Rubberen kogels, stenen en flessen: Rellen in het centrum van Madrid escaleren (+ video)

De protesten in het centrum van Madrid op grond van de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen en de staking van de mijnwerkers escaleren in toenemende mate. De politie vuurt rubberen kogels af en de gebeurtenissen doen sterk aan Griekenland herinneren.

De gisteravond oorspronkelijk als vreedzaam protest begonnen demonstraties van de mijnwerkers in Madrid hebben zich in de loop van de dag steeds meer tot gewelddadige rellen ontwikkeld. De gebeurtenissen herinneren sterk aan de rellen in Griekenland, waartoe vermoedelijk ook de aankondiging van vanmorgen van een bezuinigingspakket van 65 miljard euro heeft bijgedragen. De politie vuurde rubberen kogels af op de demonstranten. Er zouden meerdere gewonden zijn gevallen.

Als eerste reactie op de escalatie van de protesten vuurde de politie willekeurig rubberen kogels af in de menigte en verwondde daardoor meerdere demonstranten. Volgens informatie van de Spaanse politie zijn er tot nu toe minstens twee gewonden gevallen en werden drie demonstranten tijdelijk opgepakt.

De oorzaak van de escalatie is tot nu toe niet bekend, waarbij enkele demonstranten met stenen en flessen gegooid zouden hebben.

Video:

 

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/07/11/gummi-geschosse-steine-ausschreitungen-im-zentrum-von-madrid-eskalieren/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Spanje. Bookmark de permalink .

8 reacties op Rubberen kogels, stenen en flessen: Rellen in het centrum van Madrid escaleren (+ video)

 1. Marijke . zegt:

  Zou Gerald Callente dan toch gelijk krijgen?

  Like

 2. Gt zegt:

  Uit eindelijkzal dit in geheel Europa plaatsvinden en ….witte boorden criminelen zullen uit hun auto geplukt worden, en dit is nog maar het begin.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Kijk, da’s nou die algemene hysterie, om alle rijken te willen uitroeien!
  De waanzin ten top.
  Ouwe communistische ideeën en idealen……. 😦

  Dit is waar de ‘elites’ op aan sturen, de waanzin en anarchie van het volk, zodat ze de noodtoestand kunnen afkondigen.
  Nog afgezien van het feit dat er helemaal niks mis is met rijk zijn.
  Afgunst, omdat je het zelf niet hebt?

  Like

 4. rommel zegt:

  Goh, heeft Bron tegenwoordig ook zijn eigen huiscommunist op de site? Ik ben niet rijk, maar desalniettemin zie ik dan weer graag alle communisten uitgeroeid. Ik stel nogal prijs op mijn vrijheid.

  Like

 5. Piet Klont zegt:

  Alle rijken uitroeien? Ben ik glad voor!!!
  Alle armen ook!
  En benen!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Toch geweldig wat de EU en de Euro gebracht hebben hé Mark Rutte. Nu Spanje, en over enige tijd zien we overal in Europa deze toestanden ontstaan.

  Like

 7. Henk Schroemges zegt:

  Ja, inderdaad, waarachtige armoe en ellende brengt uiteindelijk de oplossing en totale vernieuwing. Dit was het geval jaren 20 en 30 vorige eeuw in Duitsland en het begin is gemaakt in Griekenland en Spanje. De overige landen zullen over enige tijd wel volgen. De resterende landen in de EU hebben het nog steeds veel te goed. Dus nog even geduld.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Henk Schroemges 21.05. uur op 12/7, dat gaat gegarandeerd ook bij ons gebeuren. Een mogelijk redelijk alternatief zou zijn, als we NIET naar de GULDEN zouden terug kunnen, om de NEURO in te voeren, dat wil zeggen, dat alleen de noord europese landen de euro onder de naam neuro zouden kunnen gebruiken, de zuidelijke landen gaan eruit, en gaan over tot invoering van eigen valuta, en devalueren eventueel. Maar ik vrees, dat zelfs deze “redelijke middenweg”, geweigerd zou worden door de opperste sowjet in Brussel, de personen Barosso,Verhofstad, en van Rampuy!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s