Hamas verwoest huizen, de wereld zwijgt

De onvermoeibare Tom Gross belicht het volgende verhaal, dat hij heeft samengesteld uit de Palestijnse pers:

“´Ma´an´ en andere Palestijnse persbureaus berichten dat de Hamas-regering in de Gazastrook haar afbraakpolitiek van huizen van Palestijnse families heeft vernieuwd, om het land in beslag te nemen voor gebruik door de staat. In de laatste ronde van verwoesting staan 120 Palestijnse families op het punt hun huizen kwijt te raken – veel meer dan de illegaal gebouwde Palestijnse huizen die Israël de afgelopen jaren heeft verwoest.

In tegenstelling tot de Israëlische autoriteiten beweert Hamas niet eens dat deze huizen illegaal of met ondeugdelijk materiaal gebouwd zijn. Desondanks zwijgen praktisch alle westerse media en mensenrechtengroeperingen over het verwoesten van Palestijnse huizen door Hamas”.

Gross benadrukt dat er februari jongstleden een nieuwe golf van verwoesting in het stadsdeel Hamami van Gaza-stad door Hamas plaatsvond. Misschien hebben de Hamas-leiders grond nodig om nog meer luxe villa´s te bouwen, zoals hun voorgangers van de PLO dat deden. Misschien wordt het tijd voor Human Rights Watch, Amnesty International en andere organisaties om te laten zien dat ze daadwerkelijk aan hun principes vasthouden en niet gewoon het Israëlisch-Palestijnse conflict gebruiken in goedkoop politiek te scoren of, in het geval van Human Rights Watch, hun vooruitzichten op Fundraising in Saoedi-Arabië te bespoedigen.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/56653

Bron origineel artikel:

http://www.commentarymagazine.com/2012/07/15/world-silent-as-hamas-demolishes-houses/

Auteur: Michael Rubin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Hamas, mainstream-media, Mensenrechten. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hamas verwoest huizen, de wereld zwijgt

 1. Breget. zegt:

  En Hamas verwoest mensenlevens en de wereld zwijgt en de islam verwoest vrede en de wereld zwijgt ,en Hamas eist financiële giften en de wereld GEEFT .

  Like

 2. Opvallend dat de hele wereld zich nu stil houdt. Als het andersom was geweest dan werd Israel vanaf alle kanten daarop scherp veroordeeld. Duidelijk is inmiddels waar de meeste landen en VN organisaties nu staan… Huichelaars!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Hans van de Mortel, ik zeg er uit volle borst AMEN op! Top comment.

  Like

 4. Breget. zegt:

  Pieter Veenstra ,In de telegraaf weer eens Israél negatief in beeld gebracht door een speciale afgezant van de VN mensenrechten organisatie Israél schent rechten van kinderen door ze in kerkers vast te houden .Mvg .

  Like

 5. @Breget: Klopt, ik las dit inderdaad. Ik heb me er behoorlijk kwaad om gemaakt! Maar o wee, als je iets zou zeggen over de mensenrechtenschendingen door de de islam-aanhangers. Dan staan ze op hun achterpoten en noemen ze je populist, xenofoob en weet ik al niet wat nog meer. Die hele VN Mensenrechten Organisatie kan maar beter opgedoekt worden want mensenrechten; daar hebben ze plotseling helemaal niets meer mee. Alles moet wijken voor de islam!

  Blijkbaar zijn de mensenrechten van moslims meer waard dan die van christelijken en andere stromingen. Nou, om de dooie dood niet. Zoals Hans al aangeeft hoort een dergelijke ideologie NIET THUIS in onze westerse samenleving. Als zij zo nodig hun ideologie willen belijden, dan doen ze dat maar mooi in die hele grote zandbak en niet hier!

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Het is idd. weer doodvermoeiend om tegen dat woestijncrapule en vooral hun meelopers bij ons te protesteren, maar we moeten bezig blijven anders denken ze dat ze gelijk hebben.
  En iedereen op zijn eigen manier.

  Like

 7. Dit blog is een van die manieren, als ik zo vrij mag zijn.

  Like

 8. Dorith zegt:

  I neem aan dat de dames anja en gretta en de heer harry al in de strook zijn om heftig te demonstreren. Waarschijnlijk staan ze arm in arm voor de bulldozers om de afbraak te verhinderen. Oppassen dat ze niet door de bulldozers geschept worden, maar dat hebben ze er natuurlijk wel voor over.

  Like

 9. P.Munnich zegt:

  Aisha@11.20, of dit in een rechtsstaat níét kan gebeuren? Daar durf ik geen eed op te doen.
  Afwachten maar wat men zich nu weer gaat bedenken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s