Syrië is het nieuwe slagveld van Al Qaida

Een lid van een radicaalislamitische groepering spuit bij een grensovergang naar Turkije de woorden “Geen islam zonder Jihad” op de muur

Leuze van de Moslimbroeders: “Mohammed is onze leider, de koran is onze grondwet, de Jihad is onze weg en de dood voor Allah is onze wens”! De Syrische rebellen maken graag gebruik van de diensten van islamisten met gevechtservaring. Meerdere aanslagen komen “vermoedelijk” voor hun rekening. Maar ze hebben een eigen agenda, die Israël zou kunnen laten opdraven.

Ongeveer 30 gemaskerde mannen poseren krijgshaftig met Kalasjnikovs. Eentje heeft het over de aansluiting bij de Free Syrian Army (FSA) en verkondigt de “vorming van zelfmoordcellen om de heilige oorlog in naam van Allah te voeren”. Een van de meerdere video´s op internet die een deelname van de radicaalislamitische terreurgroep Al Qaida aan de Syrische burgeroorlog doen vermoeden.

Ayman al-Sawahiri, na de dood van Osama Bin Laden de nieuwe chef van de groepering, had begin dit jaar de “Syrische revolutionairen” als “leeuwen van de Levant” geprezen en solidariteit beloofd.

Kort na zijn audioboodschap bevestigde James Clapper, de chef van de nationale geheime dienst van de VS, dat een serie bomaanslagen in Syrische steden “duidelijke kenmerken van Al Qaida” zouden bezitten. Zes maanden later heeft Syrië 35 autobommen en tien zelfmoordaanslagen gezien.

Een zeker Al-Nusra-front, dat de verantwoordelijkheid opeiste voor vier zelfmoordaanslagen, bekent zich tot Al Qaida. Naar eigen zeggen blies de groepering regeringsgebouwen, politiebureaus en de regeringszender al-Achbariya op, “die de tirannen dag en nacht verheerlijkt” zou hebben. Er werden zeven televisiemedewerkers gedood. Andere groeperingen, die contacten hebben met Al Qaida, noemen zichzelf “Abdullah Azzam” of “Ibn Malik martelaarbrigades”.

Grens naar Irak een open deur voor terroristen

“Al Qaida opereert in Syrië net zoals zij in Irak doet”, verzekerde Izzat al-Shahbandar, een medewerker van de Irakese minister-president. “We zijn er zeker van, dat de namen van de mensen die wij zoeken, overeenkomen met die van de Syrische autoriteiten”.

Irak en Syrië zijn buurlanden en de 600 kilometer lange gezamenlijke grens is nauwelijks te controleren. Vanuit Irak worden er veel wapens en munitie voor het FSA Syrië binnengesmokkeld. Het is ook een open deur voor terroristen.

In vergelijking met het FSA is Al Qaida getalsmatig zeker niet belangrijk. De organisatie heeft nauwelijks of geen invloed op de strategische oorlogvoering tegen het regime van Bashar al-Assad. Maar hun bomaanslagen hebben een verwoestend effect.

Syrische christenen

Represailles tegen christenen

Een wezenlijk belangrijkere rol spelen andere radicaalislamitische groeperingen binnen het FSA. Het leger van deserteurs en vrijwilligers is een vergaarbak voor veel radicale soennitische groeperingen met een verschillende ideologische oriëntering. Ze hebben allemaal gemeenschappelijk, dat ze aanhangers van een antieke en puriteinse interpretatie van de islam zijn. De verdrijving van duizenden christenen uit Syrische steden komt voor hun rekening evenals geweld en represailles tegen niet-soennitische moslims.

De meest spectaculaire aanslag was zeker die op het hoofdkwartier van de nationale veiligheidsdienst in Damascus. Daarbij werden twee weken geleden vier hoge regeringsfunctionarissen, o.a. de zwager van president Assad, gedood. Liwa al-Islami (Brigade van de Islam) nam de verantwoordelijkheid voor de aanslag op zich. Haar Sayyed-al-Schuhada-brigade zou “de crisisstaf van het regime tot doelwit hebben uitgekozen”.

Liwa al-Islami zou ook verantwoordelijk zijn voor overvallen op de christelijke bevolking in Damascus verantwoordelijk zijn. “Fides”, het persbureau van het Vaticaan, berichtte, dat de daders van Damascus op de vlucht christenen uit hun auto´s gesleurd en op straat doodgeschoten zouden hebben.

Een van de leiders van de Brigade van de Islam is de Libiër Mehdi al-Hatari. Hij was de plaatsvervanger van Abdelhakim Belhadj, de leider van de opstandelingen in de Libische hoofdstad Tripolis. Belhadj voerde de Libische Strijdgroep (LIFG) aan en vocht aan de zijde van de Taliban en Al Qaida in Irak en Afghanistan. Al-Hatari en zijn persoonlijke brigade zijn nu actief in de Syrische stad Idlib.

“In het noorden van het land, in de omgeving van Aleppo tot aan Lattakia aan de Middellandse Zee bevinden zich niet veel radicaalislamitische bataljons”, zei een commandant van de opstandelingen in het Turkse Antakya. “In het zuiden echter zijn ze zeer actief”. In de stad Koser bij Homs, waar al maandenlang heftig om gevochten wordt, vormen brigades van zelfbenoemde Salafisten een derde deel van de strijdkrachten van het FSA.

 

Logo van Liwa al-Islami (Brigade van de Islam) 

Israël en de “rode lijn”   

Al deze radicaalislamitische strijders vechten niet uit idealisme en vrijheidsliefde tegen de Syrische dictator. Ze hebben een radicaalislamitische agenda, die zich tegen alle heerschappij- en samenlevingsvormen richt die niet overeenkomen met hun eigen, geïdealiseerde en alleen door islamitische wetten en principes gevormde levensvorm. In zoverre is niet alleen Assad hun vijand, maar ook iedere pluralistische, democratische, niet-islamitische of liberaal georganiseerde maatschappijstructuur. Ook en vooral Israël.

Dat de radicale islamieten geen enkel middel schuwen om de vijand te vernietigen, hebben hun drastische aanslagen laten zien. Wanneer ze de beschikking zouden hebben over massavernietigingswapens, zouden ze die tegen hun vijanden inzetten.

Over zulke wapens – mosterdgas, Sarin en zenuwgas VX – beschikt het regime van Assad echter in vele magazijnen. Niet alleen Israël vreest dat deze biologische strijdmiddelen in handen van fanatieke radicale islamieten zouden kunnen vallen. Zou dat voor Israël de Casus Belli zijn?

Ely Karmon van het Internationale Instituut voor Terrorismebestrijding in het Israëlische Herzliya zei tegen “Welt Online”: “als deze wapens zouden worden verplaatst naar het grensgebied met Libanon, zou dit voor Israël zeker een reden zijn om in te grijpen”. De deskundige op het gebied van massavernietigingswapens zegt, dat Israël over geschikte middelen en krachten beschikt om preventieve operaties niet vanuit de lucht, maar op de grond uit te voeren.

Zulke wapens in het grensgebied met Libanon zouden een “rode lijn” zijn, want dan zou “de stap naar de sjiietische militie Hezbollah in Libanon niet meer ver weg zijn. Dat deze uitgesproken vijand van Israël dan wellicht over zulke middelen beschikt, kan Israël niet toestaan.”

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article108391348/Syrien-ist-al-Qaidas-neues-Schlachtfeld.html

Auteurs: D. Alexander en A. Hackensberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Al Qaida, Arabische wereld, Christenvervolging, Hezbollah, Islamitisch fundamentalisme, Israël, Jihad, Libanon, Midden-Oosten, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Syrië is het nieuwe slagveld van Al Qaida

 1. Ik had al veel eerder verwacht dat ze zich zouden openbaren… Helemaal aangezien Syrië aan Israël grenst.
  Inderdaad, even afwachten wat Israël mogelijk preventief gaat doen…

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Voorlopig nog gelukkig dat ze elkaar de tent uitvechten en helaas de laatste christenen in Syrië.
  Natuurlijk komt het punt dat Israël in gaat grijpen.
  Ik ben erg benieuwd wanneer en waar dat zal zijn buiten de kleine tikken die ze nu af en toe al uitdelen.

  Like

 3. breget. zegt:

  Linsky , daar moet je tot de gewonen man/vrouw behoren wil je dat gezien hebben de hoog op geleiden schatten alleen hun geldbuidel ,

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ben ik blij dat PUTIN zich niet wenst te lenen voor het “vieze spelletje”, van MUZELMAN OBAMA. Deze verrader in het Witte HUIS heeft giga bloed aan zijn handen. Ondanks dat ik Assads regime verwerpelijk vind, zijn de haatbaard rebellen, nog veel ERGER als het regime Assad. Als deze HAATBAARDEN -rebellen- winnen, dan gaan alle christenen voor de bijl!

  Like

 5. Vladimir zal een beetje idioot zijn om Obama bin Laden zijn zin te geven. Vladimir zit echt niet te wachten op nog meer ellende met die tapijthappers van de MB en Al-Qaida.

  Like

 6. Hellen zegt:

  Slagveld ? Welnee , dat zien wij , de wakkeren vast verkeerd , dat noemen sommigen nog steeds Lente , reken maar dat het heet gaat worden , BLOEDHEET .
  Straks hangt de gitzwarte jihadvlag in top , daar gaat de lente ……………..
  Ik hoop dat alles over de valse geboorte akte van muslim Hussein Obama voor de verkiezingen in de USA eindelijk naar buiten komt , het wordt de hoogste tijd , want dat zaakje stinkt als een gierput .

  Like

 7. zorba zegt:

  Ongelooflijk dat Westerse krachten deze radicaal-Islamitische bewegingen van de “Arabische Lente” steunen. Landverraad van de ergste soort. Islam is de kanker van deze eeuw. Laten we het uitroeien.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Zorba 19.59. uur, rekent U er maar op dat dat voornamelijk achterlijke LINKSEN zijn en aanhangers van DEMONEN 66. Deze verraders verkopen zelfs ons aan de Islam. 12 september kunnen we afrekenen!

  Like

 9. Jan zegt:

  100% baangarantie:

  Al Qaida zoekt zelfmoordenaars op zich op te blazen. Vereisten:
  moslim zijn, geestelijk volwassen (sic),toegewijd, in staat zijn te luisteren en bereid zijn de taak te volbrengen.
  Aanmelden bij Ayman al-Zawahiri, hoofd CWI-Al Qaida
  http://www.timesofisrael.com/al-qaeda-posts-suicide-bombers-wanted-ad/

  Like

 10. Jan zegt:

  Syrische generaal: “Wij zij de laatste dam tegen islamisering van Europa”.
  Na de val van Assad zal een pro-sharia regime geïnstalleerd worden. Islamistische rassisten zullen dan in het Nabije Oosten een enorm gebied van onder controle hebben: Tunesië, Libië, Egypte, Syrië en Iran. Het meest voor de hand liggende is dan immers door te gaan naar Europa?
  http://de.ibtimes.com/articles/26014/20120907/syrischer-general-wir-sind-der-letzte-damm-gegen-die-islamisierung-europas.htm

  Probleem is echter dat Syrië gesteund wordt door Iran. Als Israël Iran zou uitschakelen (op de lafaard in het Witte Huis hoeft men niet te rekenen, evenmin op de lafaards in Brussel, voor wie de wereld ophoudt bij de grenzen van Brussel zelf), ja dan stort de gehele bende in het Midden-Oosten in elkaar en is het afgelopen met terreurorganisaties aan de grenzen van Israël.

  Like

 11. Jan zegt:

  Straks ook het slagveld van Duitsland als Frau Merkel meent dat de tijd gekomen is:

  Bundeswehr steht vor Nato-Einsatz in der Türkei
  Die Bundeswehr steht nach Informationen der “Süddeutschen Zeitung” kurz vor einem Nato-Einsatz mit bis zu 170 Soldaten an der türkisch-syrischen Grenze. Deutschland werde in Kürze Flugabwehrraketen vom Typ Patriot mit Bedienungsmannschaft in die Türkei verlegen
  http://www.welt.de/politik/ausland/article111223738/Bundeswehr-steht-vor-Nato-Einsatz-in-der-Tuerkei.html

  Ist die Merkel noch bei Troste?

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 12.30. uur, neen Jan, die ex stasi spionne is kierewiet! Deze mevrouw liegt al als ze de mond open doet, volslagen eurofiel en volslagen op de hand van de moslimratten, ook zij hoort tot de laffe politici in heel europa.

  Like

 13. Jan zegt:

  ‘Syrische vrijheidsstrijders’ afkomstig uit Tsjetsjenië. Herhaling van ‘Kosovaarse vrijheidsstrijders’ die ook al uit datzelfde land kwamen

  Like

 14. Jan zegt:

  Tochtje per tank door Syrische Darayya die opknapbeurt nodig heeft

  Like

 15. Jan zegt:

  John Kerry gaat wapens aan Al Qaida in Syrië leveren voor een bedrag van $60 miljoen ondanks de belofte van de terreurorganisatie dat zij Amerika zullen vernietigen:

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 09.21. uur. Ik had al niet anders verwacht van deze Kerry, het schoothondje van de renegaat en muzelman Obama!

  Like

 17. Jan zegt:

  Escalatie Syrië:
  Russia Sends More Advanced Missiles to Aid Assad in Syria
  the Yakhont antiship missile system provides the Syrian military a formidable weapon to counter any effort by international forces to reinforce Syrian opposition fighters by imposing a naval embargo, establishing a no-fly zone or carrying out limited airstrikes.
  http://www.nytimes.com/2013/05/17/world/middleeast/russia-provides-syria-with-advanced-missiles.html?hp&_r=1&
  Russia Raises Stakes in Syria
  http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323398204578487333332405720.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

  Like

 18. Jan zegt:

  Welkom in Syrië, in bevrijd gebied

  Like

 19. Jan zegt:

  allah was toch minder groot dan gedacht. Aanval op gevangenis verloopt anders dan verwacht. Veel maagden te vergeven
  http://vladtepesblog.com/2014/02/07/prison-attack-in-syria/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s