Kosovo: Washington ondersteunt etnische zuivering

Thaci  (links) en Tadic schudden elkaar de hand

Op 7 juli kwam het in Dubrovnik tot een verrassende handdruk tussen de Kosovaarse minister-president Hashim Thaçi en de niet herkozen Servische president Boris Tadic. De meeste Serviërs beschouwden Tadic´ internationale optreden als een affront. Nog veel onaangenamer dan de geste is voor hen echter wat er op de zogenaamde “Croatia Summit” werd besproken. Daarover bericht nation presse.info,  het nieuwsportaal van het Franse Front National.

Een hoge Amerikaanse ambtenaar appelleerde daar namelijk aan Servië om de eenzijdig verklaarde “onafhankelijkheid” van het Servische Kosovo als feit te accepteren, terwijl daar de door pan-Albanese extremisten bedreven etnische zuivering van Servische en niet-Albanese burgers ongehinderd doorgaat. Philip Gordon, plaatsvervangend staatssecretaris voor Europese en Eurazische aangelegenheden (die rechtstreeks ondergeschikt is aan Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton), verklaarde n.a.v. deze topontmoeting van staats- en regeringschefs van Zuidoost-Europa in Dubrovnik (Kroatië), dat Servië sowieso de “onafhankelijkheid” zou moeten erkennen, die door de Albanese meerderheid van Kosovo eenzijdig werd uitgeroepen, nadat deze sinds juni 1999 deze Servische provincie bezet en onder haar dwangheerschappij gebracht had.

De Amerikaanse diplomaat Philip Gordon

Serviërs moeten hun landgenoten in Kosovo in de steek laten

De Amerikaanse regeringsvertegenwoordiger voegde er aan toe, dat Belgrado de zelfstandig opererende Servische politie en justitie in het noorden van Kosovo niet langer zou mogen ondersteunen, hoewel dit gezien de toenemende Albanese druk de enige garantie voor het overleven van de Servisch-orthodoxe minderheid vormt. Onder de ongeveer 2 miljoen inwoners van Kosovo bevinden zich nog ongeveer 120.000 Serviërs, van wie 40.000 in het noorden wonen. De anderen proberen, samengeperst in over de rest van het territorium verspreid liggende enclaves op de een of andere manier te overleven, waarbij ze min of meer machteloos zijn uitgeleverd aan de bewapende pan-Albanese milities, die in de zomer van 1999 met hulp van de NAVO en de “internationale gemeenschap” de controle over de provincie overgenomen hadden.

Servië geeft de lokale Servische autoriteiten in Kosovo en Metochië een zekere financiële ondersteuning, vooral op het gebied van de gezondheidszorg, het onderwijs en het bestuur. Zonder deze ondersteuning zouden de Serviërs van Kosovo vermoedelijk geen andere keuze hebben dan hun koffers te pakken of hier te gronde te gaan.

Kroatië staat altijd al aan de kant van de Albanezen

De topontmoeting vond waarschijnlijk niet toevallig in Dubrovnik plaats, omdat de regering in Agram zich altijd al een uitgesproken en onwankelbare voorstander van de Albanisering van Kosovo en Metochië had getoond en zich tijdens de gewapende conflicten tussen het Kosovaarse bevrijdingsleger UÇK en het Servische leger in de jaren 1997-1999 en daarna tijdens de anti-Servische pogroms in maart 2008 zelfs voor de etnische zuivering van de orthodoxe christenen had uitgesproken.

Terwijl er geen enkele officiële vertegenwoordiger van de Servische staat aan deze regionale conferentie deelnam, was de voormalige Servische president Boris Tadic hier naartoe gekomen om de Albanese minister-president van Kosovo, Hashim Thaçi, de hand te schudden. Thaçi, een onguur type, die nauwe contacten zou onderhouden met de Albanese maffia, is wezenlijk medeverantwoordelijk voor de etnische zuivering van tienduizenden Kosovo-Serviërs sinds 1997 en zou tijdens de oorlog zelfs verstrikt geweest zijn in de handel met organen van gedode Servische krijgsgevangenen. Tadic, die bij de laatste presidentsverkiezingen in Servië zonder succes als kandidaat van de globalisten tegen de nationaal-conservatieve kandidaat Tomislav Nikolic was aangetreden, had in zijn tijd als president altijd geweigerd deel te nemen aan de topontmoeting, ook om Thaçi uit de weg te gaan. Des te meer moeten de Serviërs het als affront opvatten, dat hij er nu was – blijkbaar als privépersoon – en zijn verbondenheid met de leider van de Kosovo-Albanezen uitdrukte.

Dubbele moord op Servisch echtpaar bewijst gebrekkige bescherming

Terwijl de conferentie nog bezig was, kwam het in Kosovo in Talinovac, een dorp in de buurt van de stad Urosevac, tot een gruwelijke moord op een Servisch echtpaar, Milovan en Liliane Jevtic. De beide midden vijftigers waren pas in 2004 weer naar hun oude geboortestreek teruggekeerd. De dubbele moord toonde opnieuw heel duidelijk aan, dat KFOR niet in staat is om de Servische minderheid de haar toekomende bescherming te garanderen. Het is tegelijk een duidelijke boodschap van de met de regering van Thaçi verbonden pan-Albanese groeperingen aan het adres van de orthodoxe christenen en andere niet-Albanese minderheden, die het nog durven een leven in hun oude geboortestreek te leiden: Kosovo moet vrij zijn van alles wat niet Albanees is! Een bericht, dat door de verklaring van de Amerikaanse afgezant Philip Gordon blijkbaar ook door het officiële Washington overgenomen en gesteund wordt.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009484-Kosovo-Washington-unterst-tzt-ethnische-S-uberung

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Islamisering, Kosovo, Servië, VS. Bookmark de permalink .

7 reacties op Kosovo: Washington ondersteunt etnische zuivering

 1. Marcel zegt:

  Het is zeker een interessant stukje mijnheer Bron
  mijn dank hiervoor is groot, want als ik dit hier niet gelezen had zou ik niet weten wat daar nu weer speelde, en wat daar speelt is zeker ook voor ons van belang.

  Zolang de meeste Groningers of Limburgers in het buitenland schaamteloos blijven roepen dat ze Hollanders zijn zal het onbegonnen werk blijven om zelfs maar te proberen het verschil tussen de 3 belangrijkste bevolkingsgroepen daar uiteen te zetten en zal men hier verstoken blijven van enig begrip van de aard van het conflict.

  Het zal een ver van mijn bed show blijven, en elke poging om lui aan het verstand te peuteren dat we daar nu onze toekomst in kunnen zien …

  ach

  laat ook maar.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad bedankt web master. Hier blijkt het “vuile spel”, duidelijk uit. Om de moslim OBAMA terwille te zijn, zou Servië Kosovo moeten erkennen, en de lieve muzelmensen het recht geven, de rest van de christenen uit te moorden. Alles om de ISLAMISTEN ruim baan te geven, en over niet al te lange tijd, zijn wij in nederland en de rest van europa aan de beurt. Vooral doorgaan met de MUZELMANNEN overal in tegemoet te komen.

  Like

 3. baksteen zegt:

  Hoe en waar krijgen we hier nu weer een beetje betrouwbare informatie over!
  Het conflict begint me nu pas een beetje duidelijk te worden.
  Dat vermoorden van de groep mannelijke moslims (5000) door het niets doen van de nederlanders omdat zij in de steek werden gelaten door hun bondgenoten en de enorme nasleep die dat, qua media, heeft gegeven, zorgt er wel voor dat het echte probleem, de genocide op de niet-moslims, buiten beeld is gebleven.
  Of zie ik dit verkeerd?

  Like

 4. De Ekster zegt:

  Zeer goed stuk, EJ Bron. Er is veel te weinig bekend over wat er allemaal gemanipuleerd is tijdens de Joego-burgeroorlog. Je leest in de media alleen verhalen over de kwestie Srebrenica, maar niets over de Servische slachtoffers van moordpartijen van Islamieten en buitenlandse Mujaheddien. En iedere keer zijn er zogenaamd weer meer slachtoffers gevallen in dat Srebrenica. Vlak na de val van de moslimenclave (van waaruit ze omliggende Servische dorpjes terroriseerden onder toeziend en goedkeurend oog van “onze jongens”), las je in de media dat er een paar duizend slachtoffers gevallen zouden zijn. Gedurende de jaren daarna stegen die cijfers gestaag door. Eerst naar 3000, dan naar 4000, enz. en nu staat de teller al op 8000 vermeende slachtoffers. Mensen hier is niets van waar, het is allemaal walgelijke propaganda. Niemand weet het exacte aantal maar het zullen er hooguit enige honderden geweest zijn (en dat waren soldaten!). En de Servische slachtoffers…? die worden helemaal niet geteld….

  Like

 5. Turul zegt:

  ach ondertussen zijn “ze” hier ook bezig via massa immigratie, die gewoon onverminderd doorgang vind. Totdat het aantal zo groot is dat hetzelfde word toegepast als in Kosovo.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Turul 19.21. uur, ja en de enige partijen die hier tegen zijn Turul, zijn de SGP en de PVV. De rest van de klojo partijen, vinden deze verrijking nog steeds ” een strak plan”. Ik weet waar ik voor ga 12 september!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s