Een ideologische haat

                                                 

 (Door: Douglas Murray)

Vanaf verschillende plaatsen hebben deze week twee gebeurtenissen de aandacht gevestigd op een identiek probleem. In Bulgarije werd op woensdag een bom tot ontploffing gebracht naast een toeristenbus met Israëli’s. hierbij werden 7 mensen gedood en raakten velen zwaar gewond. Op vrijdag werd een echtpaar uit Oldham, Mohammed Sadiq Khan en Shasta Khan, naar de gevangenis gestuurd wegens de poging tot het samenstellen van een explosief en het plan om Joodse doelen aan te vallen in Manchester.

Wat is het verband tussen deze twee gebeurtenissen op ver van elkaar gelegen plaatsen op het continent? Het antwoord is: Ideologie. Het is een ideologie, die doelbewust Joden aanvalt, omdat ze Joden zijn. In het Westen blijven veel mensen proberen te doen alsof het helemaal niet over Joden gaat, maar over Israël, of over huizen in Oost-Jeruzalem of de aanwezigheid van Joodse gemeenschappen op de Westelijke Jordaanoever, of een ander excuus dat ze kunnen verzinnen.

Maar dat is het niet  Het is een antisemitisch taalgebruik en een ideologie, die door de eeuwen heen vele vormen heeft aangenomen, maar vandaag het meest herkenbaar is als de taal en de ideologie van Hezbollah, de Moslimbroederschap, Hamas, Al Qaida, de revolutionaire regering van Iran en vele andere groepen en bewegingen wereldwijd. Het is een ideologie met een heldere en duidelijke lijn die van voor de oprichting van de Joodse staat dateert, van vele eeuwen daarvoor en die haat tegen Joden verheerlijkt, omdat ze Joden zijn.

Elke dag, over de gehele wereld, zijn er zulke herinneringen aan een echt probleem en een echte haat. Maar verre van enthousiast om de incidenten in dit geval met elkaar in verband te brengen als deze (de aanvallen) komen uit een islamitische hoek, worden veel mensen bang om dat te doen. Maar antisemitisme is zowel een constante als een voortdurend verdovend fenomeen. Soms lijkt het op de Khans in Oldham. Soms komt het in de gedaante van de British National Party (BNP). Op andere momenten overkomt het een bus vol vakantiegangers, op een plek waar de lokale autoriteiten nooit hadden gedacht dat zo’n horror zou kunnen gebeuren. Maar de oorzaken zijn dezelfde en de gevolgen zijn dat ook.

Bron:

http://blogs.spectator.co.uk/douglas-murray/2012/07/an-ideological-hatred/

Auteur: Douglas Murray.

Vertaald uit het Engels door:

vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Israël, Jihad, Joden, Jodenhaat, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Een ideologische haat

 1. Ruud Beijer zegt:

  Gelukkig* blijven de meeste Nederlanders doof en blind,en rennen de sLinkse partijen achterna.
  Ik stem voor de PVV ,voor Israel.Leve de PVV Leve het Joodse volk!!Op naar de overwinning op 12 September voor de PVV.

  Like

 2. topsporter zegt:

  Yessss!

  Like

 3. Hellen zegt:

  Dacht het ook , I stand with PVV , ISRAEL ,VRIJHEID en de overwinning !!
  No surrender !

  Like

 4. friki zegt:

  Graag sluit ik me hierbij aan: no surrender, stem PVV

  Like

 5. Yooo! Count me in as well! PVV!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik weiger te bukken voor MO de maangod! Leve Israel, leve de PVV! En dat LINKS en CDA en VVD en D66 ook GEDECIMEERD mogen worden. Weg met de EUROFIELEN en LANDVERKWANSELAARS!

  Like

 7. vlieger zegt:

  de enige vechthandeling die wij kunnen uitvoeren is stemmen. Een keukenmes in de hand en je bent als een Nederlander een bajesklant. Ook een waxinelichtje gooien, heeft weinig zin, ook het zelfde de bajes in. Een alternatief: Een boycot van een straatverjaardag? Ook geen zin. De troep achter de rododendrons moet verhandeld worden. We hebben een kleine kans de Meeuw is nu verguisd, maar het bruist onder zijn leden, de wind waait door zijn vederen. Vrij van tegen wind, September wind met orkaan kracht vindt de winnaar is wild wilder wilders, GEERT WILDERS.

  Like

 8. Tiny zegt:

  Sluit me van harte bij bovenstaande reacties aan.

  Like

 9. peter zegt:

  Aha Het feest van de democratie, je moer er wel in geloven hoor !
  Ben wat dat betreft volkomen nihilistisch !

  Like

 10. peter zegt:

  De enige wijze om dit soort ellende te stoppen is de prijs die men voor dit soort aanslagen zo hoog te maken dat men zich gaat bedenken !
  Je moet gewoon de taal van die ander gaan spreken, als die ander jouw taal niet begrijpt , dat getuigd van intelligentie.
  Stompzinnig tegen een muur aan blijven lullen helpt echt niet.

  Like

 11. Gt zegt:

  Natuurlijk 12 september hoop ik op een enorme kater voor die slinkse inteelt producten, maar als je de wereld inkijkt zie ik maar een oplossing, dat is onmiddellijk Iran aanvallen door middel van een kernoorlog het klinkt onvoorstelbaar hard deze bewoording, maar als je ziet wat er in de wereld gaande is door die verschrikkelijke haatbaarden, het steeds verder uitbreiden van hun macht waar ook terwereld. Waar luister deze haatbaarden naar denk je, dat is oorlog en vernietiging alles wat niet tot hun ideologie behoort. Dus wat rest ons dan nog ……hoe heeft het zo ver kunnen komen, dit hebben we tedanken aan die linkse facisten met hun jaren lange geïndoctrineer. En al die monsters die wereldwijd die aanhang koesteren.
  Ik zie maar een oplossing oorlog, en vechten voor onze vrijheid. Ik denk dat ze ook weer zullen zeggen dit mag nooit meer gebeuren, met hun slinkse rotkoppen.
  Ik zie ze staan, uit eindelijk zullen deze voor een tribunaal komen, en levens lange opsluiting.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s