“Salafisme is de grootste bedreiging voor België”

Salafisme, de radicaalste stroming binnen de islam, vormt de grootste bedreiging voor de Belgische democratie. Dat zegt Alain Winants, administrateur-generaal van de Veiligheid van de Staat. Winants vraagt ook extra personeel, zodat zijn dienst optimaal blijft functioneren.

Salafisten zijn moslims die vinden dat de ware islam enkel in de eerste drie generaties na de profeet Mohammed werd beleefd. Ze proberen te leven zoals in dat tijdperk en staan vijandig tegenover moderne waarden. Volgens de Staatsveiligheid gaat het om een stroming die steeds meer aanhangers wint. “Ze hebben een parallelle samenleving opgericht en verwerpen de moderne maatschappij. In die parallelle samenleving hebben ze hun eigen waarden, hun eigen banken, hun eigen justitie, hun eigen geneeskunde en hun eigen onderwijs.”

Springt jihadistisch salafisme het meest in het oog, dan is volgens Winants politiek salafisme een nog grotere bedreiging, omdat het werkt als een sluipend gif. Op lange termijn kan de evolutie leiden tot een polarisatie binnen onze maatschappij omdat aan extreem rechtse kant al organisaties opdoemen die opkomen tegen de islamisering van steden. “En die trend is veel ontwrichtender voor ons land, want dan staan extremistische moslims tegenover extreem rechts en de kans is groot dat extreem links zich daar ook nog roert.”

Het zomaar verbieden van organisaties als Sharia4Belgium, zonder aandacht voor een ruimer economisch of sociaal plan, heeft geen zin, zegt Winants. “Maar dat ligt buiten de bevoegdheid van onze dienst. Radicalisme in se is niet verboden als er geen oproep tot geweld mee gepaard gaat. Toch denk ik ook dat men in een democratische maatschappij moet durven stellen dat bepaalde gedragingen niet tolereerbaar zijn. Veel te vaak heeft men vastgesteld dat ertegen niet of niet meteen werd opgetreden, uit angst om racist te worden genoemd.”

De strijd tegen het salafisme wordt bemoeilijkt door de wettelijke maatregel dat de Staatsveiligheid geen uitzonderlijke methodes als huiszoekingen en telefoontaps mag gebruiken in het kader van extremisme.

Daarnaast, zo zegt Alain Winants, heeft de Staatsveiligheid nog zeker 95 à 100 man personeel nodig voor de buitendiensten om optimaal te kunnen functioneren. Nu zit de dienst qua personeel voor buitendiensten aan een uiterste benedengrens. “Dit is een verontrustende evolutie. Ik heb de autoriteiten op de hoogte gebracht dat er een minimum is waaronder een inlichtingen- en veiligheidsdienst niet kan gaan als men verwacht dat hij al zijn taken kan uitvoeren.”

Bron:

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1476286/2012/07/27/Salafisme-is-de-grootste-bedreiging-voor-Belgie.dhtml

Auteur: Ayfer Erkul

Geplaatst door:

E.J. Bron

(h/t Linsky)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Islamitisch fundamentalisme, Sharia. Bookmark de permalink .

22 reacties op “Salafisme is de grootste bedreiging voor België”

 1. Dat is toevallig 😉

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt voor deze wetenschap. Maar wie zou dat toch ooit gedacht hebben, dat dit ” geweldige geloof van de vrede”, (proest) een gevaar in zou houden voor de samenleving. Oplossing alle zgn. vreedzame muzelmensen een enkele reis naar de Sahara, want daar horen ze met hun achterlijkheid uiteraard thuis. Auf niemals wiedersehen!

  Like

 3. Hellen zegt:

  Islam is en blijft de grootste bedreiging voor heel Europa .
  Het is een kankergezwel wat de kans krijgt ( dankzij een enorm aantal abjecte dhimmy’s ) om overal uit te groeien tot een epidemie , totale remigratie van de achterlijke onaangepasten is het enige afdoende middel .
  Daarom stemmen wij PVV .
  Never ever surrender .

  Like

 4. Hellen zegt:

  @ Tom , 2 zielen ( hoop dat het er in ons land 3 miljoen worden ) een gedachte !

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen, ik hoop het ook beste Hellen. Ik mag hopen dat de PVV de verraderlijke islamofiele-en eurofiele partijen behoorlijk weet te laten bloeden. Maar we moeten de burgers in ons land wakker schudden. Velen stemmen uit domheid nog op de gevestigde partijen!

  Like

 6. Hellen zegt:

  @ Tom , ik lijk op een jehovagetuige , ben elke dag bezig om mensen tot de PVV te bekeren , ennnn , ik heb succes , vanmorgen weer 3 mensen , oude buren , die in feite niets weten over die EU bende en andere problemen en niet wisten op welke partij ze het beste konden stemmen , ze twijfelden over de SP , natuurlijk heb ik geantwoord dat de SP totaal niks gaat veranderen , dat ze mee hobbelen over de EU , maar daar niet uit willen stappen en de grenzen wagenwijd open willen laten voor geldzoekers , ik heb ze gezegd de site van de PVV te lezen , met het advies om daarop te stemmen , zeker als je de islamisering zat bent , nou dat waren ze , hun kleindochters worden dagelijks uitgescholden door riftuig , zeker weten , dat zijn weer 3 PVV stemmers . Als het ff kan , ga ik ouwehoeren met mensen , in de rij bij de super of waar dan ook , over de ellende die over ons heen komt en praat ik door , richting verkiezingen , alhoewel het merendeel al zegt PVV te gaan stemmen , vroeger fluisterend maar nu hard op , das een stap vooruit !

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen, respect voor deze inzet ! Zelf doe ik het ook, vertel de mensen over de KUNDUZ kliek, en de bezuinigingen die de KUNDUZ bende, o.l.v. Mark Rutte en Jan Kees de Jager, ons verkopen.
  En leg de mensen uit dat het juist lastenverzwaringen zijn voor burger en bedrijfsleven. Ik heb in ieder geval mijn dochter en schoonzoon overtuigd, zij stemmen tegen de KUNDUZ kliek van VVD,CDA,D66,GL en CU. Tevens vertel ik hun natuurlijk ook dat PVDA en de SP even eurofiel en islamofiel zijn, zodat we in 1 keer de meest vileine partijen hebben genoemd. Ik zal bezig blijven im mijn eigen omgeving, zover dat mij lukt, om de mensen wakker te schudden!

  Like

 8. Hellen zegt:

  Inderdaad @Tom , er moeten nog veel meer ogen open gaan en iedere bekeerling is er 1 , ik blijf doorgaan tot 12 september , das zeker . In mijn familie en vrienden kring , waarvan de helft een lichtbruin kleurtje heeft , is niemand te vinden die geen PVV stemt , niet zo vreemd , wij wonen in een stad die compleet verziekt is door riftuig .

  Like

 9. Gt zegt:

  Die linkse rotzooi vernietigen zo denk ik er over!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Gt 17.54. uur, daar zeg ik volmondig AMEN op!

  Like

 11. M.A.L. Sion zegt:

  en …. niet vergeten: Reageren richting MSM wanneer de PVV weer eens langs de neus weg of zelfs zeer nadrukkelijk als uiterst abject wordt weggezet.

  Like

 12. Gt zegt:

  Ik kan het niet anders zeggen ik volg deze materie al vele jaren, website,s zijn offline gehaald door de linkse politiek ala HIrsbalin u weet wel toch?
  Want het mag niet benoemd worden, wat ik wel weet da er burger oorlogen zullen komen het kan niet anders als je ziet wat de riftuig aanricht, mede verantwoordelijken de linkse facisten.
  Vele burgers die een tunnelsyndroom hebben, ze zien het niet ik begrijp dat niet.
  Ik ben het beu en niet zo,n beetje ook en is zeg het weer maar eens owe die links facisten owe als het zover is. Vroeger hadden we de ondergrondse ik ben er van overtuigd dat dit terug komt.
  En …..ze zullen van d straat geplukt worden, het wordt over leven kost wat kost met vele mensen levens. Wat voor televisie programma men er ook aan besteed steeds de zelfde Allende.
  Voor mij is dead line al behaald, en ……..wat te denken van Obama die is niet zuiver op de graad.
  Wat een wereld, met een sneltreinvaart naar de verdommenis.
  En het grootste monster zit in Brussel, …….”daar moet wat gebeuren en gaat ook gebeuren vroeg of laat.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Gt, dat ben ik HELEMAAL met U eens. Laten we pal voor onze vrijheid gaan staan, door 12 september op de PVV te stemmen! Het liefs massaal!

  Like

 14. Nu zijn peilingen maar peilingen maar als onderstaande link een beetje een idee geeft van hoe men tegenwoordig stemt, dan zou er nog hoop moeten zijn aan de horizon:
  http://verkiezingen.wekelijksepeiling.nl//uitslagen.php
  PVV mag, wat mij betreft, nog veel hoger uitkomen en laten we hopen dat tijdens de verkiezingen op 12/09/2012 men een stem uitbrengt op de PVV. De enige partij die duidelijk en onomwonden TEGEN de EUSSR is!

  Like

 15. Hellen zegt:

  @Pieter Veenstra , ik stem daar elke week , als de score daar eens waarheid zou worden , wat een fenomenaal en gezellig land zouden we weer worden , terug baar de seventies , wowww .

  Like

 16. lucky9 zegt:

  Het spijt me de big boss van de staatsveiligheid van het onland.be te moeten tegenspreken.
  Niet het salafisme maar het wahabisme is de grootste bedreiging voor België. En voor de rest van de vrije wereld overigens ook. Ik besef dat de nuance weinigen aanspreekt maar juist is juist.
  Alle oliesjeiks en hoger gewaardeerden zijn wahabieten en geen salafisten. Het verschil tussen beide soorten is overigens erg artificieel en dus nauwelijks te maken want buiten enkele islamitisch theologische details zijn ze identiek!

  Like

 17. guusvelraeds zegt:

  Steeds maar opnieuw en opnieuw trachten de politiek verantwoordelijken de algemene opinie te manipuleren door de Islam op te delen in gematigde Islam en radicale Islam. Men doet dit ondanks dat men weet dat de Islam “”an sich”” en inherent extreme uitgangspunten heeft. Uitgangspunten indien bij andere organisatie’s waargenomen, meteen zouden leiden naar grote ophef en zeer waarschijnlijk een verbod. Bij de Islam is dit helaas niet het geval. Enkele extreme officiele Islam geloofsstandpunten zijn. 1) Gelovige Moslims mogen geen vriendschapsbanden in het hart hebben met niet Moslims. Dit staat gelijk aan afvalligheid. 2) Moslims mogen op straffe van de dood niet overstappen naar een ander geloof of de Islam gewoonweg verlaten. 3) Moslims staan in rangorde boven niet Moslims. 4) Moslima’s mogen niet huwen met niet moslims. Moslim mannen daarintegen mogen wel huwen met niet moslim vrouwen. Versterkt immers de Islam en Moslima’s die huwen met anders gelovigen verzwakt de Islam. 5) In de Koran diverse rechtstreekse oproepen niet gelovigen te doden. 6) In de Koran en ook sharia sanctionering van oorlogsbuit en sanctionering van het brengen van gevangenen onder slavernij. 7)Binnen de Islam en sharia sanctionering en plicht voor het opzetten van een paralelle samenleving. 8) Officieel goedkeuring binnen de Islam andersgelovigen te bedriegen en te misleiden. Allah is hun voorbeeld als de allergrootste listensmid. 9) Een vredes akkoord is slecht een tijdelijke fase krachten te verzamelen alvorens de wapens opnieuw opgenomen worden. Dit gegeven wordt bewust en doelgericht gehanteerd binnen de Islam en het islamitisch oorlogsrecht. 10) Rascistische fiscale belastingregels voor niet gelovigen. De zogenaamde yizzia. Dit is een gedoogbelasting die de anders gelovige tijdelijk uitstel geeft van executie want een christen of jood is binnen een Islamitische samenleving 24 op 24 uur vogelvrij. Deze opsomming is slechts een aanzet tot de vele andere en nog niet genoemde extreme uitgangpunten en religieus/politieke dogmatiek van de Islam. De Islam is een zeer voedzame bodem voor zogenaam radicaal gedrag en doelstelling. Elke Moslim weet dat de radicalen in het geheel niet radicaal zijn want zij doen enkel dat wat Mohammed hun opgedragen heeft. Niet meer en niet minder. De letterlijke tekst en opdracht van Mohammed is angst en terreur te zaaien in de harten van de ongelovigen. Aangezien Mohammed als verkrachter, beul, bedrieger, laffe rover, opportunist en machtsmanipulator het enig echte rolmodel is binnen de Islam staat Europa de komende decennia nog heel wat te wachten. Het zal dan ook niet lang duren dat men eindelijk het monster in zijn ware gedaante en aard gaat zien. Een monster dat de radicalen uit haar stinkende baarmoeder baart, voedt en uitstuurd de Jihad zoals Mohammed bedoelde ten uitvoer te brengen. Met het massaal binnen halen van de Islam heeft Europa de toekomst van haar kinderen zeer gevaarlijk op het spel gezet. Helaas zijn we al lange tijd voorbij het punt waarop we nog zonder kleerscheuren en bloedvergieten het kwaad zouden kunnen keren. We hebben het monster binnen gelaten, gekoesterd en gevoerd en niet nagedacht wat er van ons worden zal als het monster groot genoeg is en zijn honger niet meer is te stillen.

  Like

 18. lucky9 zegt:

  Ben het volledig eens met guusvelraeds! Beter had ik het niet kunnen formuleren. Herlees zijn bijdrage! Desnoods drie of vier keren Het is allemaal ongelooflijk waar en correc!

  Like

 19. lucky9 zegt:

  correct !

  Like

 20. guusvelraeds zegt:

  Het zomaar verbieden van organisaties als Sharia4Belgium, zonder aandacht voor een ruimer economisch of sociaal plan, heeft geen zin.

  Dit is socialisme in zijn meest kwalijke vorm. De pseudo hulpverleningspolitiek van het socialistisch pappen en nathouden zal uiteindelijk Europa naar de ondergang leiden. Het land van Mozart, Goethe, Michell Angelo, Copernicus, Erasmus, Emile Zola, Newton en alle andere kunstenaars, schrijvers, denkers en wetenschapsmensen van de verlichting zal ten ondergaan middels twee op hol geslagen treinen. In de ene trein zit de Islam en in de andere trein zit het monstrum genaamd EU. Europa gaat een chrash tegenmoet vergelijkbaar met de val van het romeinserijk. Wat daarna komt zal de donkere middeleeuwen niet ver ontlopen qua achterlijkheid, religieuze waanzin, politieke moordzucht en totale economische verbrokkeling en verval. Alleen homogene staten en natie’s zijn in staat tot wetenschappelijke en economische bloei. In Europa heeft men in de diverse Europese landen de homigene identiteit de nek omgedraaid. Een homigeniteit die meer dan duizend jaar nodig had tot ontwikkeling te komen is in pakweg 40 jaar volledig vernield en verwoest. Dankzij de progressieve wereldburgers en het post marxistisch socialisme.

  Like

 21. Wachteres zegt:

  ” Op lange termijn kan de evolutie leiden tot een polarisatie binnen onze maatschappij omdat aan extreem rechtse kant al organisaties opdoemen die opkomen tegen de islamisering van steden. “En die trend is veel ontwrichtender voor ons land, want dan staan extremistische moslims tegenover extreem rechts en de kans is groot dat extreem links zich daar ook nog roert.”

  Wat wil die sukkel hiermee zeggen? Dat we de salafisten maar moeten accepteren, niet tegen hen in verzet mogen komen? En als je dat wel doet dan ben je een rechts extremist en dus een nog groter gevaar voor de maatschappij dan de salafisten?

  Het linkse denken is zo ontwrichtend, zelfs mensen als deze man, die door zijn werk en wat hij daar ziet, heel goed beseft hoe gevaarlijk deze duivels zijn.

  Niemand met het linkse vergif in zich komt blijkbaar op het idee:”Wat moeten we met dit tuig”?

  Ze willen niet integreren, accepteren onze maatschappij niet. Leven alleen van ons geld. Geloof maar dat niemand van dat schorem werkt. Ze hebben het recht van allah gekregen om ons economisch uit te zuigen.

  Is het dan niet logisch om te zeggen ‘eruit met jullie?!’

  Of sta ik zo ver van het ‘gezonde’ linkse gedachtegoed af dat ik niet begrijp dat dit voor onze ‘multiculturele elite’ onacceptabel is?

  Hoe krankzinnig gek kan een mens worden als hij/zij geïnfiltreerd, nee gehersenspoeld is door linkse gedachtespinsels.

  Like

 22. Henk.V zegt:

  De analyse van Guusvelraeds kan zeker als uitgangspunt dienen voor te nemen maatregelen tegen alles wat de structuur van een land grondig wil verzieken en omvormen.
  Onze westerse maatschappij is totaal machteloos geworden door het linkse denken.
  De houding van de heer Winants is daarvan een treurig voorbeeld. Hij ziet gevaar, een groot gevaar zelfs, maar wil aan dat gevaar toch een zekere speelruimte verlenen in het kader van de zo gekoesterde multiculturele verdraagzaamheid. Die verdraagzaamheid zou er in feite op neer moeten komen dat men alles mag verkondigen wat men wil, mits men maar niet openlijk(!!) oproept tot geweld. Maar aan deze ”verdraagzaamheid” zit een merkwaardige bijsmaak: mensen die terecht het gevaar beseffen van de groei van inherent onverdraagzame parallel gemeenschappen in onze geweldige samenleving, worden totaal verketterd en als extreem rechts neergezet.Ja, zelfs als een nog groter gevaar gezien dan het Salafisme.
  Op sommige stompzinnigheden hoeven wij verder niet te reageren.
  Of mallotig modieus en correct links het nu leuk vindt of niet: bij gebleken gevaar moet men zich van het gevaar ontdoen en niet alleen maar observeren hoe je eigen verworvenheden te gronde worden gericht.

  Welke idioot wil er nu een vandaal zich laten uitleven op zijn dure collectie aardewerk en alleen maar toezien hoe hij dat doet?
  Wie zich niet in onze liberale, vrije westerse maatschappij kan vinden mag echt terugkeren naar een land dat meer bij hem past.Er zijn veel zandbakken in de wereld waar men kan tandenknarsen zoveel men wil.
  Je past je aan bij het land waarin je je wilt vestigen.
  En zo niet?
  Gewoon opdonderen.
  Simpel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s