Ramadan 2012: Waar werknemers en bedrijven op zouden moeten letten!

Naar aanleiding van de islamitische vastenmaand ramadan van dit jaar (20 juli tot 19 augustus) heeft de Minister van Arbeid, Integratie en Sociale Zaken van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Guntram Schneider (SPD), zich met een persverklaring aan de werkgevers in de deelstaat gericht en deze opgeroepen tot meer consideratie tegenover vastende, islamitische werknemers.

Ook het “Initiatief Gezondheid & Werk” (iga) bekommert zich ontroerend om de behoeften van islamitische werknemers, die nu 30 dagen lang moeten toekijken als hun collega´s eten, en heeft daarvoor speciaal een brochure van 12 bladzijden uitgegeven: Gezond werken tijdens de ramadan”.

In de persmededeling wordt gezegd:

“Werknemers, die dit jaar tijdens de ramadan willen vasten, zouden zich van tevoren door hun bedrijfsarts moeten laten adviseren. Daarop wijst het ´Initiatief Gezondheid & Werk´ (iga)  n.a.v. de ramadan – de 30 dagen durende vastentijd begint op 20 juli. Juist bij zwaar lichamelijk werk en grote hitte kan de onthouding van eten en drinken tot gezondheidsproblemen zoals uitdroging, bloedsomloopproblemen, uitputting en een verhoogd gevaar op ongelukken op grond van concentratiestoornissen leiden. Daarom zou men de bedrijfsarts moeten worden besproken hoe het vasten en het werk te combineren zijn. Ook wie vanwege een chronische ziekte medicijnen gebruikt, zou met zijn behandelende arts moeten praten voordat hij stopt met het innemen of de tijden van het innemen verandert.

De ramadan maakt deel uit van de islamitische geloofspraktijk voor soennieten en sjiieten. Tijdens de ramadan onthouden gelovigen zich overdag van zowel eten als drinken. Na he tinvallen van de duisternis wordt er gegeten. Dat vormt midden in de zomer met zijn hoge temperaturen en lange dagen (in Duitsland tot 17 uur) een speciale uitdaging. Het lichaam stelt zich echter meestal binnen enkele dagen op de veranderde gewoontes in.

Omdat het lichaam in de islam een groot goed is en men er met verantwoordelijkheidsbesef mee moet omgaan, zijn ook uitzonderingen van het vasten toegestaan. Een oplossing is om het vasten in de weekends of op een later tijdstip in te halen, wanneer bijvoorbeeld een gebrekkige concentratie bij het werk een groot veiligheidsrisico vormt.

Ook de bedrijven zelf bezitten de mogelijkheid om actief te worden. Zo kunnen ondernemingen met veel vastende werknemers werken in ploegen naar wens, aangepaste pauzetijden, en een gemeenschappelijke vakantieplanning realiseren. De activiteiten zouden daarbij samen met de desbetreffende personen – de werknemers met en zonder migratieachtergrond – gepland moeten worden, opdat er rekening wordt gehouden met de belangen van de onderneming en van de werknemers. Deze regelingen zouden dan voor het voltallige personeel moeten gelden om het wederzijdse begrip en de waardering te bevorderen.”

Laat nu nog eens iemand durven zeggen dat er hier geen welkomstcultuur zou bestaan…

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=24380#more-24380

Auteur: Zirze

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Dhimmitude, Duitsland, Islam, Islamisering, Linkse Kerk, Moslims, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Ramadan 2012: Waar werknemers en bedrijven op zouden moeten letten!

 1. Ad de Koning zegt:

  Ik vind dat bedrijven helemaal geen rekening hoeven te houden met de ramadan. Godsdienst is een prive aangelegenheid. Stel je voor dat voor iedere godsdienst aparte regelingen zouden moeten gelden, dan kan men niet meer normaal werken. Iemand die zich b.v. verhuurd van 9 tot 5
  moet ook niet tussendoor een paar keer willen gaan bidden op een matje op de vloer. Ik zou zo’n werknemer direct ontslaan en niet aannemen als hij dit vooraf had verteld. Wij werkten van 9 tot 5, met een pauze van een halfuur tussen de middag en dat was dat. En dat moet voldoende
  zijn.. Ik zou mij trouwens helemaal niet thuis voelen als op mijn werk verschillende werknemers zouden willen bidden en daar zeker bezwaar tegen maken.

  Like

 2. P.Munnich zegt:

  Vroeger, en misschien nu ook nog, weten christenen ook te vasten, maar als arbeidgever / nemer is hier Nooit over gepraat. Wij doen het zonder grote ophef over te maken, wat in tegenstelling staat tot de moslim volkeren, die duidelijk willen laten weten waar zij wel mee bezig zijn,voor hun ideologie.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Eens met vorige reacties! Het is bij de wilde varkens af, alles wordt voor de MUZELMANNEN uit de kast gehaald! En typisch weer een “ROOIE MINISTER”, die hiermee komt, het bewijs, dat de LINKSEN de 5e kolonne vormen van de ISLAM!

  Like

 4. Bij een vorige werkgever (een paar jaar geleden) hadden we al jaren een fantastisch rookhol waar we in de pauzes gezellig een peukje konden doen en even konden socializen. Met de komst van een aantal moslims was dat plots gebeurd. Onder het mom van ‘we willen de rook buiten het pand houden’ werden de rokers naar buiten gestuurd. Na enkele weken bleek de rookruimte te zijn omgetoverd naar een gebedsruimte voor moslims. Schandalig gewoon. Samen met een aantal rokers hebben we besloten een andere baan te gaan zoeken en hebben allemaal per dezelfde datum onze baan opgezegd. We hebben als reden opgegeven dat als moslims meer rechten hebben dan werknemers die er al jaren werken, wij ons gediscrimineerd voelden en daarom het bedrijf verlieten. Hier was hij het niet mee eens en heeft alles gedaan om on tegen te werken. Jammer voor hem, da’s mooi mislukt! Heb nog jaren bij de nieuwe baas gewerkt totdat de crisis toesloeg (last in first out principe helaas)…
  Na wat ik heb begrepen van ex-collega’s heeft het daarna ook niet zo lang meer geduurd voordat dat bedrijf failliet ging. De kwaliteit van de producten die werden geleverd ging behoorlijk snel achteruit en vele klanten wilden die zooi niet meer afnemen… Kun je nagaan…

  Moslims maken meer kapot dan je lief is!

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Ik geloof dat Michael Mannheimer erop gewezen heeft dat de boulimia-gekte die ramadan heet in de eerste plaats dezelfde tribale functie heeft als bijvoorbeeld de hoofddoek: de collectieve band tussen moslims versterken, de stam disciplineren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s