Koeweit voert doodstraf voor godslastering in

Wie in het emiraat Koeweit de islam beledigt, kan vanaf vandaag op de doodstraf rekenen. Naar Saoedisch en Pakistaans voorbeeld stemden de afgevaardigden in het parlement met 41 tegen 7 stemmen voor een desbetreffend wetsontwerp voor een “blasfemiewet”, berichtte de krant “Gulf News”.

Tot nu toe kregen godslasteraars slechts een langere gevangenisstraf. Volgens het Instituut voor islamvragen van de Evangelische Alliantie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zou dit de eerste keer in de nieuwere geschiedenis van de Arabische landen zijn dat de grondwet van een van deze landen de executie zou benoemen en deze in verband zou brengen met het thema blasfemie.

Het gaat daarbij om een aanvulling van het Koeweitse Wetboek van Strafrecht, die voorziet in de bestraffing met de dood vanwege de belediging of bespotting van Allah, Mohammed, een van zijn vrouwen of het heilige boek van de islam wanneer de dader geen berouw zou tonen. Dezelfde straf dreigt personen, die zichzelf profeet of de boodschapper van Allah noemen. Niet-moslims zouden bij de desbetreffende delicten rekening moeten met een gevangenisstraf van tot tien jaar. Mocht een dader berouw tonen, dan zouden rechters een straf van maximaal vijf jaar gevangenisstraf of een boete van ten hoogste omgerekend  27.000 euro kunnen opleggen.

Wet op één lijn met advies van geleerden

Minister van justitie Jamal Ahmad al-Shihab zei, dat respect voor religies en religieuze symbolen in overeenstemming zou zijn met internationale conventies. “Vrijheid van meningsuiting betekent niet om heiligdommen van naties te onteren of te beledigen”, verklaarde al-Shihab. Ook zou de wet op één lijn staan met voorgaande adviezen van islamitische rechtsgeleerden. De Koeweitse parlementariër Ali al-Diqbasi benadrukte, dat de nieuwe wet zou zijn uitgevaardigd om iedereen die beledigingen uit te kunnen stoppen. “Dit is een overwinning voor de islam, onze voorname profeet en zijn vrouwen. Het is de belangrijkste wet, die de Koeweitse wetgeving ooit bezeten heeft. Deze wet moet door alle islamitische landen toegepast worden”, aldus al-Diqbasis.

Het wetsontwerp werd door streng conservatieve afgevaardigden ingebracht, nadat er in april een jongeman gearresteerd en later tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld werd, die via Twitter de profeet Mohammed belachelijk zou hebben gemaakt. Volgens de rechtbank had de 26-jarige Hamad al Naqi in meerdere korte berichten en internetcommentaren van februari tot maart Mohammed, zijn vrouw Aisha en twee kaliefen beledigd, zoals de krant “Gulf News” berichtte. De aangeklaagde ontkende dit en beschuldigt hackers ervan zijn account gehackt te hebben. Volgens de krant eisten de initiatiefnemers van de blasfemiewet ook een strengere regulering van sociale netwerken.

Nog geen goedkeuring van de sjeik

Wanneer de wet in werking treedt is nog onduidelijk. De beide paragrafen moeten nog door het staatshoofd sjeik Sabah al-Ahmad-al-Jabir-al-Sabah goedgekeurd worden. Men zegt dat deze geweigerd zou hebben zijn handtekening te zetten, schrijft de “Arab Times”. Het Koeweitse parlement zou echter de mogelijke weigering van de emir d.m.v. een tweederde meerderheid  kunnen omzeilen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009342-Kuwait-f-hrt-Todesstrafe-f-r-Gottesl-sterung-ein

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Censuur, Islam, Moslims, Sharia. Bookmark de permalink .

14 reacties op Koeweit voert doodstraf voor godslastering in

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Het houdt gewoon niet op, het is niet meer bij te benen deze waanzin. Ik herhaal het nog maar eens(i begin te geloven dat ik zowat de enige ben die er iedere keer op wijst): wat al 1400 eeuwen in al die sufgerukte islamitische koppen zit kan niet…. nou ja, waarom zou ik me nu nog uitsloven.
  Klik rechts in de header. Moet onderhand duidelijk zijn.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  O ja, dat viel me ook op: Bron is een uitstekende vertaler, maar ik kan me niet voorstellen dat Koeweit lid is geworden van Europese Unie en de euro als betaalmiddel heeft ingevoerd, dit vanwege die boete van €27.000 .
  Kan me niet voorstellen dat de Koeweities zo geschift zijn. Dat ze geschift zijn om hoofden af te hakken vanwege loepzuivere onzin wist ik al…waarvan acte.

  Like

 3. Het einde is daadwerkelijk zoek en dan te bedenken dat onze eigen regering dit zelfs nog stimuleert ook! Mensen zoals Donner en gelijkdenkenden vinden het prima dat ook hier bv de Sharia wordt ingevoerd. Dat soort idioten zitten vandaag de dag al overal, het maakt niet uit waar en ze doen hun stinkende best om de islam overal maar binnen te halen en dit alles ten koste van… ik denk dat ik dat niet hoef uit te leggen… Overal waar deze woenstijn-ideologie de kop op steekt is het voor andersdenkenden niets dan ellende en dat zal de komende tijd alleen maar erger worden.

  Like

 4. Turul zegt:

  als wij in het westen dit soort wetten zouden maken (bv beledigen van de christelijke God en Jezus), dan was het geklaag en gejammer niet van de lucht. En waarschijnlijk UN resoluties ect.

  Laat staan dat wij beschuldigd zouden worden van racisme, xenofobie ect.

  Like

 5. @G. Deckzeijl: Ik denk dat E.J. dit zo heeft overgenomen vanuit de bron? Nagenoeg elke Nederlandse of Europese bron vermeld de bedragen in (omgerekend) Euro’s. Misschien was het beter geweest als de originele valuta ook was vermeld maar dat is in de bron ook niet gedaan. In de Duitse tekst staat wel dat het genoemde bedrag is omgerekend. Voor de vertaling op zich lijkt het, volgens mij, echter verder niet van belang.
  just my two cents…

  Like

 6. G.Deckzijl zegt:

  Yep, what the hell is the difference?

  Like

 7. @Turul: Het waren hier in Nederland voornamelijk de zogenaamde christelijke partijen welke wilden voorkomen dat een specifieke artikel uit uit het Wetboek van Strafrecht (Artikel 147 WvS werd in 1932 ingevoerd voor de opa van de huidige minister Donner) zou worden verwijderd. P.H. Donner en E. Hirsch Ballin waren hier op tegen en hebben dit tegen kunnen houden. Ook de VVD heeft toen zijn in eerste instantie gezette handtekening geschrapt om de christelijke partijen tevreden te stellen.

  Ik zie nog wel gebeuren dat er straks weer daadwerkelijk weer lijfstraffen worden opgelegd. De laatste straf inzake artikel 147 werd in de jaren 60 van de vorige eeuw uitgevoerd.

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Q8
  Stank voor dank. Nooit anders verwacht!

  Like

 9. Petrossa zegt:

  Toch maar ergens anders op vakantie dan.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  En dit hoort er ook nog bij: http://tinyurl.com/3p32945
  Pamela, waarom heb je ons zo vroeg verlaten?

  Like

 11. Jan zegt:

  Steeds vaker vraag ik mij af waarom de VS dit kutstuk woestijn ooit hebben geholpen en niet heeft laten opslokken door Irak?

  Like

 12. @Jan: Het ging alleen maar om de olie en niets anders…

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra, inderdaad Pieter, wij zijn verkocht door de huichelaars van VVD,CDA,PVDA en Demonen 66, puur om de belangen van de oliemagnaten veilig te stellen, en nergens anders om.
  De tuthola Bea van Amsberg is een van de belanghebbenden, laten we ons dat goed realiseren.

  Like

 14. Jan zegt:

  @Pieter Veenstra zegt:

  Precies. Ik dacht dan ook eigenlijk hardop. Of je nou de gek Saddam had of de debiele sjeiks en emirs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s