Burgemeester van Palermo waarschuwt voor burgeroorlog

De hoogste chef van de Siciliaanse hoofdstad voorspelt negatieve gevolgen door de financiële problemen.

De burgemeester van de Siciliaanse hoofdstad Palermo, Leoluca Orlando, heeft met het oog op de financiële problemen van Sicilië gewaarschuwd voor dramatische gevolgen. “Vanwege het explosieve mengsel van wanhoop van veel families en de wurggreep van de georganiseerde misdaad zou er zelfs een burgeroorlog kunnen uitbreken”, zei Orlando in een interview met het “Wirtschaftsblatt”.

In Palermo, dat met een tekort van 500 miljoen euro in feite bankroet zou zijn, aldus de burgemeester, zou de crisis bijzonder hard te merken zijn. “Veel winkels sluiten, families met weinig inkomsten kunnen de stroomrekening niet meer betalen”, zei Orlando. “Sicilië is het Griekenland van Italië. We houden ons hoofd alleen maar boven water, omdat we bij Italië horen”, aldus de antimaffia politicus, die in mei als eerste man van de middenlinks groepering “Italië van de waarden” burgemeester van Palermo werd.

Leoluca Orlando, de huidige burgemeester van Palermo

Hoop op nieuwe verkiezingen

Orlando heeft zijn hoop gevestigd op de in de herfst geplande regionale verkiezingen. “Dat zou het einde moeten betekenen van de politiek, die Sicilië naar de rand van de afgrond heeft gebracht”. De afgelopen tien jaar zou er geld voor algemeen gebruik gewetenloos uit het raam zijn gegooid om een corrupt politiek systeem in stand te houden.

Sicilië kreunt onder een schuldenberg van 5 miljard euro en staat volgens inschatting van de Italiaanse regering op het punt van financiële instorting. Orlando werd door zijn strijd tegen de maffia internationaal bekend en leeft sindsdien onder permanente politiebescherming. Als kandidaat van de christendemocraten was hij al van 1985 tot 1990 burgemeester van Palermo. Datzelfde ambt bekleedde hij van 1993 tot 2000 nog tweemaal. Daarbij trad hij steeds opnieuw openlijk tegen de maffia op.

Bron:

http://diepresse.com/home/wirtschaft/eurokrise/1269352/Buergermeister-von-Palermo-warnt-vor-Buergerkrieg?_vl_backlink=/home/wirtschaft/index.do

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, EU, Eurocrisis, Graaien, Italië. Bookmark de permalink .

3 reacties op Burgemeester van Palermo waarschuwt voor burgeroorlog

 1. louis-portugal zegt:

  Vroeger werden ze overvallen en bestolen van vrouwen en alles wat die moslims konden gebruiken en nu door hun eigen maffiavolk.
  Erg triest eigenlijk.

  Like

 2. breget. zegt:

  Helaas burgermeester dat geld in financieel opzicht voor heel Europa ,en voor de wereld vrede stuiteren we tegen de Islam waar uit de oorlog al is begonnen in de tijd van hun profeet en die trein gaat gestadig door alle grenzen heen en de multi aanhangers zwaaien de vlag op onze kosten

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Allemaal zegeningen van de EUSSR. Wat een geweldig Europa toch!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s