Denemarken vermijdt betalingen in miljardenhoogte

Iedere Deen zou € 9000,- moeten betalen wanneer hij met “Ja” gestemd zou hebben toen we destijds in het jaar 2000 stemden over de euro. Destijds stemde 53,2% voor “Nee”, 46,8% stemde met “Ja” – een tamelijk krappe overwinning. De politici en de commentatoren, die er bij ons op aandrongen en ons bedreigden om “Ja” te stemmen, zijn ons nog steeds een verontschuldiging schuldig.

Economiewetenschappers hebben berekend, dat Denemarken 338 miljard Deense Kronen extra zou hebben moeten betalen als men zou zijn toegetreden tot de euro (€ 1,- = ± 7,4 Deense Kronen). Zij beweren, dat het een geluk was dat Denemarken in het jaar 2000 tegen de euro heeft beslist…

“Destijds was het behoorlijk slim, maar achteraf blijkt dat het nog slimmer was dan we destijds hebben aangenomen”, zegt Christian Bjørnskov, een professor voor Internationale Studies aan de universiteit Århus.

Berekeningen tonen aan, dat Denemarken,. Als het tot de monetaire unie zou zijn toegetreden, 338 miljard Deense Kronen zou hebben moeten betalen als het zou hebben deelgenomen aan het andere reddingspakket voor de andere leden van de eurozone zou hebben deelgenomen. Deze som bestaat uit 87 miljard Kronen en 95 miljard Kronen voor de beide stabiliteitsfondsen, het ESM en de EFSF. Denemarken zou ook hebben moeten bijdragen aan het opkopen van staatsleningen uit de gedupeerde landen door de Europese Centrale Bank . Dit zou hebben kunnen oplopen tot een bedrag van 156 miljard Deense kronen.

“Er is niemand anders die de rekeningen betaalt behalve de eurolanden en wij hoeven daar niet aan mee te doen, omdat wij de euro nooit ingevoerd hebben”, zei Bjørnskov en hij voegde er aan toe dat de gezamenlijke munt vanaf het begin problemen had. “De euro is een constructie, die de landen erbij ondersteunt zich onverantwoordelijk te gedragen, omdat de landen van de eurozone voor elkaars schulden verantwoordelijk zijn, om het even welke politieke belofte ze ook doen”.

Bron: Jyllands-Posten

Bron:

http://europenews.dk/de/node/56502

Auteur: Nicolai Sennels

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, EU, Eurocrisis, Europa. Bookmark de permalink .

25 reacties op Denemarken vermijdt betalingen in miljardenhoogte

 1. Was onze regering ook maar zo slim geweest maar zij zien alleen maar een toekomstige baan binnen de euro-kliek…

  Like

 2. Jan zegt:

  De EU is precies hetzelfde als gezamenlijk gaan eten en dan de rekening hoofdelijk omslaan (omdat dit zo makkelijk is). De meesten gaan meer eten, duurder eten, iets proberen wat zij anders niet eten en degene die er niet aan meedoet is de dupe en betaalt het dubbele of meer dan hij heeft gegeten. Hoofdelijk omslaan wordt dan ook voorgesteld door hersenlozen, denkluien, links volk en parasieten en precies die zitten in Brussel. Dit nog even afgezien van de gigantische corruptie van deze zelfbenoemde criminelen (racisten en fascisten, Jodenhaters)

  Like

 3. Alf Janszoon zegt:

  Nederland is met open ogen (die van Gerrit Z.) in de monetaire val gelopen. Eigen schuld dikke bult. Mit gefangen, mit gehangen.
  http://www.focus.de/finanzen/news/staatsverschuldung/tid-21764/mit-gefangen-mit-gehangen-schuldenkrise-kommentar_3411215.html

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 08.41. uur, precies zoals U zegt. Onze hoop is gevestigd op 12 september, als het mocht lukken de eurofiele kunduz kliek onder aanvoering van VVD en CDA weg te stemmen. En misschien dat het BVG in Karlsruhe, wat Duitsland betreft, het ESM afwijst.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Slimme jongens, die Denen… zullen denk ik zeer gecharmeerd zijn van deze HARDE WERKER!!!

  Ik ook trouwens!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad dan maar hier:
  Te BEZOPEN voor woorden: een VERZONNEN god die heeft bepaald( ja, vast..)dat je jaarlijks één maand moet vasten anders zal zijn toorn op je neerdalen en bijna 2 miljard STAKKERS die dat al 1400 jaar voor zoete koek slikken. Zijn jullie nou beledigd, stakkers..????
  En waarom proberen jullie deze waanzin al jaren aan anderen te slijten?
  http://www.demorgen.be/dm/nl/983/Nieuws/article/detail/1470465/2012/07/16/Marokkaanse-jongeren-plannen-openbare-lunch-tijdens-ramadan.dhtml

  Like

 7. Linsky zegt:

  Een Soedanese asielzoeker die een 12-jarig meisje heeft verkracht mag in Groot-Brittannië blijven, omdat de rechter oordeelde dat het zijn mensenrechten schenden om hem te deporteren.

  Verder; http://www.dailymail.co.uk/news/article-2173679/Judge-let-Taliban-soldier-remain-Britain-allows-refugee-raped-girl-12-stay-UK.html#ixzz20mG1fTCT

  Like

 8. Linsky zegt:

  Engels Defence League – vreedzame demo in Bristol …………..

  Like

 9. Linsky zegt:

  Zo doen de ‘vredelievenden’ dat met meisjes die uit de kroeg komen.

  Blijkens het commentaar onder het filmpje had het meisje een bar bezocht en besloten de jongens haar daarom te straffen. Ze betasten haar en schoppen en slaan haar. Na afloop zou het lichaam van het meisje sporen van brandwonden vertonen die haar zouden zijn toegebracht met sigaretten.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Linsky 11.54. uur, het is om depressief van te worden. Deze achterlijke volgelingen van Mo de pedo profeet, doen niets anders als roven, plunderen, stelen, liegen en bedriegen, verkrachten en halzen afsnijden. Hoe waar is het wat Gustave Flaubert zei: ” In naam van de mensheid eis ik dat de zwarte steen in Mekka verpulverd en verstrooid wordt “, etc.etc.

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Ze moeten nog maar eens gaan peilen in Denemarken hoeveel denen nu die € nog willen.
  Gerrit idd. geweldig die Farage.
  Ik heb de indruk dat Merkel zich ook begint te krabben waar ze geen jeuk heeft.
  Erg benieuwd hoe dat verder gaat.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom: hier heb je de quote van Flaubert nog een keer, onderaan deze pagina, de originele.
  Hang ‘m maar achter je raam, maak er maar een achterruitsticker van voor je auto..!!!
  http://tinyurl.com/3wdvven
  In de laatste oorlog gooidende geallieerde boven bezet gebied en nazi-Duitsland veel pamfletten en ook zwarte propaganda uit. Moesten ze met deze quote ook maar gaan doen, vind ik.
  Maar niet hier. Saudi-Arabië, Iran, Marokko, Algerije, Tunesie, Egypte, Sudan en nog een paar andere islamitische dwarsstraten die ik vergeten ben. En natúúrlijk ook Mekka, wat denk je wel?
  Tijdens de hadj… dikke pret hoor héé.

  Like

 13. jowitteroos zegt:

  @Winnie: je linkje werkt niet, althans niet bij mij

  Like

 14. Linsky zegt:

  Sociale onrust groeit in Israël

  Er is een tweede golf van sociale rechtvaardigheid protesten in Israël – dit keer veroorzaakt door het aanstellen van een man zichzelf in brand stak tijdens een bijeenkomst bij het herdenken van de eerste verjaardag van de demo’s. Het leidde tot duizenden mensen verzamelen weer op straat.

  Like

 15. Piet zegt:

  Dat lijkt me wat erg mager om er met een, niet oprecht , excuus van af te komen. We mogen niet vergeten, dat de zelfbenoemden en elkaar benoemden in de EU, ILLEGAAL zijn, Dus een illegale “regering” benoemt uiteraard ook alle instituten illegaal. Er is dus geen legaal Hof van Justitie of Hof voor de Rechten van de Mens. Daarom ben ik van mening dat er een BEVOEGD Gerechtshof dient te komen om al die parasieten verbonden en betaald door EU-instelingen dienen te worden veroordeeld. Een Hof gelijk aan Neurenber in 1945. HET ZIJN CRIMINELEN!!!!

  Like

 16. winnie zegt:

  jowitteroos,
  probeer deze link, en dan news and events dan the tel aviv cluster.
  dat werkt zeker,
  groet

  http://www.goldenageofjewishachievement.com/books-on-judaism.html

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Ja hoor, daar gáán we wéér, we zijn weer thuis…!!!
  http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/12570079/__Klachten_over_tv-spotje_energiebedrijf__.html
  Let op: zonnepanelen kopen is weggegooid geld(kun je beter aan mij geven)..!!!
  Want in de winter heb je d’r niks aan, nu ook niet want ’t regent…ha ha ha.
  http://tinyurl.com/6a4yd6j

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling-vorige bijdrage:http://www.bondtegenvloeken.nl/index.php?paginaID=208
  Tijd voor een reli-taks en meer! http://tinyurl.com/3v3kah7

  Like

 19. Linsky zegt:

  SAUDI ARABIË WIL ISLAMKRITIEK OP INTERNET BESTRAFFEN MET DE DOOD!

  Steeds minder steun voor plan moslimlanden om via VN kritiek op islam wereldwijd te verbieden

  Pakistan, Soedan, Iran, Irak, Nigeria, Egypte… zomaar een paar moslimlanden waar christenen met de regelmaat van de klok worden vermoord. Veel haatbaarden zoals deze zien elders in de wereld graag hetzelfde gebeuren.

  Saudi Arabië is van plan nieuwe wetten in te voeren die het mogelijk maken zware straffen uit te delen aan iedereen die kritiek levert op de islam, ook op het internet. Als deze kritiek onder ‘godslastering’ komt te vallen dan kan zelfs de doodstraf worden gegeven. De mogelijke nieuwe wetten zijn een gevolg van de arrestatie 5 maanden geleden van de 23 jarige Saudische blogger en columnist Hamza Kashgari, die schreef dat hij sommige zaken van de profeet Mohammed ‘niet prettig’ vond.

  Volgens al-Wattan, die zich baseerde op niet bij name genoemde bronnen, zal de Saudische Shura Raad binnen de komende 2 maanden beslissen over het zwaarder bestraffen van kritiek op de islam, de sharia, de profeet Mohammed en enkele andere belangrijke historische moslims. ‘De regels zijn belangrijk omdat er in de afgelopen maanden op de sociale netwerken op het internet overtredingen zijn geconstateerd,’ aldus de bronnen.

  Alleen islam
  In ’s werelds grootste olieproducent Saudi Arabië heerst een strenge variant van de Soenitische Islam, het Wahhabisme. Geen enkele andere religie is toegestaan en op godslastering staat maximaal de doodstraf. De arrestatie van Kashgari heeft een debat op gang gebracht of de doodstraf kan worden herroepen als veroordeelden spijt betuigen van hun uitspraken. Kashgari zei namelijk spijt te hebben van zijn woorden, maar werd desondanks toch gearresteerd.

  De Saudische analist Jamal Khashoggi vindt dat de nieuwe wetten eerst in de samenleving moeten worden besproken alvorens de Shura ze behandelt. Hij vreest anders dat er misbruik van de nieuwe regels zal worden gemaakt. ‘Ik wil niet dat mijn vrijheid wordt aangetast,’ gaf hij als uitleg. ‘We willen niet dat Saudi Arabië een tweede Iran wordt.’

  Koeweit, Pakistan, Iran, Soedan, Irak, Nigeria, Egypte, VN
  Eerder dit jaar nam het parlement in Koeweit wetten aan die de doodstraf toekennen aan iedereen die Allah, Mohammed of één van zijn vrouwen beledigt. (2) Ook in islamitische landen als Pakistan en Iran wordt de doodstraf gegeven (en uitgevoerd) aan bijvoorbeeld moslims die zich bekeren tot het christendom, wat eveneens een ‘godslastering’ zou zijn. In Soedan voeren moslims op dit moment een ware holocaust uit tegen christenen. Ook in Irak, Nigeria en Egypte worden christenen met de regelmaat van de klok vermoord door moslims.

  De machtige, 57 landen tellende Organisatie van Islamitische landen probeert al sinds 1999 de VN zover te krijgen om kritiek op de islam wereldwijd te verbieden. De steun voor dit plan, dat gebaseerd is op de ‘Caïro Verklaring van de Mensenrechten’ waarin de Sharia als enige rechtmatige wetgeving voor de hele mensheid wordt verklaard, nam overigens af van 108 landen in 2008 tot 80 landen in 2011

  http://xandernieuws.punt.nl/

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  Brekend! Nieuwe verkiezingsspot-PVV….!!!!

  Maar ik twijfel nog: het wegbonjouren van Richard de Mos, de grootste humorist die ooit op het Haagse pluche zat, is me nog steeds hoog…!!! Dat valt niet weg te redeneren, Geert, NO GODDAMN WAY.

  Like

 21. G.Deckzeijl zegt:

  Moet zijn: ZIT me nog steeds hoog. Dit om gezeur achteraf meteen voor te zijn

  Like

 22. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 18.51.uur, de VERENIGDE NAZIES, laten zich gewillig gebruiken door de muzelman landen. Kotsmisselijk word ik ervan, dat deze achterlijke religie zo gepromoot wordt.

  Like

 23. @Tom: Ik weet haast wel zeker dat dit een vooropgezet plan is van de elite en andere duistere machten achter de Bildergerg-groep en aanverwante organisaties. Ook de VN hangt als een marionet aan de touwtjes van dergelijke organisaties. Hoe dacht je anders dat een verderfelijke organisatie als het OIC inmiddels een fikse meerderheid (en daarbij ook een veto) heeft binnen de VN?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s