Fatwa over de vraag of een moslim konijn mag eten

Vraag: “Mag een moslim konijnenvlees eten?”

Antwoord: “Het eten van konijnenvlees is verboden. Dat is de mening van de ´Mensen van het Huis´” (Arabisch: ahl al-bayt, d.w.z. een groep moslims, die door de profeet van de islam, Mohammed, ware moslims worden genoemd en die hij tot zijn enige opvolgers zou hebben benoemd).

“Het eten van insecten is voor moslims verboden. Met het begrip ´insecten´ bedoelen we kleine levende wezens, die in holen wonen. Bijvoorbeeld het konijn, de muis en verschillende andere dieren. Dus, het eten van konijnenvlees is verboden.”

Misschien komt er iemand op het idee om te vragen: ´Waarom is het eten van konijnenvlees verboden?´ Omdat dit berust op overgeleverde uitspraken van de ´Mensen van het Huis´ – vrede zij met hen. De overlevering zegt, dat het eten van konijnenvlees verboden is… Wat is de reden daarvoor? Dat weten we niet. Hetzelfde verbod geldt voor het eten van muizenvlees. Waarom dit eveneens verboden is, weten we niet. Waarom het eten van kattenvlees verboden is, weten we niet. Wat toegestaan (Arabisch: halal) en wat verboden (Arabisch: haram) is, wordt door de islamitische wet (sharia) bepaald.

Alle insecten zijn verboden om te eten in de islam. De enige uitzondering daarop vormt de sprinkhaan. Sprinkhanen zijn weliswaar insecten, maar daarover willen we het nu niet hebben. Over sprinkhanen zullen we het op een later tijdstip, bij het thema ´Vogels´, nog hebben. Dan gaat het om levende wezens, die kunnen vliegen. Omdat sprinkhanen kunnen vliegen, zullen we het daarover uitgebreid hebben.”

Bron:

http://www.islaminstitut.de/Nachrichtenanzeige.4+M5015773a1ed.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Sharia. Bookmark de permalink .

22 reacties op Fatwa over de vraag of een moslim konijn mag eten

 1. Linsky zegt:

  Daarom vreten moslim-kannibalen dus geen moslims….ze mogen geen insecten vreten! 🙂

  Like

  • Elisah zegt:

   Volgens een of andere fatwa, mogen moslimmannen hun vrouw opeten bij hongersnood.
   Maar wee je gebeente als je een haas of konijn zou eten…..

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 20.49. uur, met excuses voor de arme insecten, zij kunnen er niets aan doen. Voor de rest zou het een zegen voor de wereld zijn, als de ISLAM vernietigd is.

  Like

 3. Bekend artikel, zag ik volgens mij ook in het archief van A7 staan een paar dagen terug 😉

  Like

 4. Nicolazien zegt:

  Ik weet of ik hierom nou moet lachen of moet huilen…….. het is natuurlijk ridicuul, maar als die onzin serieus het geloof is van een miljard mensen, is dat zeer ernstig, …… ceterum censeo islam delendam esse!!!

  Like

 5. Ko Lumbus zegt:

  Ook maar beter om geen zwarte hond te zijn. 😦

  http://www.islaminstitut.de/Anzeigen-von-Fatawa.43+M503298e6aed.0.html

  Like

 6. vlieger zegt:

  Hoe zit het met de aanklacht die een jaar of wat geleden op HVV stond van de erven van Mohammet die gedaagd werden? Dat waren toch ook van die ware islamitische mannen. Is het geld op of was de aanpak te moeilijk? Met veel kabaal (veel woorden) werd het gebracht. Deze islamieten zouden voor de rechter verschijnen. NOOIT MEER IETS GEHOORD. De konijnen waren wij, die verdedigd moesten woorden. Eten doen ze ons nog niet, maar afslachten duurt niet zo lang meer. WAAR IS DE ADVOCAAT GEBLEVEN.

  Like

 7. Tiny zegt:

  Wat een verschrikkelijke onzin kramen die toch u it.Mogen ze ook geen berenvlees eten, want die leven in holen. Em om deze dan maar insecten te noemen. Een sprinkhaan is een insect, maar omdat het kan vliegen valt het onder de vogels. Nou een strontvlieg is ook een insect en kan vliegen, dus eet smakelijk. Kompleet gestoord die gasten, altijd al geweest en zoals we dus meemaken nu, altijd zo gebleven. Wat een verrijking.

  Like

 8. Dorith zegt:

  Ik ben beslist niet pro-islam, maar om de regels van het eten van de moslims belachelijk te maken, gaat me een beetje te ver. Niemand heeft er last van dat moslims geen konijnen mogen eten, de konijnen zelf nog het minst.

  Van het belachelijk maken van de islam-verboden betr. voedsel, is het slechts een kleine stap om de voedselverboden van (vrome) Joden belachelijk te maken. En hoewel ik zelf vegetarier ben, respekteer ik die Joden die een koshere huishouding hebben. Wie heeft er last van dat melk- en vleesgerechten niet in dezelfde maaltijd genuttigd kunnen worden?

  Er is genoeg in de islam waar we tegen moeten zijn, vooral de kreten van geweld, en of moslims nu wel of niet muizen, sprinkhanen, konijnen en strontvliegen mogen eten, wat kan ons dat schelen?

  Daarentegen ben ik als hondenliefhebster natuurlijk tegen het doden van zwarte honden.

  Like

 9. Over die zwarte honden: Was dat geen beeldspraak en bedoelen ze eigenlijk negroïde mensen? (oeps, wat policor 😉 )

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  DE ISLAM MAAKT MEER KAPOT DAN ONS LIEF IS. AMEN!

  Like

 11. Jan zegt:

  What about Rabbit? Narrated in Sahih Muslim and Bukhari from Anus (may Allah be pleased with him) that we caught a RABBIT in ‘Mar al-Zahraan’ by running after it and brought it to Abu Talha (may Allah be pleased with him), he slaughtered it and sent its back and thigh to the Prophet of Allah (swallallaho alihi wassallam) and he accepted them.
  http://www.islamicacademy.org/html/Articles/English/What_Can_We_Eat.htm

  Zo zie je maar weer, de islam is een grabbelton waarin je kunt graaien om de ander dmv zogeheten wetten, regeltjes te terroriseren.

  Like

 12. Jan zegt:

  Rabbit meat Saudi Arabia, Buy, Price, Photo
  http://www.sa.all.biz/en/buy/goods/?group=1079440

  Mlukhiyah
  Another popular Arabic dish is the healthy dish of Mlukhiyah. Mlukhiyah consists of a spinach like herb stew with rice. Of course, you can’t serve Mlukhiyah without chicken, which is cooked in the spinach stew. Some people cook mlukhiyah with rabbit instead of chicken. The spinach-like herb used to prepare Mlukhiyah is only found in hot climates with abundant rain. This herb needs lots of moisture in order to grow. As mentioned, Mlukhiyeah is a healthy Arabic dish and it is actually known to reduce cholesterol.
  http://middle-eastfood.blogspot.nl/2009/11/mlukhiyah.html

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Vlieger 23.24. uur op 26/7, inderdaad Vlieger, wij oorspronkelijke nederlanders, worden door onze eigen politici bedonderd en bedrogen. Alles doen ze voor de MAROCS en andere RIF RATTEN, en wij, wij zijn slechts dom stemvolk voor deze verraders van VVD,CDA,PVDA,D66 en GL.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Een konijn is een insect hoe verknipt kan je zijn !!

  Like

 15. Schnoebel zegt:

  Zouden ze wel hazen mogen eten want volgens mij staat er een haas op de foto (lange oren, verhoudingsgewijs smalle kop en krachtige lange voorpoten).

  Like

 16. E.J. Bron zegt:

  @Schnoebel

  Is absoluut géén haas. Voor plaatsing meerdere malen gecontroleerd! 😉 😀

  Like

 17. Schnoebel zegt:

  Ja, ja, E.J., neem je grootje in de maling!

  Like

 18. E.J. Bron zegt:

  @Schnoebel

  Jij je zin! (zie nieuwe foto), maar de vorige was zeker weten een konijn. 😉 😀

  Like

 19. islamisthetruth zegt:

  Insecten zijn inderdaad verboden maar Konijnen vlees is wel toegestaan, het zijn reine dieren. En muizen en ratten vlees zijn verboden omdat ze ziektes kunnen hebben.

  Like

 20. Ap zegt:

  Konijnen hooren tot insecten hoor.een konijn is een soort knaagdieren dier. En profeet heeft het niet verboden hij weigerde het omdat hij het vis of onaangenaam vond.als een andere bewijs hebt wil ik het wel hoor
  Alvast bedankt

  Like

 21. Ahsan zegt:

  Dat is een hele slechte uitleg. Je kunt niet iets beweren en dan niks bewijzen en niks uitleggen.

  De bron van wat je wel en niet kan eten kun je gewoon vinden in de Torah/ Oude Testament.

  De Koran is hierbij aanvullend of herbevestigend.

  De Joodse regels zijn over het algemeen erg strict, terwijl de Christelijke regels vaak de spijswetten doodleuk vrijwel volledig negeert.

  De Islamitische regels gaan hier gedeeltelijk in mee. Sommige beschouwen alles wat niet gangbaar is al heel snel haram, maar dat is kiezen voor de veilige weg. Andere beschouwen feitelijk slechts varkensvlees haram en het moet halal geslacht zijn, maar dat is ook kort door de bocht.

  Het antwoord kun je eigenlijk niet vinden in de Koran. Zo je kunt stellen dat de regels hierom soenah zijn. En een interpretatie is dat de spijswetten van de Joden feitelijk nog steeds gelden in hoofdlijnen. En dan kun je stellen dat het eten van omnivoren en carnivoren niet toegestaan is. Het eten van insecten wordt ook afgekeurd. En onderscheidt tussen land en zeevolken wordt hier ook gemaakt.

  Het is dus aanbevelingswaardig om deze richtlijnen te hanteren. Het is echter niet verplicht. Veel moslims beschouwen wat soenah is als verplicht. Dat laatste is overigens een onjuiste conclusie. Soenah is aanbevelingswaardig. Je hoeft het niet te doen.

  Het belangrijkste is om te beseffen dat we niet onnodig beperkingen moeten opleggen. En dat is juist het verschil tussen moslims en Joden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s