Slagvelden van morgen: Grondstoffen, technologieën en voedsel

De schuldencrisis is pas het begin. De komende jaren en decennia zouden wel eens uitermate onplezierig kunnen worden. Er dreigen hele nieuwe oorlogen en conflicten voor de mensen om technologieën, grondstoffen, territoria en voedsel. En het menselijke brein wordt het slagveld van de neurobiologen. De gerenommeerde journalisten Andreas Rinke en Christian Schwägerl hebben een explosief boek gepubliceerd, dat onderschatte gevaren laat zien en verraadt hoe de wereld zich hiertegen kan beschermen.

Biljoenenschulden, bankcrashes, een explosieve binnenlandse politieke situatie in de landen van Zuid-Europa met het oog op de steeds verder stijgende jeugdwerkloosheid, daarbij het toenemende oorlogsgevaar in het Midden-Oosten – de wereld lijkt uit elkaar te vallen. En de politici lijken het in hun rollen als zogenaamde crisismanagers en sussende gezondheidsbidders niet meer aan te kunnen.

Gelooft u het politieke kartel van de euro- en bankenredders nog, die onze toekomst en onze door hard werken verworven welvaart op het spel zetten?

Dan behoort u tot de minderheid. Want dit vertrouwen kon wel eens aan het wankelen gebracht worden wanneer u de explosieve analyse “11 dreigende oorlogen: toekomstige conflicten om technologieën, grondstoffen en voedsel” van Andreas Rinke en Christian Schwägerl leest. Spannend en vol feiten richten de schrijvers de blik van de lezer op nieuwe gevaarlijke conflicten, die alles dat tot nu toe geweest is in de schaduw zouden kunnen stellen.

Het verontrustende: De werkelijke gevaren met hun potentieel vernietigende gevolgen worden zelden waargenomen. De verantwoordelijken dwalen met een tunnelvisie door het crisislabyrint.

De schrijvers leveren een uiterst actueel voorbeeld voor dit fenomeen: “Bijna tien jaar lang was de westerse wereld bezeten van het idee het eigenlijke gevaar herkend te hebben – een man met een doordringende blik genaamd Osama bin Laden…” Echter: “Excessieve schulden van westerse landen en irregulier speculeren op de financiële markten krijgen voor elkaar wat Bin Laden nooit lukte: het bedreigen van de welvaart van honderden miljoenen mensen.”

Leest u waarom juist de uiterst gespecialiseerde veiligheidsexperts het minst geschikt zijn om toekomstige problemen op te lossen:

“Als voorzorgsmaatregel voor de toekomst trekken zij … lessen uit het verleden – deze bevatten echter vaak alleen antwoorden op vragen, die zo in de toekomst niet meer te stellen zijn”.

Maar op welke oorlogen en conflicten zouden we ons in de toekomst moeten instellen? Andreas Rinke en Christian Schwägerl beantwoorden deze vraag met spannende scenario´s. Er dreigen o.a. problemen vanwege

 • De strijd om grondstoffen in de diepte van de oceanen
 • Het verval van de VS en Europa
 • De worsteling om de laatste visbestanden
 • De wedloop om de heerschappij in de ruimte en in cyberspace
 • De “koele oorlog” om het wereldklimaat
 • Toenemende pandemieën
 • De toenemende migratiedruk
 • De neurologische slag om de breinen van de mensen

Het is evenzo paradox als verontrustend: Hoe te nauwgezetter samenlevingen zich tegen herkende gevaren van het verleden zouden proberen te beschermen, des te vatbaarder zouden ze voor de nieuwe gevaren van morgen zijn, schrijven de auteurs.

Kom in dit spectaculaire boek meer te weten over de stressfactoren van de toekomst.

 • Stressfactor demografie: “Zonder een wereldoorlog, een globale pandemie of een inslag van een asteroïde ziet het er in ieder geval naar uit, dat er in de komende decennia minstens zoveel mensen bij de huidige wereldbevolking komen als er in het begin van de 20e eeuw in totaal op de aarde geleefd hebben”.

 

 • Stressfactor technologie: “Hier ligt een van de grootste zwaktes van Europa. Alle pogingen om een zelfstandige chipindustrie op te bouwen en te behouden, zijn mislukt op het continent… Dit maakt alle EU-landen en vooral… Duitsland afhankeljik van de toegang tot IT-producten”.

 

 • Stressfactor geopolitiek: “Of China´s opkomst tot supermacht zo soepel zal verlopen zoals op dit moment wordt beschreven, is ook onzeker”. De schrijvers vrezen brutale sociale en etnische conflicten in de veelvolkerenstaat.

 

 • Stressfactor privatisering van de veiligheid: “Inmiddels zijn er hele grote firma´s  op veiligheidsgebied ontstaan. Toen de bij het publiek nauwelijks bekende Britse onderneming ´Group 4 Securicor´ de Deense firma ISS overnam, ontstond er een concern met een miljoen medewerkers, die van huurlingen via de bewaking van geldtransporten tot aan de reiniging en het management van gebouwen alle mogelijke diensten verkoopt”.

En de auteurs leveren nog een verontrustend besef: De Eerste Wereldoorlogwas een oorlog van de chemici (gifgas). De Tweede Wereldoorlog was een oorlog van de fysici (atoombom). De volgende oorlog zou een oorlog van de neurobiologen en sociale wetenschappers kunnen worden. Het brein wordt het slagveld. Het gaat erom mensen te manipuleren en te besturen. Het gaat om de omvattende controle over het menselijke brein.

Ongeacht al deze scenario´s blijven de schrijvers vertrouwen koesteren: Het zou van centrale betekenis zijn om de toekomstige gevaren nauwkeurig te kennen om je hier tijdig tegen te kunnen wapenen. Wie dit bijna 430 pagina´s tellende boek gelezen heeft, weet wat er op ons af zou kunnen komen.

Video (boektrailer):

   

Bron:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/michael-brueckner/schlachtfelder-von-morgen-rohstoffe-technologien-und-nahrung.html

Auteur: Michael Brückner

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Slagvelden van morgen: Grondstoffen, technologieën en voedsel

 1. Linsky zegt:

  Het gaat zelfs om niets minder dan de ziel der mensen! 😦

  Like

 2. Johanna Haarlem zegt:

  juist linksy…maar ik lees niets nieuws wat ik al jaren weet wat er over ons heen zal komen..doomsday 2012…the aftermath…Heidi heeft de berg en de grotwoning verlaten en leeft nu als Barbie in een villa met zwembad 🙂 ja ik was het helemaal zat dat gehannes met surviven voor wat dan me kindje ja daarom…carpe diem is het motto en als die komt ik ga mee..zo wil ik en mijn 2 mannen niet verder ik heb nog steeds mijn mega survivepakket met alles zo gek kan je het niet bedenken…als de Pleuris uitbreekt zal ik niet als een hysterica gaan reageren en als een kip zonder kop daar heb ik 1 jaar lang voor gestreden ik weet wat ik moet doen…maar de wil is er niet ZO meer..bah bah en nog eens bah wat een puinbak is er van onze wereld gemaakt smerige politieke elite en het 1% TUIG…alles is en gaat naar de klote…arme schapies

  Like

 3. Linsky zegt:

  Lijkt me een uitstekende beslissing Johanna. 🙂
  Volgens mij storten de bergen namelijk het eerst in!

  Like

 4. Alles zal op het spel worden gezet om deze ellende ‘op te lossen’. Een mensenleven zal straks niets meer waard zijn. Vaccinaties zullen alleen nog maar in het teken staan van mindcontrol en het weerloos/zwak maken van de mensen… Dit alles voor een hoger doel waarvan wij slecht een zeer klein deel kunnen bevatten. Hoe erg zou het daadwerkelijk zijn?

  Like

 5. Johanna Haarlem zegt:

  Pieter heel erg…ze streven ernaar groot deel v/d de wereldbevolking uit te roeien daar zijn die onschuldige (gif)prikken een onderdeel van gefabriceerde ziektes en all….het bevatten?soms liever niet maar ik weet al teveel om me kop terug in het zand te steken…dus blijf ik maar speuren naar bevestiging van wat ik jaren terug al heb gelezen…helaas Piet veel komt uit.

  Like

 6. Dat was mij na een speurtocht inmiddels ook duidelijk. Het is zelfs erger dan ik had gedacht. Daarbij vergeleken is ‘1984’ van George Orwell een kindersprookje…..

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 21.43. uur, helemaal waar Linsky. En het schokkende ervan is, dat zich christelijk noemende partijen als het CDA hieraan meewerken!

  Like

 8. Johanna Haarlem zegt:

  Ja pieter zo is het soms zit ik echt met mijn mond open…WTF??? nahhh dit kan niet maar je kan die toch wel van het rook en het vuur beetje doorspeuren en de vlammen slaan je laptop uit 😦 wat een TUIG is het heb geen andere woorden meer voor de zgn.elite en wij zijn het plebs…hebben de naam…walgelijk is het hoe meer je weet hoe bozer je word….bea reptiel en co weten van geen stoppen wat was ik altijd fan van de kinnegin vrouw met aanzien ja toch emancipatie ten top..moet je hiernaast kijken met haar blauwe lappekop bah wat een schande olie en geld TUIG…how low can you go??tot in de DUMB’s…(deep underground mil.bases) ja dat wel…

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Johanna Haarlem 10.39. uur, weet U Johanna dat hele Oranjehuis is lid van het BILDERBERG GESPUIS, en onderdeel van vileine machten, die ons willen degraderen tot slaven. Ik heb het ook gehad met Bea Bilderberg / von Amsberg!

  Like

 10. Johanna Haarlem zegt:

  Ja Tom ik ben van 1964 wisten wij veel oranje boven oranje boven heb niet anders geleerd…ze kwam zelfs te voet door de Jordaan nou nou wat een lof kreeg ze daar voor door mijn oude buurt…
  kreeg spontaan een zoen oh oh wat een vrije koningin hebben wij…sinds een jaar of 6 mijn hemel wat een TUIG…idd Tom slaven en of er nog niet slaven in ons landje wonen bliijft de poort open voor nog meer slaven maar die hebben helaas een iq van een mossel…kom je niet ver mee.al ben ik dol op mosselen deze zijn echt niet te vreten!!

  Like

 11. Johanna Haarlem zegt:

  zo waar G.D. maar angstig is het wel…ik kan ze helaas niet terugkoppen of opvangen tussen mijn tanden…maar veel liggen er begraven die het geen bal intresseerde en hun leven evensgoed er voor wilden geven…wat moet moet…respect voor de verzetshelden incl.PIM en Geert en Theo.en maar bashen de mannen…ze vragen erom…de bal en vuur en de wind al die bullshit opmerkingen en gezegdes…vooral die hufters met die commentaren zijn de grootste lafbekken als het er op aankomt.

  Like

 12. Henk.V zegt:

  Wie berichten wil lezen waarover de andere media doorgaans zwijgen kan bij uitgeverij Kopp Verlag terecht.Over de publicaties die daar van de pers rollen kan men zich zich regelmatig laten inlichten door middel van de catalogus waarop je je gratis kunt abonneren…
  Ook de boeken die je daar bestelt worden gratis verzonden.Door heel Europa zelfs.
  Dit boek ken ik nog niet, maar het punt van gedachten manipulatie trekt ogenblikkelijk mijn aandacht, want dat is nu precies wat er al jaren vanuit Brussel plaats vindt.
  De EU is immers verantwoordelijk voor de ongevraagde versmelting met de Arabische wereld, waarvan wij de wrange producten in toenemende mate op ons bord zien liggen:
  -instroom van veelal islamitische nieuwkomers die zich voor het overgrote deel beslist niet aanpassen aan de bestaande culturen waarin zij belanden, waardoor er parallelle gemeenschappen ontstaan waarop de overheid geen greep meer heeft;
  -niet alleen leidt men in de parallelle cultuur concentraties een afgezonderd bestaan, ook staat de meerderheid van de nieuwe inwoners buiten het arbeidsproces. Dat hierdoor de belasting op ons sociale stelsel bovenmate toeneemt kan een kind begrijpen;
  -over de ontstane, doorgaande tendens tot aanpassing van de elites aan wat de islam wil hoef ik het nu niet te hebben;
  -en wat de Euro aangaat, die volgens ” Brussel” HOE DAN OOK overeind moet worden gehouden tegen waanzinnig hoge kosten.. …
  Wee de generaties die voor deze ”reddingsoperatie” de kosten moeten opbrengen. Wij gaan decennia van armoede tegemoet.
  Dit alles is wat ”Brussel” bewerkt onder het mom van werken aan een betere toekomst. En dat, terwijl iedereen met een beetje intelligentie kan zien dat wij regelrecht naar de afgrond donderen.
  niet alleen In economisch en sociaal opzicht, maar ook als het gaat om het behoud van de rechtstaat en onze cultuur, het bewaren van onze duur bevochten vrijheden, waarbij wij ALTIJD voor ogen moeten houden dat ons recht op vrije meningsuiting NOOIT kan worden ondergewaardeerd!..

  En wat “”Brussel” wenst blijkt voor de nationale overheden wet.
  Onze overheden stemmen in met wat tot ons verderf leidt.
  Zo simpel is het.
  Dit is geen wanbestuur meer, maar regelrechte MISDAAD.

  Een dergelijke vorm van grootschalig slecht bestuur is nog nooit eerder voorgekomen.
  En toch leeft ieder nogal onbekommerd verder, waarbij het gegeven dat men op een vulkaan danst die absoluut op uitbarsten staat, er niet meer toe schijnt te doen.

  Hier doet zich dus een vorm van georkestreerde massa misleiding voor.
  In ALLE EU landen reageren de overheden hetzelfde, zwijgen de media over bestaande problemen, verkondigen de opleiding- instituten de heerlijke leer van de zaligmakende multiculturele samenleving in woord en geschrift.

  Dit kan alleen maar worden verklaard indien wij aannemen dat deze aangehouden gedragslijnen internationaal worden vastgesteld en worden geïmplementeerd.
  Misleiding plus gewenning daaraan. Doelbewust aangehouden, met dodelijke intenties ten opzichte van iedereen die deze verdraaiing van de werkelijkheid aan de orde stelt.
  Werken aan Brave New Word MOET doorgaan.
  Dit bewuste liegen moet al decennia plaatsvinden.
  Het zal mij niet verbazen indien het aangekondigde boek tot dezelfde conclusie komt.

  Niemand die ons deze ellende aandoet behoort nog vrij rond te lopen.

  Like

 13. Turul zegt:

  het zou mooi zijn als het boek ook in het Nederlands of ten minste in het Engels verschijnt. Juist, mijn kennis der Duitse taal is niet meer van het niveau om dit boek goed tot mij te kunnen nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s