Europa moet weer eens Jodenvrij worden

Noorwegen is over enkele weken “Jodenvrij”. De laatste 819 in Noorwegen levende Joden verlaten op dit moment vanwege het toenemende antisemitisme het land. Daarmee wordt Noorwegen het eerste Europese land, waarin niet één Jood meer zal leven. Dezelfde ontwikkeling vindt in alle Europese landen plaats.

Wie nu op het nieuws berichten over de terreuraanslag op Joden in Bulgarije hoort, komt niet te weten dat Joden in Europa iedere dag blootgesteld staan aan aanvallen. In februari berichtte de Noorse krant “Aftenposten” over de uittocht van de Joden uit het land. Anne Sender, voorzitter van de Joodse geloofsgemeenschap in Noorwegen, zei destijds over de redenen: “Veel immigranten nemen het antisemitisme uit hun geboortelanden mee. Het beschamende echter is, dat niemand hier in het land tegen hen optreedt.” Het is de islamitische immigratiegolf die het antisemitisme naar Europa terugbrengt. Een gelijksoortige ontwikkeling zoals in Noorwegen is in het buurland Zweden te zien – en in alle EU-landen. Het zijn moslims, die overal de Joden verdrijven.

Het begon in Frankrijk. Er gaat daar geen dag voorbij zonder aanvallen van moslims op Joden. De kranten maken er nauwelijks nog melding van, het zijn teveel incidenten. Alleen al in de eerste vijf maanden van het jaar 2012 vonden er in Frankrijk 268 aanvallen op Joden plaats. Frankrijk is nu een uiterst antisemitisch land. De socialistische regering onder François Hollande onderneemt niets om de Joden te beschermenintegendeel. De vele moslims zijn een belangrijke kiezersgroep. En ze staan onder bescherming van de socialisten. Op 5 juli 2012 werd een 17-jarige Jood in de buurt van Toulouse in een trein bijna doodgeschopt door twee islamitische Noord-Afrikanen bijna doodgeschopt, omdat er een davidsster aan zijn halsketting hing. De politie mocht niet eens een aanklacht indienen. Joden in Frankrijk worden er op dit moment heel openlijk toe aangespoord om het land te verlaten.

Niet anders is het in Italië. Wie het Joodse geloof aanhangt, moet constant vrezen voor zijn leven en in een soort zwaar bewaakte gevangenis leven. Al zes jaar lang berichten ook Britse media over de uittocht van de Joden uit Groot-Brittannië. De trend is niet veranderd. Waren er in 1990 nog 340.000 Joden in Groot-Brittannië, nu zijn dat er minder dan 240.000. Islamitische immigranten maken hen het leven tot een hel en verdrijven hen. Ook uit het Belgische Antwerpen worden de Joden verdreven. In Nederland hebben vooraanstaande politici de Joden heel openlijk aangeraden om het land zo spoedig mogelijk te verlaten. De voormalige EU-Commissaris Bolkestein zei, dat Nederlanders van Marokkaanse afkomst antisemitisch zouden zijn en dat het beter zou zijn dat de Joden vrijwillig zouden vertrekken. Ze zouden naar de VS of naar Israël kunnen emigreren. Nederlandse politici uit de rijen van de sociaaldemocraten marcheerden zelfs samen met moslims, die openlijk opriepen tot het vergassen van Joden. In het Duitstalige gebied wordt hierover door de media niet bericht. Per slot van rekening zijn moslims vanuit het oogpunt van Duitse journalisten oprechte mensen, die niets gemeenschappelijks hebben met rechts-extremisten. Duitse journalisten zijn met deze opvatting medeplichting aan de verdrijving van de Joden uit Europa.

Bron:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/udo-ulfkotte/europa-soll-mal-wieder-judenfrei-werden.html

Auteur: Udo Ulfkotte

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", antisemitisme, Dhimmitude, Europa, Immigratie, Islam, Islamisering, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

96 reacties op Europa moet weer eens Jodenvrij worden

 1. Linsky zegt:

  Wel, zij liggen op schema…!
  Nou de christenen nog even! 😦

  Like

 2. Anneke zegt:

  Hmmm; hoe zit het eigenlijk met degenen uit het Huis Israel???
  Voor de niet wetenden: de nazaten van de tien stammen, zij zijn het Huis Israel!!!
  **Als Europa geheel vrij moet zijn van Israelisch – en Judees bloed dan zal de gehele EU leeg en onbewoonbaar zijn. Wàt een droevenis…men kent z’n eigen afkomst niet meer door de verfoeide LEUGENS de wereld ingestrooid door kerken en politici. Dit leugenproces heeft ééuwen geduurd en woekert HELAAS nog voort.**
  Oh ja; zou niet meer reageren na de digitale schoppen van o.a. Linsky..jammer kon ’t niet laten.

  Like

  • Anneke , hoe dom kun je zijn.
   je gelooft je eigen onzin.
   Ik stam niet van de joden af.
   Ook niet van eeuwen terug.
   Misschien ben ik wel almachtig en komt het einde nabij , misschien trek ik wel de stekker uit het aardse bestaan van iedereen.
   Wat denk je te geloven????
   Geloof is onzin , je moet het met elkaar doen, sociaal en vredelievend , zo kun je je ziel redden.

   Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @Anneke

  Fijn je weer terug te zien! 😀

  Webmaster

  Like

 4. Anneke zegt:

  De kerk en politiek willen ons nog steeds doen geloven dat de Tien stammen (Huize Israel) geheel verloren zijn. Zijn opgegaan in de heidense volken van deze planeet…máár het tegenovergestelde is waarheid. Zij zijn NIET verloren, of ‘opgelost’ in de heidense volken.
  De aartsvaders Abraham, Izak en Jakob hebben zeer vele NAZATEN op deze aardbol achtergelaten. “Verstrooid over de gehele planeet…”
  De diaspora van Juda is een ander verhaal..velen werden verbannen naar ’t oude Babylonië, het hedendaagse Iran&Irak. Enkelen zijn ALTIJD achtergebleven op Yhwh’s grondgebied Israel. Zo is G-ds landgoed altijd bewoond gebleven door Judeërs-Joden.

  Like

 5. Welkom terug, Anneke. Ik miste je berichten hier al een poosje!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 15.32. uur, op de eerste plaats Anneke welkom ! In navolging van U zeg ook ik, dat de ISLAM de splijtzwam is in onze eerst zo tolerante democratische landen. Of men nu gelovig is of niet, ons past het om op te komen voor onze Joodse medeburgers. En ik leef 100 keer liever naast een Jood, of een atheist dan naast een achterlijke muzelman. Verder ben ik van mening dat de LINKSE KERK een groot aandeel heeft, in de problemen met de islamieten in heel europa.
  Eu-fielen en islamofascisten, dat zijn de meest verdervelijke mensen!

  Like

 7. Anneke zegt:

  Als het aan de politici ligt dan zal Europa vol moeten lopen met de moslim-afgevaardigden!!!
  Christenen, Joden, Atheïsten, seculieren….ect. zij moeten het veld ruimen voor de islamieten…Tenminste dat is de wens van de NWO-aanhangers. NIET beseffende dat dit werelddeel dan in z’n GEHEEL verloren zal gaan; incl. hùnzelf.

  @Linsky: jij moet duidelijk niets hebben van ‘christenen’; besef echter heel goed dat de islamieten van jouw eveneens helemaal niets willen weten. Zij zullen je het liefst door je kop schieten; een ‘christen of jood zal je deze ellende niet toewensen.Het woord ‘christen’ bewust tussen aanhalingstekens gezet, velen zijn NEP en zij verpesten het voor de nog goedbedoelende christenmens..Nadenkertje; laat ‘dit maar eens bezinken’.
  @E.J.Bron: ach; het bloed kruipt waar ’t niet…???

  Like

 8. Linsky zegt:

  ………..digitale schoppen van o.a. Linsky???

  Like

 9. Anneke zegt:

  @Tom en Piet: “Merci…voor het weder-welkom heten”!!!

  Kan het niet laten, de geschiedenis is zich voor de ZOVEELSTE X aan het herhalen. Ben en blijf gelovig, maar A. is eveneens heel realistisch. | Zo’n twee decennia geleden reageerde ‘k naar ‘christenen’ ongeveer gelijk als Linsky nu doet| Me gaan realiseren dat niet iedere ‘christen’ een oprechte gelovige is. Ben gezegend de geschiedenislessen altijd met enorme interesse te hebben gevolgd en na de schooltijd is deze interesse meer en meer verveelvoudigd.

  Like

 10. Ko Lumbus zegt:

  Beter had Ulfkotte in zijn stuk de term Judenrein gebruikt.
  Zodat ook de vertaling Jodenrein in plaats van Jodenvrij kon luiden.
  Sluit beter aan bij het fascistisch Hitlerisme dat de Islam eigen is.

  Like

 11. @Anneke: Je hebt mail (hoop ik)

  Like

 12. Ko Lumbus zegt:

  Meestal sla ik de zweefteksten waar Linsky patent op lijkt te hebben heeft over, maar in zijn eerste reactie hier spreekt hij op cynische wijze zijn weerzin uit tegen de christenhaat in de is-lam.

  Like

 13. Ko Lumbus zegt:

  Vergat te melden dat mijn reactie hierboven was @Anneke.

  Like

 14. Linsky zegt:

  ………..digitale schoppen van o.a. Linsky???
  …ongeveer gelijk als Linsky nu doet| ???

  Mag ik ook eens weten wat er hier allemaal bedoeld wordt?

  Ik was me ook helemaal niet bewust dat ik === naar christenen reageerde==?!

  Like

 15. Anneke zegt:

  Tom Hendrix -15.39-:
  Zo zien we wéér dat het fascisme NOOIT voor de volle honderd procent is verdwenen. Decennia-lang is men in de waan gelaten, door inderdaad de Linkse Kerk,… alsof het fascistisch kwaad totaal was uitgemoord. Maar nee hoor, het is de laatste jaren (’t is crisis sinds 2008 op ’t EU vasteland) weer SPRINGlevend aan het worden. Het HERleeft; de recycling van de politiek. “Heel milieu-bewust…in fig.zin van het woord”. “Hoe groener; hoe SLECHTER…”

  Like

 16. Linsky zegt:

  @Linsky: jij moet duidelijk niets hebben van ‘christenen’??????????????????

  E.J. wil je dat mens eens tot de orde roepen?
  Of les geven in begrijpend lezen, misschien?

  Like

 17. Linsky zegt:

  Nou herinner ik me weer iets………..

  De vorige keer had je ook al een uitgesproken belachelijke menig over mijn persoon.
  Nu kom je weer terug, en begint weer onmiddellijk tegen me aan tge trapopen.

  Is je eigenlijk naam misschien chantal of w.verder?

  Like

 18. Linsky zegt:

  Ko Lumbus.
  wil je soms ook oorlog?

  Like

 19. Linsky zegt:

  E.J. .men wordt hier vandaag wel ineens weer erg persoonlijk is ’t niet?

  Like

 20. Ko Lumbus zegt:

  @Linsky

  Zo heetgebakerd als een moslim? 😉 🙂

  Like

 21. E.J. Bron zegt:

  Aan iedereen: Graag on-topic blijven en niet op de man/vrouw spelen!! Elkaar bestrijden met argumenten a.u.b.!

  Webmaster

  Like

 22. Beste mensen, aan onderlinge verdeeldheid hebben we hebben we niets… Dit speelt ‘Der Feind’ alleen maar in de kaart.

  Like

 23. Linsky zegt:

  Je moet gewoon niet persoonlijk worden!
  Mijn ‘zweefteksten’, zijn beter onderbouwd dan de meeste kletspraat en gescheld alhier.
  Je bent de zoveelste die volkomen ongenuanceerd meent een oordeel te mogen vellen.
  Doe dat dan inhoudelijk, ja!
  Kom met bewijzen dat mijn ‘zweefteksten’ niet kloppen of hou gewoon je ongefundeerde mening voor je.
  Schelden en beledigen en een hekel aan mijn persoon zijn geen argumenten!

  Like

 24. E.J. Bron zegt:

  Nogmaals aan allen: Zelfbeheersing gevraagd. Laat deze belangrijke draad niet vervuilen door persoonlijke rancune!! 😦

  E.J.

  Like

 25. Linsky zegt:

  Waarom tegen ‘allen’ E.J. ?
  Als je terug kijkt zie je toch wie er begonnen je draad verkloten!

  Ik ben godverdomme nog zelfs wat emotioneel van je vorige artikel, wat me enorm aangreep, en nou wordt ik zelfs beschuldigd een haat te hebben aan christenen!

  Like

 26. Ko Lumbus zegt:

  Ga rustig verder je gang, Linsky. Ik zal er verder geen woorden aan vuil maken.

  On topic, goed dat Ulfkotte middels een link in zijn stuk nog ens aandacht vraagt voor het gedrag van de Nederlandse parlementarier Harry Hamas.
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/udo-ulfkotte/kopp-exklusiv-in-den-niederlanden-unterstuetzen-p.html;jsessionid=1B505CDA378551A189ECFCCD3E23E096

  Like

 27. E.J. Bron zegt:

  Ik heb verdomme zojuist vakantie gekregen en ik moet direct vol aan de bak om plooien glad te strijken op mijn eigen website. Hoera. Willen reaguurders, die andere reaguurders denken persoonlijk te moeten aanvallen, hiermee stoppen en in plaats daarvan of met argumenten komen of stoppen met hun persoonlijke aanvallen!? Iedereen draagt op zijn/haar wijze bij aan dit blog. Wie zich daar niet in kan vinden/zich niet bij neer kan leggen, moet op zoek gaan naar een ander blog. Zo simpel ligt het!

  Webmaster

  Like

 28. G.Deckzeijl zegt:

  Suzanne Zeller-Hirzel ist noch immer dabei, immer scharf..!!!!
  http://www.pi-news.net/2012/07/die-ruckkehr-der-%E2%80%9Eweisen-rose%E2%80%9C/

  Like

 29. G.Deckzeijl zegt:

  Het spijt me heel erg voor de joodse gemeenschap in dit land, maar het volgende MOET even.
  Vergeet daarbij niet dat bij babies van het mannelijk geslacht de voorhuid en de eikel nog niet van elkaar gescheiden zijn. Besnijdenis volgt na 8 dagen. Probeert u zich eens 20 minuten pijn voor te stellen. Frisse(kuch) foto + startartikel op pi-news.net. Wat u nu lees is de link in dat artikel.
  http://www.sueddeutsche.de/wissen/nach-dem-koelner-urteil-beschneidung-ist-nicht-harmlos-1.1401049

  Like

 30. G.Deckzeijl zegt:

  Vervolg van 16:59 en commentaar: wir SIND eine Komikernation.
  http://www.pi-news.net/2012/07/jude-und-moslem-contra-kinderbeschneidung/

  Like

 31. lucky9 zegt:

  @Anneke om 15:42
  Sorry hoor maar Linsky vertolkt hier bijna steeds de algemene verontwaardiging over de christen- en jodenvervolging door moslims en zijn afkeer voor de fascistische islamitische ideologie.
  Dat je zijn bijtend sarcasme om 15:18 niet op de juiste waarde schatte is erg jammer.

  Als jij hier de verdediging zou opnemen van islamofiele christenen die wegens politieke correctheid andersdenkenden uitschelden voor racist, fascist, xenofoob of islamofoob kan ik je verzekeren dat mijn weerstand groter zal zijn dan die van Linsky.

  Like

 32. Ko Lumbus zegt:

  Mee eens, Deckzeijl, jongensbesnijdenis is een barbaars joods ritueel.
  Walgelijk zo’n verminking aan een weerloos jongetjeslichaam.
  Zeker niet nodig om bij de strijd ter bescherming van joden tegen de haatbarden dit religieuze helse ritueel te accepteren. Desalniettemin, ze moeten met hun rotpoten van onze rotjoden afblijven, die moslims!

  Like

 33. Breget. zegt:

  En de mensenrechten organisatie maar kletsen over de mensen rechten van moslims ,moeten wij de joden dan zien als viervoeters ,En Anneke blijf fijn reageren geeft een beschaafde noot aan het geheel .E.J. Bron een fijne vakantie .

  Like

 34. E.J. Bron zegt:

  @Breget

  Dank u! Dat betekent in dit geval gewoon de eerste tijd lekker aan de eigen site werken zonder tijdsdruk. 😀

  Like

 35. Ko Lumbus zegt:

  Nog een geluk dat de Israelische meisjes niet besneden zijn!

  Like

 36. Vergeleken met het de dames van het IDF, zijn de Nederlandse militairen over het algemeen sissies. Ik zou deze dames niet graag tegen mij hebben in welke conflict dan ook!

  Overigens op 2.46: Hello Kitty! GEWELDIG!

  Like

 37. Tegen moet tegenover zijn en welke moet welke zijn, grmbl…

  Like

 38. Ko Lumbus zegt:

  Veelbetekenende correctie, Pieter, die je hierboven aanbrengt. 😉
  Welke man zou ze niet graag close tegen zich aan wilen hebben, die tijgertjes? 🙂

  Like

 39. Ik weet het, Ko Lumbus. Maar nergens om, deze dames zien er goed uit en dat zonder vrouw-onvriendelijk te zijn. En ik blijf erbij, ik zou daar zeker geen gewapende ruzie mee willen krijgen, dat gaat Pieter zeker verliezen!

  Oke, terug on-topic maar weer 😉

  Like

 40. Ko Lumbus zegt:

  Zou een pro joodse actie in Nederland om bumperstickers aan de man te brengen in de vorm van oranjekleurige davidsster enige kans van slagen maken?

  Like

 41. Ko Lumbus zegt:

  Sorry, retorische vraag. 😦

  Like

 42. jowitteroos zegt:

  Anneke en andere “Christenen”: Wij zijn ALLEN kinderen van God. Als God geen onderscheidt maakt waarom jij/jullie dan wel?!
  Pro-Israel aktie lijkt me wel wat: stickers/vlaggen…………en dan nog verplicht op scholen het onderwijs van de Holocaust en verplicht in de kranten de verschrikkingen die Islam teweeg brengt en het gevaar daarvan.
  …………………………

  Like

 43. Ko Lumbus zegt:

  Weet niet waar je huis staat, Jowitteroos, maar d’r zijn wijken waar die Israelische vlag niet lang voor je deur zal wapperen. (Over je verdere gezondheid zullen we het maar niet heben.)

  Like

 44. jowitteroos zegt:

  @Ko Lumbus

  Misschien niet, alhoewel ik er al eentje 1,5 jaar voor mijn raam heb staan ondanks dat ik in een Moslimwijk in wording woon met fanatiek biddende en Islam- way- off- life levende buren!
  Strijdend ten onder of strijdend verdreven! Wat dat verder met mijn gezondheid te maken heeft weet ik niet, misschien dat u dat nog even kunt uitleggen aan mij.

  Tezamen tegen diegene die tegen menselijkheid zijn….het goed versus het kwaad zo u wilt.
  Christenen worden overal verdreven en Joden worden overal verdreven……………

  “mijn huis staat” waar IK BEN

  Like

 45. Ko Lumbus zegt:

  Mooi,Jowitterroos, dat je al anderhalf jaar ongestoord die vlag voor het venster hebt staan in een opkomende moslimwijk.
  Misschien hebben die islamfanaten naast je door dat je geen echte jood bent maar slechts een onbetekende kafir? Maar misschien heb ik het wel helemaal mis en bestaan ze toch, die gematigde moslims. 😉

  Wat dat met je gezondheid te maken heeft? Hoop het niet voor je maar je geeft het zelf al aan: misschien dat je strijdend ten onder gaat. 😦

  Like

 46. Gt zegt:

  Wat zo,n 75 jaar geleden is gebeurd mag niet meer gebeuren, ik hoop dat de joden keihard terugslaan, keihard desnoods met inzet van kernwapens, even zo die hier mede plichtige aan zijn de linkse socialisten die dit hier in Europa toe gelaten hebben, voor een tribunaal tenminste die gene die straks nog over zijn. Als je nu na gaat dat dit gebeurd, en de wereld kijkt toe waar sta je dan, ….nou met een been in het graf. Vechten moeten wij vechten, maar ik ben voor een onzichtbare vijand uit het niets, dat zal ze radeloos maken, praten helpt niet meer dat is al genoeg gedaan ik vindt dit heel erg voor deze mensen, wie zijn er straks aan beurs de christen ja de christen wat nu ook al gebeurd, wereldwijd. Israël sla terug keihard keihard en kom voor je volk op want dit mag nooit meer gebeuren. Donder eenkernbom op Mekka , een wereld oorlog laat maar komen ……willen straks onze kinderen nog een toekomst hebben.
  Realiseer u goed, dit gaat miljoenen mensen levens kosten.
  Onze joodschristelijke cultuur mag niet vernietigd worden, never!

  Like

 47. Ko Lumbus zegt:

  Een ‘onbetekende’ kafir? Zou misschien kunnen, maar bedoelde eigenlijk te tikken: een ‘onbetekenende’ kafir.

  Like

 48. Tom Hendrix zegt:

  Gt 19.00. uur,onze joods-christelijke-humanistische samenleving, die MOETEN we verdedigen GT.
  Als we dat niet doen, zijn de geallieerde soldaten, amerikanen, engelsen en canadezen voor “niets”gesneuveld. Ik ben laatst op het oorlogskerkhof in Margraten-Limburg geweest, en was diep onder de indruk hoeveel soldaten voor onze VRIJHEID gevallen zijn, en de vuile huichelaars van PVDA,GL,CDA,VVD, heulen dan zonder schaamte met onze doodsvijand de ISLAM.
  Kotsmisselijk ben ik ervan, laten we deze partijen afstraffen op 12 september voor hun VERRAAD!

  Like

 49. jowitteroos zegt:

  @ Ko Lumbus

  U mag geloven wat u wilt met betrekking tot de mate waarin je Moslim bent…..ik geloof niet in die gematigdheid………….”het leger” kent vele “werkers”.

  Geen keppeltjemeer, geen kruisje meer om je nek, geen kritiek meer op Islam mogen hebben in woord en geschrift……….wij mogen er niet meer zijn en ik neem aan dat u ook tot een WIJ behoren in deze……………………..u ondergaat ( met of zonder kruis of keppel of Vlag) hetzelfde lot als de verdedigers van het goede het menselijke en het waardige als u niet opkomt voor wie u bent.
  Verstoppen en wegduiken of de lieve vrede willen bewaren en je willen ontdoen van waar je voor staat en wie je bent heeft geen zin, omdat, als je geen Allah Akbar roept en in HEM alleen gelooft je toch ten onder gaat, U ontkomt er ook niet aan dus als ik U was zou ik ook maar op uw gezondheid letten.

  Voor de rest in uw reactie laat ik het maar aan uw fantasie over!

  Like

 50. elijah zegt:

  ik als christen vind dit eerlijk waa verschrikkelijk!! maar dit had ik al verwacht aangezien het een van de voorspellingen zijn in de Bijbel. Maar ik weet dat het goed zal komen met de Joden! En zo ook dus dat de staat Israel met het volk van God nooit niet in de handen komen van Gods kinderen! het Jodendom en het Christendom zal nooit vallen! en de staat Israel zal zoals eerder gezegd blijven bestaan door Gods hulp en door de christelijke staten die Israel steunen! het duivelse islam zal falen!! (15jarige)

  Like

 51. Breget. zegt:

  elijah ,deze gedachten zullen door vele gesteund worden .M v g.

  Like

 52. jowitteroos zegt:

  @Elijah

  …..en door de christelijke Staten die Israel steunen???
  …………………….En zo ook dus dat de staat Israel met het volk van God nooit niet in de handen komen van Gods kinderen!????????????????????????????

  Kunt u mij dit uitleggen?

  Like

 53. Ko Lumbus zegt:

  @Jowitteroos

  Inderdaad zal het voor de haatbaarden als de strijd losbarst weinig weinig uitmaken of we jood zijn, of we in de Here re zijn of dat we zoals ik slechts een onbetekenende godloze kafir zijn.

  Met deze grote joodse meneer bezie ik de toekomst weinig rooskleurig:

  Like

 54. Breget. zegt:

  Gt ,een volk dat zo heeft geleden zal zich meerdere keren bedenken om aanvallen te doen wel verdedigen ze hun toekomst tegen hoge prijs.M v g.

  Like

 55. Breget. zegt:

  Aisha, Het is geen onwetendheid waardoor we in deze situatie zijn beland maar grove domheid die niets zien wat ze teweeg hebben gebracht .M v g.

  Like

 56. Breget. zegt:

  Tom Hendrix , begrijp wat u daar voelde ,en kijk naar het herdenken van 4 mei de poppenkast er omheen dat we de islamieten moeten respecteren die ons hebben verlost ,de respectloze die de kransen als voetballen gebruiken dat is het respect die is binnen gehaald door deze hersenlozen leiders van na de oorlog die nu zetelen in Brussel .M v g.

  Like

 57. Jan zegt:

  Op naam van politiek links te zetten, maar waarover nauwelijks bekendheid is:
  * Linker Antisemitismus: Die Bombe im Jüdischen Gemeindehaus
  http://buecher.hagalil.com/sonstiges/kraushaar.htm
  * 9 juni 1969 Israëlische ambassadeur wordt door socialisten uitgescholden: Zionisten raus, Shalom-Napalm, Al Fatah ist da, enz.
  Being Leftist and Anti-Semitic in Germany: http://jcpa.org/phas/phas-32.htm
  * eind 1969 solidariteitscongres met o.a. Udo Knapp (daar was hij al), Inge Presser en Joschka Fischer (ook toen al overal aanwezig) om zich solidair te verklaren met het ‘Palestijnse volk’:
  Die Affäre Joschka Fischer
  http://www.shofar.de/fischer.html
  *1970 brandstichting door socialisten in Joods bejaardenhuis: 7 doden
  Linker Antisemitismus und vergeudete Zeit http://m.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/muenchen-1970-im-ersten-linker-antisemitismus-und-vergeudete-zeit-11822298.html

  Weetjes:
  * In 1929 heette het studentenblad van de nationaalsocialistische studenten ‘Akademische Beobachter. Deze werd later omgedoopt tot ‘Die Bewegung’.
  De socialistische studenten noemde hun aktiviteiten eveneens ‘Die Bewegung’. Weliswaar met 68 er voor, maar toch.
  * Baldur von Schirach:”Wir hassen den Spiesser’. Während der Revolution sitzt er im Keller seines Hauses, ist sie vorüber, steht er auf dem Boden der Tatsachen”.
  Christian Delius in 1968 die ‘afscheid nam van het burgerlijke individualisme:
  Er entwickelt eine Art Frömmigkeit, / Die hockt und horcht auf irgendeine Gelegenheit / Zur braven Tat, um dann ganz hingerissen / Sich auszuruhn auf schon bekannten Kompromissen. / Keiner spukt ihm ins Bier, drum fühlt er sich stark. / Kein Wasserwerfer traf ihn, und sonntags im Park / Machten nichtsnutzige Rentner ihn immer sensibler, / Machten Zeitungen die Umwälzung täglich plausibler.’“
  (Radikale Studenten: 1933. 1968. Heute; Michael Ludwig; Erschreckende Parallelen
  http://ef-magazin.de/2008/07/26/464-radikale-studenten-1933-1968-heute
  * De kroegen waarin het linkse volk van 1968 samenkwam: ‘Kaffee National, Osteria Bavaria.
  * gemeen met de nationaal-socialisten hebben de 68-ers dat zij willen loskomen van de verheerlijking en het indutten van het individu, niet alleen diende er een politike, maar ook een kulturele en maatschappelijke revolutie komen.
  * de ns-studenten wilden het onderscheid tussen de studenten (universiteit, hogeschool enz) opheffen, de 68-ers zouden het later volgen
  * de nazi-studenten wilden ‘onder het volk gaan’, de 68-ers volgden hen
  * ‘bevrijding van de techniek uit de ban het het kapitalismus’.
  * Net als Dutschke eiste Goebbels ‘revolutionaire bewustzijnsgroeperingen, die het oude diende omver te werpen zodat een nieuwe mens zou kunnen opstaan.

  Like

 58. Johanna Haarlem zegt:

  het word tijd dat het smerige haatboek tegen hun zelf ingezet gaat worden…een moslim mag niet op Haram grond/leven wat doen ze hier heb je zo een Imam met aanpassingen is het wel mogelijk smerige viezerikken allemaal terug naar je Halalzandbak en NU ook de wetten en regels van je haatboek volgen anders bekeren tot christen maar ja dat kost jullie de kop dat pikken de islamietjes niet dus ….op naar Mekka allemaal U hoord hier niet te zijn in die HaramEU…ik hoop dat een islamist ditk eihard kan gaan promoten dhr.Janssen aub sla dat boek om hun oren aub.letterlijk figuurlijk mag ook maar laten wij het slim spelen zonder geweld 🙂
  en Linksy ik vind je teksten prachtig hoor zweverig?? pffff echt niet.

  Like

 59. jowitteroos zegt:

  @ Ko Lumbus

  Ik kan uit uw reactie alleen maar opmaken dat u totaal geen toekomst ziet en/of verleden

  Succes “ongelovige” ( lollig bedoeld)…..u bent net als ik en alle anderen slechts mensen geschapen naar het evenbeeld van God en heeft daarbij een Geest en ziel gekregen en een vrije wil en de kennis van goed en kwaad. Als ons lichaam ter aarde gaat leeft onze ziel voort .

  Ben helaas geen fan van dit soort muziek

  Like

 60. Ko Lumbus zegt:

  @jowitteroos

  In ieder geval zie ik geen toekomst in een hiernamaals. Ashes to ashes, that’s it for me.
  Probeer ik me the future probeer voor te stellen dan is gedachte geen kinderen te hebben een troost voor me. Wat niet betekent dat ik me zonder slag of stoot aan het onheil dat islam heet wens over te leveren.
  Misschien hou je wel van deze muziek: 😉

  Like

 61. elijah zegt:

  @jowitteroos

  er staat duidelijk in de Bijbel de situatie van deze staat uitgelegd. dat de staat weer terug in de handen van Gods kinderen zouden komen enz enz.. ik heb niet gezegd dat wij dus christenen en andere gelovigen niet Gods volk zijn. maar ik bedoel dat het de staat Israel vóór de dag des oordeels zal worden gegeven aan het volk van God(het volk dat in de Bijbel wordt genoemd) eenmaal teruggeven door God zal het nooit meer in handen komen van een dus Niet Gods volk. dit staat allemaal in de Bijbel vermeld dat het land terug in de macht van de Joden zal komen. het weer een sterk leger zal hebben. het zal bloeien. het veleee vijanden zal krijgen. ik hoop dat dit een voldoende antwoord is, want ik snapte uw vraag niet.
  (15 jarige)

  Like

 62. G.Deckzeijl zegt:

  @Johanna, 20-7, 20:30
  Je hebt hartstikke GELIJK, heel goed gezien,dat tapijtvreters(ik blijf ze zo noemen omdat ik steeds vaker op steeds meer foto’s tegen islamitische konten moet aankijken) niet op haram- grond mogen leven..!!!
  Alle details vind je in dit boek.Als ’t nog leverbaar is raad ik je aan het snel te bestellen.
  Dat boek bevat een aantal oplossingen om aan alle ellende een EIND te maken!
  Tot op de huidige dag vraag ik me af waarom de inhoud niet in beleid is omgezet!
  http://www.nieuwamsterdam.nl/salaam

  Like

 63. jowitteroos zegt:

  @ Elija

  Als eerste mijn complimente dat je als 15 jarige meedoet en mee denkt, geweldig!!

  Ik denk dat ik jou niet goed begreep omdat je schreef:
  En zo ook dus dat de staat Israel met het volk van God nooit niet in de handen komen van Gods kinderen!

  Ik beschouw alle mensen als kinderen van God ( schepper). Zij die een bepaalde interpretatie ( zienswijze en invulling van oude/nieuwe testament zo ook eventuele vertalingen daarvan) van het geloof belijden in gemeenschap of thuis, noem ik gemakshalve maar christenen.

  Dit ter uitleg zoals ik denk.
  Dank voor je antwoord Ellija, je bent geweldig!!!

  Like

  • elijah zegt:

   dank u wel! maar ik zie ook elk mens als een kind van God. maar wat ik bedoelde was als in de Bijbel achtige term, en zo bedoelde ik dus Gods volk. en nogmaals dank u wel

   Like

 64. jowitteroos zegt:

  @ Ko Lumbus

  Ik verafschuw Islam: er bestaat geen gematigde Islam daarom ook geen gematigde Moslim, is mijn denken

  We vechten voor hetzelfde…..onze toekomst!

  Van die muziek hou ik wel. Dromers kunnen grootse dingen uitvinden en maken……….de zieners.

  Like

 65. jowitteroos zegt:

  @ Ko Lumbus

  Wat knap ook dat je de teksten van Linsky leest en kunt beoordelen:

  “Meestal sla ik de zweefteksten waar Linsky patent op lijkt te hebben heeft over, maar in zijn eerste reactie hier spreekt hij op cynische wijze zijn weerzin uit tegen de christenhaat in de is-lam.”

  Als je als kind benaderd wilt worden, kun je dat gewoon vragen.

  Like

 66. Ko Lumbus zegt:

  Over zweven gesproken, Jowitteroos. 😉

  http://www.godvoordommen.nl/2007/10/03/nonsense/

  Like

 67. jowitteroos zegt:

  @ Ko Lumbus

  Leuke cartoon

  Like

 68. jowitteroos zegt:

  Elijah

  Ik begrijp je !

  Geweldig dat je leest en nadenkt over de dingen en dat op je 15 jaar al.

  Hoop je vaker te zien op E.J. Bron

  Dag Elijah

  Like

 69. peter zegt:

  Voor diegene die het begrijpen !
  The king of Yiddish Music: Leo Fuld – Where can I go? (Wo Ahin soll Ich Geh’n?)

  Like

 70. Ko Lumbus zegt:

  Ik zei de gek, begrijp het, Peter.
  Heel anders dan het welkom dat Zappa zijn Jewish princess wil bereiden. 😉

  Like

 71. peter zegt:

  Tell me, where can I go?
  There’s no place I can see.
  Where to go, where to go?
  Every door is closed for me.
  To the left, to the right,
  It’s the same in every land.
  There is nowhere to go
  And it’s me who should know,
  Won’t you please understand?
  Now I know where to go,
  Where my folk proudly stand.
  Let me go, let me go
  To that precious promised land.
  No more left no more right.
  Lift your head and see the light.
  I am proud, can’t you see,
  For at last I am free:
  No more wandering for me.

  Like

 72. nizza zegt:

  Joodse Rabbijn geeft Waarheid van Islam eerlijk toe en voorspelt DOOD Christendom
  Zeer de moeite waard om te kijken. Indrukwekkend filmpje!

  Joodse Rabijn compleet in joodse outfit verklaart dat Islam Waarheid is.

  Like

 73. nizza zegt:

  Er wordt wel eens gezegd dat sommige verzen in de Koran aanzetten tot geweld. Is dat zo?

  Wel, bekijken we eerst even het Oude Testament, een Heilig Boek van onder meer de Joden.
  “Dood nu alle jongens en alle vrouwen die gemeenschap met een man hebben gehad. Alleen de jonge meisjes mogen blijven leven.” (Numeri 31:17-18)

  “Wanneer u de stad waartegen u gaat vechten nadert, stuur dan eerst boodschappers vooruit om de inwoners vrede aan te bieden. Als zij dat aanbod aannemen en de stadspoorten voor u openen, zullen alle inwoners uw dienaren worden en u belasting betalen. Maar als zij de vrede weigeren, moet u de stad belegeren. Als de HERE, uw God, de stad aan u heeft gegeven, dood dan iedere mannelijke inwoner; de vrouwen, kinderen, het vee en de buit mag u voor uzelf houden. Deze aanwijzingen gelden alleen voor steden in het buitenland, niet voor de steden die in het beloofde land liggen. Want in die steden mag u niemand sparen; vernietig alle leven. U moet de Hethieten, Amorieten, Kanaänieten, Ferezieten, Hevieten en Jebusieten volledig vernietigen. Dit is het gebod van de HERE, uw God. Dit gebod moet voorkomen dat deze volken u verleiden tot het aanbidden van hun afgoden en het meedoen aan hun gruwelijke gebruiken. (Deuteronomium 20:10-18) En kijken we even naar het Nieuwe Testament, een Heilig Boek van de Christenen: “Denk niet dat Ik ben gekomen om vrede op aarde te brengen. Nee, eerder een zwaard. Ik ben gekomen om verdeeldheid te brengen tussen vader en zoon, tussen moeder en dochter, tussen schoonmoeder en schoondochter.” (Matheus 10:34-35).

  “Wie veel heeft, krijgt er meer bij. Wie weinig heeft, raakt ook dat beetje nog kwijt. En breng nu mijn vijanden, die in opstand zijn gekomen, hier en dood hen voor mijn ogen!” (Lukas 19:26-27)
  Moeten we nu besluiten dat de Heilige Boeken van de Joden en van de Christenen aanzetten tot geweld tegen en moord van aanhangers van een ander geloof? Nee toch!

  Het punt dat hier naar voor komt, is dat men door het los citeren van verzen, een totaal verkeerd beeld kan krijgen.

  Hetzelfde zou gebeuren wanneer men een Westers Burgerlijk Wetboek ter hand neemt, waar men men kan lezen dat “doden niet bestraft wordt”. Moeten we daaruit besluiten dat het seculiere Westen moord aanmoedigt? Iedereen zal dit als onzin bestempelen, omdat men weet dat het hier om een uitzonderingsregel gaat, die met name enkel van toepassing is in het geval van wettelijke zelfverdediging. Door een verkeerde interpretatie, kan men uitzonderingsgevallen tot algemene regels verheffen en omgekeerd, waardoor men dus een beeld krijgt dat volkomen tegengesteld is aan hoe de zaken werkelijk in elkaar steken.

  Wanneer men de Bijbel of de Koran leest, is dat niet anders: het theologisch model bestaat uit een reeks kernregels waarop al de rest verankerd zit. Deze kerngedachten worden dan uitgediept en verfijnd, beperkt, enz. in andere verzen. Het citeren van een vers, of van reeksen verzen die iets gelijkaardig lijken te zeggen, is nietszeggend. Men moet een vers plaatsen in het totale model dat een geheel is van grondregels, verfijningen, uitzonderingen, en verfijningen daarvan. Alleen dan wordt duidelijk of men te maken heeft met een algemene regel, dan wel met een uitzondering gebonden aan plaats, tijd, en bepaalde voorwaarden.

  De Islam moedigt geen geweld aan. De Islam is integendeel een model waarin vrede centraal staat, innerlijke vrede en vrede in de samenlevening.

  Geleerde worden in de Koran (openbaringen aan Mohammed) en Sunnah (leven en uitspraken van Mohammed), is voor Muslims zelf een specialisatie die vele jaren van hogere opleiding vergt. Zoals het ook bij ons vele jaren hogere studies vraagt om bijvoorbeeld jurist en theoloog te worden. Het is niet omdat men een wetboek in de kast staan heeft, dat men jurist is, of omdat men een atlas doorgenomen heeft dat men aardrijkskundige is. Het is ook niet omdat men een Koran of een collectie Hadith (uitspraken van Mohammed) in huis heeft, dat men Islamitisch theoloog is. De Koran stelt dat wanneer men iets niet weet, men het moet vragen aan diegenen die het wel weten. Muslims die zich in hun dagelijks leven willen laten leiden door de Koran en de Sunnah hebben dan ook de gewoonte een geleerde te vragen wat de Islam voorschrijft in deze of gene situatie in hun dagelijks leven of over om het even welk onderwerp. Het antwoord daarop is een fatwa.

  Sommige leiders van Islamitische splintergroepen misbruiken het vertrouwen dat hun volgelingen in hen stellen, en spiegelen hen een Koraninterpretatie voor die tegenstrijdig is met de Islam, maar die hun eigen politieke doeleinden kan dienen. Het zijn dus niet alleen sommige niet-Muslims die de zaken verkeerd voorstellen en die beweren dat de Islam geweld aanmoedigt. Dergelijke splintergroepen rukken soms verzen uit hun context om zo hun volgelingen aan te zetten tot geweld of geweld goed te praten. Dit fenomeneen is evenwel niet typisch voor de Islam. Ook in andere godsdiensten en in niet-godsdienstige seculiere modellen, komen splintergroepen voor die haat prediken. Het is belangrijk zich voor ogen te blijven houden, dat dergelijke splintergroepen door het model zelf niet aanvaard worden en dus helemaal niet representatief zijn voor het model, in tegendeel, ze zijn er de tegenstelling van. Een vergelijking om dit te verduidelijken: een dief in het Westen, overtreedt de Wet. De daden van de dief halen misschien de pers, maar zijn daden zijn niet de algemene leer van het Westen, in tegendeel, zijn daden overtreden het model van het Westen, ze zijn er tegenstrijdig aan. In de Islam is dat ook zo. De Islam verkondigt vrede, heeft een multi-cultureel maatschappijmodel en verwerpt geweld. Maar die stille vreedzame meerderheid van een miljard Muslims, haalt de pers niet, net zoals de miljarden niet-stelende mensen ook het nieuws niet halen omdat ze niet stelen- het is de dief, die wel steelt die het nieuws haalt. Zo ook kunnen haatvolle uitspraken van de leider van een obscure splintergroep met een paar duizend leden wereldnieuws worden. Het is belangrijk zich voor ogen te blijven houden, dat de zulke groeperingen – net zoals de dief in het Westen – niet representatief zijn voor de Islam, maar er juist haaks tegenover staan.

  Like

 74. nizza zegt:

  WAT ZEGT DE KORAN OVER DE JOODSE EN CHRISTELIJKE GESCHRIFTEN?

  Door: Samuel Green

  Op veel gelegenheden heb ik moslims de bijbel horen aanvallen. Sommige mensen schijnen het leuk te vinden de bijbel op iedere mogelijke manier te lasteren. Maar wat zegt de koran er eigenlijk zelf over? Valt de koran de bijbel aan, lastert de koran de bijbel of zegt de koran dat de bijbel achterhaald is? In dit artikel zullen we onderzoeken wat de gehele koran over de joodse en christelijke Schrift zegt.

  Het christendom, jodendom en de islam

  De koran leert dat de islam de gecontinueerde trouwe religie is in dezelfde lijn als de profeten die er voor Mohammeds tijd waren: Hij schreef u dezelfde godsdienst voor, die Hij aan Noach oplegden en … die Wij Abraham, Mozes en Jezus oplegden. (Soera 42:13). Het gevolg van deze kijk is dat de Geschriften gegeven door deze profeten als ware Geschriften van God worden beschouwd: Wij geloven in hetgeen ons is geopenbaard en hetgeen u is geopenbaard; en onze God en uw God is Eén. (Soera 29:46).

  In de koran zijn er veel verwijzingen naar de joodse en christelijke Heilige Boeken. De koran spreekt in feite de christenen en joden aan in termen van het Boek: O, mensen van het Boek (Soera 5:68).

  Gods opdracht voor de mensen van het Boek

  Christenen en joden worden in de koran als de bewaarders van de Schrift genoemd: … omdat hun de bewaking van Allah’s Boek was opgelegd en zij waren daarvan getuigen. (Soera 5:44). God gaf de Schrift aan de christenen en de joden zodat zij aan de gehele wereld en ieder volk de ware kennis van God bekend konden maken: En toen Allah een verbond sloot met degenen, die het Boek gegeven was, zeide Hij: Gij zult dit aan de mensen bekend maken en het niet verbergen… (Soera 3:187). Sommigen van de joden en christenenen vervulden deze opdracht, anderen niet. Zoals er ook getrouwe en ongetrouwe moslims zijn zo maakt de koran onderscheid tussen de getrouwe en ongetrouwe christenen en joden.

  De Ongetrouwen: De koran beschrijft het gedrag van ongetrouwe christenen en joden als volgt:

  1. De waarheid van de Schrift verbergend: En wie is onrechtvaardiger, dan hij, die een getuigenis verbergt, die hij van Allah heeft? (Soera 2:140).

  2. Het geven van onjuist onderwijs en het vergeten van wat zij van hun Schrift gehoord hadden:

  En voorzeker, onder hen zijn er, die hun tong verdraaien, terwijl zij het Boek voordragen, opdat gij het van het Boek moogt achten, hoewel het niet van het Boek is. (Soera 3:78)

  Zij rukken de woorden uit hun verband en hebben een deel van hetgeen hun was vermaand, vergeten. (Soera 5:13)

  3. Winst slaan uit de Geschriften:

  En toen Allah een verbond sloot met degenen, die het Boek gegeven was, zeide Hij: “Gij zult dit aan de mensen bekend maken en het niet verbergen.” Maar zij verwaarloosden dat voor luttel gewin. Kwaad was hetgeen zij in ruil namen. (Soera 3:187)

  4. Sommige van de joden waren overtreders en die het Boek niet kenden schreven vals Schrift:

  Maar de onrechtvaardigen vervingen het woord door een ander, dat niet tegen hen gesproken was. (Soera 2:59)

  En sommigen hunner zijn ongeletterd; zij weten niets van het Boek, maar hebben hun valse denkbeelden: zij vermoeden slechts. Wee daarom degenen, die een boek met hun eigen handen schrijven en dan zeggen: “Dit is van Allah”, opdat zij er een onwaardige prijs voor kunnen nemen. (Soera 2:78-79)

  De Getrouwen: De koran leert dat er getrouwe christenen en joden zijn:

  Zij zijn niet allen gelijk. Onder de mensen van het Boek is een oprechte groep, die het Woord van Allah in de uren van de nacht opzegt en zich met het gelaat ter aarde werpt. Zij geloven in Allah en de laatste Dag en gebieden het goede en verbieden het kwade en wedijveren met elkander in goede werken. Dezen behoren tot de rechtvaardigen. En het goede dat zij doen, zal niet worden ontkend en Allah kent de Godvrezenden. (Soera 3:113-115)

  En gij zult degenen die zeggen: “Wij zijn Christenen” het vriendschappelijkst vinden jegens de gelovigen. Dit is, wijl er onder hen geleerden en monniken zijn en wijl zij niet trots zijn. (Soera 5:85)

  Volgens de koran deden de getrouwe christenen en joden niet wat de Ongetrouwen deden; zij gehoorzaamden hun Geschriften en aanbaden God. Maar wat betreft hun Geschriften? Beschouwt de koran de Schrift van de joden en christenen als zijnde gecorrumpeerd door de Ongetrouwen? Of zijn zij bewaard gebleven door de Getrouwen? Of zegt de koran dat alleen gedeelten van hun Schrift waarheid bevatten? Om deze vragen te beantwoorden moeten we kijken naar wat de koran over de joodse en christelijke Schrift zegt.

  De koranische kijk op de joodse en christelijke Schrift

  De koran leert dat alle Schrift op dezelfde manier gerespecteerd dient te worden:

  Gij die gelooft, gelooft in Allah en Zijn boodschapper en in het Boek dat Hij Zijn boodschapper heeft geopenbaard, en in het Boek, dat Hij voordien openbaarde. En wie Allah en Zijn engelen en Zijn Boeken en Zijn boodschappers en de laatste Dag verwerpt, is waarlijk ver afgedwaald. ( Soera 4:136)

  Zeg: “Wij geloven in Allah en in hetgeen ons werd geopenbaard en hetgeen werd geopenbaard aan Abraham, Ismaël, Izaäk, Jacob, en de stammen en hetgeen aan Mozes en Jezus en de profeten door hun Heer werd gegeven. Wij maken geen onderscheid tussen wie dan ook van hen.” (Soera 3:84)

  De Thora (Taurat) die aan Mozes gegeven was, en het Evangelie (Indjiel) dat aan Jezus gegeven was, zijn de Geschriften die de joden en christenen bezitten:

  Hun, die de boodschapper, de reine profeet volgen, die zij [bij zich] [ii] in de Torah en het Evangelie beschreven vinden (Soera 7:157)

  En toen een Boek van Allah tot hen kwam, vervullend datgene, dat bij hen was… (Soera 2:89)

  Dus, de koran verwijst niet naar de Schrift die joden en christenen in het verleden bezaten, en nu verloren is gegaan. Sterker nog, de Thora gegeven aan Mozes en het evangelie gegeven aan Jezus, is de Schrift die zij bij zich (de christenen en de joden) hadden in de tijd van Mohammed.

  De koran leert dat die de voorgaande Schrift bevestigt en verder uitlegt:

  En deze Koran kon door niemand buiten Allah worden voortgebracht. Integendeel, hij is de vervulling van datgene wat er vóór was en is een uiteenzetting van de Wet door de Heer der Werelden, daaraan is geen twijfel. (Soera 10:37)

  Dus, de koran ziet zichzelf als de bewaarder van de boodschap van alle Schrift: En Wij hebben u het Boek (de Koran) met de waarheid geopenbaard vervullende hetgeen daarvóór in het Boek (de Bijbel) was (verkondigd) en als bewaker daarover… (Soera 5:48).

  Leert de koran dat het de joodse en christelijke Schrift abrogeert? Enkele wijzen naar 2:106 om dit te bewijzen.

  Welk teken Wij ook opheffen of doen vergeten, daarvoor brengen Wij betere of daaraan gelijke. Weet gij niet, dat Allah macht heeft over alle dingen? (Soera 2:106)

  Echter, het is onwaarschijnlijk dat dit vers verwijst naar de christelijke en joodse Geschriften, omdat vijf verzen na 2:106 de koran de christenen en joden vraagt om uw bewijs te tonen (Soera 2:111) van hun Geschriften. Dit zou een irrelevante en tegenstrijdige opdracht zijn als het zojuist heeft geleerd dat hun Schrift geabrogeerd was. In feite, slechts dertig verzen na 2:106 zegt de koran dat het geen onderscheid maakt (Soera 2:136) tussen zichzelf en elk ander eerder Schrift. Al-Boechari zegt dat 2:106 verwijst naar de abrogatie binnen de koran zelf:

  Verteld door Ibn Abbas: Oemar zei, “Oebai was de beste van ons in de recitatie (van de koran) maar we hebben wat weggelaten van wat hij reciteerde”. Oebai zegt, “Ik heb het van de mond van Allah’s Apostel vernomen en zal het niet voor iets anders laten”. Maar Allah zei: “Welk teken Wij ook opheffen of doen vergeten, daarvoor brengen Wij betere of daaraan gelijke .” (Soera 2:106). (Boechari: deel 6, hadith 527, p. 489; boek 61)

  Soera 16: 101 toont ook aan dat deze abrogatie te maken heeft met de inhoud van de koran en niet met de Geschriften van de joden en christenen:

  En wanneer Wij het ene teken in plaats van het andere brengen – en Allah weet het beste wat Hij openbaart – zeggen zij: “Gij verzint slechts.” Neen de meesten hunner weten het niet.

  Een erg belangrijk deel van de koran die de Geschriften van de joden en christenen en hun relatie met de koran bespreekt is Soera 5:43-49. Deze verzen beschrijven hoe joden naar Mohammed kwam om hem om een beslissing te vragen, en vertellen het antwoord dat hij hen moest geven.

  Hoe zullen zij u tot rechter maken wanneer zij de Torah bij zich hebben waarin Allah’s oordeel is? Toch wenden zij zich af. En zij zijn geen gelovigen.

  Waarlijk, Wij zonden de Torah neder, waarin leiding en licht was, waarmede de profeten die gehoorzaam waren recht spraken voor de Joden en de Rabbijnen en de wetgeleerden, omdat hun de bewaking van Allah’s Boek was opgelegd en zij waren daarvan getuigen… En Wij deden Jezus, zoon van Maria in hun voetsporen treden, vervullende, hetgeen vóór hem in de Torah was (geopenbaard), en Wij gaven hem het Evangelie, dat licht en leiding bevatte, bevestigende hetgeen daarvóór in de Torah was en een leiding en een vermaning voor de godvrezenden. En laat de mensen van het Evangelie richten naar hetgeen Allah daarin heeft geopenbaard en wie niet richten naar hetgeen Allah heeft geopenbaard, zijn de overtreders.

  En Wij hebben u het Boek (de Koran) met de waarheid geopenbaard vervullende hetgeen daarvóór in het Boek (de Bijbel) was (verkondigd) en als bewaker daarover. Richt daarom tussen hen naar hetgeen Allah heeft geopenbaard en volg hun boze neigingen niet tegen de waarheid die tot u is gekomen. Voor iedereen bepaalden Wij een wet en een weg. En indien Allah had gewild zou Hij u allen tot één volk hebben gemaakt, maar Hij wenst u te beproeven met hetgeen Hij u heeft gegeven. Wedijvert dus met elkander in goede werken. Tot Allah zult gij allen terugkeren, dan zal Hij u datgene mededelen, waarover gij van mening verschilt.

  De sleutelzin in bovenstaande is: Voor iedereen bepaalden Wij een wet en een weg. Dit vers leert dat de verschillende religieuze groepen (joden, christenen en moslims) ieder een goddelijk wet (Thora, Evangelie en koran) is gegeven en dat iedere groep hun beslissingen moet baseren op wat hun is gegeven.

  Opnieuw verwijst de koran naar deze boeken als Gods betrouwbare Geschriften naar wie de joden en christenen zich zouden moeten wenden als zij Gods wil wensen te weten. Deze Geschriften moeten als betrouwbaar beschouwd worden als de koran de joden en christenen instrueert om zich eraan te onderwerpen.

  Dus de koran moedigt joden aan om met de Thora te oordelen:

  Hoe zullen zij u [Mohammed] tot rechter maken wanneer zij de Torah bij zich hebben waarin Allah’s oordeel is? Toch wenden zij zich af. En zij zijn geen gelovigen. (Soera 5: 43)

  En de koran dwingt christenen om met het Evangelie te oordelen:

  En laat de mensen van het Evangelie richten naar hetgeen Allah daarin heeft geopenbaard en wie niet richten naar hetgeen Allah heeft geopenbaard, zijn de overtreders. (Soera 5: 47)

  En hij moedigt moslims aan om met de koran te oordelen:

  En Wij hebben u [moslims] het Boek (de Koran) met de waarheid geopenbaard vervullende hetgeen daarvóór in het Boek (de Bijbel) was (verkondigd) en als bewaker daarover. Richt daarom tussen hen naar hetgeen Allah heeft geopenbaard… (Soera 5: 48)

  Zeg: “O, mensen van het Boek, gij steunt op niets voordat gij de Torah en het Evangelie en hetgeen u van uw Heer is nedergezonden, onderhoudt. ” (Soera 5: 68). Hoe kunnen de joden of christenen, de Torah en het Evangelie onderhouden , als de Thora en het evangelie zijn gecorrumpeerd of geabrogeerd? Opnieuw neemt de koran aan dat deze Geschriften het betrouwbare woord van God zijn.

  In het volgende vers wordt naar de Boeken van Mozes verwezen als een betrouwbare bron van Gods waarschuwing: Is hem niet verteld over hetgeen in de geschriften van Mozes staat (Soera 53:36). Dus, er is geen excuus voor degene die het ontkent.
  Een moslim wordt geïnstrueerd, wanneer hij discussieert met een jood over schoon/ halal eten, om de jood bewijs uit de wet van Mozes hierover te laten geven. Zeg: “Komt met de Torah en leest haar als gij waarachtig zijt.” (Soera 3:93). Hoe kan hij bewijs uit de wet geven en het bestuderen om de waarheid te bepalen, als die gecorrumpeerd of geabrogeerd is? De Schrift moet betrouwbaar zijn om zo’n opdracht te geven. Dezelfde aanname wordt ook in het volgende vers gevonden: En zij zeggen: “Niemand, behalve de Joden en de Christenen, zal ooit de Hemel binnengaan.” Dat zijn hun ijdele wensen. Zeg: “Toont uw bewijs, als gij waarachtig zijt.” (Soera 2:111).
  In de volgende verzen zien we de joden en christenen verzocht worden om de waarheid van hun Geschriften te leren en deze te gehoorzamen: Zeg: “O, mensen van het Boek, overdrijft uw godsdienst niet ten onrechte (Soera 5:77) Beveelt gij de mensen het goede te doen en vergeet daarbij u zelf, hoewel gij het Boek leest? Wilt gij dan niet begrijpen? (Soera 2:44). Christenen en joden konden niet hun Geschriften onderwijzen en gehoorzamen als deze waren gecorrumpeerd.
  De Schrift die voor de koran bestond moest geraadpleegd worden door of Mohammed of door zijn Arabische tijdgenoten als zij in twijfel waren over de boodschap die aan Mohammed was gegeven: En als gij over hetgeen Wij tot u hebben nedergezonden twijfelt, vraagt dan degenen die het Boek vóór u hebben gelezen . (Soera 10:94). Dus die eerdere Schrift moest wel betrouwbaar zijn om een dergelijk verzoek te doen.
  Hier worden de eerdere Geschriften van de joden en christenen aangehaald om te bewijzen dat Mohammeds een autenthiek profeet is.

  Hun, die de boodschapper, de reine profeet volgen, die zij in de Torah en het Evangelie beschreven vinden. (Soera 7:157)

  En zij (de ongelovigen) zeggen: “Waarom brengt hij ons geen teken van zijn Heer?” Is er dan geen duidelijk teken tot hen gekomen in hetgeen in de vroegere geschriften staat? (Soera 20:133)

  En het is zeker in de geschriften [iii] der vroegere volkeren (vermeld). Is het geen teken voor hen dat de geleerden onder de kinderen van Israël het weten (Soera 26:196-197)

  Hoe kunnen deze Geschriften worden aangehaald, om te bewijzen dat Mohammed waar is, als zij zijn gecorrumpeerd? De koran moest deze Geschriften als betrouwbaar zien om een dergelijk verzoek te doen.

  Wat zijn de joodse en christelijke Geschriften?

  Sinds de tijd van Jezus hebben de joden en christenen altijd hetzelfde boek gedeeld. In het jodendom wordt het de Tanach of Hebreeuwse bijbel genoemd, en in het christendom het oude testament. In dit boek zijn de Thora, de Profeten en de Psalmen. Deze zijn de geschriften van de joodse Profeten voor Jezus. Christenen hebben dit geschrift altijd gerespecteerd en gelezen dat eerst tot de joden kwam. Dit geschrift is het eerste deel van de christelijke bijbel.

  Er is een boek waarover veel joden het niet eens zijn met de christenen. Dit boek is verscheidene namen gegeven in verschillende culturen. Het wordt genoemd Het Evangelie of het Nieuwe Testament of het Niewe Verbond. Christenen aanvaarden het Evangelie als Schrift. Dit boek is het tweede deel van de bijbel.

  Dus alle Schrift van zowel joden als van christenen worden in de bijbel weergegeven. Er bestaan vandaag de dag oude bijbels uit de tijd van Mohammed en honderden jaren voor hem. Geleerden gebruiken deze oude Geschriften om aan te tonen dat de hedendaagse bijbels authentiek zijn.

  Sommige mensen beweren dat toen de koran naar de Thora of het Evangelie verwijst dat hij niet verwijst naar de boeken die joden en christenen hebben vandaag. Echter de koran beweert dit niet. Wanneer de koran spreekt van de Thora en het Evangelie verwijst het naar de boeken die de joden en christenen bezaten in de tijd van Mohammed.

  Die de gezant, de ongeletterde profeet volgen, die zij bij zich in de Taura [Thora] en de Indjiel beschreven vinden. (Leemhuis, Soera 7: 157)

  En toen een Boek van Allah tot hen kwam, vervullend datgene, dat bij hen was. (Soera 2: 89).

  Mohammed leefde gedurende de 6e en 7e eeuw. We hebben bijbels van voor hem, tijdens hem en na zijn tijd. Het archeologische bewijs stelt ons in staat om zeker te zijn dat de Thora en het Evangelie genoemd in de koran dezelfde boeken zijn als die in de bijbel vandaag de dag worden gevonden.

  Dit feit wordt ook bevestigd door Ibn Ishaak die de eerste biografie (Sirat) van Mohammed schreef. Hij identificeerde het Evangelie genoemd in de koran als wat de christenen het nieuwe testament noemen:

  Onder de zaken die mij bereiken over wat Jezus de Zoon van Marie verklaarde in het Evangelie die hij ontving van God voor de volgelingen van het Evangelie, in het toepassen van een term om de apostel van God te beschrijven, is het volgende. Het is genomen van wat Johannes de Apostel voor hen neerschreef toen hij het Evangelie schreef uit het Testament van Jezus Zoon van Maria (Ibn Ishaaks’ Sirat Rasulallah, vertaald als “Het Leven van Mohammed” door A. Guillaume, Karachi: Oxford, 1998, pp. 103-104, vet toegevoegd.)

  Hier zien we Ibn Ishaak verwijzen naar de Apostel Johannes en het Evangelie dat hij schreef. Dit is eenvoudig wat christenen het Evangelie volgens Johannes noemen en het is deel van het nieuwe testament.

  Conclusie

  De koran handhaaft dat de bijbel het woord van God is en geen onderscheid gemaakt moet worden tussen deze heilige boeken. Daarom als u een moslim bent zou u de bijbel niet moeten aanvallen – de koran houdt hem zelf hoog!

  De bijbel wordt onderwezen om een bron van leiding te zijn voor joden en christenen en ieder die de wil van God wil weten, en daarom beveelt de koran joden en christenen aan hun Schrift te gehoorzamen en vraagt hen nooit om die te ontkennen. De koran zegt dat de joodse en christelijke Schrift de komst van Mohammed voorspellen het zegt nergens dat de getrouwe joden of christenen hun Schrift hebben gecorrumpeerd.

  De koran vraagt nergens een christen of jood om hem te accepteren omdat hun eigen Schrift corrupt is geworden, sterker nog: zij worden gevraagd de koran te accepteren omdat de koran beweert: 1. de leer van de joodse en christelijke Schrift te bevestigen, 2. dat Mohammed voorspelt wordt in de Thora en het evangelie, 3. de koranische leer verduidelijkt wat de joden en christenen niet goed van hun eigen Geschriften konden begrijpen. Als de koran serieus wordt genomen dan moeten de beweringen die hij maakt beproefd worden. Als zijn beweringen waar zijn dan is dat bewijs om dit boek te accepteren als het Woord van God. Als zijn beweringen onjuist zijn dan faalt het zijn eigen beproeving en dient dit boek verworpen te worden.

  U wordt nu uitgenodigd om de beweringen van de koran serieus te nemen en te zien of deze waar zijn.

  Christian-Muslim Discussion Papers ©2004

  Voetnoten

  [ii] In andere koranverklaringen staat hier uitdrukkelijk: “bij zich”!

  [iii] In andere koranvertalingen staat hier uitdrukkelijk de Zaboer, oftewel de Psalmen.

  Korancitaten (tenzij anders vermeld) zijn uit de Nederlandstalige interpretatie van de koran die op het web te vinden is.
  Andere citaten zijn rechtstreeks uit het Engels vertaald
  Laatste bewerking: november 2004
  Met toestemming is dit artikel vertaald; de originele titel luidt: What does the Qur’an say about the Jewish and Christian scriptures?

  Like

 75. Linsky zegt:

  ???, krijgen we nu bijbel en koranles? 🙂

  Like

 76. nizza zegt:

  Dat de dag der opstanding niet zal komen totdat wij met de joden zullen vechten is een feit. Als Allah(swt) dit voor de mensheid heeft bepaald, zal niemand dit kunnen opdraaien. Grappig hoe vele zich tegen God verzetten. De mens tegen God. Wie zou dat toch winnen?????? Daarnaast een zeer groot hypocriet van jewelste van netanyau, omdat zij(israel) eropuit waren Egypte te gaan bezetten met de Golanhoogten tot de Euftraat. En de arabieren de zee injagen! gezegdt door ene Israelische politici. Daarnaast waren de moslims er niet op uit om de joden in 48,67 en 73 uit te roeiien. De racisme van Israel om de arabieren beesten te noemen lopend op 2 voeten. De joden stalen met hulp van het westen onze landen niet andersom. Wat een Hypocrisie.

  Like

 77. E.J. Bron zegt:

  @nizza

  Als je een boek wilt schrijven, kun je beter een uitgever in de arm nemen. En trouwens, copy pasten is geen kunst aan hoor!
  M.a.w.: graag je comments zakelijk en korter houden (en, indien mogelijk, inhoudelijk minder onzinnig!)

  Webmaster

  Like

 78. Ko Lumbus zegt:

  Nizza@’ De mens tegen God. Wie zou dat toch winnen??????’

  Je hebt volstrekt gelijk, het gevecht tegen geesten en spoken in je hoofd kun je nooit winnen!

  Like

 79. E.J. Bron zegt:

  @Ko Lumbus

  Ik heb een reactie van je verwijderd, waarin je een identiteit achter een nickname verraadt! doe je dat bij iedereen?

  E.J.

  Like

 80. peter zegt:

  @nizza

  Prachtig al die oude teksten die volledig bediscussieerd kunnen worden in het jodendom en het christendom . en waarvan men dan ook in alle vrijheid afstand van kan nemen.

  Kan dat nu ook met de teksten uit de koraan en de ahadith, kan jij nu hier openlijk en vrij afstand nemen van de teksten uit de koraan de enige echte waarheid voor altijd en eeuwig onveranderbaar ?
  kijk iki kan je beweringen over de islaam hier zo eenvoudig onderuit halen met de koraan en de ahadith in handen, daar hoef ik zelf niets voor te verzinnen !

  Maar ik heb er geen zin an om je islamitisch onderwijs te geven, ga de koraan en de ahadith zelf maar eens een keer lezen .

  Maar kan het toch niet laten om dit even hier neer te zetten, want de waarheid mag immers uitgesproken worden !

  AL-TAWBA (REPENTANCE, DISPENSATION)

  Total Verses: 129
  Revealed At: MADINA

  009.029
  YUSUFALI: Fight those who believe not in Allah nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by Allah and His Messenger, nor acknowledge the religion of Truth, (even if they are) of the People of the Book, until they pay the Jizya with willing submission, and feel themselves subdued.
  PICKTHAL: Fight against such of those who have been given the Scripture as believe not in Allah nor the Last Day, and forbid not that which Allah hath forbidden by His messenger, and follow not the Religion of Truth, until they pay the tribute readily, being brought low.
  SHAKIR: Fight those who do not believe in Allah, nor in the latter day, nor do they prohibit what Allah and His Messenger have prohibited, nor follow the religion of truth, out of those who have been given the Book, until they pay the tax in acknowledgment of superiority and they are in a state of subjection.

  Ships en ik ben een atheist !

  En ja nog een hard core ook zeg !

  Ik weet het geen toekomst !

  Like

 81. Ko Lumbus zegt:

  Spijt me, heer Bron @13:06, het was niet mijn bedoeling je in verlegenheid te brengen. In een andere draad zag ik en publique hier de verwijzing door jezelf naar die nick, geadresseerd aan Martien Pennings. Dus ook dat maar even verwijderen? 😉

  Like

 82. peter zegt:

  @nizza

  Je spoort niet , dit zijn jouw woorden !

  citaat 1:Dat de dag der opstanding niet zal komen totdat wij met de joden zullen vechten is een feit. Als Allah(swt) dit voor de mensheid heeft bepaald, zal niemand dit kunnen opdraaien.

  citaat 2 :
  De Islam moedigt geen geweld aan. De Islam is integendeel een model waarin vrede centraal staat, innerlijke vrede en vrede in de samenlevening.

  Je zit zo vast in je geestelijk moeras van een veroverings- leer wat jij een religie noemt dat je net zoals velen moslims niet weet hoe je je woorden moet draaien en verdraaien tot op het liegen af om het sprookje maar te kunnen blijven verkopen .

  helaas dat gaat niet meer op, we nemen jullie serieus , heel serieus !
  Je kan hier wederom goed merken dat moslims eigenlijk alleen de geïndoctrineerde nonsens en walgelijkheden kunnen citeren een denkproces is daarbij niet nodig, zo snel ze zelf iets denken verzonnen te hebben en dat dan ook kenbaar maken gaan ze de fout in, logisch want het onverdedigbare is niet te verdedigen !

  O ja !

  En allah weet het best !

  Like

 83. max zegt:

  Bijzondere preek nizza!

  Ik stel voor dat u de Paus van de Islam wordt. Misschien dat er dan nog wat van van het vreedzame karakter van de Islam naar voren komt.
  De praktijk is anders onder andere volgens dit vers:
  Hoofdstuk 8. De Oorlogsbuit (Al-An’faal)

  12. Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”

  39. En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt. Maar als zij ophouden dan ziet Allah voorzeker hetgeen zij doen.

  Dus bestrijd hen (de mensen van het boek dus) totdat de godsdienst geheel voor allah wordt.

  Naskh, intrekking of abrogatie is cruciaal voor de Islam. En aangezien dit vers na de vreedzame teksten zijn gekomen, zijn de vreedzame ingetrokken, en zie je dat op dit moment alle Kaffirs vervolgt worden. Of het Joden Christenen,Hindoes, Boeddhisten, Atheïsten of andere ongelovigen zijn. Dat is wat de Islam heeft laten zien en nog steeds laat zien.

  Even een commentaar:
  “Is Naskh van toepassing op de vredelievende dan wel vredebewarende verzen over Joden en Christenen?”

  “We weten bijvoorbeeld (dankzij de Hadith) dat Sura 9 het laatste complete hoofdstuk is dat aan de profeet werd geopenbaard. Als je dan leest dat aya 30 van dat hoofdstuk duidelijk aangeeft dat Allah de Joden en Christenen moge vervloeken, puur en alleen om wat zij geloven, dan weet je eigenlijk dat vredelievende verzen van de jaren daarvoor hiermee in 1 klap overschreven zijn. In feite kun je dus, net als bij alcohol, spreken van een geleidelijke aanscherping als het gaat om de omgang met Joden en Christenen. Te meer omdat de Koran hier niet spreekt over een tijdelijke vervloeking. Het gaat er in het vers hieronder duidelijk om dat Joden en Christenen iets geloven, dat hen vervloekt maakt in de ogen van Allah. Dit geldt dus vandaag de dag nog steeds aangezien die geloven niet veranderd zijn.”

  http://www.maroc.nl/forums/koran/351496-naskh-intrekking-cq-abrogatie-cruciaal-voor-koran-begrip.html

  Helaas is deze versie van Islam zichtbaar in deze wereld.

  Verder vergelijk je verzen van de Bijbel en de Koran:
  Kijk het is zo als Martien Penings zo mooi verwoordt:
  “oproepen tot geweld in het OT zijn altijd concreet en in een specifieke situatie gedaan en worden nooit universele oproepen tot geweld tegen alle ongelovigen. Dit laatste is in de Koran (en de hele islamitische traditie) voortdurend juist wel het geval.”

  Like

 84. E.J. Bron zegt:

  @Ko

  Quote: “In een andere draad zag ik en publique hier de verwijzing door jezelf naar die nick, geadresseerd aan Martien Pennings.”

  Kunt u mij die bewust verwijzing even laten zien a.u.b.? Kan het me namelijk niet voorstellen!!

  Like

 85. Ko Lumbus zegt:

  @E.J.Bron

  Kan het comment hier zo snel niet terugvinden maar dacht dat het een joods topic betrof.
  Daar schrijf je iets als: ‘Heb je mijn comment – en nu put ik even uit mijn geheugen – : om 11:31 uur op GeenStijl gezien, Martien?’
  Gaat er nu een lichtje branden?
  Zoniet dan moet ik er later even voor gaan zitten om het bewuste commenet op te diepen. 😉

  Like

 86. E.J. Bron zegt:

  @Ko Lumbus

  Nu daagt me inderdaad iets…. Desalniettemin, geen slimme actie van u! 😦

  Like

 87. Ko Lumbus zegt:

  Tsja, een mens maakt fouten, heer Bron. En zeg maar ‘jij’ hoor! 😉

  Like

 88. Tom Hendrix zegt:

  @Max 14.02. uur, helemaal waar, ook ik trap niet in de misleiding die @ nizza tracht toe te passen.
  Uit iedere overtuiging, of politieke groepering kan ik uitstappen, behalve uit de ISLAM. Ieder islamist die uit de ISLAM wil stappen, is ZIJN LEVEN niet meer zeker. Verder kan ik iedere stelling die nizza doet met gemak weerleggen. Ik daag hem/ haar hierbij uit.

  Like

 89. E.J. Bron zegt:

  Ik zal de laatste zijn die dat zou beweren Ko!! 😉

  Like

 90. Tom Hendrix zegt:

  @Peter 13.22. uur, NEEN Peter, over de ISLAM MAG GEEN KRITIEK geleverd worden. In iedere christelijke richting, is het heel normaal dat men Schriftkritiek mag en kan leveren. In het Jodendom is dat hetzelfde, er waren en zijn Thora-Talmoedscholen waar de Rabbi de leerlingen prikkelt, om ZELFSTANDIG te blijven DENKEN. In de ISLAM is dat ONMOGELIJK, de KORAN denkt voor de ISLAMIET! Dankzij de Verlichting, hebben we hier zo een open en vrije samenleving, en dat is het waard om voor te VECHTEN. Die @ Nizza lult uit zijn/haar nek.

  Like

 91. Tom Hendrix zegt:

  @Nizza, hier een fijn bericht, over de ” religie van JOUW vrede”. Aanhangers van Assad massaal geexcecuteerd in Aleppo. Lees het op http://www.elsevier. nl Wat een gelul dan van U over de Islam!

  Like

 92. Roelof zegt:

  Islam is geen religie, meer een politieke ideologie. Sharia. Ik begrijpt niet waarom het westen zoiets niet verbied. De Islam is geen persoonlijk geloof, maar is er op uit om anderen als stront te behandelen (pact van Umar). Zulke immigranten horen niet welkom te zijn. Wat de Islam zelf betreft.. de Koran bevat exact dezelfde fouten als Romeinse en oud Griekse wetenschap. Dat van Galen en Hippocrates bijv. Hun Kaaba, dat geval in Mecca, komt van Cybele, godin Diana die ook wel aanbeden werd als kubus of meteoriet. Moslims aanbidden een meteoriet 5x per dag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s