Het “Proces van Brussel” is in gang gezet

Afgelopen maandag werd in een zaal van het gebouw van het Europese Parlement in Brussel geschiedenis geschreven: De International Civil Liberties Alliance (ICLA) had voor haar internationale conferentie over vrijheid van meningsuiting en mensenrechten meer dan honderd bekende en belangrijke islamcritici uit Europa, Canada en de Verenigde Staten uitgenodigd. Er werd niet alleen meer gesproken over de gevaren van de islam en zijn negatieve effecten op de westerse samenlevingen, maar over de oplossing van de massieve problemen. Vanaf nu is het devies niet meer reageren, maar handelen.

Een alarmerend signaal voor alle islamcritici is het zogenaamde “Istanboel Proces”, waarin de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC) onder gebruikmaking van het doorzichtige voorwendsel om “belasteringen” van religies strafbaar te willen stellen, in werkelijkheid streeft naar een algemeen verbod op islamkritiek. Haar “resolutie 16/18” dient in de wetgeving van westerse landen geïmplementeerd te worden. Hiertoe was in Brussel, na Istanboel en Washington, op uitnodiging van de EU de derde ontmoeting gepland van het “Istanboel Proces”, maar deze werd blijkbaar uitgesteld.

Elisabeth Sabaditsch-Wolff (midden), Alain Wagner (rechts) en Ned May (links)

In de Brusselse Verklaring van de ICLA eisen de ondertekenaars van hun regeringen en burgerlijke samenlevingen de volgende acht punten:

1. Het begin van een proces onder de naam “Brussels Proces” om de inhoud van deze verklaring door initiatieven op alle ontwikkelings-  en politieke niveaus van de regering evenals op alle terreinen van de burgerlijke samenleving in de praktijk te brengen, om de toekomstige vrijheden en rechten van onze naties en kinderen te garanderen, zodat alle leden van de mensheid als vrije individuen kunnen gedijen.

2. Het afwijzen van alle uitnodigingen voor lokale, nationale of internationale forums, waar over burgerrechten, de vrijheid van meningsuiting of mensenrechten wordt gediscussieerd, als de organisatoren – individuele personen of organisaties – bekend staan als ondersteuners van de Verklaring van Cairo of van de toepassing van de sharia in de samenleving, wanneer het bediscussieerde of het bediscussieerde onderwerp een overgang naar diens codificatie betekent en de omzetting van de mensenrechten en de omzetting van de mensenrechten wegvoert van de definitie van de mensenrechten van de UNHCR richting die van de Verklaring van Cairo.

3. Protest tegen iedere vorm van deelname aan lokale, nationale of internationale ontmoetingen, waarbij het gaat om discussies of verhandelingen over burgerrechten, de vrijheid van meningsuiting of de mensenrechten door de bekende voorstanders van de Verklaring van Cairo of door diegenen die de sharia in de burgerlijke samenleving omzetten, wanneer zij niet d.m.v. een waarnemersstatus deelnemen aan of willen onderhandelen over hun toetreding tot het “Brusselse Proces”.

4. Het begin van een grondig onderzoek naar alle bilaterale of multilaterale coöperaties m.b.t. de burgerrechten, de vrijheid van meningsuiting of de mensenrechten om die deelnemers duidelijk te identificeren die voorstander zijn van de Verklaring van Cairo of het shariarecht of deze ondersteunen of die met de OIC of diens geassocieerde organisaties hebben samengewerkt.

5. Afwijzing van en een verbod op iedere openbare bevordering van de Verklaring van Cairo of iedere omzetting of doordrukking van de sharia in de samenleving, omdat zo´n bevordering een directe aanval op onze meest fundamentele democratische principes en mensenrechten vormt.

6. De beëindiging van iedere coöperatie, nationaal of internationaal, met alle bekende ondersteuners van de Verklaring van Cairo wanneer deze coöperatie tot doel of tot resultaat heeft de burgerlijke vrijheden, de vrijheid van meningsuiting of de mensenrechten in een democratische samenleving te beperken, en wel net zo lang totdat deze voorstanders de Verklaring van Cairo afwijzen.

7. Uitbreiding van de coöperatie en ondersteuning op alle terreinen tegenover voormalige voorstanders van de Verklaring van Cairo, die de onderdrukking door de OIC en de toepassing van het shariarecht op de burgerrechten, de vrijheid van meningsuiting en de mensenrechten afwijzen en die benadrukken dat mensenrechten en vrijheden universeel, individueel, gelijk, onvervreemdbaar en vanzelfsprekend zijn, ongeacht filosofische, culturele of religieuze overwegingen.

8. Samenwerking met burgerlijke samenlevingen en officiële organisaties, die er aan meewerken individuele vrijheden voor de onderdrukking van het shariarecht te behoeden, in het bijzonder met hen, die in landen zijn gevestigd die ondertekenaars van de Verklaring van Cairo of leden van de OIC zijn, om de dialoog, de vorming van en het begrip voor individuele vrijheden en mensenrechten te ondersteunen, en wel op de in de westerse wereld gebruikelijke definitie van deze begrippen. (…)

De verklaring werd voorgelezen door het bestuurslid van de burgerbeweging PAX Europa, Elisabeth Sabaditsch-Wolff, Alain Wagner van de “Stop Scharia campaign” en Ned May van de website “Gates of Vienna”.

Ook Tommy Robinson was aanwezig en vertelde over de inzet van zijn English Defence League en over de ontwikkelingen bij de Brittish Freedom Party, waarvan hij sinds kort vicevoorzitter is.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/07/der-brussel-prozess-ist-in-gang-gesetzt/#more-265296

Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, Islamkritiek, sharia, Verenigde Naties, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

30 reacties op Het “Proces van Brussel” is in gang gezet

 1. lucky9 zegt:

  Vooruit!
  Achteruit met achterlijkheid en het politiek correcte fascisme!

  Like

 2. Piet Klont zegt:

  En moet ik nu gaan staan juichen of applaudiseren of klappen of zo?
  Het is om te janken dat dit allemaal überhaupt nodig is.
  Nou ja…klappen wil ik nog wel.
  Uitdelen.

  Like

 3. Marijke . zegt:

  Nou ik klap wel hoor.Ben er blij mee dat er zo veel bij elkaar kwamen.Gelukkig dat er nu tegen gas word gegeven.

  Like

 4. Piet Klont zegt:

  @Marijke:
  Ik heb ze zo snel in ’t voorbijgaan niet kunnen tellen!
  😀

  Like

 5. Marijke . zegt:

  Je bent een grap jas Piet.Maar hij is leuk hoor.

  Like

 6. Piet Klont zegt:

  Neenee, van beroep ben ik loljurk & grapbroek. Klik maar op mijn ‘avatar’, dan kun je het zien!

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Het eerste wat je moet hebben bij zo’n initiatief is een website.
  Maar ik zag géén
  International Civil Liberties Alliance
  Wel:
  1) International Cognitive Linguistics Association
  2) International Comparative Literature Association
  3) International Collegiate Licensing Association
  4) Irish Copyright Licensing Agency
  5) Independent Community Living Australia

  Like

 8. vederso zegt:

  Martien, de link was al bij de Openingsspeech geplaatst, maar waarschijnlijk is je dat ontgaan,

  http://www.libertiesalliance.org/

  Like

 9. nicolazien zegt:

  Nu nog even doorstoten:
  de islam mag niet langer erkend worden als godsdienst (met alle faciliteiten vandien), maar men moet erkennen dat de islam een subversieve beweging is die de beginselen van de rechtsstaat niet erkent en ondermijnt.
  In de eerste plaats de gelijkwaardigheid van man en vrouw.(De vrouw is geen bezit van de man!).

  (Men moet dit eens bedenken: Als Hitler na iedere regel in Mein Kampf gesteld zou hebben: ‘zo wil Wodan het’ hadden we dan Mein Kampf niet mogen verbieden? Het gaat om de inhoud, en de uitwerking die het heeft op de mensen daarom mag Mein Kampf verboden worden en de Koran ook.)

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Nicolazien 08.07. uur, lijkt mij ook de juiste aanpak. Belangrijk is volgens mijn mening om aan te tonen dat de Islam geen geloof, maar een ideologie is. Maar ook ik ben blij dat dit initiatief gestart is.
  Hr. Bron bedankt voor uw goede werk in deze.

  Like

 11. Jan zegt:

  Wij willen niet dat een juiste beschrijving van ons wordt gegeven:

  CAIR Outraged Law Enforcement Being Taught Islamists Often Have Beards, Prayer Bumps And Wear Head Coverings…
  http://weaselzippers.us/2012/07/12/cair-outraged-law-enforcement-being-taught-islamists-often-have-beards-prayer-bumps-and-wear-head-covering/

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Met armen en benen was ik niet eens naar Marokko gezwommen, laat staan zonder..!!!
  Maar ja, een mens moet een hobby hebben, hè?
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2012/07/arm-en-beenloze-zwemmer-naar-marokko

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Was nog wat vergeten bij de vorige…

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! Belastering van religies strabaar stellen, zoals die OIC-IDIOTEN kennelijk willen, is te BEZOPEN voor woorden. Voor m’n eigen gemak concentreer ik me op dat “vredelievende” woestijngeloof: dat zit enkel in al die ingepakte, door de eeuwen heen geïndoctrineerde koppen en nergens anders. Alles over de klachten van tapijtvreters over onze TERECHTE kritiek op hun woestijngeloof, belediging, kwesten, etc, te vinden door rechts in de header te klikken.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: you’ve got mail.

  Like

 16. louis-portugal zegt:

  In ieder geval een zeer goed iniatief.
  Die tandemsong vind ik wel mooi met die bijgeleverde plaatjes Gerrit.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Alleen voor techneuten: http://www.bright.nl/dag-privacy-paypal-wil-inzage-je-bestanden-bij-filehosters
  @Louis: Ik denk nog wel eens terug aan de tijd dat ik zelf geestverruimende sigaretten rookte.
  Geweldige tijd was dat. ‘k Wou da’k de tijd terug kon draaien, dan dee ik ’t meteen!

  Like

 18. louis-portugal zegt:

  Verrekte goeie site Vederso.
  Ik was er nooit geweest bedankt dus.

  Like

 19. louis-portugal zegt:

  Bert, misschien kun je deze libertie site nog toevoegen bij jou siteslijstje????

  Like

 20. Richard zegt:

  Eerst maar eens zien dat er wat gebeurt……..

  Like

 21. Linsky zegt:

  Pat Condell – Waiting for Jesus

  Like

 22. Linsky zegt:

  Zelfcensuur Canadese politie met betrekking tot islamitisch terrorisme
  RCMP gets ‘Obama disease’. Refuses to use terms Islam or Muslim when busting Islamic Muslim terrorists met video;
  http://vladtepesblog.com/?p=50192

  Like

 23. Linsky zegt:

  Het VN establishment krijgt er maar niet genoeg van. De beschuldigingen gaan gewoon door.
  Nu is het weer wachten op de weerlegging van deze beweringingen!
  =================================

  Oppositie Syrië meldt nieuw bloedbad

  Het regeringsleger sloeg vorige week ook al toe in de provincie Hama.
  Syrische regeringsmilitairen hebben gisteren mogelijk opnieuw een bloedbad aangericht. Volgens de oppositie zijn zeker 100 mensen vermoord in het dorpje Tremseh in de centrale provincie Hama. Sommige activisten spreken zelfs van meer dan 220 doden. De oppositie baseert zich op gesprekken met getuigen en inwoners. Berichten uit Syrië zijn niet te controleren.

  Het regeringsleger had Tremseh onder vuur genomen met tanks en helikopters. Later zou een beruchte regeringsgezinde militie het dorp hebben bestormd. Enkele inwoners kwamen om door de beschietingen, anderen zouden na de inval door het hoofd zijn geschoten.
  ‘Van 20 slachtoffers weten we de namen. In een moskee liggen nog 60 lichamen. Er zijn meer lijken in de velden, in de rivieren en in huizen’, zei een lokale activist.

  Taal van geweld
  De Syrische oppositieleider Abdelbasset Sida noemt de slachting ‘een schande voor de Veiligheidsraad en de Arabische Liga’. Hij wil dat de Verenigde Naties de mogelijkheid van militair ingrijpen, zoals in Libië, achter de hand houdt. ‘Dit Syrische regime begrijpt alleen de taal van geweld’, aldus de leider van de Syrische Nationale Raad. In mei werden meer dan 100 mensen vermoord in het dorp Houla. Ruim een week later werd een bloedbad aangericht in het dorp Mazraat al-Qubeir. Het regeringsleger wordt als schuldige gezien. bron: ANP

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel 14.14. uur, Hans je bedoelt toch “Meindert het Paard”, uit de Fabeltjeskrant.
  Dit schertsfiguur neem ik net als de seniele van Agt niet serieus hoor.

  Like

 25. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 13.29. uur, ben het helemaal met je eens. De Verenigde NAZIES, gaan gegarandeerd samen met OPPERMUZELMAN OBAMA, dezelfde vuile trucs uithalen als in Joegoslavië en Libië.
  En geloof maar dat deze schurken, uiteraard de volledige hulp van de LINKSEN in Europa gaan krijgen. Kotsmisselijk word ik ervan.

  Like

 26. Pingback: (Foto)verslag van de conferentie van islamcritici in Brussel | E.J. Bron

 27. Vasti zegt:

  Hoopgevende berichtgeving.
  De islam zal de wacht worden aangezegd.
  No doubt about that.

  Dankbaar en trots voor al deze mensen die in dezen alles geven.

  Like

 28. Pingback: Het 10-jaren plan van de OIC (+ video´s) | E.J. Bron

 29. Pingback: Bezit is diefstal… – tibaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s