De reacties van de VN op de terroristische aanval op de Israëlische toeristenbus in Bulgarije van gisteren ( 18 juli 2012 ).

Een bus met Israëlische toeristen explodeerde gisteren plotseling bij de luchthaven van Burgas in Bulgarije, waarbij zeven mensen om het leven en raakten minstens 30 mensen (ernstig) gewond raakten. De VN woordvoerder van Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon veroordeelde de aanval in de “sterkst mogelijke termen”.In feite echter waren de termen van de VN-baas zwak te noemen in vergelijking tot zijn uitspraken -twee weken geleden- naar aanleiding van de bomaanslagen op kerken in Kenia.

Toen sprak de heer Ban van terroristische aanslagen die “strafbaar en crimineel” waren en dat de daders hiervoor verantwoordelijk moesten worden gehouden. Gisteren sprak hij slechts van een dodelijke “bomaanslag” op Israëliërs. Hierbij valt op dat hij weigerde de aanval te beschrijven als een terroristische actie. Ook riep hij niet op de daders verantwoordelijk te houden. UN Watch heeft bij de heer Ban er op aangedrongen dit te verduidelijken en daadwerkelijk in de “sterkst mogelijke termen” de terroristische aanslag te veroordelen.

De VN High Commissioner for Human Rights, Navi Pillay, zweeg over de aanslag. Dit in tegenstelling tot de gebeurtenis rond de ‘Gaza Flotilla’ van 2010. Hierbij gaf mevrouw Pillay al binnen enkele uren aan geshockeerd te zijn en verketterde zij Israël. In het belangrijkste bericht op de UNHR website nu worden de westelijke landen bekritiseerd over de wijze waarop zij terrorisme bestrijden. Met name de Verenigde Staten worden ervan beschuldigd ´gevaarlijke´ wetten te hebben die de rechtsstaat schenden.

Ondersteund door een Facebook campagne, die snel ‘viral’ gaat, roept UN Watch  de VN High Commissioner op zich uit te spreken over de Israëlische slachtoffers van deze terroristische aanslag en de gruwelijke moorden te veroordelen. Tevens verzoekt UN Watch haar om haar medewerkers te instrueren de aanslag te onderzoeken en de daders volledig verantwoordelijk te maken voor hun misdaden.

Alle 47 landen van de UN Human Rights Council zwijgen ook over deze aanslag. Dit is een contrast met de executie van de terroristische Hamas leider sjeik Ahmed Yassin in 2004. Destijds verspilde de Human Rights Council geen tijd om in spoedberaad bijeen te komen om de terroristische Hamas leider te bejubelen en Israël te vooroordelen.

Op dit moment is de Human Rights Council wél bezig met een andere fact finding mission naar veronderstelde Israëlische mensenrechten-schendingen. De Human Rights Council heeft nog nooit opdracht gegeven een onderzoek in te stellen naar het terrorisme of raketaanvallen waar Israël slachtoffer van is.

Bericht van heden van UN-Watch  ( www.unwatch.org  )

Vertaald door:

Peter Rissing

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Israël, Joden, Jodenhaat, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

34 reacties op De reacties van de VN op de terroristische aanval op de Israëlische toeristenbus in Bulgarije van gisteren ( 18 juli 2012 ).

 1. vederso zegt:

  @ Peter Rissing. Dit heeft Gates of Vienna over de dader, maar ik hoorde ook al dat Zweedse en Bulgaarse authoriteiten ontkennen dat het om deze bewuste Ghezali zou gaan.

  http://gatesofvienna.blogspot.nl/2012/07/the-swedish-michigan-connection.html

  Like

 2. vederso zegt:

  Zie ook het artikel van Joost Niemöller op DDS met korte video. Op PI is er nog meer.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/07/het-gezicht-van-het-kwaad-twee-updates

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Samengevat komt het hier op neer: de Soennitische islam rekruteert zwakzinnige westerlingen om aanslagen te plegen op Joden, en schuift daarna de schuld op de Sjiitische islam. Het Westen staat er bij en kijkt er naar. Van takiyya en manipulatie gesproken! Hoe dom en politiek correct kan je zijn?

  Like

 4. Peter Rissing zegt:

  @ Vederso. bedankt voor de aanvullingen.
  @ Lucky. Goede samenvatting, maar laat je niet te veel verleiden door onderscheid te maken tussen Soenieten en Sjiieten en zo.
  Islam is islam, dat bespaart een hoop gerotzooi met woorden in de marge.

  Like

 5. Opvallend is dat nog steeds veel media het persbericht van de Bulgaarse Autoriteiten met betrekking tot de dader proberen te bagatelliseren… Dat zegt genoeg over de achterliggende machten…

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel, inderdaad Hans, want voor de achterlijke moslims, mag dat van hun haatboek de koran. Wij zijn slechts “apen,honden en varkens”, in hun ogen.

  Like

 7. En dan willen ze ze ook nog gaan voortrekken tijdens de ramadan? Een speciale behandeling? En de rest dan?
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12595438/__Cao__ramadan-proof__maken__.html

  Like

 8. Peterdm zegt:

  De koran zijn een verzameling versen, je geloofd er in of niet, maar het blijft een geloof. Het is de Sharia de leer,plichten en de straffen, en dat heeft totaal niets te maken met “geloof” . Daarom denk ik dat er niet te veel over de koran geschreven moet worden maar vooral over het verderfelijke van de Sharia, zijn leer,plichten en straffen. Zo zie ik een hoofdoek niet meer als een koran beginsel maar een plicht opgedragen door de Sharia.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  De zweden ontkennen dat hij de dader is.
  Wat weten zij dat wij niet weten en waarom zou hij het niet kunnen zijn.
  Het kan en mag natuurlijk niet van die zweden dat een halve zweed zoiets uitvreet.

  Like

 10. Peter Rissing zegt:

  Vooruitlopend op het bewijs dat Ghazali de zelf-moordenaar is, het volgende:

  In februari 2004 werd Ghazali in vrijheid gesteld uit het Guantanamo Bay detention camp (Gitmo) waar hij gevangen zat omdat hij werd beschouwd als een ‘vijandelijke strijder’, die naar Afghanistan was gegaan om de Taliban te ondersteunen.
  Hoewel Gitmo concludeerde dat hij een “medium risk” vormde, een mogelijke bedreiging voor de belangen van de Verenigde Staten en haar geallieerde mogendheden, werd de beslissing genomen Ghazali uit te leveren aan Zweden.
  Dit met de aanbeveling van Gitmo, dat Ghazali zou worden overgeplaatst naar een ander land voor verdere detentie.

  In juni 2004 werd hij overgedragen aan Zweden, die hem als een vorst binnenhaalde, op kosten van de regering werd Ghazali met een Gulfstream IV jet naar huis gevlogen.

  Maar de Zweden waren nog niet klaar met het verwennen van Ghazali.
  In september 2009 werd hij gearresteerd in Punjab, Pakistan, onder verdenking samen te werken met Al Qaida.
  De Pakistaanse politie die hem arresteerden beschreef Ghazali als een zeer gevaarlijke man.
  Maar het Zweedse tijdschrift ‘The Local’ omschreef zijn acties in Pakistan als een onschadelijke ontmoeting met een nieuwe islamitische stroming, de Tablighi Jamaat.
  Een maand later werd Ghazali overgedragen aan Zweden waarbij hij op zijn vlucht naar huis begeleid werd door de Zweedse ambassadeur in Pakistan.

  Met alle hulp die Ghazali gekregen heeft van de MSM in Zweden en de ‘vrij-denkende’ regering daar, is het duidelijk dat de Zweedse media én hun regering bloed aan hun handen hebben.
  Maar dit bloed is slechts het bloed van Israëli’s, dus verwacht niet dat de linkse Zweden hier een traan over zullen laten.

  In aanvulling op deze berichtgeving op de dader is het toch ook zinnig nogmaals aandacht aan bovenstaand artikel te geven waaruit blijkt dat de Verenigde Naties een islamitisch en politiek links bolwerk geworden is.
  Zwijgend wordt toegestaan dat de islamitische Jihad zich meer en meer in de westerse wereld ankert.
  Hoeveel andere islamitische zelfmoordenaars, opgegroeid en geschoold in het vrije Westen, staan niet klaar om te trachten de vrije wereld waarin zij mochten opgroeien op te blazen in de naam van Allah en met de zegen van de Verenigde Naties en linkse politici ?

  Info mede via Jihad Watch ( http://www.jihadwatch.org )

  Like

 11. jowitteroos zegt:

  “But the controversy surrounding Ghezali was not over. Five years after he left Gitmo, Ghezali, along with Awad, Benouada, and nine others, was detained in northern Pakistan. The group had traveled through Iran, and one member of the entourage was an Iranian.”

  http://legalinsurrection.com/2012/07/report-suicide-bomber-in-bulgaria-was-former-gitmo-detainee-from-sweden/

  Like

 12. Linsky zegt:

  Mehdi Mohammed Ghezali, geboren in 1979, ook bekend onder de bijnaam Cuba-Zweed heeft de Zweedse nationaliteit. Hij is geboren uit Fins Algerijnse ouders en heeft een aantal jaren vastgezeten in het beruchte Guantánamo Bay in de periode januari 2002 tot juli 2004.
  De bekende columnist Alexander Higgins heeft over Ghezali het volgende te melden:

  “Op dit moment begint Guantánamo Bay meer te lijken op een opleidingsinstituut voor de CIA voor medewerkers aan False Flagoperaties dan een gevangenis waar gevangen worden gemarteld.

  Mede gezien het hoge aantal “martel slachtoffers” dat na hun vrijlating op de één of andere manier overal ter wereld kunnen rondreizen onder de radar van de veiligheidsdiensten, precies op de goede tijd weten op te duiken op de plaats waar ze hun “terroristische aanslag” moeten uitvoeren en waarbij de boodschap altijd ten faveure is van de imperialistische Westerse politieke agenda”.

  Dat de Amerikanen gebruikmaken en gemaakt hebben van mind control is zeker. Eerdere terroristen waren hoogstwaarschijnlijk ook geprogrammeerd via mind control zoals Timothy Mc Veigh, de man die in 1995 een regeringsgebouw opblies in Oklahomaen Lee Harvey Oswald.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Peter Rissing, en dat komt vooral door het overwicht van de SOCIALISTEN, in de regeringen van de scandinavische landen! LINKS is de 5e KOLONNE van de geitenneukers, niets meer en niets minder. In nederland is de PVDA een gevaarlijke beweging.

  Like

 14. vederso zegt:

  Volgens mij is het nog niet zeker of Ghezali de zelfmoordaanslag heeft gepleegd. Op Vlad Tepes staat veel info en als Hezbollah of Iran er achter zit is Ghezali een onwaarschijnlijke dader. Zie daarvoor ook de video met daarin o.a. Reza Khalili.

  http://vladtepesblog.com/?p=50558

  Like

 15. vederso zegt:

  Zie ook evt. het vervolgartikel van Joost Niemöller op DDS.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/07/israël-in-gevaar

  Like

 16. lucky9 zegt:

  @ Peterdm op 20 juli 2012 om 09:40
  Dat u de koran beschrijft als een verzameling verzen waarin je gelooft of niet, bewijst dat u hem (de koran) niet bewust gelezen hebt.
  Hans van de mortel beschreef hem op 20 juli 2012 om 07:23 volledig correct. Dat boekje staat vol met walgelijke teksten tegen de menselijkheid en iedereen die zich niet wil laten onderwerpen. De Sharia kon nooit ontstaan zonder de Koran. Dat we vooral de sharia moeten bekampen ben ik het met u en Hans Jansen eens.
  @ Hans van de mortel op 20 juli 2012 om 07:23
  Dat u niet begrijpt hoe de islam echt fascistisch te werk gaat blijkt ook uit uw opmerkingen.
  In de “Madrassa of Koranschool” worden kinderen niet opgeleid maar in de eerste plaats gehersenspoeld door middel van een orale traditie: het van buiten lezen en afdreunen van koran-verzen in een taal die deze kinderen zelf niet eens begrijpen en ook niet kunnen begrijpen: het oud-arabisch. Dit taal-imperialisme ligt aan de grondslag van het wereldwijd door moslims gewenst kalifaat.

  Indien kandidaat moslims kennis zouden kunnen maken met de koran in hun eigen moedertaal zou deze ideologie veel sneller ontmaskerd worden en het aantal echte aanhangers smelten als sneeuw voor de woestijnzon. Maar dan zouden kinderen die moedertaal eerst moeten leren lezen en schrijven alvorens ze geconfronteerd worden met de vertaalde koran. Dit recht wordt hen in de madrassa’s ontstolen.

  In plaats daarvan wordt hun jonge geest ontdaan van kritisch intellectueel vermogen en ook langzaam maar zeker druppelsgewijze vergiftigd met het fascistisch gedachtegoed van de islam en de onbetwistbare autoriteit van haar wereldlijke en geestelijke vertegenwoordigers die op dat ogenblik voor deze kinderen dezelfden zijn. Daarbij zijn deze kinderen zich van geen kwaad bewust.

  De manipulatieve technieken die daarbij worden gebruikt hebben uiteraard mind-control als doel maar veel belangrijker nog gebruiken gratis ter beschikking staande hypnotiserende technieken
  zoals eindeloos herhaalde sacramentele formules zoals de vers-preambule “in naam van god de barmhartige erbarmer’ , de verklarende bijzin “uw Heer”, en het epitheton “zijn naam zij geprezen”.

  In een volgende stap wordt de theocratische sharia er in gelepeld en ergens onderweg worden de aldus schoolgaande jonge mensen intellectueel kreupel en geestelijk gebroken.

  Kinderen uit een gemengd huwelijk met mohammedaanse vader zijn bijna altijd suggestiebel, emotioneel en geestelijk onstabiel en zijn bij latere confrontatie met hun islamitische wortels een vogel voor de kat. Allicht ook de fins-algerijnse Mohammed (deze voornaam is uiteraard geen toeval) Ghezali met Zweedse nationaliteit. Als hij het deze keer niet was zal hij het een volgende keer wel zijn.

  Like

 17. Pingback: Europa moet weer eens Jodenvrij worden | E.J. Bron

 18. De VN en de UNHR Zullen geen of weinig aandacht aan deze bijzonder laffe misdaad geven simpelweg om fet feit dat de OIC zeer breed vertegenwoordigd is en het telkenmale zal blokkeren of negeren. Deze VN en gekoppelde organisaties zijn echt een papieren tijger waar de slachtoffersen nabestaanden van onmenselijkheid geen eenen ruck aan zullen hebben. Niet nu en in de toekomst al helemaal niet. Deze organisatie is doorspekt met Antisemitische gedachten en aanhangers daar van!

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 15.15. uur, daarom noem ik ze ook VERENIGDE NAZIES Pieter.

  Like

 20. Ik denk dat we er zelfs beter de Verenigde Islamieten (United Islamists) van kunnen maken.
  @Piet Klont: Ideetje? Ik ben grafisch gezien absoluut een onkundig persoon 😉

  Like

 21. Pingback: Europa moet weer eens Jodenvrij worden | AmsterdamPost – De keerzijde van het nieuws

 22. Naar aanleiding van de aanslag in Bulgarije:
  http://edition.cnn.com/2012/07/18/travel/us-worldwide-caution/index.html?hpt=imi_c2
  gek dat hier in de Nederlandse media geen woord over gerept is! Blijkbaar vinden de Europese media het prima dat onschuldige burgers van internationale afkomst het slachtoffer mogen worden van terroristische aanslagen…

  Like

 23. Peter Rissing zegt:

  Update: http://www.elsevier.nl/web/Artikel/344814/Dader-Boergas-had-vrouwelijke-handlanger.htm

  Inmiddels nog niets vernomen van Navi Pillay en haar club hierover.
  UN High Commissioner for Human Rights, Navi Pillay verzet zich ook niet tegen de plaats van Syrië in de ‘Human Rights Council’.
  Faysal Khabbaz Hamoui, de Syrische vertegenwoordiger in de Verenigde Naties negeerde bij zijn speech op 2 juli jongstleden niét op de massamoorden die plaatsvinden in Syrië, maar sprak wel schande van dat in 2008 de Israëli’s jonge aanplant van fruitbomen -om strategische redenen- hadden vernietigd op de Golan hoogte.
  Andere landen die op de nominatie staan een plaats te krijgen in de UN Human Rights Council zijn Pakistan en Venezuela, landen waar de mensenrechten notoir geschonden worden.

  Conclusie Navi Pillay, UN High Commissioner for Human Rights neemt het met de ‘Rights van Humans’ niet zo nauw als dat niet in haar socialistische kraam te pas komt.

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  Och ik heb het wel gehad met de VERENIGDE NAZIES. Deze club is allang de “schaamte voorbij”.
  Ze zijn volledig op de hand van de islamisten.

  Like

 25. Peter Rissing zegt:

  @ Tom Hendrix 23 juli 2012 om 15:45
  Misschien nog niet volledig, maar generaliserend is de UN de laatste jaren toch wel pro-islam en pro-socialisme en meer en meer antie-Westers.
  Ook bij het UN onderdeel ‘Human Rights Council’
  Tijd dus voor Nederland om deze club te verlaten, voordat zij besmeurd worden met beslissingen die de sharia doet zegevieren oven meer en meer landen ten koste van de mensenrechten.
  Een langzaam en geleidelijk proces, we maken nu de eerste stappen opweg naar de overheersing van de Westerse cultuur mee, want de islam heeft geen haast.
  Als de hele wereld pas over honderd jaar geheel onderdanig is aan de islam is dat voor de islamisten snel genoeg.
  Denk aan uw (achter-)kleinkinderen !

  Like

 26. Pingback: Kort bericht ter illustratie van Linkse MSM berichtgeving | E.J. Bron

 27. Pingback: De vijanden van Israël vormen netwerken in Duitsland | E.J. Bron

 28. Pingback: Bulgaarse nationalisten houden anti-islamitische manifestatie tegen de moslimterroristen | E.J. Bron

 29. Pingback: Hezbollah: een terreurbeweging die het moeilijk heeft om in Europa als terreurorganisatie erkend te worden | E.J. Bron

 30. Pingback: EU zet Hezbollah op de terreurlijst | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s