Israël wordt omringd door anarchie

Beschilderde schuilkelder in Sderot om de kinderen niet af te schrikken

Onder Israëls buurlanden sprong Libanon er altijd uit op grond van zijn zwakke centrale regering. Maar de eerste twintig jaar (1948-1968) vormde dat voor Israël geen probleem; pas toen de Palestijnen een staat in de staat creëerden, werd deze anarchie een grote uitdaging voor de Joodse staat, zoals wordt gesymboliseerd door de aanval op de luchthaven van Beiroet in december 1968. Er volgden vele schermutselingen evenals twee oorlogen (in 1982 en 2006). Libanon blijft wetteloos en de thuisbasis van Hezbollah; het zou wel degelijk een een Arabisch-Israëlisch slagveld van de toekomst kunnen zijn.

De machtige Egyptische staat regeerde de Sinaï met ijzeren vuist tot diep in de ambtsperiode van Moebarak, toen de Bedoeïenen in toenemende mate islamistisch werden, waarop zijn regime de controle niet kon behouden. Er volgde terreur tegen Egyptische toeristen (bijvoorbeeld de aanslag op Sharm el-Sheikh in 2005) evenals op Israëlische gebied. Deze aanslagen namen na de afzetting van Moebarak toe, wat van de regio een niemandsland maakte; ze zullen vermoedelijk in aantal toenemen.

Na de eenzijdige Israëlische terugtrekking in 2005 nam Hamas de Gazastrook over; dat zij Israëlisch grondgebied – vooral de stad Sderot – begon te beschieten, is niet verrassend en leidde tot de Israëlische invasie in 2008/2009. Het geweld werd minder, maar de beschietingen gingen door.

Nu komen we van de Israëlische militaire geheime dienst te weten, dat deze zou verwachten dat de Golanhoogten wetteloos zullen worden, omdat het regime van Assad zijn strijdkrachten voor dringender zaken nodig heeft en verschillende terreurgroepen zich doen gelden.

Als dat het geval is, dan zijn de beide enige grenzen waar het nog enigszins veilig is, die met Jordanië (waar de monarchie haar eigen problemen heeft) en met de “Westbank”(waar het IDF nog steeds patrouilleert).

Bron:

http://de.danielpipes.org/blog/2012/07/israel-anarchie

Vertaald uit het Engels door: H. Eiteneier

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.danielpipes.org/blog/2012/07/anarchy-surrounds-israel

Auteur: Daniel Pipes

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Palestina", antisemitisme, Egypte, Gazastrook, Islam, Israël, Jihad, Jodenhaat, Jordanië, Libanon, Moslimbroederschap, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Israël wordt omringd door anarchie

 1. Anneke zegt:

  Hallo E.J. Bron….TIP http://www.israeltoday.nl
  Opening geschreven door Aviel Schneider…
  -Jerusalem de schaal van BEDWELMING voor omringende landen, maar heden ook voor de BROEDERvolken. Stad dit jaar alweer 45-jr. verlost uit Islamitische handen. Madonna, Hosni Mubarak en Zacharia beseffen heel goed dat de wereldvrede afhangt van de sfeer in het Midden-Oosten-
  evenals andere stukjes in het blad van juli/aug.2012; o.a.
  -Palestijnen in de clinch met zichzelf
  -Arabische zelfkritiek

  Like

 2. Anneke zegt:

  Bewust -Broedervolkeren- geschreven…bedoel natuurlijk hier de ‘christelijke’ landen mee. Het Westen dat z’n joods-christelijke oorsprong in de vuilbak heeft gesmeten; de burgers zijn door de socialistische spoken in een zeer diepe roes/hypnose gebracht. Zijn ontspoord in letterlijke – en figuurlijke zin. Vandaar de toename in allerlei vormen van verslaving, geweld;ect.
  Het IQ-gem. is in het Westen immens gedaald, dit weer tengevolge van de hyper-islamisering!!! Eveneens een ‘schaal der bedwelming’ !!!
  Betr. het gedrag van het Westen richting Israel…hierin kan men de al tijdenlange conflicten zien die de ‘broeders’ Israel en Judah met elkaar hadden en NOG hebben. Eens vormden ze een prachtig èn MACHTIG koninkrijk; denk nu aan David en diens zoon Salomo. Na de dood van Salomo ging de eenheid in snel tempo afbrokkelen. De scheuring is nog immer een feit…
  Kijk al naar de ge-/verschillen tussen de orthodox joden en de messiaanse joden. Van ‘christenen’ moet men al helemaal niets hebben; althans de broeders van Judah. (ultra-ortho -, orthodox -, liberale joden)

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 19.39. uur, prima commentaar Anneke. Ik schaam mij diep voor het verraad ook van onze eigen politici in nederland. Ik hoop dat 12 september afgerekend wordt met de eurofiele-en islamofiele partijen.

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  @Anneke

  Dank je. Fijn dat je aan me dacht. Ik ken de site. 😉

  Like

 5. Anneke zegt:

  Oh ja; de term-namen: Israel |de tien stammen/volkeren| en Joden |de nazaten van de stam Judah| zijn géén synoniemen van elkaar.
  “Helaas wordt dit wel zo naar voren gebracht door ’t Vaticaan, veel PKN-kerken en ’t mondiale politieke beleid. Brengt alweer een hoop verwarring met zich mee…is nu nèt de bedoeling”
  -Want de NWO moet toch nog slagen; al is dit plan eigenlijk/eindelijk aan het afbrokkelen.
  Trouwens vele moslims/islamieten hebben,nog sterk verdund, semitisch bloed in de genen;denk aan Ismaël, de halfbroer van Isaac !!! Zoon van Abraham en Hagar.

  Like

 6. Anneke zegt:

  @Tom Hendrix -19.43 :
  Vertrouw in een betere afloop!!! Slechter dan de hedendaagse situatie kan het eigenlijk toch niet meer worden!!! Protest is stillekes aan aangewakkerd, o.a. door dit soort sites. Veel mensen zijn toch aan het ONTwaken uit de socialistische hypnose. Ook ‘dankzij’ toenemende ELLENDE, velen in nood …grijpen toch weer de Bijbel uit de boekenkast. Zèlfs Benjamin Netanyahu is op Bijbelstudie in Jerusalem.
  Vertrouwen en hoop…doen leven!!!

  Like

 7. Lang maar zeker worden steeds meer mensen wakker en zien de echte realiteit in plaats van de voorgeschotelde irreële wereld waarin zij eerst verbleven.

  Like

 8. brabosh zegt:

  Bij het onderste plaatje:
  Nizar Rayan, hier te zien in één van de smokkeltunnels die Rafah verbinden met Egypte. Rayan was een commandant van Hamas en een gegeerd doelwit voor het IDF.

  Hij trainde zelfmoordbomterroristen om aanslagen uit te voeren jegens Joodse doelwitten. Volgens de openbare omroep, Palestinian TV, kondigde deze terroristenleider aan dat hij de “lichamen en zielen” van de Palestijnse burgers zou gebruiken om de huizen van terroristen (volgens hem Jihadstrijders) te beschermen. Burgers, vrouwen en kinderen gijzelen om zichzelf te beschermen is een gekende tactiek bij Gazaanse terroristen.

  Op 1 januari 2009 (in volle Gaza-oorlog) dropte het IDF een bom van ongeveer een ton op zijn huis. Ondanks dat hij gewaarschuwd werd door het IDF dat het zou worden gebombardeerd, weigerde hij zijn gezin toestemming te geven het huis te verlaten. Hij kwam om het leven samen met elf (op twaalf) van zijn kinderen alsook zijn vier vrouwen.

  Like

 9. Jan zegt:

  De anarchisten komen nu uit Noorwegen en Zweden:

  Scandinavian activists launch new ship to Gaza

  Swedish and Norwegian backed ‘SV Estelle’ set to sail from Oslo to Gaza; organizers hoping more ships will join.
  http://www.jpost.com/International/Article.aspx?ID=280403&R=R1&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s