Zwitserland heeft tweemaal zoveel asielzoekers als Oostenrijk

Zwitserland is een van de economisch sterkste en daarmee ook een van de rijkste landen ter wereld. Daardoor is het land ook heel aantrekkelijk voor asielzoekers – te aantrekkelijk vindt de conservatieve Zwitserse Volkspartij (SVP) en eist nu aanscherpingen van de wet.

In een persverklaring wees de SVP erop, dat het aantal asielaanvragen in het tweede kwartaal van 2012 in vergelijking tot het eerste met 34% gestegen is. In totaal zijn er in de eerste helft van het jaar 2012 14.430 asielaanvragen binnengekomen. De SVP ziet nu de noodzaak om in te grijpen en eist strengere wetten. Enkele aanscherpingen werden al uitgevoerd. Dienstweigering bijvoorbeeld wordt nu niet meer als vluchtreden erkend. Bovendien mogen er op Zwitserse ambassades geen asielaanvragen meer worden ingediend en asielzoekers krijgen alleen nog maar noodhulp, geen sociale uitkering meer.

Migratieverdrag met Tunesië werkt niet

De meeste asielzoekers komen uit Eritrea, Servië en Tunesië. De SVP is vooral verbaasd over het grote aantal Tunesiërs, omdat het Noord-Afrikaanse land een migratieverdrag met Zwitserland ondertekende, dat ertoe verplicht uitgewezen asielzoekers terug te nemen. Bovendien zouden de revolutionaire onlusten in het Arabische land al lang voorbij zijn.

Aantal asielzoekers stijgt ook sterk in Oostenrijk

Een vergelijking laat zien, dat Zwitserland nog veel gewilder is dan het eveneens traditionele asielland Oostenrijk, waar het aantal vluchtelingen ook sterk toenam. Er zijn nog geen officiële cijfers over het eerste halfjaar van 2012 beschikbaar, maar in 2011 werden er in totaal 14.426 asielaanvragen ingediend – een stijging van 31% in vergelijking met het jaar daarvoor, echter altijd nog minder dan in Zwitserland in de eerste helft van 2012. De meeste asielzoekers komen uit Afghanistan en Rusland naar Oostenrijk, waarbij het bij de Russische staatsburgers vooral om Tsjetsjenen gaat.

Reden voor de snelle stijging van het aantal vluchtelingen in Europa zijn vooral de “Arabische Lente” en hongersnoden en oorlogen in Afrikaanse landen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009392-Schweiz-hat-doppelt-so-viele-Asylwerber-wie-sterreich

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Oostenrijk, Zwitserland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Zwitserland heeft tweemaal zoveel asielzoekers als Oostenrijk

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Hoef ik zelf niks aan toe te voegen, want geniaal!!!
  http://tinyurl.com/7mr89uq

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Wat een ramp !!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Snotverdomme, die idiote muzelmannen menen ons ook de “arabische lente”, te moeten komen opdringen. Vuile EUROFIELEN, jullie hebben dit allemaal mogelijk gemaakt. Het wordt tijd voor de guillotine voor de smerige verraders!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s