“Christenen gezamenlijk voor Israël”: Harde koers tegen islamisten nodig

In Washington is dinsdagavond de jaarlijkse conferentie van de lobbygroepering “Christenen gezamenlijk voor Israël” (CUFI) ten einde gegaan. Michele Bachmann, belangrijkste spreekster en congresafgevaardigde, eiste een harde koers tegenover de nieuwe Egyptische president Mohammed Mursi.

“We kunnen niet negeren, dat er in de islam een radicale vleugel bestaat, die zich helemaal heeft overgegeven aan de vernietiging van Israël en de VS, en precies daaraan werkt”, zei Bachmann in haar toespraak dinsdagavond. Tegelijkertijd benadrukte de Republikeinse afgevaardigde uit Minnesota, dat er een goede samenwerking zou bestaan met vredelievende moslims. Met grote zorgen kijkt de politica naar de ontwikkeling in Egypte. Sinds de machtsgreep van de Moslimbroeders zou niet alleen de Israëlische ambassade bestormd, maar ook de Sinaï met geweld bedekt zijn, wat de situatie in het grensgebied met Israël aanzienlijk zou hebben verscherpt. Bachmann bekritiseerde de volgens haar te vriendelijke omgang van de Amerikaanse president Barack Obama met de nieuwe Egyptische [president Mohammed Mursi: “Als Mursi de oproepen van de Moslimbroeders tot de Jihad tegen Israël en Amerika niet tegenspreekt, zou president Obama hem moeten verbieden Amerika binnen te komen.”.

Nog erger dan Egypte zou echter de bedreiging door Iran zijn. De Golfstaat zou de veiligheid van de VS en het bestaan van Israël bedreigen. President Obama zou zich ook hier “zwak” gedragen, aldus de politica: “Al drie en een half jaar waarschuwt hij Iran dat het niet moet streven naar een atoombom. Dus! Israël en de wereld hebben nog maar weinig tijd. Dit is het moment om duidelijk achter Israël en tegenover Iran te staan.” Iran, zei Bachmann, zou geen geheim maken van zijn positie – en de VS zouden hun uitspraken net zo duidelijk moeten formuleren.

“In plaats van duidelijk aan de kant van de Israëlische leiders te staan, geldt voor onze president tegenover Iran: In geval van twijfel voor de aangeklaagde”, bekritiseerde Bachmann. “In 2009 zei president Obama in Caïro dat Iran het recht zou hebben op kernenergie voor vreedzame doeleinden. Er zullen eerder varkens vliegen, voordat Iran vreedzaam gebruik wil maken van kernenergie! De president van Iran heeft het immers steeds opnieuw gezegd: Het doel is om Israël van de kaart te vegen.”

Bachmann vulde aan: “Als de wereld de afgelopen 100 jaar al iets geleerd heeft, dan zou het dit moeten zijn: Als een waanzinnige de uitroeiing van de Joden aankondigt, luister dan!” Haar speech vond plaats in het kader van een “feestelijk banket ter ere van Israël” in een hotel in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Het banket geldt als hoogtepunt van de meerdaagse ontmoeting van christelijke vrienden van Israël, die meestal afkomstig zijn uit het evangelische spectrum.

Minister-president Benjamin Netanyahu kreeg, net als vorig jaar, een satellietverbinding om tot de ruim 5600 aanwezigen te spreken. Hij zei, dat de groei van de radicale islam in het Midden-Oosten ertoe zou kunnen leiden dat dit een regio zou kunnen worden, “waarin vrouwen brutaal onderdrukt en minderheden meedogenloos vervolgd worden, een regio, waarin christenen voor hun leven zouden moeten vrezen”.

De vooraanstaande Texaanse predikant John Hagee, de oprichter van “Christenen gezamenlijk voor Israël”, verklaarde op de conferentie: “Ons verenigt het geloof dat het voor alle Bijbelgelovige christenen een Bijbels gebod is om Israël te ondersteunen”. Verder zei hij: “We bidden om vrede voor Jeruzalem en verdedigen Israël met onze woorden”. Zijn groepering zou het gesprek met politici blijven zoeken om met hen te praten over hun plannen. “Het bondgenootschap, dat God met Abraham heeft gesloten, geldt voor eeuwig. Het kan noch door de president van de Verenigde Staten noch door de secretaris-generaal van de Verenigde Naties worden opgeheven.”

Andere bekende sprekers op de conferentie waren de voormalige perswoordvoerder van het Witte Huis, Ari Fleischer, en de partijloze senator Joe Lieberman, die vroeger lid was van de Democraten. Tot de Joodse vertegenwoordigers behoorden rabbi Schlomo Riskin en Morton Klein, president van de “Zionistische organisatie van Amerika”. Veel van de ongeveer 5600 bezoekers bleven nog tot woensdagavond in Washington – ze hebben afspraken met hun senatoren en congresafgevaardigden om met hen te praten over de Bijbelse betekenis van Israël.

“Christenen gezamenlijk voor Israël” werd in 2006 door Hagee als overkoepelende organisatie voor christelijke Israëlvrienden opgericht. Hagee is predikant van een grote kerk in het Texaanse San Antonio en geldt onder evangelische christenen als invloedrijke woordvoerder. De groepering telt tegenwoordig tot de snelst groeiende lobby´s in de VS, naar eigen zeggen vertegenwoordigde CUFI in 2012 bijna 1,2 miljoen ondersteuners. De jaarlijkse conferenties in de Amerikaanse hoofdstad worden door toppolitici van beide landen bezocht.

Bron:

http://tinyurl.com/clz9u9u

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Palestina", antisemitisme, Arabische wereld, Christendom, Christenvervolging, Islam, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Linkse Kerk, Obama, Verenigde Naties, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Christenen gezamenlijk voor Israël”: Harde koers tegen islamisten nodig

 1. Esmee zegt:

  Eerst het andere artikel gelezen over “de komende staat van beleg”dan dit artikel. Ik zou zeggen; vernietig Amerika maar wat zij blijkbaar van plan zijn met hun Femakampen en guillotines en crematoria e.d. is te zot voor woorden…

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Michael: ik blijf het me afvragen wat mensen bezielt elkaar af te slachten op basis van aangeprate hersenspinsels.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Met één zin ben ik het volstrekt eens: “Als een waanzinnige de uitroeiing van de Joden aankondigt, luister dan!” De reden? Er bestaan weliswaar criminele Joden, extremistische Joden, onverdraagzame Joden, onuitstaanbare Joden en vele andere soorten. Bij andere volkeren of rassen bestaan dat soort van mensen overigens ook. Maar één soort Joden is er nog nooit geweest: het soort dat oproept tot genocide van een andere soort. Voor mij is dit voldoende reden om onvoorwaardelijk alle Joden te verdedigen tegen diegenen die oproepen tot een genocide. Deze laatsten vragen om zelf uitgeroeid te worden.

  Islam is de belangrijkste bedreiging voor de wereldvrede ooit. Want de islam is fascistisch, intrinsiek gewelddadig en een onder dwang in stand gehouden collectieve waanzin.

  @ G. Deckzeijl
  “bezielt” is een volledig verkeerd gekozen woord. Het gaat over zwaar mentaal gehandicapte mensen die sinds hun kinderjaren al in een fascistisch keurslijf gedwongen werden en dwangmatig meelopen in een fascistische tredmolen terwijl een deel van hun brein reeds lang definitief vernield werd.
  Dat heeft met een geweten of ziel absoluut niets te maken. Islam = fascisme. Voor islamofielen geen genade. Nooit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s