Mitt Romney maakt Palestijnen nijdig (+ video)

Jeruzalem is de hoofdstad van Israël. Dat benadrukte de gedoodverfde Republikeinse presidentschapkandidaat Mitt Romney zaterdagavond in een toespraak in de Oude Stad van Jeruzalem. Zijn woorden zorgden voor irritatie bij de Palestijnen.

“Het is een ontroerende ervaring om in Jeruzalem te zijn, de hoofdstad van Israël”, zei Romney in het begin van zijn toespraak voor 300 genodigden. De uitdager van de huidige Amerikaanse president Barack Obama benadrukte, dat de veiligheid van de Joodse staat een nationaal veiligheidsbelang van de VS zou zijn. Hij waarschuwde ervoor de dreigingen van Iran om Israël van de kaart te willen vegen en de ontkenning van de Holocaust door het regime in Teheran als retoriek af te doen. “Mijn boodschap aan het volk van Israël en de leiders van Iran is één en dezelfde: Ik zal niet wegkijken en ook mijn land zal dat niet doen. Zoals (Israëls voormalige) president (Menachem) Begin zo treffend zei: ´Als een vijand van het (Joodse) volk zegt dat hij ons wil vernietigen, geloof hem dan´.” De politicus voegde er aan toe: “We hebben de verschrikkingen van de historie gezien. Wij zullen niet toekijken hoe ze zich opnieuw afspelen”. “In de loop der jaren heeft Iran een bloedig en brutaal record opgesteld. Het heeft ambassades bezet, diplomaten aangevallen, zijn eigen burgers vermoord. Het ondersteunt het meedogenloze Assad-regime in Syrië. Het heeft wapens ter beschikking gesteld, die Amerikaanse soldaten in Irak en Afghanistan gedood hebben. Hij heeft gepland diplomaten op Amerikaans grondgebied te vermoorden. Iran is de leidende sponsor van terrorisme en de meest destabiliserende natie ter wereld.” In de omgang met Iran zou geen enkele optie uitgesloten moeten worden, ook al zou hij hopen dat diplomatieke en economische maatregelen effect zouden sorteren, aldus Romney.

Israël heeft een recht op zelfverdediging

“Wij erkennen het recht van Israël op zelfverdediging”, benadrukte de Republikein verder en wees op de vriendschap, die Israël en de VS verbindt. “Onze beide landen zijn verbonden door de geschiedenis en vanuit overtuiging. Geen individu, geen natie, geen wereldorganisatie zal een wig tussen ons drijven. En zolang we samenblijven en elkaar trouw blijven, is er geen bedreiging die we niet overwinnen en is er maar heel weinig wat we niet kunnen bereiken.”

Romney´s uitlatingen over Jeruzalem als Israëlische hoofdstad stuitte bij de Palestijnen op kritiek. “Mitt Romney´s woorden schaden de vrede, de stabiliteit en de veiligheid. Wij wjzen zulke standpunten strikt af”, zei Saeb Erekat, de chef-onderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit, volgens het dagblad “Jerusalem Post”.

Voor zijn toespraak had Mitt Romney een ontmoeting met de Palestijnse minister-president, op de Westelijke Jordaanoever, Salam Fajjad, in Jeruzalem. Daarvoor had hij een ontmoeting met Israëls minister-president Benjamin Netanyahu, staatspresident Schimon Peres en oppositieleider Schaul Mofas.

Vandaag reist Romney door naar Polen. Het verblijf in Israël maakte deel uit van zijn eerste buitenlandse reis als presidentschapkandidaat. Zijn eerste station was Groot-Brittannië.

Video:

 

Bron:

http://tinyurl.com/ce4qenk

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël, Joden, Jodendom, Midden-Oosten, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Mitt Romney maakt Palestijnen nijdig (+ video)

 1. Tom Hendrix zegt:

  Heel goed van U web master om hier aandacht aan te besteden. Ik las bij http://www.nu.jij. nl de meest afschuwelijke anti-semitische commentaren, en heb daar op gereageerd door de Joodse Staat hoog te houden. Het is altijd WEER LINKS en de HAATBAARDEN die ISRAEL van de kaart willen vegen, ik hoor Harry-HAMAS-SPer van Bommel nog steeds roepen: ” Alle JODEN aan het gas”. En dat is niet HAAT zaaien? Maar een kerel met karakter als Wilders moet dankzij de idioten van de ISLAM en LINKS 24/7 onder bewaking leven. Wat wonen er toch weerzinwekkende mensen onder ons, aangevoerd door de LINKSE KERK. Ik ben Fortuyn en van Gogh nog lang niet vergeten!

  Like

 2. Petrossa zegt:

  Hoewel van Bommel een oetlul is van de 1e orde heeft hij nooit geroepen Joden aan het gas. Hij liep mee in een haatfestijn waar anderen dat riepen. Met zo’n debiel sjaaltje om. Alleen niet gestrikt in de vorm van Israel zoals Arafat dat altijd deed.

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Zal ik dan al mijn comments die ik onder dit stuk http://tinyurl.com/bpltzgp van mijn eiges heb gezet dan hier maar herhalen?
  1)
  De ratjes van PowNed hebben ook weer hun antisemitische keuteltje neergelegd. Het bericht is ondertekend door ene Y. Ritzen die wel vaker de Jodenhaat op PowNed verzorgt: http://bit.ly/N5GV6U
  “Mitt Romney heeft vandaag een INTERNATIONALE FAUX-PAS gemaakt. De Amerikaanse presidentskandidaat noemde Jeruzalem de hoofdstad van Israël. Daarmee handelde hij in strijd met de consensus van de internationale gemeenschap. Alle buitenlandse ambassades zijn namelijk gevestigd in Tel Aviv en niet in Jeruzalem, uit protest tegen DE ILLEGALE ANNEXATIE VAN HET BEZETTE ARABISCHE OOST-JERUZALEM DOOR DE JOODSE STAAT.”
  Na de revolutie moeten we niet vergeten dat tuig daar apart en met speciale aandacht op te knopen.
  2)
  PIPES ANALYSEERT ROMNEYS UITSTEKENDE SPEECH IN JERUZALEM !!!
  Ga eens kijken wat die Romney allemaal voor voortreffelijks zegt over Israël: http://bit.ly/OAAn3h
  Pipes geeft de voornaamste citaten en cursiveert binnen die citaten de kernwoorden.
  Hierop komt het neer: Amerika en Israël hebben dezelfde kernwaarden, zijn onverbrekelijk verbonden en Amerika zal zonodig Israël verdedigen.
  En dan natuurlijk het rechtuit noemen van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël.
  En dan mag ik nog zo’n agnosterige God-skepticus zijn, ik vond dit heerlijk klinken:
  “MAY GOD BLESS AMERICA, AND MAY HE BLESS AND PROTECT THE NATION OF ISRAEL.”
  3)
  DE RATTEN VAN HET NOS-JOURNAAL OVER DE JERUZALEM-SPEECH VAN ROMNEY
  De ratten van het NOS-Journaal hebben ook weer hun Jodenhaat-keutels gedeponeerd naar aanleiding van de speech van Romney in Jeruzalem.
  Ik keek even vanmorgen, maandag 30 juli, naar de 7-uur-uitzending.
  Daarin werd helemaal bericht in de geest van de manipulatieve rotzooi die ze op hun site over de uitspraken van Romney hebben geplempt: http://bit.ly/MVVNGy
  Ik citeer van de NOS-site:
  “De uitspraak [dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is] ligt gevoelig, omdat ook de Palestijnen de stad als hoofdstad claimen, maar Israël het oostelijke deel in 1967 BEZETTE.”
  Hier ontbreekt dus de mededeling dat die claim van “de Palestijnen” volstrekt lachwekkend is en gedaan wordt op grond van een volstrekt opportunistische ‘invented tradition’ en wordt de leugen van “de bezetting” routineus gedebiteerd.
  “Romney sprak ook AGRESSIEF over Iran en zei dat Israël beschermd moet worden tegen een nucleaire aanval uit Iran.”
  Dat woordje “agressief” spreekt encyclopedieën over de insteek van de schrijver van dit laster-tekstje. Het is alsof je in de jaren dertig zou hebben geschreven: “Churchill sprak ook agressief over Duitsland . . . .”
  Inderdaad: het zijn de moderne NSB-ers in-de-dop bij het NOS-journaal.
  De uitsmijter, zowel in het gesproken journaal als in de test op de site, zorgde dat de ongeïnformeerde dan wel gehersenspoelde kijker en lezer bleef zitten met de indruk dat Romney iets heel fouts had gedaan:
  “De Palestijnen reageren GESCHOKT op de uitspraken. Oud-vredesonderhandelaar Saeb Erekat meent dat Romney OVER DE RUG VAN zijn landgenoten politiek bedrijft. ‘De campagne in de VS zou nooit TEN KOSTE moeten gaan VAN DE PALESTIJNEN.’
  ‘Zijn verklaringen zijn SCHADELIJK VOOR DE AMERIKAANSE BELANGEN in de regio. Ze SCHADEN DE VREDE, DE VEILIGHEID EN DE STABILITEIT’, stelde Erekat.”
  Terwijl die mijnheer Erekat natuurlijk een gewone “Palestijnse” terrorist is met een pak aan:
  Wikipedia: http://bit.ly/T0xLwG:
  “Saeb Muhammad Salih Erekat ( . . .) born April 28, 1955, in Jordanian-controlled East Jerusalem, was the Palestinian chief of the PLO Steering and Monitoring Committee ( . . .).”

  Like

 4. max zegt:

  @Petrossa 30 juli 2012 om 18:56

  ook al riep hij dat niet: hij was er bij en bleef er bij. Als je een kerel bent en je bent het daar niet mee eens, dan moet je uitstappen en je er afstand van nemen. Van Bommel is niet doof hij heeft die oproep tot genocide wel gehoord.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Max, zo is het maar net! Achterbaksheid is een van de deugden in de politiek, en daar heeft van Bommel het nodige van mee gekregen. Verder is het een grof schandaal om te lezen hoe anti-semitisch velen in nederland momenteel denken, als gevolg van de linkse STAATSPROPAGANDA van de NOS, en de andere media en omroepen die puur LINKS zijn. Walgelijk wat hier gebeurt.

  Like

 6. Hellen zegt:

  Ik heb ooit een filmpje op youtube gezien waar wel te zien was dat van Bommel wel degelijk meedeed . Alhoewel het meelopen met zo’n zooitje ongeregeld al meer dan genoeg zegt over die arabierenlover .

  Like

 7. Breget. zegt:

  De halsstarrigheid en de zucht naar overheersing schaden vrede ,veiligheid ,en stabiliteit in het middenoosten .Overal kunnen we de oorlogszuchtige groei zich zien verspreiden en in het westen leeft de verantwoordelijke in slaaptoestand en wijgeren te ontwaken ,en het is al 1minut voor 12.

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  Je moet rond 11:30 in de speech kijken: daar zegt Romney dat een preventieve aanval op Iran waarschijnlijk nodig zal zijn.
  Nu ik deze speech echt live zie: geweldig, geweldig, geweldig.
  Bijna zeg ik: Romney is door God gezonden.
  Wat-ie verder ook is, deze Romney, maar hij is een realist met een geweten!
  Romney for president!!

  Like

 9. max zegt:

  @Tom Hendrix 30 juli 2012 om 19:18

  Ik krijg echt geen hoogte van die van Bommel. Je mag toch aannemen dat hij een bepaalde intelligentie heeft.

  Ik heb nooit kunnen snappen dat mensen die zeggen dat zij achter de waarden van vrijheid, democratie en mensenrechten staan, ineens achter groeperingen kunnen staan die deze waarden niet kennen. Dan zit er toch wat in je hoofd los? Het zal wel een van die deugden zijn waar jij over spreekt.

  Maar hoe je het draait of keert het blijft een rare hersenkronkel.

  Like

 10. Palestijnen hebben wel vaker moeite met de waarheid.

  Like

 11. peter zegt:

  Maar wat na iran en syrie, er zijn dan nog 56 oic landen !
  Je zou haast het ondenkbare gaan denken om tot een oplossing te komen !
  Of vind met saudia arabie een baken van verlichting ?

  Like

 12. baksteen zegt:

  van Bommel roept op tot het starten van de intifada, dat betekent dus oproepen tot het plegen van moordaanslagen op onschuldige burgers, gefaliciteerd door de PLO en gesubsidieerd door de Nederlandse overheid , hoe duidelijk wil je het hebben waar Nederland staat in haar antisemitisme.
  Op 0:52

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Van Bommel SP, aanhanger van de partij die massa moordenaars als: POL POT,MAO,LENIN,STALIN en HITLER verheerlijken. Dat lijkt mij duidelijk genoeg!

  Like

 14. Pingback: De Palestijnen hebben geen enkel recht op een eigen staat op de Westbank | E.J. Bron

 15. Henk.V zegt:

  Ik zat met grote aandacht en waardering te luisteren naar Mitt Romneys rede in Jeruzalem en elk woord ervan onderschrijf ik met heel mijn hart.
  Ik sta VOLLEDIG achter Israël.
  Ik onderschrijf het historische (!!!) recht van Israël om een onverdeeld Jeruzalem aan te wijzen als hoofdstad van het land.
  Ik wens Israël EN Jeruzalem dan ook VREDE toe.
  Verder spreek ik de wens uit dat de Obama nachtmerrie spoedig ten einde zal zijn en deze Republikeinse vriend van Israël , het vrije westen EN de wereld in het algemeen tot de nieuwe President van de Verenigde Staten zal worden gekozen.

  Like

 16. peter zegt:

  China: Romney’s pro-Israël standpunt Jeruzalem kan oorlog veroorzaken
  Romney hoopt dat Obama Amerikaanse strijdkrachten heeft voorbereid op oorlog met Iran

  Mitt Romney bij de Klaagmuur in Jeruzalem, afgelopen zondag. De Republikein beloofde als president de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar de Israëlische hoofdstad te verplaatsen.

  China heeft middels het persbureau Xinhua zware kritiek geuit op de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney, die afgelopen weekend in Israël was en erkende dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is. Volgens de Chinezen kunnen zijn woorden een nieuwe oorlog tussen Israël en de Palestijnen / Arabieren veroorzaken. Ondertussen voer een Chinees fregat enkele dagen geleden door het Suez kanaal naar de Middellandse Zee, vermoedelijk op weg naar (de wateren bij) Syrië (4).

  Romney: Ambassade naar Jeruzalem
  Mitt Romney verklaarde ‘zeer geroerd’ te zijn door in ‘Jeruzalem, de hoofdstad van Israël’ te mogen zijn. Tevens beloofde hij dat hij als president de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem zal verplaatsen. Deze belofte moet echter niet al te serieus worden genomen. Het Amerikaanse Congres besloot namelijk al in 1995 de ambassade te verplaatsen, maar iedere president heeft tot nu toe gebruik gemaakt van de uitzonderingsclausule dit besluit niet te hoeven uitvoeren als de ‘nationale veiligheid’ daarmee in gevaar komt.

  ‘Gevaarlijke woorden’
  Net als de Amerikanen beseffen de Chinezen dat de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van de Joodse staat de woede van alle Arabieren en moslims zal doen ontbranden. ‘De gevaarlijke woorden van de Amerikaanse presidentskandidaat zouden goed in de gaten moeten worden gehouden,’ aldus Xinhua. ‘De status van Jeruzalem ligt zeer gevoelig vanwege de religieuze sentimenten en waardigheid van de meeste Arabieren.’ Verder werd opgemerkt dat Romneys partij kiezen voor Israël onverantwoord was en oneerlijk tegenover de Palestijnen. (1)

  Romney vóór tweestatenoplossing
  In een interview met CNN zei Romney overigens vóór de oprichting van een Palestijnse staat te zijn. In tegenstelling tot Obama vindt hij dat de grenzen moeten worden bepaald door onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen en niet van tevoren moeten worden vastgelegd (2). President Obama maakte kort na zijn aantreden snel duidelijk dat Israël zich moet terugtrekken naar de wapenstilstandsgrens van 1949 (in de media de ‘grenzen van 1967′) genoemd, iets dat de Palestijnen een ononderhandelbare voorwaarde voor vrede noemen. Dit zou de Joodse staat echter onverdedigbaar maken tegen een militaire aanval.

  Het Chinese (staats)persbureau had ook geen goed woord over voor Romneys harde taal tegenover China’s bondgenoot en handelspartner Iran. Romney beloofde ‘alle maatregelen te nemen om het Iraanse regime van zijn nucleaire pad af te brengen’ en zei te hopen dat de huidige president de Amerikaanse strijdkrachten hier op heeft voorbereid. Middels zijn woordvoerder liet hij weten dat hij een eenzijdige Israëlische aanval op Iran zou ‘respecteren’. Zelf verklaarde hij dat de VS wat hem betreft altijd achter Israël zal blijven staan.

  Lovende woorden voor Joodse volk
  Romney had ook lovende woorden voor het Joodse volk. ‘Nu ik hier ben en uitkijk over de stad (Jeruzalem) besef ik wat het volk van dit land allemaal heeft bereikt door de kracht van hun cultuur en nog een aantal zaken.’ Daarbij noemde hij het innovatieve zakenklimaat, de hoge technologie, de democratie en persvrijheid (7), de Joodse historie van opbloeien tijdens moeilijke omstandigheden en ‘de hand der voorzienigheid’. ‘Ik hou van dit land, van Amerika en van onze vriendschap,’ waren zijn afscheidswoorden. (6)

  Palestijnen furieus
  De Palestijnen reageerden zoals verwacht furieus op Romney’s uitspraken over Israël en Jeruzalem. PA-hoofdonderhandelaar Saeb Erekeat noemde Romney’s woorden ‘absoluut onacceptabel’ (5) en beschuldigde hem van het ‘belonen van de bezetter, agressie, nederzettingen en extremisme. Oost Jeruzalem is bezet gebied. Degenen die vrede tussen Palestina en Israël willen en levens willen redden moeten pal staan voor de tweestatenoplossing en Oost Jeruzalem als hoofdstad van de Palestijnse staat.’ (3)

  Chinees fregat richting Syrië
  De Chinezen zonden afgelopen weekend een fregat door het Suez kanaal naar de Middellandse Zee (4). Het oorlogsschip gaat mogelijk deelnemen aan militaire manoeuvres in de wateren bij bondgenoot Syrië. Vorige maand verschenen er berichten dat China samen met Iran, Rusland en Syrië een massale gezamenlijke oefening zouden plannen waaraan 90.000 soldaten en ander militair personeel moeten gaan deelnemen. De Russen zijn inmiddels met zo’n 11 tot 15 marineschepen in de oostelijke Middellandse Zee aanwezig.

  Xander

  (1) Arutz 7
  (2) Ynet News
  (3) Arutz 7
  (4) Ynet News
  (5) Ynet News
  (6) Ynet News
  (7) Jerusalem Post
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=662504&r=1&tbl_archief=&

  Like

 17. Wachteres zegt:

  Een korte verklaring van de politieke en religieuze betekenis van Jeruzalem:

  http://www.amsterdampost.nl/wat-de-bbc-niet-beseft/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s