Hillary Clinton zegent de Moslimbroederschap

Terwijl Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton een ontmoeting had met de Egyptische nieuwe president Mohamed Morsi van de Moslimbroederschap, verzamelden zich buiten de Amerikaanse ambassade in Cairo demonstranten om te protesteren tegen de Verenigde Staten  voor de kritiekloze steun aan het nieuwe regime, dat heeft beloofd de sharia op te leggen in Egypte. In de dagen dat de VS ’s werelds meest vooraanstaande verdediger was van de vrijheid, zou een dergelijke demonstratie ondenkbaar zijn geweest: Demonstranten met borden waarop te lezen stond: “Bericht aan Hillary: Egypte zal nooit Pakistan zijn”, “Aan Hillary: Hamas zal nooit over Egypte regeren” en “Als je van de Ikhwan [Moslimbroeders] houdt, neem ze mee! ” 

Maar in plaats van buiten te zijn bij hen die demonstreerden voor de vrijheid tegen een radicale, repressieve ideologie, was de Minister van Buitenlandse Zaken binnen, in een vriendelijke ontmoeting met de vooraanstaande Egyptische exponent van die repressieve ideologie.

Het was een veelzeggend teken van hoe snel de internationale houding van Amerika is veranderd tijdens het bewind van Barack Obama. “De dingen veranderen (met) een soort van krankzinnige snelheid”, zei Clinton enthousiast tegen Morsi tijdens hun vergadering. Inderdaad.

Als Clinton al een commentaar had op de demonstratie, werd het niet opgenomen. Tijdens haar ontmoeting met Morsi verkondigde ze algemeenheden over de dreigende krachtmeting van de nieuwe Moslimbroederschap regering met het Egyptische leger, vertelde ze de voorzitter neerbuigend dat het bereiken van een wederzijds aanvaardbaar akkoord “dialoog, compromis en echte politiek nodig heeft.” Zij verzekerde hem ook dat de VS alles zou doen wat in hun vermogen ligt om “de democratisch gekozen regering te ondersteunen en zal helpen om er een succes van te maken bij het leveren van resultaten aan de bevolking van Egypte.”

Het was niet meteen duidelijk of met “het leveren van resultaten aan de bevolking van Egypte” Clinton verwees naar het vrijlaten van de Blinde Sjeik, Omar Abdel Rahman, bedenker van de aanslag op het World Trade Center in 1993 en een man die het plan had opgevat om honderdduizenden Amerikanen te vermoorden. Kort na zijn verkiezing, kondigde Morsi zijn vastberadenheid aan om zich in te zetten voor de vrijheid van de Blinde Sjeik; Clinton was vrijwel zeker veel te beleefd en te vastbesloten om niet de regels van realpolitik te negeren en Morsi om deze onmiskenbare belediging voor de Verenigde Staten te bestraffen. Als ze dit zou hebben gedaan, zou het een totaal onverwachte ommekeer zijn geweest in de politieke lijn die de Verenigde Staten hebben sinds het begin van de opstand van de “Arabische Lente”, die de weg effende voor de Moslimbroederschap om aan de macht te komen in Egypte.

Ook is het onwaarschijnlijk dat Clinton Morsi een verwijt heeft gemaakt over de impliciete inbreuk op de beginselen van de democratie in zijn recente toespraak voor een enthousiast publiek over de grondbeginselen van de Moslimbroederschap: “De Koran is onze grondwet, de profeet is onze leider, Jihad is onze weg en de dood in de naam van Allah ons doel.” Maar natuurlijk knikte Morsi bij Clintons platitudes en hij ging zonder twijfel weer terug om te werken om Egypte niet democratischer te maken, maar om het de sharia op te leggen. Immers, onlangs verklaarde een Salafileider, Yasser Borhamy, dat de Moslimbroederschap van plan was om de sharia in te voeren als de belangrijkste bron voor de Egyptische wet. Wijzend op het verzet tegen de sharia in Egypte zei Borhamy: “Wat is er storend in de islamitische sharia-wetgeving, valt de sharia iemand lastig? We zeggen niet ‘onze visie op de sharia,’ maar we zeggen dat we de sharia willen zoals door Allah is geopenbaard. Zou iemand bang zijn voor de sharia, die rechtvaardigheid, (algemeen) belang en wijsheid betekent? Dit is zeer vreemd. Hoe wordt er gezegd dat mensen bang zijn van de sharia?” Met “de sharia-wetgeving door Allah geopenbaard” bedoelde Borhamy de sharia die plegers van overspel stenigt, dieven de handen amputeert, de dood voor afvalligen van de islam verplicht en de onderwerping van vrouwen en niet-moslims institutionaliseert.

Nauwelijks democratische beginselen, maar Clinton leek niet bezorgd tijdens haar ontmoeting met Morsi. En zelfs de mogelijkheid dat Egypte, lange tijd een ontvanger van Amerikaanse vrijgevigheid, een vijand van Amerika zal worden als het de Camp David-akkoorden verwerpt en een oorlog met Israël begint, is het onwaarschijnlijk dat het de gevestigde kernveronderstellingen in Washington zal doen wankelen die ons in deze situatie hebben gebracht. De Obamaregering verwerpt, bij herhaaldelijk verklaard beleid, het idee dat de islam iets van doen heeft met terrorisme of oorlog tegen ongelovigen, of een wettelijke onderwerping van niet-moslims. Een Obama-ambtenaar die uit zou spreken dat een regime in Egypte van de Moslimbroederschap waarschijnlijk een vijand van de Verenigde Staten zou zijn vanwege de islamitische kerndoctrines over het kwaad van de samenleving van ongelovigen, zou berispt of eenvoudig ontslagen worden wegens “islamofobie.”

En zo was het aan het handjevol demonstranten buiten de Amerikaanse ambassade, in plaats van Hillary Clinton, om de voor de hand liggende waarheden te vermelden: Dat Egypte onder het Moslimbroederschap-regime van Mohamed Morsi zal beginnen te lijken op de Islamitische Republiek Pakistan, waar christenen in angst leven om van “godslastering” te worden beschuldigd ofwel gemarteld en gedood worden door een woedende menigte moslims of gearresteerd en gevangen gezet worden door een door en door geïslamiseerd rechtssysteem, of in de door Hamas geregeerde Gazastrook, dat een cultuur van woede en haat jegens Israël stimuleert en de moordenaars van Israëlische burgers verheerlijkt als helden. Zelfs de Egyptische journalisten hebben gealarmeerd de dreigende islamisering van de media van het land opgemerkt, die het einde van de vrije pers zou betekenen.

Ondertussen is Israël bezig de nodige maatregelen te nemen om zich te verdedigen tegen een land, waarmee het in een weliswaar onvolmaakte, maar toch echte vrede heeft geleefd gedurende meer dan dertig jaar. Egypte onder de Moslimbroederschap is vrijwel zeker een meer ​​donkere, bloediger, minder gastvrije plaats voor vrouwen, niet-moslims en iedereen die durft te staan ​​voor een visie op de maatschappij, anders dan die opgelegd door de islamitische wet. Maar de enigen die zich daar zondag zorgen over maakten waren de demonstranten buiten de ambassade. Hillary Clinton was het zeker niet.

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/robert-spencer/hillary-clinton-blesses-the-brotherhood/

Auteur: Robert Spencer

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Nuttige idioten", Egypte, Moslimbroederschap, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

28 reacties op Hillary Clinton zegent de Moslimbroederschap

 1. Die vrouw is toch zo gevaarlijk. Niet te geloven!

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Zou zo maar kunnen dat Hillary Clinton is bekeerd tot de islam.

  Like

 3. En als ze al niet is bekeerd dan is ze wel de hardwerkende slavin van de MB…

  Like

 4. Piet Klont zegt:

  Nog even zeg!
  Befferly HillBillie Klingon strikes again!
  Wie denkt deze paapse wel niet dat zij is???
  Nog knetterder dan Ella Vogelaar!

  Like

 5. peter zegt:

  Ik weet niet wat ze denkt , wel weet ik dat ze een gevaarlijke gek is en ook dat ze een van de machtigste mensen op aarde is.
  En het leuke is dat we haar en haar bazen ook nog eens hun gang laten gaan.

  Dus wie is er nu eigenlijk gek ??

  Like

 6. Ko Lumbus zegt:

  Verrek Joojootje!, daar had ik nog niet aan gedacht. Zou me niks verbazen. 😦

  Like

 7. lucky9 zegt:

  De islamitische prez. moet de schuld nu niet afschuiven om zijn buza. Hij is zelf verantwoordelijk voor het tenen-likken-en-teelballen-kussen van de Saudische potentaten. Deze prez is een fraude. Daar ligt het probleem. Benieuwd of Mit het zal oplossen.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  H.Clinton is niet de enige politieke PRUTSER in deze wereld. Hier is t’r nog zo één….
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12587487/__Van_Rompuy_vergeet_naam__.html
  Als ik in de schoenen van deze dame had gestaan had ik ‘m een gruwelijke oplawaai verkocht!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Linsky, jij bent van mijn leeftijd hè?
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/12587779/__Grote_pensioenfondsen_slaan_alarm__.html
  GS-info> http://tinyurl.com/3vgvd8s PDF-zelfde draad: http://tinyurl.com/3rq9cot
  Waar is al dat geld gebleven???

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: you’ve got mail..!!!!!!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Waarschuwing!!! En dat houdt al geruime tijd stijf en strak vol dat kernenergie in zijn land uitsluitend is bedoeld voor de opwekking van electriciteit. Dat houdt ook al heel lang vol dat Israël van de kaart geveegd dient te worden.
  http://www.pi-news.net/2012/07/ahmadinedschad-islam-einzige-religion/
  Christenen en joden moeten nu ook oppassen.
  Deze “meneer” zou best eens achter de jongste aanslag op Israëli’s kunnen zitten.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Als ik die zgn. lachende smoelen ziet van die twee Clintons, bah !!!
  Een walgelijk ‘mens’ die Hillary, de fazal van de moslim Obama.

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Heks Clinton laat weer het lelijke van het presidentschap van Mobama zien.
  Hun onderwerping aan de islam.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Er is geen enkele sprake van VRIJHEID of DEMOCRATIE, waar de moslim rebellen het roer hebben overgenomen. En Mw. Clinton is een schunnige verraadster!

  Like

 15. De geschiedenis bewijst al het tientallen keren en wellicht al honderden malen is voorgekomen dat vrijheid en democratie volledig teniet is gedaan door de komst van grote aantallen moslims. Zoals Tom al aangeeft, zal deze groep, zodra deze groot genoeg is, de macht proberen over te nemen en meestal is dat ook met succes gebeurd, helaas. In ieder dergelijk geval is gebleken dat vrijheid (in welke vorm dan ook) werd ingeperkt en de democratie vakkundig om zeep is geholpen. resultaten daarvan die je in diverse landen waar de islam het ‘staatsgeloof’ is geworden. Christenen, andersdenkenden, homoseksuelen en andere minderheden worden vervolgd, uitgebuit, mishandeld en vermoord. Waarom? Omdat zij niet toegaven aan de eis om zich te bekeren tot de islam. Dit heeft niets met vrijheid en democratie te maken en een ieder die anders beweerd is absoluut wereldvreemd en ongelofelijk naïef!

  Blijkbaar streeft deze H. Clinton dit voor. Gezien de gezapigheid waarmee zij zich begeeft onder de moslims en zelfs de Mulsim Brotherhood aan alle kanten prijst (tegen het verafgoden aan zelfs) zou je haast zeggen dat zij de islam volledig heeft omarmd en mogelijk zelfs al zijn bekeerd. Dat geeft toch te denken!

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra, game, set, match! Pieter hier hoeft verder niets aan te worden toegevoegd.
  Ik hoop alleen, dat de islam partijen nl. VVD,CDA,PVDA,D66 en GL een totale nederlaag lijden!

  Like

 17. Tom: Je mag gerust weten dat ik precies hetzelfde hopen maar eerlijk is eerlijk: Wat doet de rest van Nederland. Blijven zij als makke schapen volgen zonder de wolf in schaapskleren te herkennen of vallen hen de schellen van de ogen en zien zij daadwerkelijk wat er aan de hand is?
  We zullen het in de nacht van 12 op 13 september 2012 zien!

  Like

 18. vederso zegt:

  @ aisha. Ik vermoed enige ironie in uw comment, maar dat schiet niet op. Heel praktisch; herverkiezing van Obama zou een ramp zijn, maar ik neem aan dat u hetzelfde bedoelt

  Like

 19. Een kleine opsomming van wat Obama Bin Laden van plan is als hij zou aantreden tot een 2e termijn:
  http://www.wnd.com/2012/07/leaked-obamas-devastating-2nd-term-plans/
  De ware aard van Obama komt stukje bij beetje boven water!

  Like

 20. lucky9 zegt:

  Deze “Manchurian President” is een nachtmerrie voor de vrije wereld. Het grote probleem is dat hij in het geniep op onvoorstelbare schaal gesponsord wordt door de Arabische oliesjeiks.

  Like

 21. vederso zegt:

  @ aisha. Hoe gematigd liberaal Libië is, is nog maar de vraag. Daniel Greenfield noemt de verkiezingen daar een farce en de uitslag door onderhandelingen tot stand gekomen.

  http://frontpagemag.com/2012/daniel-greenfield/the-election-farce-in-libya/2/

  Like

 22. Jan zegt:

  Hillery Clinton: “Joden zijn vrekken en gevoelloos”

  “I’m not making excuses for the missed opportunities of the Israelis, or the lack of generosity, the lack of empathy that I think goes hand-in-hand with the suspicion,”

  “So, yes, there is more that the Israelis need to do to really demonstrate that they do understand the pain of an oppressed people in their minds, and they want to figure out, within the bounds of security and a Jewish democratic state, what can be accomplished,”
  http://dailycaller.com/2012/12/02/hillary-clinton-israel-has-lack-of-generosity-lack-of-empathy-for-palestinians/

  Like

 23. Jan zegt:

  Wie is geschifter en krankzinniger, Obama of Hillary Rodham?

  Hillary: “Hamas is een militaire verzetsgoepering en ik hoop van ganser harte op een dag met hen samen te werken als zij zich gedragen als de politieke organisaties Fatah en de PA”

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 12.08. uur. Jan, iedere muzelman is een breingestoorde, en hun pamperaars zijn geen haar beter, dat zijn hetzij criminelen dan wel krankzinnigen.

  Like

 25. Jan zegt:

  Hillary Rodham bij haar vertrek (John ‘Swiftboat’ Kerry volgt haar op):

  “The fact is the people in Islamic nations hate America because most of its citizens are not Muslims and the U.S. people for the most part support Israel…”
  Clinton Blames America For Failures In Islamic Regions‏
  http://www.eurasiareview.com/03022013-clinton-blames-america-for-failures-in-islamic-regions‏-oped/

  Amerika moet dus omgevormd worden tot een Russisch- of liefst Noord-Koreaans, socialistisch paradijs met een intense haat tegen Israël. Zou die bende van Obama daarom F16’s en 200 Abraham tanks aan Morsi geven zodat die dan naar hij hoopt Israël zal wegvagen?
  Wat moet dat land met 4000 tanks? De Amerikaanse marine heeft 150. Het aantal F16 voor Egypte komt nu op 240

  Like

 26. Jan zegt:

  Hillary Clinton: “White Terrorism” And “Police Violence” Are Just As Big A Threat As ISIS

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s