Waren moslims met Taliban-bommen in hun auto op weg naar een EDL-demonstratie in Dewsbury?

De antiterreurpolitie onderzocht of twee moslims,  bij wie in de auto een bom werd gevonden, op weg waren om een demonstratie van de English Defence League aan te vallen. Ze ontdekte het explosief in Taliban-stijl puur toevallig toen ze een auto aanhield op de M1. Een theorie is dat twee mannelijke islamitische inwoners van plan waren om een mars van de beruchte anti-islamitische beweging aan te vallen en slechts enkele uren daarvoor werden aangehouden. Politiemensen ontdekten twee dagen na het in beslag nemen van de auto voor het niet hebben van een verzekering de geweren en bommen. Op dat moment had de politie de bestuurder en de passagier al laten gaan.

Detectives traceerden de eigenaar van de auto en gewapende politie voerde deze week invallen uit in Birmingham en West-Yorkshire. Er werden zeven moslims gearresteerd. Het is de eerste keer dat een dergelijke geïmproviseerde bom, zoals ook gebruikt door de Taliban tegen Britse troepen in Afghanistan, in het Verenigd Koninkrijk is gevonden.

Bijna 500 leden van de patriottische EDL demonstreerden afgelopen zaterdag in Dewsbury, waar een van de verdachten woont. Ze hadden op grote schaal ruchtbaarheid gegeven aan het evenement – schepten op dat ze de “Islamitische Republiek van Dewsbury” kwamen overnemen. Het is niet bekend hoe groot het verdachte apparaat was of welke vernietiging het zou hebben veroorzaakt als het ontploft zou zijn.

Het incident begon zaterdag, toen geüniformeerde politie een auto aan de kant dirigeerde die op de M1 tussen de afslagen 33 en 34 in Zuid-Yorkshire op weg was naar het zuiden. Het nummerplaat herkenningssysteem waarschuwde hen dat het voertuig niet verzekerd was. Men neemt aan dat een van de nietsvermoedende politiemensen de auto naar een lokaal politiebureau reed, waar de bestuurder en de passagier in vrijheid werden gesteld. Het was pas op maandag toen de auto volledig werd geïnspecteerd toen de wapens, de munitie en de folders, die “ongelovigen” waarschuwen om de EDL, David Cameron en de koningin niet te volgen, werden ontdekt.

Dit leidde tot de enorme antiterreur actie in de Midlands op zoek naar de inzittenden en mogelijke handlangers. De politie van West-Midland arresteerde dinsdag drie mannen, onder wie vermoedelijk de bestuurder en de passagier – leeftijden 23, 26 en 27 jaar – in Sparkhill, Birmingham.

Een 23-jarige en twee moslims van 22 jaar werden de volgende avond aangehouden na invallen in de Alum Rock, in de wijken Smethwick en Moseley van de stad. Een man van 43 werd op donderdag gearresteerd in Dewsbury. Een antiterreur eenheid bracht gisteren de dag door met het doorzoeken van een huis in die stad, dat eigendom is van Mohammed Mohazim Akbar. Een buurman zei: … “Ze zijn een prachtig gezin en dit moet een grote vergissing zijn”.

Alle verdachten die werden opgepakt, werden gisteravond ondervraagd over ondersteuning, voorbereiding of uitlokking van daden van terrorisme. Men denkt dat twee van de in Sparkhill gearresteerde mannen broers zijn van een terreurverdachte die gevangen zit in afwachting van de rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk.

De 20-jarige wordt beschuldigd van het inzamelen van geld voor terrorisme, het reizen naar Pakistan voor een terrorismetraining en het naar het buitenland reizen om terroristische daden te plegen.

Bron:

http://barenakedislam.com/2012/07/07/were-muslims-who-were-found-with-taliban-style-bombs-in-their-car-on-their-way-to-bomb-english-defence-league-rally-in-dewsbury/

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Islam, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Waren moslims met Taliban-bommen in hun auto op weg naar een EDL-demonstratie in Dewsbury?

 1. Linsky zegt:

  Op het hebben van zo’n kop alleen al dien je voor 7 jaar te worden vastgezet! 😦

  Like

 2. Wachteres zegt:

  De Engelse politie heeft het druk; net uit Engeland:

  http://news.sky.com/story/956908/seven-terror-suspects-quizzed-after-gun-find

  West Midlands arrests

  Video: Martin Brunt On Terror Arrests

  Police are continuing to question seven men held on suspicion of terror offences after firearms and other weapons were found “hidden” in a car.

  They are being held on suspicion of the commission, preparation or instigation of acts of terrorism.

  A force spokesman said the arrests “followed a routine stop of a vehicle by police on the M1 motorway in South Yorkshire on June 30”.

  Like

 3. vederso zegt:

  @ Wachteres. Perfecte link. Als men kijkt naar de video in de link valt de allerlaatste zin op …Asian men. Daaruit begrijp ik dat het ook boeddhisten of hindoe’s kunnen zijn geweest. Of katholiek misschien, uit Macao?

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Toepasselijk… (stupide journalistenvragen…)
  http://www.damnlol.com/snipers-you-gotta-love-them-22243.html

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Verderso, je weet vast wel dat de niet-moslim Aziaten al erg boos over deze politiek correcte uitdrukking waren.

  Zij kregen daardoor mede de schuld van de ‘grooming’, het verkrachten van jonge meisjes.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Gezellige lui die moslims.
  Altijd attent en klaar voor een feestje

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  “Linsky 21.45. uur, Linsky volgens mij kijkt een schaap nog intelligenter uit zijn ogen, dan dit dwaallicht.

  Like

 8. Wie het Britse nieuws en de alternatieve media op dat punt een beetje volgt zal inmiddels gezien/gelezen hebben dat dit sinds de bouw van het Olympisch Park bij London al speelt. De laatste 4-5 weken is het nagenoeg elke week wel raak met die fundamentalisten en wie weet hoeveel meer gevallen er wel zijn die niet naar buiten worden gebracht. Een enkele keer bericht de BBC en een enkele krant of nieuws-uitzending in Nederland hierover maar het gebeurt toch echt wel vaker dan we denken…

  Like

 9. Jan zegt:

  Je houdt het niet voor mogelijk, maar de moordenaars en terroristen zijn in wezen romantisch:
  Poetry of the Taliban
  http://www.amazon.com/gp/product/0231704046/ref=as_li_qf_sp_asin_tl?ie=UTF8&tag=debbischlu-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=0231704046

  Ik vrees dat het iets dergelijks is:

  A dynamite laden cart
  helped destroy 10th century art
  what is next on the chart?

  of

  We will slaughter the Jews,
  and the Christians in their pews,

  We will rule and create much drama,
  Thank allah for our hidden ally Obama.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Jan, bedankt voor het muzelman gedicht. Zo is het gewoon.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s