De doodsstrijd van de vrijheid van meningsuiting in Europa (+ video)

De toespraak van Elisabeth Sabaditsch-Wolff tijdens de ICLA-conferentie in Brussel, 9 juli 2012

Ik sta hier in de stad Brussel in het jaar 2012 voor u, bijna vijf jaar nadat ik op dezelfde plaats en met dezelfde bedoeling optrad. Brussel is de “hoofdstad van Europa” en zou een Verlichte stad moeten zijn, in het centrum van een Verlicht continent. Maar dat is niet zo. De niet ter verantwoording te roepen bureaucratie van de Europese Unie wordt nog steeds als “zacht” totalitair regime beschouwd – en wordt voortdurend harder.

Dat zou niet mogelijk hebben moeten zijn. Onze fundamentele rechten werden ons lange tijd gegarandeerd – eerst door de Universele verklaring van de rechten van de mens, die door de VN in 1948 werd aangenomen en die daarna in 1950 door de Raad van Europa door de Europese conventie voor de rechten van de mens werd gestaafd, die later werd aangenomen door de Europese Unie. Onze individuele landen hebben dezelfde fundamentele rechten bovendien in hun eigen grondwetten vastgelegd.

Deze rechten zijn inclusief de individuele gewetensvrijheid, de vrijheid van vereniging en vergadering en het recht om onze religie vrij uit te oefenen of helemaal niet bij een religie te horen. En misschien wel het allerbelangrijkste, ze zijn inclusief het recht om onze mening vrij uit te spreken en zonder belemmering te publiceren.

Maar de vrijheid van meningsuiting wordt in heel Europa aangevallen. Ik heb die hele kracht in mijn eigen land, Oostenrijk, meegemaakt – ik werd aangeklaagd, veroordeeld en kreeg een geldboete, omdat ik de simpele waarheid over de profeet Mohammed vertelde.

Nu, in het Europa van de 21e eeuw, wordt ons recht op vrije meningsuiting stilletjes en systematisch afgeschaft, met een effectiviteit, waarvan de commissarissen in de oude Sovjet-Unie slechts konden dromen.

Deze juridische bepalingen, die dit alles mogelijk maken, zijn uitgewerkt in de openbare documenten van de EU en genieten vanaf vandaag om middernacht de volledige kracht van de wet. De naties van West-Europa zijn gehoorzaam met de “algemene besluiten” akkoord gegaan en hebben wetten uitgevaardigd, die uitspraken, die moslims beledigen, criminaliseren. De laatste stuiptrekkingen van de vrijheid van meningsuiting zijn in Europa al begonnen.

In de herfst van 2009 kwam ik te weten, dat er een aanklacht wegens “ophitsing” tegen mij ingediend zou kunnen worden – ik had “religieuze leren gekleineerd”, omdat ik een van mijn openbare voordrachten m.b.t. de islam had gehouden. De mogelijkheid van een aanklacht werd mij niet rechtstreeks meegedeeld, maar door een artikel in de pers. Het bewijs tegen mij was de audio-opname van mijn voordracht, ter beschikking gesteld aan de rechtbank door dezelfde socialistische krant. De opname was inclusief woorden, die niet door mij gezegd waren en woorden, die niet in het openbaar gezegd waren, en die daarom geen overtreding van de wet waren.

Maar in mijn geval ging het niet echt om de wet. Het was een politiek proces en net zoals de processen tegen Geert Wilders en Jussi Halla-aho was het ervoor bedoeld om iemand, die zich uitspreekt tegen het barbaarse karakter van de sharia, tot zwijgen te brengen. Bovendien was het de bedoeling om iedereen te ontmoedigen, die erover na zou kunnen denken in mijn voetstappen te treden. De oligarchen die Europa regeren, zijn vastbesloten om iedere vrije discussie over de islam en zijn rechtsdoctrine onder de burgers te voorkomen.

Dat zijn de methodes van een totalitaire staat.

Ze hebben meer succes dan die van de nazi´s en van de fascisten en de communisten, want ze worden stilletjes en vreedzaam uitgevoerd. Zonder behoefte aan concentratiekampen, goelags of massagraven of schoten in de rug of in de nek in het midden van de nacht.

We worden systematisch tot zwijgen gebracht.

Wij Europeanen hebben wanhopig een eigen versie van het eerste grondwetsamendement nodig. We hebben leiders nodig, die wijs en moedig genoeg zijn om juridische instrumenten de creëren en te implementeren, die dezelfde fundamentele rechten garanderen die alle burgers worden gegarandeerd door de grondwet van de Verenigde Staten.

Als we de vrijheid om te spreken kwijtraken, zijn we voor eeuwig verloren.

Ik ben geen slachtoffer. Ik ben van plan voor datgene op te komen wat juist is. Ik zal verdedigen wat verdedigd moet worden. Vooral zal ik mijn door God gegeven recht uitoefenen om vrij te spreken over datgene wat er plaatsvindt. De vrijheid om te spreken is de enige, allerbelangrijkste vrijheid die we bezitten.

Dat is onze tijd. Deze beker zal niet aan ons voorbijgaan.

Ik moet denken aan een passage in J.R.R. Tolkiens beroemde trilogie “The Lord of the Rings”. Het is een gesprek tussen Frodo, de Hobbit, en Gandalf, de tovenaar, en het gaat over de gevaarlijke zoektocht van Frodo en zijn vrienden.

Frodo zegt: “Ik zou willen dat het niet in mijn tijd zou gebeuren”.

Gandalf antwoordt: “Ja, ik ook. En wij allemaal die leven om zulke tijden mee te maken. Maar het is niet aan hen om daarover te beslissen. Alles wat wij beslissen is wat we met de aan ons gegeven tijd doen”.

Het is tijd voor ons om te beslissen wat we met de aan ons gegeven tijd doen.

Hoeveel voorbeelden moeten er nog gesteld worden voordat de rest van de Europese bevolking de nieuwe regels begrijpt en zich geïntimideerd onderwerpt?

En we moeten er aan denken aan wie onze kinderen zich uiteindelijk zullen onderwerpen. Ze zullen zich onderwerpen aan onze opvolgers in Europa. Ze zullen zich onderwerpen aan onze uitwisseling.

We moeten er aan denken, dat het Arabische woord voor onderwerping islam is.

Als er genoeg moslims in Europa zijn – en dat hoeft geen bevolkingsmeerderheid te zijn, slechts ongeveer 15 tot 20% – zullen we onder islamitische wetgeving leven en niet onder de wetten die ons vandaag regeren.

We zullen niet langer genieten van de grondwettelijke rechten, die ons nu nog resten. Onze rechten zullen volledig door de sharia voorgeschreven en beperkt worden. Vrouwen zullen virtueel de slaven van de mannen zijn. Christenen en joden worden verdreven of gedwongen zich tot de islam te bekeren. Atheïsten en homoseksuelen zullen gedood worden.

De Europese Unie zou deze woorden als “ophitsing” beschouwen. In de “algemene besluiten” zijn ze ingeschaald als “racisme en xenofobie” en we kunnen ervoor vervolgd worden deze uit te spreken.

Maar ze zijn in werkelijkheid de simpele waarheid.

Iedereen kan dit controleren door de geschiedenis te onderzoeken. Iedereen, die dit wil, kan de koran lezen en de Hadith en de soenna van de profeet.

Algemeen beschikbare officiële verhandelingen m.b.t. het islamitische recht bevestigen, dat mijn omschrijvingen geen “ophitsing”, maar een duidelijke en accurate manier van lezen van het islamitische recht zijn.

Het is duidelijk geworden, dat de waarheid over de islam te zeggen tegenwoordig als “belediging van religieuze leren” wordt beschouwd.

Als we deze regels angstig accepteren, dan dulden we de oplegging van de shariawet aan onze eigen natie. En ik, voor mezelf, zal niet stilzitten terwijl dit plaatsvindt.

Ik wil niet dat mijn dochter onder de sharia leeft.

We hebben weinig tijd. Als u en ik ons geen islamitische toekomst voor onszelf voorstellen, dan moeten we nu spreken.

Als we het recht op de vrije meningsuiting en vrije publicatie willen behouden, dan moeten we dit nu uitoefenen.

Ik zou willen dat het niet in mijn tijd zou gebeuren. Maar het gebeurt wel.

We moeten volledig gebruik maken van de tijd die ons rest.

Bedankt.

Video:

 

Bron:

http://europenews.dk/de/node/56497

Vertaald uit het Engels door: Beate

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", Censuur, Counterjihad, Dhimmitude, Europa, Free speech, Islam, Islamisering, Linkse Kerk, Moslims, political correctness, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting, Westen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De doodsstrijd van de vrijheid van meningsuiting in Europa (+ video)

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Doodsstrijd….????? NO GODDAMN WAY…!!!!!!!!!!
  http://www.newsmax.com/US/buses-Israel-defeat-jihad/2012/07/20/id/446084
  Pamela Geller did it again! That’s my girl…!!! Outstanding..!!!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Gerrit gelukkig trof ze een goede rechter.
  Ik troost mij met de gedachte dat de € in alkaar gaat storten en dan de EU meegaat.
  Het kon wel ens veel sneller gaan dan dat we nu denken.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  @ G.Deckzeijl
  De situatie in Europa is al veel slechter dan in de VS. Ook in Nederland. Zie bvb. de motie Halsema! Hoe kon een parlement van een soevereine natie zich zo achterlijk gedragen?

  We moeten inderdaad overal in Europa gebruik maken van de tijd die ons rest want het islamofiel fascisme rukt ontzettend snel op.
  Het verzet moet georganiseerd worden maar in de eerste plaats bestaan door ontelbare openbare daden van individuele moed en weerstand.

  Elke (ook lokaal) politiek bedrijvige persoon die zich verzet tegen of niet wil ijveren voor de invoering van een Europees eerste amendement die de vrijheid van mening en dus ook de vrijheid van islamkritiek garandeert, moet overal in het openbaar luidruchtig getypeerd worden als “islamofiele fascist(e)”.

  Want dat is ongeacht de partij waartoe hij of zij behoort zijn/haar verborgen agenda: én islamofiel én fascistisch.

  Dat men dan als reactie zelf uitgescholden wordt als racist, populist, xenofoob, islamofoob en ook beschuldigd wordt van grofheid en gescheld is normaal en moet men er bij nemen in de wetenschap dat alleen de waarheid kwetst.
  Overigens is er een dodelijk antwoord voor deze laster: “beter gescheld dan verraad”.

  De door de vrijheidsstrijders gebruikte terminologie moet beter gestroomlijnd worden en een gemeenschappelijk inzicht formuleren. “Vive de geus” was ooit zo een inzicht, maar de tijden zijn sindsdien ingrijpend veranderd.

  De verraders van onze volkeren hebben gemeenschappelijke kenmerken. Ik zou dus zeggen: “dood aan het verraad der islamofiele fascisten!” De laatste twee woorden kunnen overigens perfect uitgeroepen en gemakkelijk gescandeerd worden. Het is ook eens iets anders dan allah akbar.

  En, nee ik predik hiermee geen haat, maar stel een daad van wettige zelfverdediging. Ik wordt aangevallen en ren niet weg maar vecht geweldloos om mijn eigen bedreigde vrijheid te behouden.

  Like

 4. Peter Rissing zegt:

  “Als er genoeg moslims in Europa zijn – en dat hoeft geen bevolkingsmeerderheid te zijn, slechts ongeveer 15 tot 20% – zullen we onder islamitische wetgeving leven en niet onder de wetten die ons vandaag regeren.”
  Daar ben ik het mee eens.
  Meer hoe is dit ‘klip en klaar’ duidelijk te maken.
  Deze klassieker : http://⇬⤽.⇒.ws is mij uiteraard bekend, maar dat is veel te veel tekst.
  Hoe formuleer je dit, met concrete onderbouwing, korter en bondiger ?
  Hoe kan ik aantonen dat een islamitisch minderheid onze democratie zo kan/zal beïnvloeden dat Westerse vrijheden ingeperkt zullen gaan worden ?
  Wie helpt mij ?

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Zo Peter, dat valt me tegen dat jij ermee instemt dat we straks een “regering” van tapijtvreters hebben… Ik dus NIET. Ik zal me verzetten tot het uiterste.

  Like

 6. Peter Rissing zegt:

  Pardon ?
  Ik citeer de stelling/waarschuwing van Mw. Sabaditsch-Wolff, daar ben ik het mee eens.
  Zo komen we nooit tot een concrete onderbouwing “dat een islamitisch minderheid onze democratie zo kan/zal beïnvloeden dat Westerse vrijheden ingeperkt zullen gaan worden ?”

  Like

 7. menachemmax zegt:

  @ Peter Rissing:

  Het is wel Engels, duurt wel 8 minuten, maar geeft helder weer wat Islam doet/wil.
  Misschien kun je er wat mee…

  Like

 8. Piet zegt:

  Wat is het volgende?

  Geen varkensfokken
  Geen honden meer houden en uitbannen?
  Dat mannnen hun baard moeten laten staan en een jurk aantrekken?

  Veelwijvrij officieel maken?

  Je kunt het niet zo gek bedenken maar Brussel gaat akkoord.

  En de massa heeft het zo druk zich in een vliegende doodskist te laten proppen naar Turkije of een soorgelijk oord. ‘Wat het is er toch zo fijn!!!’

  Dat de PVV over zijn hoogtepunt is, is duidelijk , want wie bezorgt dan partijen als de VVD 34 zetels. En weet u nog wat Rutte bij zijn aantreden? De islam is voor ons geen thema, nou voor de andee partijen ook niet, behalve de SGP nog.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Lucky9 12.41. uur, helemaal mee eens. Laat de geuzenmentaliteit terugkeren, het is OORLOG, OORLOG van de REGERINGEN en de FASCISTISCHE EU BRUSSEL, tegen de eigen bevolkingen! Mw.Sabaditsch heeft VOLKOMEN GELIJK, zodra de geiteneukers 15% van de bevolking uitmaken gaan ze los op ons oorspronkelijke nederlander en europeaan! En de volgende partijen in nederland zijn mede schuldig: PVDA,CDA,VVD,Demonen 66,Groen LINKS en de SP!
  We moeten ons gaan toerusten voor deze strijd, te beginnen op 12 september de verraders wegstemmen!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Toepasselijk fotoneuq bij het volgende artikel: binnenkort te zien bij alle binnengrenzen van de EU, in de taal van het desbetreffende land. Dus de Nederlandse variant zou er zo uit kunnen zien:
  U betreedt thans het gluur- en snuffelparadijs* Nederland. Hier wordt u ook opgepakt, zelfs als u niks op uw kerfstok hebt of als u wetshandhavers te lang aankijkt. U hoeft hiet niet te denken, dat wordt voor u gedaan. Vergeet uw mening. Daar heeft u hier niets meer aan!
  http://www.pi-news.net/2012/07/ra-michael-c-schneider-in-eigener-sache/
  *>> http://tinyurl.com/3m5wfmg

  Like

 11. Peter Rissing zegt:

  @ menachemmax 22 juli 2012 om 17:05
  Bedankt, een goede samenvatting van cruciale punten over de islam.
  Alleen jammer dat het begint met: “The koran is only one book, written by only one man in his own lifetime.” terwijl Mohammed niet kon schrijven en de koran (ver) na zijn overlijden, gedurende een langere periode op schrift is komen te staan.
  Toch denk ik dat ik e.e.a. zal kunnen gebruiken voor mijn voorgenomen korte artikel.

  Like

 12. Peter Rissing: Hoe aantonen dat een islamminderheid de dienst uitmaakt?? Hoeveel procent islam denk je dat er nodig is om G.Wilders 24/7 met de dood te bedreigen, 51% of zo? Je vraagstelling kan vertaald worden naar: hoe komt het luie klootjesvolk tot dit inzicht?

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  @Peter: er is zo goed als zeker nooit een profeet mohammed geweest..!!!
  http://tinyurl.com/cqfkbt5
  Van boeken schrijven kwam dus niet veel.

  Like

 14. frank de vries zegt:

  Ik had wel eens graag willen horen hoe de reactie in de zaal is geweest, nadat Elisabeth Wolff was uitgesproken? Applaus? Een absolute stilte? Verwensingen en doodsbedreigingen?
  Hoe groot was het aantal Islamieten onder haar gehoor?
  Het is nl. al lang bewezen, dat wij echte Nederlanders dagelijks moeten gehoorzamen aan de ruim 8% moslims onder ons.
  Een schandalig bewijs hiervoor is recent de (WEER door moslims afgedwongen!) instemming van zowel de Eerste- als de Tweede Kamer tot het wettelijk toestaan van hun achterlijk, onnodig wrede en onverdoofd slachten, waarbij het maximaal 40 sec. gruwelijk lijden tot CDA/VVD wet werd verheven! (Zij sturen wel vanuit Den Haag (vee)artsen met stopwatches naar de slachtplaats!)
  Terwijl onze wetgeving al eeuwen mishandeling van dieren verbiedt en zelfs tot in het belachelijke economische projecten hier t.b.v. bescherming van een plant- en diersoorten worden afgeblazen!
  Alle beschaafde Nederlanders zijn daarmee formeel tot ordinaire dierenbeulen gedegradeerd!
  En… tot nu toe durft niemand te protesteren tegen deze laffe knieval voor de wrede pro Islam-politiek in Den Haag! (Zelfs geen PvdD!) Wel BV nog steeds die heilige effectloze verontwaardiging voor de walvisjacht door Japan en Noorwegen of erger Chinese Berengal-aftapfarms!
  Let wel: De beschaving van een land wordt veelal afgemeten aan de manier waarop daar met dieren wordt omgegaan! Wij z.g. dierenliefhebbers hebben nu onze AAA-status in één keer verloren en zijn een ordinair Derde Wereld land geworden door uitsluitend kortzichtig opportunistisch en zeer egoistische pluche-geile (en dus uitkerings-electoraat invoerende) PvdA- en CDA politici!
  Dit zijn de (hoog)verraders van Nederland BV, die eigenlijk die 40 sec. lijden eens moeten ervaren!
  Stemt PVV (dames)! Jullie (onze) laatste kans en hoop na 12 september!

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @frank de vries, helemaal akkoord. Ook ik vind CDA en VVD pluche klevers, en landverraders tezamen met Demonen 66, de luchtfietsers van Groen Links en de Christen Unie. Buiten dit schandalige feit t.o.v. onschuldige dieren, zijn deze partijen schuldig aan LANDVERRAAD!
  Leve de PVV!

  Like

 16. Pingback: Ben ik nog naïef om te geloven in het multiculturele Brussel? (+ video) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s