Openingsspeech op de Internationale Free Speech en Mensenrechten Conferentie. Brussel, 9 juli 2012

(Door: Alain Wagner)

Dames en heren,

Als u hier vandaag in het Europees Parlement van Brussel, inderdaad een zeer symbolische plaats, aanwezig bent op de eerste internationale conferentie voor vrijheid van meningsuiting en mensenrechten georganiseerd door ICLA (International Civil Liberties Alliance), is dat niet omdat u ons kent, we zijn immers een nieuwe organisatie, of omdat koffie en de broodjes vandaag gratis zijn, maar omdat u, u allen, direct of indirect betrokken bent bij de verdediging van de vrijheid van meningsuiting, mensenrechten en democratie. Voordat ik begin de ICLA voor te stellen, waar we voor staan en wat we van plan zijn om vandaag te doen en in de komende jaren, wil ik uitleggen waarom deze nieuwe mensenrechten-NGO in het leven is geroepen.

Ja, waarom?

Er zijn al heel wat mensenrechten-NGO’s die het geweldig doen, in de hele wereld, in een poging om mensen te redden van de tirannieke heerschappij van dictators en de bloedige hand van onderdrukkende regimes. Ze klagen misbruik aan en onthullen de criminele daden van diegenen die gebruik maken van hun macht om te verpletteren, om tot slaaf te maken en om hun medemens te overheersen en de mogelijkheid te ontnemen om in vrijheid te leven.

Vrijheid …

Vrijheid is kostbaar, zij is het meest waardevolle en mooie dat een mens kan bezitten. Vrijheid is kostbaar, want ze komt niet gratis, ze moet worden betaald met bloed, zweet en pijn. We vergeten het vaak, maar de vrijheden die wij genieten en als vanzelfsprekend beschouwen, zijn betaald met zo’n prijs door onze ouders en onze voorouders in onze geschiedenis. Vrijheid is ook mooi. Want net zoals een boom geeft ze ons een aangename plek om te wonen, laat ze ons schuilen voor de hardheid van de elementen en geeft ze ons en onze kinderen zoete en blijvende vruchten.

Mark Steyn (links) en Alain Wagner

Maar net zoals een boom is vrijheid kwetsbaar, vrijheid heeft wortels en heeft een vruchtbare bodem nodig om in te groeien ensterk te blijven.  Een boom heeft aarde en water nodig, vrijheid groeit van vrije meningsuiting en mensenrechten. Ontneem haar die twee componenten en ze zal verwelken en sterven. Principes en regels in een democratie zijn het netwerk van wortels waardoor de vrijheid kan groeien en bloeien in de vruchtbare bodem van de vrije meningsuiting en de rechten van de mens. Die wortels doorknippen betekent dat de vrijheid ook sterft. Om onze geërfde vrijheid intact te houden en in staat te zijn om deze aan onze kinderen door te geven, moeten de grond en de wortels veilig bewaard en beschermd worden voor alle aanvallen en bedreigingen.

Dit is niet het geval …

In de afgelopen decennia is er een nieuwe bedreiging ontstaan. Eigenlijk een hele oude bedreiging, maar verwaarloosd, omdat zij ver van ons verwijderd was en omdat we arrogant en misleid waren door de illusie dat democratie en mensenrechten een natuurlijke wens zouden zijn voor iedereen die leeft in de post-Koude Oorlog periode van de geschiedenis.

Dit is niet het geval …

Democratie ligt nu bijna overal in de wereld onder vuur. De voorstanders van de sharia, een totaal ander maatschappelijke systeem, gebaseerd op onderwerping, indoctrinatie en geweld, net als alle totalitaire regimes, is langzaam bezig de wortels van onze samenleving te ondermijnen. In deze tijd van gevaar moeten de vrijheid van meningsuiting en de mensenrechten door onze landen resoluut worden beschermd tegen alle pogingen om ze te beknotten.

Dit is niet het geval …

Dit is de reden waarom deze nieuwe International Civil Liberties Alliance is gecreëerd. Wij streven ernaar om de bedreigde vrijheid van meningsuiting en de mensenrechten overal hoog te houden in de wereld. De oplegging van de sharia is nu een van de belangrijkste kwesties waar onze democratische samenlevingen mee worden geconfronteerd en moeten oplossen. De dwang van de sharia is een wereldwijde politieke kwestie, maar ook een menselijke tragedie. Miljoenen mensen leden en stierven daardoor en doen dat nog steeds. Dit omvat de overgrote meerderheid van de moslims, in het bijzonder islamitische vrouwen, die op verschillende niveaus zijn beroofd van enige of al hun fundamentele mensenrechten en vrijheden.

Elke nieuwe maatschappelijke shariatoepassing, hoe onschuldig deze ook lijkt, is een directe aanval op de hoeksteen van een werkende democratie. Wij zullen er zijn om het te zeggen, om de schuldigen het te laten zien, vandaag zult u vaak de naam horen van de OIC (Organisatie van Islamitische Samenwerking), om de mensen te helpen die de vrijheid liefhebben en organisaties om hun stem te verheffen en hun samenleving te beschermen. Wij streven ernaar om oprechte voorstanders van vrijheid van meningsuiting en van de mensenrechten te helpen, degenen die schudden aan het juk van de onderdrukking door de sharia en het recht verdedigen voor hen en hun kinderen om vrij te zijn.

Wij zullen onze stem verheffen, uw stem, in alle internationale vergaderingen. We zullen politici ontmoeten, diegenen onderwijzen die nog steeds blind zijn, diegenen ondersteunen die moedig handelen en diegenen veroordelen die het vertrouwen van hun burgers verraden.

Wij zullen samenwerken met alle democraten in de wereld, ongeacht hun land, de kleur van hun huid, hun cultuur of hun geloof om oplossingen te vinden, om de noodzakelijke beleidsmaatregelen te bevorderen die nodig zijn om hun fundamentele rechten te beschermen tegen pogingen om de sharia op te leggen.

De mensenrechten zijn universeel en we zullen aan uw zijde vechten om ze te beschermen. En dit is geïnspireerd door Winston Churchill, een prachtige verdediger van de vrijheid, waarmee ik deze presentatie van ICLA zal besluiten:

“We zullen handelen in onze straten, we zullen handelen in onze steden, we zullen handelen in al onze landen en over grenzen heen, we zullen onze vrijheid nooit opgeven.”

Website International Civil Liberties alliance (ICLA):

http://www.libertiesalliance.org/

Bron:

http://tundratabloids.com/2012/07/icla-and-the-brussels-process-conference-icla-relaunched.html

Auteur en spreker: Alain Wagner.

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Mensenrechten, Sharia, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op Openingsspeech op de Internationale Free Speech en Mensenrechten Conferentie. Brussel, 9 juli 2012

 1. Daniel Deblaere zegt:

  Vrijheid … leve de vrijheid en het vrijheidsdenken!

  Like

 2. rommel zegt:

  Churchill:
  We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the
  hills; we shall never surrender.

  Jammer dat deze krachtige en insprirerende quote van Churchill verdund wordt tot een jansalieachtig politiek correct spreukje. Wat is er mis met het woord ‘vechten’ figuurlijk in dit zinsverband te gebruiken? Zeker weer bang om de islam met zijn linkse dhimies voor het hoofd te stoten? Handelen doe je op de markt.

  Like

 3. J.A. Kapteyn zegt:

  Laten we blij zijn dat er steeds VAKER en steeds HARDER en steeds INTERNATIONALER op de anti-islamtrommel wordt geslagen! De sprekerslijst op bovengenoemde bijeenkomst is interessant en ja, er zitten twee Europarlementariers bij:

  • Mark Steyn (Canada), commentator en auteur van “America Alone” & “After America”
  • Lars Hedegaard (Denmark), auteur en president van de International Free Press Society
  • Prof. Hans Jansen (Netherlands), onze eigen welbekende arabist
  • Father Samuel (France), Coptic Bishop, Oriental Orthodox Church
  • Nidra Poller (France), auteur en islamcriticus
  • Alexandre del Valle, auteur en medeoprichter van het “Geopolitical observatory of the Mediterranean Sea”
  • Sabatina James (Germany), ex-moslima en schrijfster van drie boeken
  • Sam van Rooy, (Belgium) uitgever van twee boeken met essays over de gevaren van de islam en over de EU-crisis
  • Pierre Cassen, hoofdredacteur van “Riposte Laïque”, en schrijver
  • Tommy Robinson [alias Stephen Lennon] (UK), mede vicevoorzitter van de British Freedom Party
  • Ingrid Carlqvist (Sweden), President van de Swedish Free Press Society
  • Magdi Allam (Italy), Europarlementarier, tot het katholicisme bekeerde ex-moslim
  • Gavin Boby (UK), Law and Freedom Foundation
  • George Igler (UK), Discourse
  • Jean Maher, (Egypt) president van de Frans-Egyptische Organisatie voor Mensenrechten
  Conny Axel Meier Duits publicist, voorzitter van de Burgerbeweging Pax Europa (BPE)
  • Christian Jung, (Germany) schrijver en uitgever van blu-News
  • Ned May, (VS) freelance schrijver, uitgever en computer programmeur in Central Virginia
  • Alain Wagner (France), leider van de Stop Sharia campagne
  • Elisabeth Sabaditsch-Wolff (Austria), islamcriticus en slachtoffer van sharia-gerelateerde “haatzaai”-wetten
  • Philip Claeys, (Belgium) Europarlementarier

  Bron: http://www.britishfreedom.org

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Hier had toch minstens een vertegenwoordiger van de PVV bij moeten zijn. Als Sam van Rooy en Prof. Hans Jansen hier van wisten dan wist ongetwijfeld ook de fractie van de PVV hiervan. Een duidelijk GEMISTE KANS!

  Like

 5. J.A. Kapteyn zegt:

  @ Sion
  Het verhaal van prof. Jansen over de sharia (http://hoeiboei.blogspot.nl/2012/07/what-is-sharia-where-does-it-come-from.html) IS een PVV-geluid, echter niet politiek gericht, maar wetenschappelijk onderbouwd. Wilders daarentegen timmert internationaal intensief aan de weg met de politieke boodschap, onlangs nog in Denver. Bovengenoemde bijeenkomst was meer gediend met en zal meer onder de indruk zijn geweest van een wetenschappelijk verhaal van Jansen dan een politiek verhaal van een PVV-er.

  Like

 6. friki zegt:

  Ben het met de heer Kapteyn eens. Een politieke partij als de PVV erbij zou averechts effect hebben, strategisch gezien beter. Ik zie vol verwachting uit naar de video.!!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ben het ook met J.A. Kapteyn eens. Het is prima dat deze terzake deskundige mensen hierover met elkaar konden spreken. En zo kan LINKS niet weer meteen gaan krijsen, dat het een PVV bijeenkomst was.

  Like

 8. vederso zegt:

  Klik op de link naar Snaphanen.dk voor een sfeerimpressie = kort interview met Tommy Robinson
  (kwaliteit is door andere pratende mensen niet zo goed, maar “there is more to come”)
  Plus foto’s van Tommy Robinson tijdens de conferentie.

  http://snaphanen.dk/2012/07/11/tommy-robinson-in-brussels/

  Like

 9. artisanaal zegt:

  De sharia is absoluut geen bedreiging voor onze geërfde en verworven vrijheid. Deze vrijheid vertaald zich nu namelijk in het internet. De enige plek met échte democratie en vrijheid van meningsuiting. Pas als er banden op het internet zullen worden gelegd, zoals deze voorgelegd is;,

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3295687/2012/08/02/Tegenslag-voor-Obama-senaat-VS-blokkeert-cybercrimewet.dhtml
  (en welke gelukkig niet doorgekomen is)

  zal onze vrijheid bedreigd zijn.

  De sharia heeft hier niets mee te maken. Zie de islam niet als een bedreiging.

  “Wij zullen samenwerken met alle democraten in de wereld, ongeacht hun land, de kleur van hun huid, hun cultuur of hun geloof om oplossingen te vinden, om de noodzakelijke beleidsmaatregelen te bevorderen die nodig zijn om hun fundamentele rechten te beschermen tegen pogingen om de sharia op te leggen.”

  Denk maar eens goed na over de tegenstrijdigheid hiervan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s