De terugkeer van de “Weiße Rose”

De “Weiße Rose” was zoals bekend een Duitse verzetsbeweging in het Derde Rijk, die vanaf 1942 met gevaar voor eigen leven voor een vrij en, wat velen niet weten, patriottisch Duitsland opkwam. Helaas zouden deze moedige mensen tien jaar eerder nodig zijn geweest om de burgers te informeren en een catastrofe te verhinderen. Deze fout moet echter niet nog een keer gemaakt worden! Juist op de huidige historische datum 20 juli – de 68e herdenkingsdag van de aanslag van Stauffenberg op Hitler – een belangrijke boodschap

Want onder de dekmantel van het antifascisme komen tegenwoordig de denkpatronen en gedragswijzen weer duidelijk aan het licht. Wat vroeger de bruine SA was, is tegenwoordig het Zwarte Blok. Zij oefenden en oefenen opnieuw geweld uit tegen diegenen, die door hen als politieke vijanden worden ingeschaald. Ze streefden en streven er opnieuw naar om de liberaal-democratische fundamentele orde uit de weg te ruimen, om deze te vervangen door een socialistische dictatuur. Ze verbreiden openlijk terreur tegen hun medemensen en tegen hun land.

Susanne Zeller-Hirzel

Bijna volledig genegeerd door de media of zelfs onschuldig voorgesteld, door delen van de politiek gevleid en door de staat met belastinggeld ondersteund om tegen andersdenkenden op te treden, vormen links-extremisten op staatsniveau tegenwoordig een van de grootste gevaren voor de democratie en de rechtsstaat. Op individueel niveau zijn ze de grootste misdadigers tegen de vrijheid van meningsuiting en lichamelijke ongeschondenheid. Geen wonder, dat in het actuele rapport van de binnenlandse veiligheidsdienst naast de waarschuwing voor Salafisten een stijging van links-extreme gewelddaden met meer dan 25% staat geregistreerd.

Het “Zwarte Blok” van de “Antifa”

Op 22 februari 1943 werd Sophie Scholl door de nationale socialisten onthoofd, nadat ze daarvoor door de voormalige communist en bolsjewistische commissaris, rechter Roland Freisler, in een illegale snelle berechting ter dood werd veroordeeld. Haar destijds beste vriendin Suzanne Zeller lukte het hem om de tuin te leiden en kwam er met vijf maanden gevangenisstraf heelhuids van af.

Susanne Zeller werd in het begin van de jaren-40 de ogen geopend door Sophie Scholl en haar broer Hans. Nu nog is de bijna 91-jarige Susanne, die beschikt over een enorm goed lange termijn geheugen, lyrisch over haar moedige en onverschrokken vriendin. Trots, maar ook met weemoed laat ze een paar foto´s van Sophie zien:

Om zonder het gevaar bespioneerd te worden rustig met elkaar te kunnen praten, zwommen ze vaak samen in de rivier de Iller en praatten over hele gevaarlijke onderwerpen. Hier een klassenfoto, waarop Sophie Scholl links en Susanne Zeller rechtsonder te zien zijn:

Samen met acht patriottische activisten reactiveerde Susanne Zeller-Hirzel op 7 juli in Stuttgart de “Weiße Rose” en appelleert aan alle democratische burgers van Duitsland om mee te doen aan het verzet tegen het nieuwe fascisme en zijn politieke ondersteuners. Over de structuur en de handelwijze van de “Weiße Rose” ervaart u de komende dagen.

Van links naar rechts: Willi Schwend, Balbina Klein, Thomas Weiss, Conny Axel Meier, Susanne Zeller-Hirzel, Michael Stürzenberger, Michael Mannheimer, Marc Doll, Marion Dambmann

De nieuwe “Weiße Rose” draagt twee belangrijke boodschappen uit:

1. Het nationaalsocialisme was een linkse beweging

2. De nazi´s zijn terug, ze noemen zich tegenwoordig “Antifa”

De overeenkomsten zijn niet te ontkennen: Andere meningen worden zowel nu als toen genadeloos onderdrukt en op straat vaak met gebruikmaking van geweld bestreden. Vroeger waren het de SA-knokploegen, nu zijn het de in het zwart vermomde autonome “anti”fascistische bendes, die met stenen en Molotovcocktails gooien, auto´s in brand steken, winkelruiten ingooien en andersdenkenden bedreigen.

Marc Doll (rechts op de foto met Susanne Zeller-Hirzel), vanwie het initiatief uitging om de “Weiße Rose” te reactiveren, heeft in Berlijn pijnlijke ervaringen moeten opdoen met deze links-extreme groeperingen: Ze brachten ophitsende affiches voor zijn huis aan, riepen tot moord tegen hem op en maakten hem op de meest vreselijke manieren zwart.

Linkse meningsterreur loopt ook via de media, want vaak worden daar conservatieve-burgerlijke kringen belasterd als “extremisten”. Door karaktermoord dient het beroepsmatige bestaansrecht van kritische mensen vernietigd te worden. In Duitsland vindt opnieuw gesnuffel naar iemands politieke overtuiging plaats, net zoals bij de nationaalsocialisten in het Derde Rijk en de internationale socialisten in de DDR. Opvattingen, die afwijken van de linkse mainstream, worden gecriminaliseerd. Burgers met impopulaire meningen worden onder verwijzing naar het “huisrecht” zelfs door de politie van openbare bijeenkomasten verwijderd, zoals onlangs in het Münchener DGB-huis gebeurde.

Marc Doll in een video over de motieven van het verzet van de “Weiße Rose”:

Het verzet tegen de linkse beweging, die sinds de jaren-68 zijn mars door de instellingen met succes heeft uitgevoerd en nu op vele belangrijke posities in Duitsland zit, wordt door de “Weiße Rose” ondersteund. Het is een eer voor ons om samen met Susanne Zeller-Hirzel in deze beroemde beweging een nieuwe, belangrijke strijd te voeren.

Susanne Zeller in 1942, rechts 1960

Susanne is met haar moed, haar onbuigzaamheid en haar wil een voorbeeld. Aan haar kunnen veel mensen een voorbeeld nemen, die ook herkend hebben dat er in Duitsland enorm veel dingen fout gaan en dat men nu tegengas moet geven.

De oprichtingsleden van de nieuwe “Weiße Rose” zijn ervan overtuigd:

“De wind draait. Het is tijd om te handelen! En deze keer zullen we succes hebben.”

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/07/die-ruckkehr-der-%E2%80%9Eweisen-rose%E2%80%9C/

Auteurs: Marc Doll & Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Islamofobie", "Nuttige idioten", Duitsland, Links verleden, Linkse Kerk, mainstream-media, Mensenrechten, nieuw fascisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

28 reacties op De terugkeer van de “Weiße Rose”

 1. Linsky zegt:

  Dappere vrouw hoor en ook haar medestrijders.
  Er was in die tijd trouwens nog een groep, de Rote Kapelle”!
  Die werd geleid door Falk Harnack.

  Er waren in die tijd ook diverse plannen en besprekingen om de groep groter te maken. De contacten verliepen via Falk Harnack. Die zat ook in het studentenverzet samen met zijn oudere broer Arvid en die was één van de belangrijke figuren van die ‘Rote Kapelle’. Harnack wilde de ‘Weisse Rose ‘ ook in contact brengen met de Bonhoeffers. Veel arrestaties gooiden roet in het eten en de plannen.

  In 1943 kreeg Falk contact met Sophie Scholl en vonden er ontmoetingen plaats waaraan ook Willie Graf en Professor Kurt Huber deelnamen. Falk probeerde ook nog een verbinding te krijgen met de kring ‘Bonhoeffer-Dohnanyi’, maar dat ging dus niet door, omdat de ‘Weisse Rose’ al werd ontmaskerd voor dat contact tot stand gekomen was.

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Het is in en in triest dat we nu zeg een 70 jaar verder moeten terugvallen op het gedachtengoed van Die Weisse Rose En de politiek laat toe dat dat nodig is.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Ja Henk, omdat er tegenwoordig vrijwel helemaal geen meer zijn met wat ruggegraat! 😦
  En al zeker niet meer in de politiek!

  Like

 4. Je zegt het goed Linksy: De huidige politiek zijn ruggegraatloos. De enige uitzondering hierop lijkt Dhr. Wilders te zijn…

  Zou het kunnen zijn dat, wat er nu bij onze oosterburen gebeurd, hier binnen Nederland hetzelfde zou gaan gebeuren?

  Like

 5. Linsky zegt:

  Pieter, slechte zaak anders dat ie zich niet heeft geschaard bij of achter de mensen van de ICLA-conferentie! 😦

  Like

 6. @Linksy: Misschien gaat dat nog gebeuren?

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Linsky, je weet dat ik het niet altijd met jou eens ben maar nu voor 100 %.
  We worden zo genaaid door POLITIEK CORRECT dat het pijn doet.

  Like

 8. Linsky zegt:

  Pieter,
  ik zal wel weer te pessimistisch zijn, maar ik ben er echt van overtuigd dat geen enkele politicus nog wat kan betekenen in wat gebeurd en nog komen gaat!
  De kaarten werden door heel anderen, boven hen, geschud en gedeeld. 😦

  het mooiste voorbeeld zien we nog wel in het EU-parlement, met Nigel.
  De helft vind het prachtig en lacht zich kapot, de ander helft wil z’n bloed zuipen.
  Maar hij staan hoe dan ook alleen, en heeft nog steeds geen flikker voor elkaar gekregen!

  Behalve dan dat ie wat mij betreft genomineerd is voor de eerst uit te geven populariteitsprijs! 🙂

  Like

 9. Ik zou dat niet zo zeer pessimistisch noemen maar eerder voorzichtigheid. Aangezien we lang niet alles weten, kun je zo maar gelijk hebben op dat punt. Organisaties zoals Illuminatie, Bilderbergers en aanverwante machten zullen zeer zeker de touwtjes in handen hebben.

  Waar ze echter (nog) geen directe invloed op hebben is de wil van de burger, deze is (nog) niet gebroken en hopelijk met behulp van mensen zoals Dhr. Wilders, Pat Condell en Nigel Farage is het mogelijk om mensen, hopelijk op tijd, de ogen te laten openen.

  Ik hoop het in ieder geval en mocht het onverhoopt fout gaan: Ich bin Bereit!

  Like

 10. Linsky zegt:

  Pieter, het zijn vrijwel allemaal huichelaars, en die het niet zijn, hebben geen ruggegraat, of worden gechanteerd!

  Maar huichelarij is verraad!

  In een historisch geworden radiotoespraak (1936) vertelde toenmalig minister Colijn van de Anti-Revolutionaire Partij (ARP) (na de inval in het Rijnland door de Duitsers) “Dat Nederland rustig kon gaan slapen!” Na de conferentie van München in 1938 zwaaide de Britse premier Neville Chamberlain trots met zijn vredesverdrag boven aan de trap van het vliegtuig: “I have promises from Herr Hitler!”

  Niet veel later waren we Duitser!….Nu worden we Eurabiër!

  De gewone burgers hebben altijd intuïtief geweten wat de werkelijke stand van zaken was. Onze leiders eveneens, desondanks huichelen en liegen ze met droge ogen en verraden ze hun volk.

  We kijken op tegen hen die met 30 kantjes intellectueel gelul, tot gematigdheid, tolerantie en geduld oproepen. En al die tijd wordt de strop strakker aangetrokken rond onze toch al mager geworden nekkies! Elke boerelul, zonder politiek inzicht, voelt aan zijn water, gewoon aan de tekens die zich elke dag voordoen, dat de grote oorlog voor de deur staat!

  Het is simpel, een boom herken je aan zijn vruchten…………

  We zitten weer in het zelfde schuitje van 1936-1938……………

  Hypocrisie…huichelarij, schijnheiligheid, femelarij, dissimulatie, farizeïsme, geveinsdheid, komedie, valsheid, veinzerij, bigotterie, tartufferie…..!

  Ik schreef er al eens een stukkie over;
  Uit: https://ejbron.wordpress.com/2012/05/31/hypocrisie/

  Like

 11. Linsky zegt:

  PS;
  en dat verraderlijke volk aan de regeringen, vertellen ons dat we valse onderbuik gevoelens hebben, en de dingen verkeerd zien, omdat het ‘vredelievende’ volk uit is op culturele uitwisseling en democratie….!
  De vuile huichelaars.
  Terwijl we godverdomme ede dagen dag te kort zijn om alle misdaden van dat rotte schorem en onze overheden te beschrijven!!!!

  Like

 12. Linsky zegt:

  Sorry, kennelijk te gepassioneerd……….
  Herstel;
  Terwijl godverdomme de dagen dag te kort zijn om alle misdaden van al dat rotte schorem en onze overheden te beschrijven!!!!

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Linsky ik vraag me nog steeds af of Hess niet werkelijk door Hitler naar Engeland gestuurd is om Gezamenlijk tegen Rusland op te trekken.

  Like

 14. @Linksy: Helemaal met je eens! De geschiedenis herhaald zich opnieuw. Het wachten is alleen nog op de boodschap van onze ‘regering’ dat we gerust kunnen gaan slapen… Het moment dat die bewoordingen opnieuw in de mond worden genomen is genoeg reden om zekere extreme voorzorgsmaatregelen te nemen!

  Like

 15. Linsky zegt:

  Tja, da’s voor veel mensen nog steeds een vraag Louis.
  Evenzogoed als dat er nog steeds erg veel gerechtvaardigde twijfel is over die zogenaamde zelfmoord van Hitler!

  Theorieën zijn er allemaal zat, (ik ken ze denk ik allemaal wel) maar niemand die het echt kan bewijzen. En die het wel kan, zwijgt tot in het graf. 😦

  Like

 16. Linsky zegt:

  Psies Pier, psies!
  Daarom wordt ik elke keer weer zo misselijk als ik dat smerige lachje op dat verraderlijke smoeltje van Rutte zag.

  Net wat je zegt, Rutte en de Jager vertellen ons nog steeds hoe goed we het eigenlijk wel niet hebben, dat alle centjes uiteindelijk wel weer terug komen, zo niet dan is de schade toch wel wat minder.. enzovoorts en zo verder…!

  Niks aan het handje, we kunnen rustig slapen…………..! 😦
  Dat de stellingen in het Oosten ingenomen zijn, moeten wij, het klootjes volk, ook helemaal niet druk om maken, laat staan over oordelen. Wij zijn toch te dom. Wij moeten alleen straks weer netjes stem uit brengen op de volgende verraders!

  Nou, van mij mag iedereen denken wat ie wil, maar ik heb in ieder geval bepaalde voorzorgen genomen, omdat ik zelf er absoluut van overtuigd ben dat de Grote Oorlog niet ver meer is.
  ik ga inderdaad rustig slapen, …maar om een heel andere reden dan die smerige volksverraders me wijs willen maken.

  Like

 17. Inderdaad, zoals ik al eerder meldde: Ich bin Bereit!

  Like

 18. louis-portugal zegt:

  Linsky er is toch een punt dat mij doet twijfelen.
  Een van de bekende uitspraken van Hitler op het einde was dat het duitse volk hem verraden had en dus geen recht had om verder te leven.
  Zou hij het recht van overleven voor zichzelf wel claimen???
  Ik zie af en toe hetzelfde fatalisme bij eurofielen in de verdediging van de EURO.
  Liever helemaal ten onder gaan dan toegeven dat we een fout gemaakt hebben??

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: het moet Arvid Harnack zijn. Hier is de complete lijst. Zegt de naam RADO jou iets?
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Die_Rote_Kappelle
  Ken je het boek “De oorlog werd in Zwitserland gewonnen” door P.Accoce en P. Quet?
  En dan deze twee: Leopold Trepper, Het Grote Spel, memoires van de chef van het Rode Orkest.
  Gilles Perrault, Het Rode Orkest. Boeken zijn alleen nog verkrijgbaar in antiquariaten.
  Pagina over S. Zeller-Hirzel> http://tinyurl.com/69tf4ee
  3-delig interview op YT> http://tinyurl.com/8766bq4
  Ziezo, nu heb je wat te doen als ’t weer regent…

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, inderdaad, pinokkio Rutte, verkoopt ons met zijn maffe grijns waar we bij staan! Gisteren, hebben de waanzinnige ministers van Financiën, weer besloten om maar 100 miljard euro te schenken aan de bankiers. Op alle mogelijke manieren zijn ze bezig onze europese bevolkingen naar de sodemieter te helpen. Huichelaars en vileine schoften dat zijn het inderdaad Linsky!

  Like

 21. Linsky zegt:

  Als ik de bibliotheek-lijst van de door mij gelezen boeken hier plaats, load deze pagina niet meer Gerrit. 🙂

  Tom;
  Het hele opleiding-systeem, het hele onderwijs en de macht van de MSM, hebben het volk volkomen geconformeerd aan hun zieke, karakterloze, ruggegraatloze opvattingen.
  Er is echt geen hoop.

  Dat artikel; “Aanklacht tegen de mensheid” had als werktitel aanvankelijk “Aanklacht tegen de goeden” , maar al werkende en wakker wordend, kon ik er niet meer onderuit, de waarheid te onderkennen.
  Wij, het volk, de schapen, de kuddes, zijn echt zelf schuldig, niemand anders!
  En nog steeds laten we anderen voor ons denken, en erger……………ook voor ons beslissen en handelen!
  Er zat dus weinig anders op dan de titel te veranderen. 😦 😦

  Like

 22. jowitteroos zegt:

  Geweldig artikel, dank voor de vertaling E.J. Bron ( het was mij zeker niet zo gelukt!!)

  Wat een prachtig mens en mensen zijn het toch, mijn respect.

  Goed dat er nu op ander niveau organisaties en bewegingen komen in Europa, buiten de politieke beweging PVV, die Islam bestrijden en hun linkse aanhangers.

  Geert Wilders kan niet alles doen en overal zijn, daarom is er maatschappelijk ook interventie nodig door verschillende verenigingen/bewegingen.

  Liebe grusse aus Holland Weisse Rosen!! Ich danke ihnen vielmals

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: ik geloof je graag, mijn boekenkast puilt ook uit. Maar wat het Rode Orkest betreft was er maar één Arvid Harnack!

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  Ik ga even terug in de tijd…http://infohit.nl/multicul/weisserose.htm

  Like

 25. Pingback: Foto´s van rondom de aardbol met veel islam | E.J. Bron

 26. Pingback: Michael Mannheimer laakt de islam-appeaser en redacteur van de “Main Post”, Siegfried Farkas | E.J. Bron

 27. Pingback: De vele overeenkomsten tussen nationaal- en internationaal-socialisme | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s