky)

Depressies

Soms huil ik, gewoon zomaar, …spontaan. Wellicht ben ik dan ook depressief. Vaak weet ik niet eens waarom, maar als ik me dan gewoonte getrouw informeer over de toestand van de maatschappij en ons bestaan, weet ik het weer. De spontaniteit, het optimisme  en de vrolijkheid die ik van nature bezit zijn, door mijn overigens ook vrij serieuze aard, toch wel behoorlijk getemperd de laatste jaren. De oorzaak daarvan is voornamelijk te vinden in de ongebreidelde waanzin, hebzucht en eerzucht om ons heen, maar vooral in hen die het op zich hebben genomen ons te leiden, te stichten en te regeren. De ongekende misdadigheid is ver over de top en op weg naar het aller diepste dal dat de mensheid ooit heeft gekend.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Reflectie in melancholie

 1. Tom Hendrix zegt:

  Linsky, ik heb uw betoog met ingehouden adem gelezen. En kan alleen maar zeggen Chapeau en bedankt voor deze mooie bijdrage, hoewel de inhoud mij triest stemt waarde vriend. Ik heb vanmorgen zo een ervaring gehad in een dienst van de protestantse gemeente. Tijdens de dienst werd gemeld dat een uit Iran gevluchte asielzoeker van amper 18 jaar, bij de rechtbank kreeg te horen dat hij in de ogen van de rechter geen christen zou zijn. Daar word ik woest van, want deze jongeman is voor 4 maanden terug in de gemeente, zo noemt men een parochie in de protestantse kerk, is gedoopt waar ik zelf getuige van ben geweest. Volgens mij een demonen 66 rechter, want als deze jongeman uitgezet wordt naar Iran, dan gaat zijn kop eraf. Los van geloof of geen geloof, weet ik zeker als deze jongen islamiet was geweest, de rechter hem gematst zou hebben. En dat sluit prachtig aan bij jouw bijdrage Linsky, alles wordt gedaan om de misdadige ISLAM te plezieren!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Oei, het woordje is voor gedoopt is overbodig, stijlfout excuus.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Tom,
  als je m’n nieuwe artikel; “Wat zit er achter de lege spooksteden van China?” leest wordt je nog depressiever!

  Waarom is China zo druk bezig met de bouw van enorme grote, goed opgezette “ghost-steden” die volledig verstoken zijn van mensen?

  Google Earth toont foto’s van China, stad na stad van grote complexen, bestaande uit kantoor wolkenkrabbers, overheidsgebouwen, appartementen, woontorens en huizen, allemaal met elkaar verbonden door netwerken van lege wegen, met enkele van de steden in China op echt de meest onherbergzame locaties.

  Beelden van deze “ghost-steden”, na ontelbare miljarden dollars zijn uitgegeven aan de steden ‘ontwerp en de bouw, onthullen dat er niemand woont of leeft!

  “De foto’s tonen iets wat lijkt op gigantische filmsets voor apocalyptische films, waarin een soort van een neutron oorlog of een bizarre natuurramp h mensen heeft geëlimineerd en er niemand meer over is opde aarde, terwijl de verlaten wolkenkrabbers, stadions, parken en wegen perfect intact zijn gebleven.”
  http://diamental.nl/images-linsky/china%20spooksteden/chinaspookstad.html

  Ik vraag me werkelijk af, wat “zij” verwachten!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel 20.50. uur, ik betrap mij er vaak op, hoewel ik van 1952 ben, dat ik geroerd ben als ik naar mijn jeugd terug ga denken. Wat een overzichtelijke kleine gelukkige wereld als ik terugkijk, en er zullen toen ook wel zaken geweest zijn die niet deugden, toch ben ik mijn overleden ouders dankbaar voor deze kinderjaren. Er was niet veel luxe in ons gezin met 11 kinderen, maar wel aandacht voor elkaar. De kleinste dingen waren we blij mee, met een schoon bed, schone kleren, de dagelijkse boterham, en de aandacht van een liefhebbende moeder.
  Wat een harmonie, terwijl anderen kneuterigheid zouden zeggen. Ja, dan word ik ontroerd, en huilt het kind in mij, om wat weg is gegaan. Neen, ik vind de tijden niet meer zo aangenaam, maar probeer ondanks alles te kijken naar de mooie dingen die er nog zijn, een zonsondergang, een heideveld, lachende kinderen. Dat houd mij op de been!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 19.39. uur, inderdaad zeer luguber allemaal Linsky. Waar gaat het toch heen. Waar is onze harmonie gebleven, waar zijn onze waarden gebleven, waar is onze fierheid gebleven?
  Alles sinds de 70 er jaren door links en de cultuurrelativisten vernietigd. Ik begrijp de wereld niet meer, mon ami.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Kan ik je HIERMEE in hoger sferen brengen, Linsky…??? Maybe? Vielleicht? Peut être..???
  http://www.damnlol.com/cyprus-alarm-clock-22146.html

  Like

 7. Linsky zegt:

  Bedank Gerrit, mooie fotoos, die had ik nog niet 🙂

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Nog maar eentje om het af te leren: ik vind de één na laatste van de volgende serie het sterkst.
  Zouden ze een Nederlandse versie van moeten maken…
  http://www.damnlol.com/meanwhile-in-australia-22173.html
  Aldus(hou je vast) : Dit is Nederland. We eten vlees, we drinken bier en we spreken verdomme Nederlands..!!!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Volgens mij heeft niemand die hier reageert de geldpest. Ik al helemaal niet! Ik ben ook wel eens in een bui dat ik denk: laat de hele zooi maar verbranden.
  http://www.amsterdampost.nl/pvv-wil-heropening-debat-noodfonds-euro/#comment-75785
  Lees 14 en 15 over het stompzinnige geneuzel van sommigen.

  Like

 10. Marijke . zegt:

  Mooi gechreven Linsky en o zo waar en mooie fotos.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Dank je Marijke.

  Enne, ik ben niet echt depressief, hoor! 🙂
  Zolang ik de zaak maar van me af kan schrijven. Da’s trouwens voor veel mensen een goede uitlaat, schrijf over wat je voelt,en omdat je er woorden voor moet zoeken en vinden, analyseer je vaak je eigen leed, probleem en lost het zo ook weer op!

  Scheelt weer een dokter. 🙂

  Like

 12. Piet Klont zegt:

  Bijzonder mooi en intrigerend stuk, heer Linsky. Een poosje terug al gelezen, maar toen niet gereageerd omdat ik daartoe eerst niet zo snel de mogelijkheid zag.
  Bij deze dus!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s