Aankondiging: Seksisme op straat in Brussel (+ videotrailer)

RITS-studente Sofie Peters heeft haar examenwerkstuk gemaakt over seksisme op straat.  De vrouw verhuisde voor de gelegenheid naar Anneessensbuurt in Brussel en telkens als ze buiten kwam, werd ze aangesproken of toegeroepen, voornamelijk door allochtonen.

We tonen u nu alvast een voorproefje van haar documentaire “Femme de la rue”. Vanavond (26-07-2012) krijgt u in “Terzake” op de Belgische televisie de volledige documentaire te zien.

Bron:

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/nieuws/binnenland/1.1380360

Geplaatst door:

E.J. Bron

(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Aankondiging: Seksisme op straat in Brussel (+ videotrailer)

 1. winnie zegt:

  ej, autochtonen moet zijn allochtonen

  Like

 2. Johanna Haarlem zegt:

  even gekeken ja zo gaat dat in het dagelijks leven van een onbedekte vrouw in een stad die bezet is door woestijnratten die de hele dag niks te doen hebben…dan te hangen en thee te slurpen…bewijs optima forma!!

  Like

 3. Johanna Haarlem zegt:

  ja winnie ik keek ook ff goed na ja ik denk de bouwvakkers weer vanaf de steiger zijn bezig met fluiten en opmerkingen zelfs deze harde werkers zeggen deze woorden niet hoor!! gaat meer zo van he lekker ding lekker mokkel ziet er goed uit etc.schelden zelden gehoord en ja ook ik ben voor hoer uitgemaakt alleen ik greep er 1 bij ze strot direct en toen was het ff anders sorry mevrouw….nou NEE allochtonen dus die echt schelden

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  Sorry mensen! In de snelheid van het moment getypt. Inmiddels UITERAARD verbeterd in ALLOCHTONEN!! 😉 😀

  Like

 5. Ko Lumbus zegt:

  Misschien een ideetje voor de PVV om een soortgelijk filmpje op te nemen in Amsterdam en dat dat te gebruiken in de komende verkiezingscampagne.

  Like

 6. Ko Lumbus zegt:

  Overigens, dank voor de kijktip!

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Zweedse blondines verven haar donker uit angst voor verkrachting (27/05/10)
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1110633/2010/05/27/Zweedse-blondines-verven-haar-donker-uit-angst-voor-verkrachting.dhtml

  Lees in samenhang:

  Ik wil mijn land terug

  https://ejbron.wordpress.com/2012/07/14/ik-wil-mijn-land-terug/

  We weten wanneer het begonnen is maar hoe en waarmee het afloopt?

  Like

 8. Wachteres zegt:

  IK ben vroeger 😉 ook wel eens nageroepen/nagefloten door bouwvakkers. Geloof me, dat was onschuldig bij wat hier gebeurt.

  Je zwaaide even, zij zwaaiden terug en hun dag was weer goed.

  Het zal je maar gebeuren dat je dag in dag uit nageroepen wordt en voor hoer uitgemaakt,
  van je fiets getrokken of nog gewelddadiger aangepakt.
  De massale verkrachtingen, zoals die in andere landen al voorkomen, zullen in Nederland niet lang meer op zich laten wachten.

  En ook hier zal de linkse MSM er het zwijgen toe doen.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  @ Wachteres
  Ik zwaaide ook terug, hoor! De reactie wat ietwat anders.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres, helemaal mee eens. En dat allemaal door het linkse en politiek correcte zooitje in Den Haag te weten, D66,PVDA,CDA,VVD en GL. Vooral deze clubs zijn er schuldig aan dat het uit de klauwen gaat lopen. 12 september gehaktdag!

  Like

 11. Ko Lumbus zegt:

  Oh nee, vergis me, dat propagandafilmpje voor de PVV is al gemaakt. Kijk maar vanaf 3:04.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Bewijs geleverd, de LINKSE gemanipuleerden geven Wilders de schuld van het slechte weer, en de rifratten-marocs- beginnen de intervieuwster gelijk te intimideren. Fijn land, zum lotzen!

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Zum lotzen moet uiteraard zijn zum kotzen. Excusez.

  Like

 14. Ko Lumbus zegt:

  Trouwens, Wachteres, over bouwvakkers gesproken, die kunnen behalve vanaf de steiger lofliederen op vrouwen zingen ook heel fraai door de knieën gaan. 😉

  http://nl.elle.be/Blog/ELLE-BLOG-Gluren-in-het-bouwvakkersdecollete

  Like

 15. Prometheus zegt:

  “Femme de la rue”

  Jong naief meisje van het platte land ontdekt de “seksistische” geneugten van de metropolis en maakt er een documentaire over.

  Benieuwd of Sofie Peeters de problemen en oorzaken met naam durft te benoemen?
  Of gaan we eufemistisch te werk met de “nieuwe taal”?
  Omsluieren we het probleem door het omfloerst “seksisme” te noemen? Kortom: de man denigrerend en veralgemenend voor te stellen als een ongecontroleerd beest, vanuit een feministisch – marxistisch discour. (Als product van de marxistische en cultuur-relativitische indoctrinatie op de Brusselse film school (Rits).
  Heeft Peeters het lef om de waarheid te tonen en te spreken ook al is dit niet politiek correct? Of speelt ze op veilig om haar carriere niet in gevaar te brengen? En tenslotte heeft de rode VRT censuur haar werk gedaan?
  We zijn benieuwd!

  do 26 juli 2012 – Terzake – Canvas 20.00u
  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/nieuws/binnenland/1.1380360

  ZOUTZUUR
  Nog een hypocriet tv werkstukje vanavond op tv, waar de waarheid en de kern van het probleem professioneel politiek correct verzwegen (lees: verkracht) wordt. “Saving face” een documentaire over de hoogstaande culturele gebruiken van Pakistan. Waar afgewezen jonge mannen en ook echtgenoten zoutzuur en batterijzuur in het gezicht van meisjes / vrouwen gooien die niet op hun (seksuele) avances ingingen.

  Op het einde van de documentaire benadrukt een van de medewerkers van de NGO nog snel dat het zoutzuur gooien niets met de islam heeft te maken, maar eerder een lokaal gebruik is, folklore als het ware. Steeds ontkent men de waarheid uit angst om als racist, nazi, fascist bestempeld te worden. Dat de koran een blauwdruk is van primitief patriarchaal denken met seksisme, vrouwonvriendelijkheid tot zelfs vrouwenhaat als gevolg is uiteraard een bijkomstigheid waarvoor poco’s gewillig de ogen sluiten.

  Het zou beter zijn mochten dergelijke gutmensch NGO’s de kern van het probleem benoemen en aanpakken, in plaats van in het Westen geld te vragen voor de gevolgen ervan. Wat denkt u?

  Zijn er trouwens ook NGO’s in bv. Noorwegen, Zweden en Groot Britannië die psychologische, medische en juridische hulp bieden aan blanke meisjes die het slachtoffer waren van groepsverkrachting door pedofiele cultuur verrijkers?

  Saving Face
  do 26 juli 2012 – ned 2 – 22.45 uur
  http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/s/saving-face.html?

  Like

 16. [quote]
  Zijn er trouwens ook NGO’s in bv. Noorwegen, Zweden en Groot Britannië die psychologische, medische en juridische hulp bieden aan blanke meisjes die het slachtoffer waren van groepsverkrachting door pedofiele cultuur verrijkers?
  [/quote]
  Ik vrees dat het antwoord daarop Nee zal zijn. Als dat werkelijk het geval zou zijn dan waren daarvan wel berichten naar buiten gelekt via de alternatieve media. Aangezien dat niet het geval lijkt te zijn zal dat alles wel weer met de mantel van islamliefde worden bedekt.

  Like

 17. En hebben de slachtoffers van die cultuur-verrijkers het nakijken, net zoals het hier in nederland steeds vaker voorkomt dat de slachteroffers zichzelf maar moeten bedruipen. Schande!

  Like

 18. Ko Lumbus zegt:

  @Prometheus
  “Benieuwd of Sofie Peeters de problemen en oorzaken met naam durft te benoemen?”

  Goeie opmerking! Ben ook benieuwd.

  Like

 19. Ko Lumbus zegt:

  Ik zet er het spotlight even op, Prometheus @17:56, als je me niet euvel duidt. 😉

  ‘Steeds ontkent men de waarheid uit angst om als racist, nazi, fascist bestempeld te worden. Dat de koran een blauwdruk is van primitief patriarchaal denken met seksisme, vrouwonvriendelijkheid tot zelfs vrouwenhaat als gevolg is uiteraard een bijkomstigheid waarvoor poco’s gewillig de ogen sluiten.’

  Like

 20. vederso zegt:

  @ Pieter Veenstra. Het antwoord is gelukkig positiever dan gedacht misschien. Hier een interview met Hege Storhaug van het Noorse Human Rights Service en zie ook de speech van Ingrid Carlqvist hier op EJBron. Er zijn in Scandinavië vele dappere mensen die zich tegen de islamisering en het multiculturalisme verzetten. Maar zij hebben het vaak moeilijker want ze hebben geen Geert Wilders waar ze op kunnen leunen.

  Like

 21. Ah! Er is gelukkig nog hoop!

  Like

 22. vederso zegt:

  @ Pieter V. Zoek eens een artikel en geef als zoekcriterium op “Noorwegen” en je zult zien hoeveel aandacht EJBron heeft besteed aan Noorwegen alleen. Finland valt een beetje buiten de boot.

  Like

 23. koddebeier zegt:

  Het wordt tijd om al dat tuig een enkele reis te geven retour land van herkomst !!
  We zijn het zat!!

  Like

 24. @Vederso: Ik weet het. E.J. doet ontzettend zijn best. Er zit ontzettend veel werk in. helemaal als je ook nog teksten wil vertalen. Sinds ikzelf ook een blog ben gestart weet ik dat het veel werk is al met al. Maar dat heb ik er wel voor over.

  Ik heb echter nog niet alle artikelen daarover gelezen. Wat ik eigenlijk bedoelde is dat buiten deze en aanverwante sites (goddank dat ze bestaan en bijgehouden worden) er niet zo gekke veel over te vinden is. Het lijkt wel alsof zoekmachines inmiddels ook een soort van (zelf)censuur toepassen? Of ik gebruik misschien de verkeerde zoekwoorden, dat kan natuurlijk ook 😉
  Maar geen zorgen, ik ben al druk doende om meer informatie te vergaren. Men is tenslotte nooit te oud (of te jong, dat kan ook) om wat te leren.

  Like

 25. E.J. Bron zegt:

  @Pieter

  Wat betreft andere goede sites: Even boven in de header “Andere NL-blogs” aanklikken! 😀

  Like

 26. vederso zegt:

  @ Pieter V. Ik leer ook nog elke dag, maar je hebt me wel op een idee gebracht. Bijvoorbeeld, we hebben niet werkelijk kijk op de situatie in Scandinavië, (maar ook niet op Frankrijk of Spanje/Italië).
  Misschien kunnen we (EJ) iemand vinden die ons a.h.w een basiscursus geeft in de vorm van een tekst over de situatie in Scandinavië. Met de gedachte dat Malmö voor ons = Timboektoe!

  Like

 27. @E.J.: Ik zal die pagina ook even door wroeten. Ik had eerder deze maand al een paar sites op die lijst eens bekeken maar nog niet alles. Ik ben namelijk met iets bezig wat even mijn aandacht vraagt 😉 Is niet moeilijk om te doen maar wel ontzettend veel werk 😀

  @vederso: Geen slecht idee, ik ben een en al oor/oog

  Like

 28. treintrien zegt:

  Met dank aan Godsammekraken van GeenStijl hier de link naar de hele uitzending:

  http://www.canvas.be/programmas/terzake/server135811c22%3A1382dd68823%3A-77e5#panel-epi

  Schokkend, echt.
  Ik ben blij dat ik geen meisje meer ben 😦
  Die wichten nu verdienen verdorie die vrijheid die ik had ook!

  De maakster van de film vind ik eigenlijk al moedig genoeg zónder dat ze zelf met het vingertje gaat wijzen. Ze is met die jongens en mannen gaan praten, met andere vrouwen. Hoor en wederhoor, zoals het hoort. Puik stukje journalistiek. Dat de boodschap van de arabische heerschappen de goegemeente niet gaat bevallen, daar kan de journaliste niks aan doen.
  Dat arabische tandpastareclametype uit het gesprek daarna… wát een engerd.

  Die burgemeester, mogen we die even lenen? Paar jaartjes ministerpresident van Nederland? Daar kon ik het eigenlijk niet mee oneens zijn. Volgens mij ook oprecht verontwaardigd. Dat op zich is al opmerkelijk. En heel erg helder. Ook al zo’n uitzonderlijke eigenschap in de politiek.

  Like

 29. treintrien zegt:

  Ohja, nog even iets wat dwars zit:
  De jongens in de documentaire spreken vrij openlijk over uithuwelijking? (11 minuten 30 seconden begint dat stukje)
  Dat is toch ook in Brussel bij wet verboden mag ik hopen?

  Like

 30. Kikki zegt:

  Dat dit in het jaar 2012 nog gebeurd, op deze wijze een vrouw benaderen. Zoals de burgemeester zegt: is dat een vrouw onwaardig. In de jaren vijftig speelde dit ook af in achterstandswijken, je kon daar ook niet als meisje alleen lopen,of door fietsen. Je werd toen ook uitgescholden of nagefloten. Je zocht deze buurten niet op, je liep een straatje om, je negeerde het! Ze bestonden niet voor jou. Deze jongens en mannen komen nu ook uit achterstandswijken ze zijn niet goed opgevoed en sociaal-gedrag is overdraagbaar! Deze filmmaker in het interview vind ik agressief en kent zijn plaats niet naar de burgemeester. Ik vind dat hij een groot Ego heeft zoals veel Zuid- Europeanen hebben, oeps nu generaliseer ik!

  Like

 31. Kikki zegt:

  P.S vandaar het Gedonder met de Euro!

  Like

 32. Pingback: Kathleen Cools en Sofie Peeters doen een dhimmie-duetje | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s