De drogreden van Anja Meulenbelt

(Door: Martien Pennings)

Na haar op een politieke bijeenkomst uitgebreid bezichtigd te hebben, typeerde Roelf-Jan Wentholt het uiterlijk van Anja Meulenbelt ooit onsterfelijk als: “een dubbel luchtbed, half gevuld met water”. Tegenwoordig  schijnt Anja aan het minderen te zijn met alcohol, dus misschien gaat ze nu minder vocht vasthouden. Meer realiteitsbesef zal er niet inzitten, vrees ik. Roelf-Jan komt wel eens op het weblog van Anja Meulenbelt om te zien “hoe de vijand denkt”.

Ik hou hem altijd voor dat zulks zinloos is, omdat deze vijand niet “denkt”, maar iets doet wat er alleen maar bedrieglijk op lijkt. Het woord “denken” associeert de normale christenmens namelijk in het algemeen met  “de werkelijkheid doorgronden”.  De hersenactiviteit van Anja Meulenbelt heeft daar niets mee te maken,  die is in islamitische traditie geheel ingesteld op zodanig liegen dat ze het zelf gelooft.

Ik heb de anekdote al eens meer verteld , de anekdote die illustreert hoe diep het liegen in de islamitische cultuur zit ingebakken: Hassan ligt ‘s middags onder een boom in de schaduw te slapen, als kinderen hem komen storen met hun luidruchtig spel. Hassan verzint een list en roept tegen de kinderen: “Waarom gaan jullie niet naar de vijgenboomgaard van Ali, aan de andere kant van het dorp, want daar is het vandaag gratis vijgen eten!” De kinderen gaan op weg en Hassan vervolgt zijn dutje, maar staat na enige tijd weer op en zegt tegen zichzelf: “Wat lig ik hier toch te slapen, terwijl het gratis vijgen eten is in de boomgaard van Ali!”

Een psychopathische cultuur die gelooft in zijn eigen leugens, net als het nazisme en het reëel bestaande en bestaan hebbende communisme, dát is de islam en Anja Meulenbelt is daar geheel van doordrongen. Vergeet ook niet dat ze in een eerder leven een groot verdedigster was van het lieg-en-terreur-imperium van Mao Tse Toeng, die we ons nu vooral herinneren als massamoordenaar, maar ook als de man die naarmate hij ouder werd steeds meer en vooral steeds jongere meisjes serieneukte en besmette met het ongeneeslijke herpes genitalis.

Er is geen grotere tegenstelling denkbaar dan tussen deze leugen-en-corruptie-cultuur die Meulenbelt vertegenwoordigt tegenover de ernstige gewetens-ondersonderzoeks-cultuur van de Joods-Christelijk-Verlichte traditie.

Prachtmoslima Zainab Al-Suwaij legt op het weblog van Anja Meulenbelt nog één keer uit hoe het echt zit!

Maar enfin, Roelf was dus op Anja’s weblog gestuit op een “redenering” van Meulenbelt die hij niet zo een-twee-drie wist te weerleggen en dus legde hij het probleem voor aan mijn meesterbrein. Meulenbelt, zo zei Roelf-Jan, kreeg blijkbaar wel eens het verwijt dat zij zich uitsluitend bezig hield met “de Palestijnen”en niet met minstens net zo erge misstanden in de wereld, bijvoorbeeld de Koerdische kwestie of met veel ergere misstanden, zoals in Soedan. En nu had ze, vertelde Roelf-Jan,  op haar weblog zo ongeveer geantwoord – ik ken de precieze bewoordingen niet, want ik kom daar niet – dat zij  er nu eenmaal voor had gekozen om dit ene wereldprobleem aan te pakken en dat de critici die haar verweten eenzijdig te zijn dan maar zelf die problemen rond de Koerden en in Soedan moesten aankaarten. Ze besluit dan, zei Roelf-Jan, met ongeveer deze retorische kreet richting critici: “Maar dat doen jullie dus niet, hè.”

Ik moet toegeven dat het moeilijk is deze “redenering” te doorgronden, want het is een typisch product van een kinderlijk-psychopathische geest, die zodanig getraind is in liegen dat er automatisch een pervertering uit rolt waar een argeloos mens een tijdje verbluft naar staat te kijken. Maar de truc is in feite heel eenvoudig en ligt al besloten in de verkeerde vraagstelling.

Als je Meulenbelt vraagt “Waarom houd jij je uitsluitend bezig met “de Palestijnen” en niet bijvoorbeeld met Soedan?” dan sluit je al in dat “de Palestijnen” net zo hard slachtoffer zijn van Israël als de Soedanese christen-animisten van het islamitische helle-regime van Omar Bashir. Maar dat is niet zo! De “Palestijnen”, dat wil zeggen de “Palestijnse” maffia’s, Hamas, Hezbollah, de PLO, die door Meulenbelt worden verdedigd, zijn geen slachtoffers, maar daders. Zij zijn de Omar Bashirs, de Janjaweed van Palestina, gelukkig militair niet zo sterk als de Noord-Soedanezen, maar net zo wreed en verdorven.

Om het nou eens heel simpel te stellen: het is alsof Meulenbelt zegt “Ik hou me tenminste bezig met de moorden gepleegd in Nederland, maar waarom doe jij die in Duitsland dan niet?”, terwijl ze bedoelt dat zij de moordenaars in Nederland verdedigt en de ander dat de moordenaars in Duitsland gestraft moeten worden.

Het is in feite een klassiek geval van slachtoffer-dader-pervertering, maar dan verstopt in een vergelijking.

Anja Meulenbelt probeert visueel greep te krijgen op de realiteit

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", Algemeen, antisemitisme, Gazastrook, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

19 reacties op De drogreden van Anja Meulenbelt

 1. Tom Hendrix zegt:

  Dit LINKS lid van de RODE KERK, is een vileine verraadster. Links en islam hebben het volgende gemeen: liegen, bedriegen, veinzen, krijsen “Wilders schuld”, en andersdenkenden monddood maken.

  Like

 2. Helaas enorm veel ruimte besteed aan badinering van Meulenbelts persoon. Dat anderen zich maar met andere problemen moeten bezighouden is op zich een legitiem argument van Meulenbelt. Er is niets tegen dat je je focust op één bepaald item. De kritiek had zich moeten richten op HOE Meulenbelt de ‘Palestijnen’-kwestie benadert. Simpel: door te ontkennen dat het hoogste ideaal is om Israël in zee te vegen. Welke goedmens kan haar engagement met ‘Palestijnen’ volhouden onder ontzegging van Israëls bestaansrecht? Hoewel, lady Gretta en het mens van d’Ancona?
  Verder: wat is het verschil tussen joods-christelijk gewetensonderzoek en de vele vragen van islamieten of iets ‘mag’ van de ‘profeet’ (konijnenvlees eten, masturberen, zonder hoofddoek op de foto). Qua geloofsleer heb je bij joden en gereformeerden ook alle varianten richting ‘fundamentalisme’ = dogmatische starheid. Nee om daar bovenuit te komen was er het liberalisme en humanisme nodig van de Verlichting.
  Nou ja, wat er toe doet is dat het joods-christelijke gedachgegoed netjes ingebed ligt in de democratie, maar die muilkorf zit niet op de islam, want daar liggen de vrijgemaakte Verlichten zich mee in bed te verrijken.

  Like

 3. cor stoker zegt:

  Mevr Vuilnisbelt oeps Molenwiek…………..hé nu maar eens copy paste doen, ander lukt het niet Anja Meulenbelt, (gelukkig toch gelukt, heb je nu eenmaal als laag opgeleide onderbuik denkende mens ter rechterzijde), heeft een standaard probleem, dat heet KOKERVISIE ook wel TUNNELVISIE genaamd, samen met haar slinkse kompanen ziet ze slechts datgene waarop ze gefocust zijn.

  Ongeacht of ze fout of goed geinformeerd zijn, ze bijten zich vast in HUN waarheid en visie en al het andere is fout, verderfelijk en dient uitgeroeid te worden, daarom waren en zijn ze ook altijd gecharmeerd van de DDR, Poll Pot of het ideaal Mao en menen dan oprecht dat alle moorden, psychiatrische kampen enz, ter meerdere heil en glorie van de heilstaat onvermijdelijk waren.

  Zo noemen ze rechts fascistisch en tegelijkertijd adoreren ze de aanhangers van Mein Kampf literatuur, die de Joden alle schuld van de wereldproblemen geeft, maar ja die tunnel hé, da’s dan weer lastig om de waarheid te kunnen ontdekken, ze zien alleen dat lichtje aan het einde en realiseren zich niet dat dat lichtje uit gaat zodra hun ideologie en verwrongen wereldbeeld werkelijkheid worden.

  Like

 4. TP zegt:

  Anja Meulenbelt is bij lange na niet meer de feministe die zij ooit was. In plaats van ‘baas in eigen buik’ verdedigt zij nu een ideologie die ‘ baas in eigen buik’ absoluut verbiedt,
  Het kan verkeren, aldus Bredero.
  Alle logica is plots verdwenen als je voor je laat ‘denken’.
  Maar wat moet je, als je hersenen zijn aangetast door drank?

  Like

 5. Peter Rissing zegt:

  Ja maar ho-eens.
  Ook van mijn kant de vraag:
  Los van die vraagstelling, waarom zou Meulenbelt zich niét alleen met Palestijnen bezighouden en alle andere rampen die de islam in het huidige tijdperk waarin wij leven teweegbrengt negeren ?

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Goeie opmerking, heer Rissing.
  Ik had dat inderdaad kunnen toevoegen: alléén als de terreur van de islam aan Joden geweten kan worden, komen de Anja’s en de Gretta’s in het geweer.

  Like

 7. Alf Janszoon zegt:

  Het feit dat mevrouw Meulenbelt senatrix was of nog steeds is voor de SP is voor mij een van de beste redenen om niet op die partij te stemmen.
  Wat haar rabiate pro Palestijnse houding betreft: cherchez l’homme. Is zij niet met een Palestijn in de echt verbonden? Love is blind. Een Nederlands-Palestijnse Julia en Romeo, Tristan en Isolde, of veel toepasselijker een Leila en Majnoon love story. ROFLOL.
  Heb een tijd geleden een uitzending gezien van een andere vrouwelijke Nederlandse coryfee, de diplomate Petra Stienen. Het grootste geschenk dat zij volgens eigen zeggen aan haar dochter heeft gegeven is haar de Arabische naam Soraya te geven.

  Like

 8. Peter Rissing zegt:

  @ Martien Pennings 27 juli 2012 om 13:14
  Inderdaad een goede toevoeging.
  Want ook Van Agt zal het er mee eens zijn dat de terreurdaden van de islam in het Midden-Oosten aan de Joden te wijten is.
  Sarcastisch:
  Als er geen Joden zouden zijn zou de ware vreedzame aard van de islam de wereld kunnen veroveren.
  Dat zou het bloedvergieten stoppen.

  Like

 9. madeleine meersman zegt:

  over die palestijnse echtgenoot: van zodra zijn “nederlandse” papieren in orde waren, was de liefde min of meer over. Ik geloof dat ze bijna onmiddellijk gescheiden was.

  Like

 10. lucky9 zegt:

  Echte islamofielen en eurofielen denken niet omdat ze dat niet meer kunnen.

  De regulerende gebieden van hun prefrontale cortex zijn aangetast met een onherstelbaar defect. Zij compenseren hun gebrek aan kritisch denken en gebrek aan morele verantwoordelijkheid met een psychopathische zelfbediening ten bate van het eigen gelijk ook al staat dat geheel ten dienste van het immorele en het kwade.

  Deze psychopathie komt voort uit het gebrek aan emotioneel leren van de angst en het verdriet van andere mensen als gevolg van al dan niet genetische beschadigingen van de amygdala en de orbitofrontale cortex, gebieden die essentieel zijn voor het verwerken van gevoelens.

  Daarom denken islamofielen net zoals sadisten en vele collectivisten eenzijdig, kritiekloos en klampen zich vast aan hun duidelijk vervalste overtuigingen. Er is duidelijk ook iets verkeerd aan de gang met de hersenen van de meeste Islamieten. Ik aarzel geen ogenblik om de hersenspoelingen op zeer jonge leeftijd daarin een hoofdrol toe te bedelen.

  Zo lang een brein niet volwassen is kan het ofwel opzettelijk verminkt worden ofwel hulpvaardig onderwezen in de echte altruïstische zin van het woord. Eens het lichaam volwassen is stopt ook deze mogelijkheid en is die persoon hetzij ontwikkeld zoals in het Westen tot voor kort gemiddeld het geval was, hetzij gehandicapt met een onherstelbaar defect zoals in elk land met madrassa’s of koranscholen.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Jan, wat hebben die ISRAEL bashers onder MEULENBELT toch ROTKOPPEN op. Te lelijk om te zien, maar LINKS heeft daar het meest behoefte aan zielige aandacht. Sukkels dat het zijn.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Lucky 9 14.29. uur, linksen hebben een verkeerd draaiend gen, dat heeft men wetenschappelijk vastgesteld.

  Like

 13. Sjun Demartelaere zegt:

  Als je aan de schillen van de ui voorbijgekomen bent, houd je niets over. In het geval van tante Anja valt op dat de wijsheid niet automatisch met de jaren komt.

  Like

 14. Zouden moslims ook linkshandig zijn? Moet haast wel als ze met rechts hun reedt afvegen (of was het nu net andersom?)

  Like

 15. Nu dit artikel ook weer eens is afgestoft, zal ik ook maar een bijdrage doen.
  Op haar weblog schreef Meulenmuts ooit ¨doe Hezbollah niet te simplistisch af als terroristen¨.
  Van dat standpunt is zij nooit afgestapt en is met de Palestijnse terroristen letterlijk en figuurlijk de liefde blijven bedrijven.
  Nu komt ze echter in een spagaat terecht, waardoor er kwalijke geuren uit haar opstijgen.
  Want haar lievelingetje maken ook nu weer ruzie onder elkaar, en niet zo mis ook.
  Sterker nog Hezbollah steunt Assad, ook al gooit hij clusterbommen op zijn eigen bevolking en Hamas steunt de jihadistishe Al Quada ´bevrijders´ en hun consorten die nu zelfmoord-kindsoldaten inzetten.
  Niet dat ik een oplossing zou kunnen aandragen voor het conflict in Syrië -anders dan de islam te verbieden- maar het is wachten op de wijze waarop Meulenmuts de schuld van het hele probleem weer Israël in de schoenen zal schuiven.
  Want aan haar troetel-terroristen zal zij het ondersteunen van het wrede islamitische geweld dat nu in Syrië plaatsvindt nooit toeschrijven.

  Like

 16. Jan zegt:

  Wat krijg je toch een koppijn van dat mens. Haar man is een terrorist en schuinmarscheerder, maar dat hoor je niet van Meulenbelt en haar ‘Palestijnen’, de eeuwige slachtoffers van slachtoffers die werden verdreven; ‘akelig gedonder tegen moslims’; ‘er komt zomaar een wij en zij ding’; heel erg: Meulenbelt koppelt Jesaja aan ‘Palestijnen’
  (ik snap het Meulenbelt: jij en je ‘palestijnen’ horen niet bij mijn ‘wij’)
  Vreselijk, wat een mens

  Het Vermoeden, Anja Meulenbelt
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1305964

  Like

 17. repelsteeltje zegt:

  die anja meulenbelt denkt die wel eens echt na?????nee die denkt heel der leven alleen maar aan een grote BRUINE PIK!hihi

  Like

 18. vanhetgoor zegt:

  Anja Meulenbelt die het doet met Sylvana Simons, er gaan nu hele enge beelden aan mijn geestesogen voorbij. Te vreselijk om op te noemen, de ene wil mannen uitkleden, de ander wil mannen castreren. Als die twee aan de macht komen gaan de blanke mannen er het eerst aan, nadat ze volledig financieel zijn kaalgeplukt. Vervolgens worden de mannen opgezadeld met tal van complexen en frustraties en als dan elke man ontdaan is van zijn kloten dan mag hij bij het grofvuil als een nutteloze zak.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s