Iran en Pakistan voor de honger- en watercatastrofe

In Iran neemt de levensmiddelenschaarste weldra de vorm aan van  een catastrofe. En dat is de reden waarom de rijke Iraniërs wanhopig proberen om op tijd te vertrekken – of dat nu naar Australië, Europa, Amerika of waar dan ook naartoe is, hoofdzaak weg van Iran. Het is niet de politieke vervolging, het is niet de nucleaire bedreiging en niet de politieke ruzie met Israël of het Westen. Het is de catastrofale economische situatie dankzij de overbevolking. Daarom kan de regering het volk niet meer verzorgen:

Levensmiddelenschaarste in Iran: “Dat zou in een explosieve situatie kunnen eindigen”.

Het kippenvlees is zo duur geworden in Iran, dat overal in het land mensen urenlang in de rij staan om de gesubsidieerde diepvrieshaantjes te kopen – maar zelfs die zijn veel duurder dan enkele maanden geleden de verse kippen waren. Dat leidt tot zo´n grote woede in de bevolking, dat in de stad Nisjapoer zondag honderden mensen de straat opgingen om een einde van de astronomische inflatie te eisen.

(…)

De autoriteiten geven de schuld van de prijsstijging aan de toenemende vraag. Maar privé zeggen de medewerkers van de levensmiddelenindustrie dat de sancties van het Avondland hieraan debet zijn, omdat het daardoor heel moeilijk is om kippenvoer te importeren. Over het algemeen denkt men, dat de sancties, die werden opgelegd vanwege het bewapeningsprogramma van Iran, ertoe leidden dat de munteenheid van Iran instort en dat drijft de prijzen op.

France 24

De  kippenopstand in Nisjapoer, Iran:

Dat is uiteraard een goede politieke smoes en geeft de “vluchtelingen” goede redenen wat zij in de asielaanvragen kunnen schrijven als ze eenmaal een illegale vlucht naar Duitsland, Australië of naar Groot-Brittannië voor 20.000 dollar per persoon gekocht hebben – zoveel geld, dat wij er van onze kant verbaasd over zijn waarom ze dat uitgeven om te worden ingekwartierd in een asielzoekerscentrum in Europa.

De waarheid is, dat Pakistan niet onder zulke sancties te lijden heeft, maar wel met dezelfde problemen heeft te kampen, die men ook daar probeert met politieke beschuldigingen iemand anders in de schoenen te schuiven – bijvoorbeeld door de klimaatverandering (Reuters):

Acute waterschaarste bedreigt de verschillende economische sectoren van de hoofdstad. Islamabad: gebrek aan goede planning water en nalatigheid van de kant van de autoriteiten leidden tot een acute waterschaarste op verschillende terreinen, zeiden de inwoners.

Pakistan Daily Times  

Als je even luistert naar de video op de site van Reuters, kom je ook de ware oorzaken te weten: een te snel groeiende bevolking.

Terwijl Reuters dus probeert om de Europese samenlevingen schuldgevoelens te bezorgen, maakt de Pakistaanse krant de slechte organisatie ter plaatse verantwoordelijk. Maar even heel eerlijk: Wanneer Berlijn in hetzelfde tempo zou groeien als Islamabad, dan zouden de inwoners van Berlijn ook een enorm waterprobleem hebben, ondanks de wereldberoemde Duitse organisatiekennis.

Zo ziet de demografische ontwikkeling van Islamabad eruit:

Andere Pakistaanse steden hebben andere dramatische problemen, waarvan de overstromingen maar één aspect zijn. Verzilting van de Pakistaanse bodem brengt nog een probleem met zich mee: De hongercatastrofe staat ook in Pakistan dicht voor de deur.

We hebben er al over bericht, dat de hele “Arabische Lente” eigenlijk daarom uitbrak. Oppervlakkig beschouwd lijkt het om de vrijheid te gaan of om de desbetreffende verklaarde nationale redenen. In Egypte wilde men het corrupte regime van Moebarak verjagen, in Syrië Assad, in Tunesië wilde men de vrijheid, in Libië wilde men een andere vrijheid. Maar er is overal in de hele Arabische wereld maar één belangrijke oorzaak: De toegenomen agressie als gevolg van de overbevolking. Voor het uitbreken van de gevechten kwam het tot een prijsstijging van de levensmiddelen of zelfs tot een nadrukkelijke levensmiddelenschaarste. En heel eerlijk, zelfs niet een de beste mensen in de logistiek ter wereld kunnen een probleem oplossen zoals het garanderen van de verzorging van een kankerachtig woekerende gigantische metropool. Dat is zelfs in de ontwikkelde landen een groot probleem, landen met grote organisatorische vaardigheden, planbureaus, instanties die gespecialiseerd zijn in de ontsluiting van gebieden, enz.

Natuurlijk klopt het, wanneer er in de berichten naar Amerika en Europa wordt gewezen dat deze “schuld” aan de misère zouden zijn. Op dit moment worden de VS bijvoorbeeld bedreigd door de grootste droogte van de afgelopen honderd jaar. En dat betekent, dat men dit jaar vergeefs op importen uit de VS hoopt. Waarschijnlijk zullen echter ook de andere landen hun voedingsmiddelenexport niet meer kunnen laten stijgen. En alle islamitische landen zijn al heel lang aangewezen op de importen van voedingsmiddelen. Zo bekeken zijn die landen schuldig, die hun voedingsmiddelenexporten niet opvoeren, maar wellicht nog moeten beperken.

Meer dan een jaar geleden hebben we hier een video laten zien, een prognose van de instortende wereldorde. De video heette: “Vijf plekken, waar je niet zou moeten zijn” als de financiële markten instorten. De video is gebaseerd op de prognoses van Celente en anderen:

Maar zoals het ernaar uitziet, zien de bewoners van de islamitische landen hun eigen landen en steden op de eerste 5 plaatsen. Daarom proberen ze hoe dan ook van hen weg te komen. Ze willen veel liever in New York, Londen, Berlijn of waar dan ook in het land van de ongelovigen zijn – en als je deze berichten over de islamitische landen bekijkt, dan weet je ook waarom.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/07/25/iran-und-pakistan-vor-der-hunger-und-wasserkatastrophe/#more-36676

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran, Islam, Pakistan. Bookmark de permalink .

20 reacties op Iran en Pakistan voor de honger- en watercatastrofe

 1. E.J. Bron zegt:

  @aisha

  U bent ondoorgrondelijk…….

  Like

 2. Jan zegt:

  Arab Spring and consequences to Egyptian economy because of increased Islam there
  http://vladtepesblog.com/?p=50807

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad, overbevolking is een deel van het probleem. Maar het is erg ingewikkeld allemaal, we willen vooruitgang, we willen uitvoer van onze produkten, we willen een goede levensstandaard, maar we lopen waarschijnlijk tegen onze eigen grenzen op. Ik pretendeer niet de wijsheid hierover in pacht te hebben, maar het baart wel zorgen voor de toekomst. En het is onmogelijk om in west europa massaal de immigratie te laten plaatsvinden vanuit deze landen Pakistan en Iran. Dan zijn we bezig met symptoombestreiding, en niet met het oplossen van de problemen.

  Like

 4. @E.J. Bron: Ik dacht precies hetzelfde…

  Like

 5. @Tom Hendrix: Het probleem moet worden gezocht in de lokale overheid/politiek aldaar. Er is daar best wel geld maar het wordt daar gebruikt voor de instandhouding van het wapenpark (geen wagenpark). De bevolking daar wordt blijkbaar niet naar gekeken… Maar wat ik veel vreemder vind is dat de andere islamitische landen geen poot uitsteken om hun broeders en zusters te helpen. Ook daar is eenheid ver te zoeken?

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @Pieter

  Dat maakt “zulke” (!) mensen mu juist zo verraderlijk…..

  Like

 7. Helemaal mee eens, E.J.
  [offtopic]
  Onze Piet Klont maakt mooie cartoons. Al eens aan gedacht om daar een aparte pagina voor te maken?
  [/offtopic]

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  Daar zou ik inderdaad eens over kunnen nadenken Pieter. Moet alleen ff ruimte zoeken/maken in de header dan

  Like

 9. Het archief op Artikel7 komt per 1 augustus te vervallen? De website zou op zwart gaan per die datum maar ik weet niet of dat ook geldt voor de artikelen die in de archieven staan…

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  In ieder geval: mocht dit niet het geval zijn, dan zijn de archieven door mijn vriend Professor Van Frikschoten gered voor het nageslacht! 😀

  Like

 11. YAY! Da’s goed nieuws! Ik zat er al aan te denken om er ook een backup van te gaan maken maar dat blijkt niet meer nodig te zijn?

  Like

 12. vederso zegt:

  @ Jan. Nog meer “Spengler” in een interview over Syrië en een audio over de Arabische Lente.

  http://snaphanen.dk/2012/04/07/portraet-af-tidens-hojreekstremister/

  Like

 13. vederso zegt:

  Iran, Pakistan en Egypte lijken ver weg, maar wat als het in Spanje dezelfde weg gaat? Zie het artikel van Hannibals op DDS.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/07/over-vertrouwen

  Like

 14. Anneke zegt:

  DE ROTTE APPELS worden uit de fruitmand geworpen en wel met een degelijke harde HAND.
  Het OUDE Babylonië èn het Nieuwe Babylonië gaan er aan. Zullen worden verwoest; de een op de ene manier, de ander op een andere wijze…Maar ze gaan er aan; kopje onder~!!! Kijk nu naar het zogenaamde vlaggenschip de EURANIC Cruisser…is zinkende!!!
  Het reinigingsproces is dus volop gaande en al langer dan wij eigenlijk beseffen. Veel ontgaat ons mensen, veel kunnen we niet ‘volgen’ met ons verstandelijk vermogen; ect ect ect. De klok tikt gewoon door en het is al later dan wij mensen beseffen. De globale duisternis is komende; op wat voor wijze dan ook. Op veel terreinen is het al flink schemerig geworden!!!

  Like

 15. Anneke zegt:

  @Tom Hendrix -08.30- Term: OVERBEVOLKING hartstikke ingevoerd door de linkse malloten !!! Dit om de politieke fouten goed te praten. Fouten in het beleid bestaan toch niet???…Gezien door hun ogen niet, want die staren blindelings naar de linkerkant van de weghelft. DOM dom dom. “Want van de rechter-weghelft komt er ook verkeer (hard) aanrijden”….
  Voor een ieder is hier op de planeet plek genoeg. ‘Zeeën van ruimte’ ; het is altijd weer het politiek -, economische beleid dat de populatie schade toebrengt.
  Denk eens aan de immense wens voor een grootse DE-populatie hier op aarde. De NWO-BBB-club en hun medeverwanten willen immers de gehele planeet voor zichzelf !!! “Och; een aantal slaven mogen er dan nog rondhuppelen…zèlf zullen ze niet op het land staan en gaan zaaien en oogsten. Daar hebben ze dan nog enkele miljoenen pachtboeren/slaven voor.” Ja ja als hun dromen werkelijkheid worden; dit is nog maar de vraag want we zien NU veel heel veel MISLUKKEN.
  “Hun oogst is vrijwel mislukt”

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 10.57. uur, dat ben ik geheel met U eens. Het is een groot complot van de NWO en BILDERBERG KLIEK, de satanische NWO waardoor er een vreselijke toestand gaat ontstaan.
  De EU en de VN zijn handlangers!

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Straks zijn ze natuurlijk weer politiek vluchteling en staat de hele moslimhorde weer hier op de stoep. We moeten ook maar eens aan een ijzeren gordijn beginnen.

  Like

 18. winnie zegt:

  anders dan alle andere culturen heeft de moderne islam(d.i. meer dan 1000 jaar) de wereld niets anders gebracht dan piraterij, mensenroof en gebiedsroof.
  de afvallige vrijdenkers vanzelfsprekend uitgezonderd, als ze het vrijdenken overleefden tenminste

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Koddebeier een puik idee, ben ik helemaal voor. Maar dat mag weer niet van de fascistische islamofiele EUSSR, met name de heks Malmstróm zal ons dat verbieden. Ik walg van die vuile verraders in Brussel en Den Haag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s