De heer X en de nieuwe Koude Oorlog

(Door: Mark Tapson)

Vijfenzestig jaar geleden, in juli, publiceerde Buitenlandse Zaken  een explosief artikel van de diplomaat George Kennan; een artikel onder het pseudoniem Mr X, dat “De bronnen van de Sovjet-gedragscode” isoleerde en definieerde. Het werd het middelpunt van ons antwoord op het Sovjet-expansionisme en het fundament van ons Koude-Oorlogbeleid en maakte van “containment” een begrip en een buitenlandse beleidsstrategie voor de decennia daarna. In het artikel legde Kennan uit dat de Sovjet-Unie, c.q. de leiders, vastbesloten waren om de communistische ideologie over de wereld te verspreiden. Als gevolg van het “aangeboren antagonisme” tussen socialisme en kapitalisme beschouwde de Sovjet-Unie zichzelf als in permanente oorlog met het Westen, zonder de mogelijkheid tot een vreedzame co-existentie. En ze waren extreem geduldig en praktisch in het nastreven van dat doel: 

“Het Kremlin staat niet onder een ideologische dwang om zijn doelstellingen haastig te bereiken … Het belangrijkste is dat er altijd druk moet zijn, een niet aflatende, constante druk in de richting van het gewenste doel.” Rechtstreeks conflict werd nooit beschouwd als een wenselijke weg voor het bereiken van een gegeven doelstelling. In plaats daarvan waren de Sovjets  altijd in beweging en flexibel “om ieder hoekje en gaatje in het bassin van de wereldmacht te vullen.”. Kennan schreef: “Hun buitenlandse politiek is een vloeibare stroom die constant in beweging is waar het is toegestaan ​​om te bewegen in de richting een bepaald doel. “

Kennan argumenteerde dat de Sovjets zwak waren in vergelijking met de verenigde westerse wereld en kwetsbaar door interne breuklijnen (systeemfouten). Hij merkte op dat de Sovjetmacht “niet gevoelig was voor argument of rede”, maar zeer gevoelig voor overmacht en dat, daarmee geconfronteerd, de Russen zich eenvoudig zouden terugtrekken om te wachten op een gunstiger tijd. Dat wil  echter niet zeggen dat het Westen zich in slaap zou moeten laten sussen door zo’n retraite.  Kennan beschreef ons conflict met het Sovjet-communisme als “ongetwijfeld de grootste opgave waarmee onze diplomatie ooit werd geconfronteerd en waarschijnlijk de  grootste waarmee zij ooit geconfronteerd zal worden.” Zijn beleidsconclusie was dat het belangrijkste element van het Amerikaanse beleid ten aanzien van de Sovjet-Unie betrekking moest hebben op:

“Een op lange termijn  geduldige, maar vastberaden en waakzame beheersing van de Russische expansieve neigingen … ontworpen om de Russen te confronteren met onveranderlijke tegenkrachten, op elk punt waar ze tonen inbreuk te maken op de belangen van een vreedzame en stabiele wereld.”

De Verenigde Staten hebben dat beleid geadopteerd en de Sovjet-Unie stortte twintig jaar geleden in (wat niet wil zeggen dat de dreiging van het communisme mee ingestort is).

Ga nu terug en herlees dit, maar vervang de Sovjetdreiging van het verleden door het hedendaagse islamitisch fundamentalisme. Vink de overeenkomsten af; de islam als een ​​totalitaire ideologie in permanente oorlog met het westerse kapitalisme? Check. Zijn moslims geduldig en bereid om een lange oorlog aan te gaan? Check. Ongevoelig voor de logica van de rede, maar kwetsbaar bij dwang? Check. Islam, altijd oplettend om alle ter beschikking staande hoeken en gaten in te nemen? Check.

Natuurlijk zijn er verschillen, maar het grote, overkoepelende beeld is opvallend vergelijkbaar. Om Kennan te parafraseren, onze strijd met het islamitisch fundamentalisme is waarschijnlijk de grootste opgave die onze diplomatie ooit heeft gekend of ooit waarmee zij ooit zal worden geconfronteerd.

Dus waar is er vandaag de dag onze meneer X bij de overheid die een soortgelijk beleidsdocument opstelt om de dreiging van islamitisch expansionisme te benoemen? Hoe zou dat zelfs maar mogelijk zijn, gezien het feit dat onze huidige president zo openlijk de islam eerbiedigt en dus voorstander is van dergelijke hardcore islamitische instanties als de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) en de Moslim Broederschap, die velen doen vermoeden dat hij zelf een moslim is? Hoe zou dat mogelijk zijn, gezien het feit dat de regering-Obama het officiële taalgebruik heeft gezuiverd van enkele niet erg vleiende verwijzingen naar de islam en er geen kritiek op wil toestaan? Inderdaad, onze eigen Minister van Buitenlandse Zaken werkt samen met de 57 leden van de OIC om beperkingen op de vrijheid van meningsuiting in te voeren die het beledigen van de islam strafbaar zullen maken.

Kijk wat er kort geleden gebeurd is met een ambtenaar die probeerde een dergelijk beleidsdocument op te stellen. Stephen Coughlin, DE specialist van het Pentagon op het gebied van islamitisch recht en islamitisch extremisme en een van de belangrijkste figuren in onze overheid in het analyseren van de aard en het voeren van de ideologische oorlog, werd ontslagen in begin 2008 vanuit zijn positie in de militaire “Joint Staff”, nadat hij te controversieel was geworden binnen het Pentagon. De reden? Hij had maanden daarvoor een memorandum geschreven, gebaseerd op documenten die een geheim plan belichten van de Moslimbroederschap om de Verenigde Staten omver te werpen met behulp van “front groups”. Dit maakte hem tot doel van diezelfde invloedrijke groepen en hun bondgenoten in de Amerikaanse regering zelf, die vervolgens Coughlin in de ban deden. Dat was tijdens de regering-Bush;  stelt u zich eens voor hoeveel minder acceptabel een dergelijke beleidsmemo nu zou zijn, nu, na bijna vier jaar van Obama’s subversieve medeplichtigheid.

De huidige, beste benadering van het beleid van de heer X en zijn publicatie is het werk van Frank Gaffney en het in Washington DC gevestigde Center for Security Policy, die in 2010 publiceerde; Sharia: de bedreiging voor Amerika, een zeer gewaardeerd verslag over de gevaarlijke realiteit van de politieke islam. Meer recent publiceerden hij en zijn team een gratis, tiendelige online “video briefing”, getiteld “De Moslimbroederschap in Amerika: Een Video Cursus” , ontworpen om Amerikaanse burgers te informeren over “een bedreiging waar de meeste Amerikanen zich niet van bewust zijn, zelfs in ons land , laat staan ​​het gevaar dat zij vertegenwoordigt”:

Maar Gaffney heeft niet echt het oor van de huidige regering, die openlijk de Broederschap heeft omarmd in binnen- en buitenland.

Als Mitt Romney in januari promoveert naar het Witte Huis, zal dan zijn regering open staan voor de boodschap van Gaffney, laat staan ​​deze als beleid overneemt? In het verleden had Romney een  uitgesproken mening over Jihadisten, maar beweerde daarna dat “de Jihad een totaal andere entiteit” van de islam is en “op geen enkele wijze deel uitmaakt van de islam”. Het is moeilijk om te zeggen hoe serieus hij het gevaar begrijpt en hoe stevig en hard hij het wil bestrijden. Insiders hebben gezegd dat de dreiging tot hem is doorgedrongen, maar dat hij zich terughoudt in de discussie met het publiek tot na de verkiezingen.

Kennan besloot zijn beleidsnota met deze uitdaging:

“De kwestie van de Sovjet-Amerikaanse betrekkingen is in wezen een test van de totale waarde van de Verenigde Staten als natie tussen de naties. Om vernietiging te voorkomen hoeven de Verenigde Staten zich alleen maar te meten aan hun eigen beste tradities en bewijzen zichzelf waardig te zijn om behouden te worden als een grote natie.”

Amerika deed precies dat en de Sovjet-Unie stortte in elkaar.

Update nu de woorden van Kennan door te verwijzen naar een nieuwe soort Koude Oorlog tussen Amerika en de islam. Zijn uitdaging (Kennan) ligt nog steeds voor ons, net zo relevant als deze 65 jaar geleden was.

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/mark-tapson/mr-x-and-the-new-cold-war/

Auteur: Mark Tapson.

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Jihad, Linkse Kerk, Moslimbroederschap, Moslims, nieuw fascisme, Obama, Socialisten, Taqiyya, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

9 reacties op De heer X en de nieuwe Koude Oorlog

 1. Martien Pennings zegt:

  Ik moet het al veel eerder beweerd hebben, maar de vroegste keer die ik zo snel terug kon vinden dateert van 6 april 2008 op Hoeiboei

  “Hoe eerder die nucleaire installaties in Iran weggebombardeerd worden, hoe beter, dat wil zeggen, hoe minder slachtoffers. Zolang de islam heerst in alle landen van die regio’s, zolang zal het overbevolking en sociaal-economische stagnatie en agressie produceren. Er moet een bewuste containment-politiek komen, met gewapend ingrijpen waar nucleair gevaar ontstaat voor het Westen. Dat is dus in Afghanistan, vanwege het nucleaire Pakistan en in Iran plus het grensgebied met Irak (Sjiiten, Sadr). Daar zullen “boots on the ground” moeten bijven voor onbepaalde tijd. De islam gecombineerd met atoomwapens is vragen om de Apokalyps. Het is een ander verhaal dan met de Sovjet-Unie. Het zal ook een langer verhaal worden. Het Westen moet zich voorbereiden op decennia van bovengenoemde containment-politiek in de geest van George Kennan.”

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Sluit mij aan bij het comment van Hr.Pennings. We zijn wel degelijk in STAAT VAN OORLOG, met een onmenselijke achterlijke ideologie te weten de ISLAM. Ik hoop dat de volgende president van Amerika korte metten maakt met deze achterlijke volgers van MO de pedo profeet.

  Like

 3. vederso zegt:

  @ Martien Pennings. Ik ben zelfs voor de A-bom op Mekka. Het probleem is alleen dat ik dit mijn kleinkinderen niet zal weten uit te leggen. Hoe ga ik hier met mijn door het Calvinisme verwrongen Geweten mee om? Een mooi onderwerp voor een volgend artikel.

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  @vederso
  Nee, ik ben niet voor een atoombom op Mekka, omdat je dan teveel relatief onschuldigen treft. Je moet natuurlijk altijd afwegen hoeveel leed je voorkomt met het leed dat je toebrengt en ik denk dat het geweldig veel leed zou voorkomen als het Saoedische centrum van het helle-geloof vernietigd zou worden en de Zwarte Steen, zoals Flaubert al wenste, “verbrijzeld”.
  Maar . . . . . een hele stad . . . . . .
  Je had natuurlijk Hiroshima en Nagasaki en de afweging dat het óf die atoombommen waren óf ten koste van vele tienduizenden Amerikaanse soldatenlevens een totaal gefanatiseerd Japan met klassieke middelen tot overgave dwingen.
  Dat was een overzienbare “nationale” afweging toen voor Truman.
  Maar dit is anders: er is niet eens het bewustzijn onder de Westerse quasi-elites dat we met de islam een veel groter gevaar onder ogen moeten zien dan het Japan van 1945 en zelfs de Sovjet-Unie uit de Koude Oorlog.
  Het is ruimtelijke-geografisch anders: bij Japan had je een besloten natie, een eiland, maar bij de “oemma” heb je een kanker die wereldwijd overal is uitgezaaid, óók in het Westen.
  Dit is niet “chirurgisch” op te lossen.
  Het is, ben ik bang, afwachten tot de Westerse nep-elite niet meer om de werkelijkheid van het Mohammedanisme heen kan, de historische en actuele realiteit.
  Daartoe zal de islam nóg meer terreur om zich heen moeten verspreiden en, ben ik bang, óók nucleaire terreur.
  Dán pas zal de noodzakelijk voorwaarde in het Westen vervuld zijn voor actie: het bewustzijn van het gevaar bij de “elite”.
  En tegen die tijd – nu al eigenlijk – zal een nucleair antwoord onvermijdelijk zijn geworden.
  Maar ik betwijfel of dat onvermijdelijke antwoord richting Mekka zal moeten gaan, meer richting Teheran vermoed ik.
  En dat is op zich weer verschrikkelijk: juist de Perzen hebben de meeste potentie uit eigen beweging af te rekenen met het helle-geloof.
  En het ergste: Israël en de Joden zullen waarschijnlijk gedwongen zijn de nucleaire klap uit te delen en wat dát allemaal betekent kan men zich voorstellen in een wereld waarin het bewustzijn onder de Westerse Quatsch-kwebbel-kwispel-elite bestaat uit verdringing rond de islam en haat-projectie op Israël.
  Voor de West-Europese steden zal het een vorm van Beiroetisering zijn, omdat de 5e colonnes van moslims zich door de haatpropaganda van niet alleen de Arabische schotelantenne-zenders, maar ook door die van de Westerse mainstream-media gelegitimeerd zullen voelen op alles los te gaan wat hen in de weg staat, vooral op die paar Joden die er nog over zijn.
  Bat Ye’or, in het boek “Europa Wankelt”, vat in haar bijdrage getiteld “Jeruzalem of Al-Qoeds” de crux van alle problemen krachtig samen in één woord: “Palestinisering”.
  Ze zegt:
  “Omdat de EU reeds drie decennia slaafs de OIC volgt, heeft ze voor zichzelf een reuzegroot probleem gecreëerd dat geleidelijk Europa wegvreet en uiteindelijk zal vernietigen. Deze pathologie heet ‘ Palestina. De EU heeft van Palestina het middelpunt van haar internationale beleid gemaakt door het te transformeren tot een symbool van vrede en universele harmonie, in een wereld die geen rechtvaardigheid kan kennen tot aan de komst van de nieuwe staat, ‘Palestina’. Het enige obstakel is het machiavellistische Israël, de onderdrukker en overweldiger van Palestina, wiens zuiverheid als vreedzaam slachtoffer de voorbode is van mondiale vrede en rechtvaardigheid. ( . . .) Elk argument dat dit beeld tegenspreekt, veroorzaakt een pathologische haat (. . .).”
  Kortom, omdat het bewustzijn van de Westerse elite-light in een narcistisch-hedonistische roze wolk al minstens dertig jaar boven alle realiteit bleef zweven, omdat, om het anders te zeggen, het bewustzijn van de boven ons gestelde en dikbetaalde Zweefkezen zich TEGEN BETER WETEN IN al die tijd op het niveau van Anja Meulenbelt bleef bewegen – http://bit.ly/N2M13L – zal er geen ander uitweg meer zijn dan de apokalyptische.
  En waarachtig: ik hoop dat de schuldigen hard ter verantwoording zullen worden geroepen.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Ook ik hoop dat de schuldiggen hard ter verantwoording worden geroepen.

  Like

 6. Piet Klont zegt:

  Mijnheer Pennings vind het vast niet erg dat ik die hoop uit zijn laatste zin volledig met hem deel.
  Perfecte analyse.
  ‘Mevrouw’ Meulenbelt wordt inmiddels aan gewerkt, op Klontiaanse wijze wel te verstaan.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings, ik sluit mij ook aan bij uw betoog, en ook voor mij is de laatste zin cruciaal!
  @Piet Klont, beste Piet ik wacht je creatie hoopvol af.

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  @ hans van de mortel.
  Je hebt mijn comment niet goed gelezen.

  Like

 9. Jan zegt:

  Misschien is een vertaling van Koran en hadith en een beschrijving van de ellende die deze boeken tot gevolg hebben voor vrouwen en niet gelovigen, effectiever dan een atoombom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s