Hoe politieke correctheid het Britse onderwijs verandert

(Door: Soeren Kern)

“Britse leraren zijn ook terughoudend om de middeleeuwse kruistochten te bespreken, waarin christenen tegen moslimlegers vochten om de controle over Jeruzalem: lessen die vaak in tegenspraak zijn met wat wordt geleerd in plaatselijke moskeeën”.

In Cheshire werden twee leerlingen van de Alsager High School door hun leraar gestraft, omdat zij weigerden tot Allah te bidden als onderdeel van hun godsdienstonderwijs.

In Schotland moesten 30 niet-moslimkinderen van de Parkview Primary School onlangs de Bait ur Rehman Ahmadiyya moskee in het Yorkhill district van Glasgow (video´s hier en hier) bezoeken.  In de moskee kregen de kinderen de opdracht om de sjahada, de geloofsbelijdenis van de moslims, op te zeggen, die het volgende stelt: “Er is geen God dan Allah en Mohammed is zijn profeet”. Moslims eisen ook dat er islamitische predikers naar elke school in Schotland worden gezonden om de kinderen over de islam te onderwijzen, ogenschijnlijk in een poging om een einde te maken aan negatieve opvattingen over moslims.

Britse scholen laten in toenemende mate de Joodse Holocaust vallen uit de geschiedenislessen om te vermijden dat moslimleerlingen beledigd worden, volgens een rapport dat getiteld is: “Gevoelige en controversiële geschiedenis onderwijzen”, in opdracht van het Ministerie van Onderwijs en Vaardigheden.

Britse leraren zijn ook terughoudend om de middeleeuwse kruistochten te bespreken, waarin christenen tegen moslimlegers vochten om de macht over Jeruzalem: lessen die vaak in tegenspraak zijn met wat wordt geleerd in lokale moskeeën.

In een poging om “islamofobie” op Britse scholen tegen te gaan, wordt nu van leraren verlangd om “belangrijke bijdragen van de moslims, zoals algebra en het nummer nul”, te onderwijzen in rekenen en wiskunde, hoewel het concept van “nul” oorspronkelijk uit India kwam.

In het district Tower Hamlets in Oost-Londen werden onlangs vier moslims gevangen gezet, omdat zij een plaatselijke blanke leraar aanvielen die godsdienstonderwijs gaf aan moslimmeisjes; en 85 van de 90 scholen passen nu een “geen varkensvlees” beleid toe.

Door heel Groot-Brittannië wordt in feite meer en meer varkensvlees verbannen van lunch menu’s om te voorkomen dat moslimleerlingen zich beledigd gaan voelen. Honderden scholen voeren een “geen varkensvlees” beleid in volgens een recent rapport dat is uitgebracht door de in Londen gevestigde Daily Telegraph.

De culinaire beperkingen sluiten aan bij een lange lijst van politiek correcte veranderingen die langzamerhand honderden Britse basis- en vervolgscholen in overeenstemming brengen met de islamitische sharia wetgeving.

De deelgemeente (Borough) Haringey in Londen, een fundamentalistisch moslimdistrict in Noord-Londen, is het nieuwste district dat overschakelt naar een volledig halal (religieus toegestaan voor moslims) menu.

De gemeenteraad van Haringey bracht onlangs een “best practice” advies uit aan alle scholen in haar gebied om “alle varkensvlees producten te verbieden om in te spelen op de behoefte van personeel en leerlingen voor wie het niet is toegestaan om hiermee in contact te komen vanwege religieuze redenen”.

Plaatselijke politici hebben kritiek geleverd op het nieuwe beleid als toegeven aan moslims en plaatselijke boeren, die erop gewezen hebben dat alle scholen in Groot-Brittannië al vegetarische opties aanbieden, hebben de schoolleiding ervan beschuldigd dat zij niet-moslim kinderen een keuze ontzeggen.

Volgend op een protest van niet-moslim ouders verwijderde het gemeentebestuur het advies van zijn website, hoewel het nieuwe beleid van kracht blijft.

Op de onderbouw van de Cypress school in Croydon in het zuidelijk deel van Londen kondigde de schoolleiding in het nieuwsbericht van de school op 1 juni 2012 aan dat de school heeft gekozen voor een menu zonder varkensvlees “als resultaat van een terugkoppeling naar leerlingen en ouders”.

De mededeling vermeldt: “Hoewel rundvlees, kip, kalkoen en vis, net zoals de dagelijkse vegetarische en gevulde, gepofte aardappelen of pasta, op het menu zullen blijven, zullen de worstjes die geserveerd worden nu niet van varkensvlees, maar van kippenvlees zijn”.

In Luton, een industriestad ongeveer 50 kilometer (30 mijl) ten noorden van Londen, waar meer dan 15% van de bevolking nu moslim is, hebben 23 van de 57 scholen varkensvlees verbannen.

In ‘Bradford City (centrum)’, een  deelgemeente van West Yorkshire in het noorden van Engeland, waar nu twee keer zoveel praktiserende moslims wonen als praktiserende Anglicanen, hebben 24 van de 160 scholen varkensvlees verwijderd van het menu. In Newham (Oost-Londen) hebben 25 van de 75 scholen varkensvlees verbannen.

Andere varkensvlees vrije scholen zijn Cranford Park Primary School in Hayes (Middlesex) en Dog Kennel Hill Primary in Oost-Dulwich (Zuid-Londen).

De deelgemeente Harrow van Noordwest-Londen behoorde tot één van de eerste gemeentes in Groot-Brittannië die halal menu’s stimuleerden. In 2010 kondigde de gemeente Harrow plannen aan om varkensvlees te verbannen in de 52 openbare basisscholen, waarmee zij een omschakeling van tien vervolgscholen opvolgden om menu’s aan te bieden met alleen maar halal voedsel.

Volgens de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Nationale Organisatie voor Varkensvlees, die de commerciële varkensvlees producenten vertegenwoordigt, “is het teleurstellend dat scholen niet voldoende kunnen worden georganiseerd om de kinderen keuze aan vlees te geven. Worstjes en gebraden varkensvlees zijn het hoofdvoedsel van een Brits dieet en kinderen vinden dat lekker. Als producten kunnen worden voorzien van waarschuwingen dat ze noten bevatten en als vegetarische gerechten kunnen worden gemaakt en gescheiden gehouden van vlees gerechten, dan zien wij niet in waarom hetzelfde niet van toepassing kan zijn op varkensvlees. “

Lunch menu’s zijn niet het enige gebied waarop “culturele gevoeligheid” op Britse scholen aan het escaleren is.

In West Yorkshire zijn op de de Park Road Junior Infant en NurserySchool (onderbouw van de basisschool)  in Batley verhalen waarin varkens als het belangrijkste dier voorkomen verboden, waaronder “de drie biggetjes“, voor het geval die moslimkinderen zouden beledigen.

In Nottingham werd op de Greenwood Primary School besloten om een kerstspel over de geboorte van Jezus niet uit te voeren, het kwam in botsing met het islamitische feest Eid al-Adha. In Scarborough verwijderde het Yorkshire Coast College de woorden  Kerstmis en Pasen van de kalender om geen moslims te beledigen.

Ook in Cheshire werd een 14-jarig rooms-katholiek meisje, dat naar de Ellesmere Port Katholieke Hoge School gaat, door leerkrachten gebrandmerkt als spijbelaarster, omdat ze weigerde zich te kleden als een moslima bij het bezoeken van een moskee.

In Stoke-on-Trent hebben scholen de opdracht gekregen om examens te herschikken, zwemlessen te annuleren en geen lessen seksuele voorlichting te geven in de islamitische heilige maand Ramadan. In Norwich heeft de Knowland Grove Community First School al het traditionele kerstspel afgeschaft om “de blik te vestigen op een aantal andere grote culturele festivals in de wereld.”

Ondertussen heeft het politiek correcte verbod op varkens zich ook uitgebreid tot speelgoed voor kinderen. Een speelgoed boerderijset genaamd “HappyLand Goosefeather Farm” verwijderde onlangs varkens om te vermijden dat moslims gekwetst zouden worden.

Deze verwijdering van varkens kwam onder de aandacht van het publiek nadat een Britse moeder het speelgoed als een cadeautje voor de eerste verjaardag van haar dochtertje had gekocht. Hoewel de set een model van een koe, een schaap, een kip, een paard en een hond bevatte, was er geen varkentje, ondanks dat er een varkenshok en een knop bij was die het “geluid van een varken” maakte.

Nadat de moeder haar beklag had gedaan, antwoordde het Early Learning Centre (ELC) dat het speelgoed maakt: “Voorheen maakte het varken onderdeel uit van de ‘Goosefeather Farm’. Vanwege ‘terugkoppeling naar’ de klant en om religieuze redenen is dit niet langer een onderdeel van de boerderij”.

Na uitingen van publieke verontwaardiging herriep ELC de beslissing echter: “Wij erkennen dat varkens dieren zijn die op de boerderij thuishoren, in het bijzonder voor onze UK klanten. We hebben de beslissing genomen om het varken in ere te herstellen en om de set niet meer op de internationale markten te brengen, waar deze voor een probleem zou kunnen zorgen”.

Soeren Kern is Senior Fellow for European Politics at the Madrid-based Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Group. Follow him on Facebook.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3170/british-education-political-correctness

Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", Censuur, Dhimmitude, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, Linkse Kerk, political correctness, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

24 reacties op Hoe politieke correctheid het Britse onderwijs verandert

 1. lucky9 zegt:

  Bravo Soeren Kern, en dank U Wachteres!
  De indoctrinatie begon lang geleden bij mondjesmaat, maar loopt nu alle spuigaten uit.
  Het Britse onderwijs is geen alleenstaand geval. Het Nederlandse, Vlaamse, Duitse en Franse onderwijs vertonen allemaal de zelfde intoxicatie. Alleen zijn er te veel lafbekken en te weinig moedige mensen om dit schandalig feit openbaar of volhardend met een alias aan te klagen.
  Ik ben geen Jood maar voel mee met hen. Ik ben geen christen maar voel mee met hen.

  Like

 2. Anita Kloes zegt:

  Mijn hemel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Wat bezielt al die witte knakkers om zo diep te bukken voor de kromzwaarden????

  Pak je zwaard ehh…pen en vecht terug!!
  Ik hou van varkens, ik hou van varkensvlees, ik hou van spaargleuven (liefst in een spaarvarken) en ik KOTS van deze dhimmitude!

  Ja, ik ben een nationaliste, een Hollandse met brede heupen en ik wil iets terug doen.
  Lucky9 heeft gelijk, het venijn is alom vertegenwoordigd maar ik spuug erop.

  Helaas is dat niet afdoende…maar opgeven?
  Nooit!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 3. Anneke zegt:

  “Hmm; politieke correctheid”… Krijg de stuipen van het lachen en tegelijkertijd van de heftige tranen-waterval over m’n wangen!!!
  Is de politiek en daarmede d’r ‘zij-straatjes’ (en dat zijn er veel in de maatschappij) überhaupt ooit correct geweest??? Mijn eigen conclusie is een dikke,vette, -NEE-!!!
  De leugen regeert sinds de zonde-val van ‘ons aller’ Eefje. Na verloop van tijd is de leugen een letterlijke HOOFDpersoon geworden in het leven van de mens. Noem h’m heel bewust en toepasselijk The Bath Men !!! Werd steeds sterker en dus heftiger en ja; moest VOORAL in ere worden gehouden door de leidinggevenden van onze aardbol. Heb het vermoeden dat het hoogtepunt is bereikt en de letterlijke NEERGANG is ingaan. En een kat in het nauw maakt rare vreemde sprongen…benauwdheid belemmerd de bloedsomloog en het IQ-gehalte is dan sterk dalende!!! Denk nu even terug aan het najaar van 2008 en voor de VS al in de loop van 2007. -De banken-ellende en wat hiermee allemaal mee-gepaard gaat/ging.
  Brussel, Den Haag, London,Washington, zijn vier katten in het nauw!!! Terwijl het er VEEL meer zijn.
  Betreffende het onderwijs: zèlfs onze ouders en grootouders zijn door onderwijsgevenden al voorgelogen, wij nog een paar graadjes heftiger en onze kinderen krijgen/kregen al helemaal een verpauperd onderwijs. De diploma-voorwaarden werden enorm versoepeld; de kwaliteit moest overduidelijk plaatsmaken voor KWANTITEIT. Dit proces heeft de GEHELE samenleving diep getroffen.

  Like

 4. Anneke zegt:

  Correctie: bloedsomloog moet natuurlijk BLOEDSOMLOOP zijn.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Altijd goed om al die feiten zo weer eens te verzamelen.
  geeft ook wat meer body en impackt.

  Like

 6. Anneke zegt:

  Anita…we zijn letterlijk VERKOCHT aan een cultuur die van nature hier niet thuishoort. Weet je zelf ook wel. Voorgelogen en dus bedrogen tot in de top en die top is nu bereikt; na een lange klim. Geloof wel dat DADERS zèlf enorm worden teruggepakt; op wat voor wijze dan ook.
  Zij zullen het BOETEKLEED moeten dragen; wanneer…dat zien we wel in de loop van de tijd. Eigenlijk kun je dit al indirect waarnemen….het gedrag van bijvoorbeeld M.Rutte en z’n voorganger J.P.Balkenende, hij kon zich eveneens steeds moeilijker een sterke houding aanmeten. “Het ruggetje vergroeide”..in de fig. zin van het woord. Z’n ene na het andere kabinet viel keer op keer; de last was hem te zwaar geworden.

  Like

 7. Anneke zegt:

  Pfff; weer een correctie 21.12:
  The BAD Men; the bad dark evil….denk even aan de naamsdragende film en de aanslag op de bus in Bulgarije en de aanslag in Waalre….en die bioscoop in the States.

  Like

 8. Anneke zegt:

  Wat ben ‘k blij dat mijn kinderen volwassen zijn en dat er nog geen kleinkinderen rondlopen!!!
  Heb zelf even voor de klas gestaan; eind jaren-70 en toen kon je de waarde al zien dalen. Heb de P.A. niet afgerond en ben toen de gezondheidszorg ingegaan. Maar dààr is de ‘verpaupering’ ook ingetreden. “Pfff; wanneer is ’t eens perfect op de planeet??? Laat de REINIGINGS-DIENST maar komen!!!”

  Like

 9. jowitteroos zegt:

  Dank voor de vertaling Wachteres.

  Politiek correctheid heet vrije meningsuiters de mond gesnoerd en daarom ( indien toegestaan) nog een volgende link:
  http://www.bakelblog.com/nobodys_business/2008/05/gregorius-neksc.html

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke, helemaal met U eens. En de grootste oorzaak zijn de zgn. gutmenschen en de LINKSE KERK. En op de pers en de media hoeven we helemaal niet meer te rekenen, zij zijn de HOEREN van de gevestigde politieke orde. We gaan hier net als in Engeland door deze politiek naar de Filistijnen.

  Like

 11. Anneke zegt:

  @Tom Hendrix: De gevolgen van de fusie tussen de NWO en de Islam zal even een succes LIJKEN(in de ogen van de schizofrene politici;ect.) maar letwel…
  leem en ijzer kunnen NIET worden gesmeed!!!
  Het verbrokkelen…zie de gevolgen al volop in de maatschappij.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke, mee eens. Maar het maakt mij triest, dat er nog zoveel domme mensen zijn die weer op de VVD,CDA,D66,PVDA en D66 gaan stemmen. We laten ons, uitzonderingen daargelaten. gewillig naar de slachtbank leiden.

  Like

 13. Henk.V zegt:

  Ach, het is bekend: ik ben zwaar politiek incorrect en ik dwaal steeds verder af van het rechte pad dat naar onze heerlijke toekomst voert.
  Maar tijdens het lezen van dit artikel zou voor ieder weldenkend mens iets heel duidelijk moeten worden:
  Er zijn mensen die moeten worden bestraft voor de niet aflatende manier waarop zij onze maatschappij te gronde richten. Ja, iedereen die het politiek incorrecte zaad zaait zou achter de tralies moeten.

  Zover is het nu nog niet, maar goddank hebben wij in Nederland nog een partij waarmee wij heel blij kunnen zijn, omdat die voor tegengif in de politiek kan zorgen. Als enige van alle partijen.
  Ik geef het toe: de feiten waarmee Soeren Kern ons kennis doet maken roepen geen kerstsfeer in mij op. Het zien van het goede in de mens gaat mij bij het lezen van zijn artikel niet meer goed af.
  Het is vreselijk om te lezen hoe het Britse zelfbewustzijn heeft plaats gemaakt voor laf,kruiperig en totaal onderworpen gedrag, waarbij als enig excuus wordt aangevoerd dat men de gevoelens van moslims niet wil kwetsen.
  ALLE ander religies mogen straffeloos worden beschimpt, gekwetst, of tegengewerkt en de joden mag men zelfs politiek correct gemotiveerd molesteren en als we het over het samenstellen van menu’s hebben dan mag het als bekend worden verondersteld dat er in het algemeen niet specifiek rekening wordt gehouden met eetgewoonten van andere religies, omdat men er terecht van uit gaat dat de menu’s genoeg variatie aan keuzes bieden. Maar in de nieuwe maatschappij blijkt er ook op het gebied van voedsel voor de moslims geen maatregel te gek, geen knieval te diep, geen aanpassing teveel..
  WEERZINWEKKEND!
  MIJN GOD, WAT VERACHT IK DIT GEDRAG.
  Wij zullen met dit treurige verhaal overigens ons voordeel moeten doen en elk bedrijf of school dat tot dit soort gedrag vervalt genadeloos boycotten en publiekelijk aan de schandpaal nagelen.

  Dit waanzinnig soort kruiperigheid moet grondig worden bestreden.
  Spoor bedrijven op en scholen die zich misdragen en publiceer hun namen en gedrag in lijsten.
  ”Name and Shame” zoals de Engelstalige uitdrukking luidt.
  Precies!

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  @Henk V.

  In Duitsland hebben ze dit bedacht Henk: NÜRNBERG 2.0 🙂

  http://wiki.artikel20.com/

  Like

 15. Henk.V zegt:

  Correctie:

  ”’… als we het over het samenstellen van menu’s hebben dan mag het als bekend worden verondersteld dat er in het algemeen niet specifiek wordt rekening worden(!!!!) gehouden met eetgewoonten van andere religies,

  Ik stel voor dat we ”worden” vervangen door ”wordt ”..

  Like

 16. E.J. Bron zegt:

  Voorstel aangenomen en uitgevoerd Henk! 😉

  Like

 17. Wachteres zegt:

  Als je aan het vertalen bent, dringt de inhoud van het artikel niet zo door, je bent geconcentreerd bezig met: ‘hoe vertaal ik dit het best in goed Nederlands’.

  Als je het nog eens doorkijkt, er kan altijd nog iets verbeterd worden, dan komt de werkelijkheid van wat er staat als het ware met volle kracht naar boven.

  Zoveel onbenul, zoveel achterlijkheid, zoveel bewuste kwaadaardigheid ten opzichte van het eigen volk.

  Zo willens en wetens je volk en je cultuur om zeep helpen en overgeven aan een achterlijke, gewelddadige ideologie.

  Hoe komt een mens zover? Ik zou het bij God niet weten. Je verstand op nul en je blik op oneindig, vermoed ik. Langdurige hersenspoeling is een logische verklaring; de werkelijkheid kan niet meer onder ogen worden gezien.

  Het plaatje dat E.J. hier gebruikt, gebruik ik als waarschuwende tekst regelmatig:

  Het Credo van liberaal/links is :”( niet willen) Horen, ( niet willen zien) Zien en Zwijgen”.

  Er is toch niets aan de hand? Waar maken we ons druk om, alles gaat toch naar wens?

  Fijn dat er hier mensen op de site schrijven dat ze er anders over denken en dat zij heel goed beseffen wat er aan de hand is. Die mensen hebben wij, heeft de maaschappij nodig.

  Jo Witteroos; Gregorius Nekschot werd door diezelfde links denkende figuren gedwongen om ermee te stoppen. Ik denk dat hij het zijn gezin niet meer kon aandoen.

  Net zoals velen verraden zijn door links, vaak niet door moslims, en op die manier in de problemen kwamen. En dan denk ik aan Elisabeth Sabaditsch Wolff en aan Kurt Hedegaard en anderen.

  Het zou niet meer dan gerechtigheid zijn als dit tuig een keer zou worden aangepakt.

  Gevangenisstraf is wel het minste wat hen kan overkomen.

  Like

 18. Wachteres zegt:

  Erratum: MaaTschappij natuurlijk. 😉

  Like

 19. Wachteres zegt:

  E.J.: namens Henk bedankt. We gaan een glaasje wijn drinken!

  Like

 20. E.J. Bron zegt:

  Heel verstandig. Proost! 😀

  Like

 21. benny zegt:

  @e.j.bron:bestaat er informatie in het nederlands over nurnberg 2.0?

  Like

 22. benny zegt:

  @e.j.bron:thanks 🙂

  Like

 23. louis-portugal zegt:

  Bedankt voor de vertaalde informatie Wachteres.
  Met voorbeelden van de islamisering kunnen we al hele boeken schrijven en ook in Nederland.
  Ik vind het niet mogen praten over de holocaust op bepaalde scholen wel een zeer grove vorm.
  Ik erger me nog wel eens aan links dat zegt dat er geen islamisering is omdat Hans Jansen bij P&W niet meteen een stel voorbeelden debiteerde.
  Jammer dat hij overvallen werd met die vraag.
  Hij had zich daarop beter moeten voorbreiden als je met dat crapule gaat praten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s