Overspel: radicale islamieten stenigen stelletje in Mali

Radicaalislamitische groeperingen hebben in het noorden van Mali de macht overgenomen en de sharia ingevoerd. Nu werd er een stelletje wegens overspel gestenigd. Volgens een groep rebellen werden de man en de vrouw tot aan de hals ingegraven en daarna met stenen bekogeld tot de dood erop volgde.

In de door radicale islamieten gecontroleerde noordelijke helft van Mali is het afgelopen weekend een stelletje wegens overspel gestenigd. Een woordvoerder van de radicaalislamitische groepering Ansar al-Din, Sanda Abu Mohammed, zei zondag dat de terechtstelling conform de regels van het islamitische “recht” (opm.: aanhalingen door vertaler), de sharia, zou zijn uitgevoerd.

Een inwoner van de Noord-Malinese stad Kidal berichtte, dat volgens ooggetuigen uit het nabijgelegen Aguelhok de man en de vrouw tot aan de hals zouden zijn ingegraven om daarna bekogeld te worden met stenen tot de dood erop volgde. De inwoner wilde uit angst voor zijn veiligheid niet dat zijn naam werd genoemd.

De noordelijke helft van het West-Afrikaanse land werd in april na een putsch in de hoofdstad Bamako door rebellen veroverd. Op 22 maart had een groep soldaten de langjarige president Amadou Toumani Touré afgezet. In het machtsvacuüm na de putsch lukte het Toeareg-rebellen samen met radicale islamieten om binnen enkele dagen het volledige noorden van hun land onder hun controle te brengen. Later werden de Toeareg echter door de radicale islamieten uit de belangrijkste steden Timboektoe, Gao en Kidal verdreven.

De radicale islamieten voerden in Timboektoe het islamitische “recht” van de sharia in en vernielden een serie heilige graven. Inmiddels controleren de radicale islamieten al tweederde deel van het noorden – een oppervlakte groter dan Frankrijk. Een van de islamitische terreurgroeperingen is Ansar al-din.

Overgangspresident Traoré wil regering reorganiseren

De Malinese overgangspresident Dioncounda Traoré heeft zondag een reorganisatie van de regering aangekondigd – en daarmee de overgangsminister-president sjeik Modibo Diarra in feite uit de macht gezet. Traoré beperkte de competenties van de minister-president en creëerde tegelijkertijd nieuwe organen, met behulp waarvan de crisis in het noorden van het land moet worden bijgelegd. In een door de staatstelevisie verbreide toespraak aan denatie verkondigde Traoré dat hij een Hoge Staatsraad in het leven zou hebben geroepen, waarvan hij zelf de voorzitter zou zijn, en die de grondwet zou moeten “complementeren” en de “maatschappelijk-politieke realiteiten” zou moeten aanpassen.

Bovendien zou hij persoonlijk het overleg over de vorming van een regering van nationale eenheid leiden, zei Traoré verder. Ook zou een nieuwe Nationale commissie vredesonderhandelingen met de radicale islamieten voeren, die Noord-Mali controleren.

Details – vooral informatie over de toekomstige machtsverdeling – noemde Traoré niet. Ook noemde hij geen tijdschema. Hij riep de Malinezen op elkaar te vergeven en zich aaneen te sluiten om de politieke crisis spoedig te beëindigen.

Zaterdag had overgangsminister-president nog zijn – door de belangrijkste partijen van het land geëiste – aftreden afgewezen. Het land zou hem deze taak hebben toevertrouwd en hij zou niet aftreden, zei de in toenemende mate omstreden Diarra tegen de televisiezender Africable. Traoré was pas vrijdag na een twee maanden durende geneeskundige behandeling in Frankrijk weer naar zijn geboorteland teruggekeerd. Hij werd op 21 mei door een woedende menigte bewusteloos geslagen, terwijl soldaten toekeken.

In zijn eerste toespraak tot de natie na de terugkeer uit ballingschap sprak Traoré bovendien zijn vertrouwen in het leger uit. Hij zou ervan overtuigd zijn dat de veiligheidstroepen van Mali “de veiligheid van de president van de republiek” garanderen.

De West-Afrikaanse regionale organisatie Ecowas had het land aan het begin van de maand een ultimatum gesteld. Volgens dit ultimatum moet er tot eind juli een nieuwe, representatieve regering gevormd worden. De zegetocht van de radicale islamieten in het noorden wakkert de zorgen aan voor een duurzame wijkplaats voor extremisten.

Bron:

http://www.spiegel.de/panorama/mali-radikale-islamisten-steinigen-paar-wegen-ehebruchs-a-847081.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Jihad, Sharia, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Overspel: radicale islamieten stenigen stelletje in Mali

 1. marijke zegt:

  Mag ik een teiltje.niet te geloven .

  Like

 2. Linsky zegt:

  Te ziek voor woorden eigenlijk! 😦

  Like

 3. Breget. zegt:

  En dit soort kan op elke steun van het Westen rekenen ,

  Like

 4. Rudor zegt:

  Ik zou zeggen: ies niet koeltoer, ies iensiedent.

  Terwijl de dhimmies in Europa nog steeds vol lof over de islam zijn vanwege de vrede die zij brengt, laten de nieuwsberichten toch steeds weer zien dat daar waar de islam heerst (dat geleuter over gematigde islam en fundamentalistische islam zullen we maar laten voor wat het is, want die twee takken van de islam bestaan alleen maar in de hersenspinsels van dhimmies) het voor anderen kwaad kersen eten is. De dhimmies gaan het pas geloven als ze zelf worden ingegraven om gestenigd te worden.

  Like

 5. Predictor zegt:

  Back to Planet of the Apes!

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  Hoe zou Donner hier op reageren?! Hij was toch voor de sharia…………………………( Raad van State!)

  Te walgelijk voor woorden………………………….word er erdrietig en heel erg kwaad van……….

  Like

 7. Willem zegt:

  Donner was en is niet voor de Sharia.
  Wat hij zei, (of op doelde) dat wanneer de Islam de meerderheid vormt in Nederland, dan is dat ook democratie, zelfs de invoering van de Sharia is dan mogelijk.

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Hoe dan ook: de islam heeft heel goed begrepen dat Afrika, na 50 jaar Westerse ondersteuning met miljarden Euro’s, voor hen geen verloren continent zal zijn. Vruchtbaar in bevolking en wachtend op ‘n overheerser zonder zak met geld.

  Like

 9. Breget. zegt:

  Jowitteroos,Donner(en de raad van staten ) hebben het veel te druk om Leers te dwingen beter te laten uitzoeken of de hier uit geproduceerde Somalisch niet te veel zijn verwesterd zo dat ze niet terug kunnen gaan .

  Like

 10. Anneke zegt:

  Het Afrikaanse continent is mijns-inziens vrijwel geheel in handen van de islamieten !!! Vandaar dat er zoveel armoede is en droogte…chaos; ect. Waar de islam actief is, daar is ELLENDE. En de domme domme domme westerse politici;ect houden de ogen potdicht. Willen van keiharde feiten/- bewijzen NIETS weten. Slapperikken!!!

  Like

 11. Anneke zegt:

  Vervolg-17.35- : Terwijl Afrika eigenlijk een intens RIJK continent is…Denk even aan de vele bronnen van meerdere grondstoffen. Ze meer dan alleen olie in de bodem!!!

  Like

 12. Piet Klont zegt:

  Dit is zo afgrijselijk dat ik bijna kan janken.
  Je kunt gewoon niet geloven dat heden ten dage zulke satanische en beestachtige bloederige praktijken nog steeds worden gepraktiseerd alsof het de gewoonste zaak van de wereld is maar ook dat er hier in het westen nauwelijks aandacht voor is.
  Ik doel dus op al die verziekte laffe regeringsleiders die ons onderworpen aan de islam maken.
  Het stenigen nemen zij hierbij ‘op de koop toe’!!
  Zouden ze dat nog steeds doen wanneer er hier rellen en opstanden uitbreken waarbij deze ‘leiders’ in hun nekvel worden gegrepen en naakt in een kuil gedonderd, zand er in tot enkel hun koppen nu eens niet IN HET ZAND maar er BOVENUIT steken om vervolgens een striemende regen aan stenen over zich heen te krijgen???
  En kunnen zien hoe hun vlees langzaam maar zeker van hun schedel glijdt?
  Want je moet er wél even een spiegel bij zetten natuurlijk zodat ze gedwongen worden zichzelf aan te kijken en af te vragen…’Wat heb ik gedaan?’ in hun laatste ogenblikken.
  Dat je als westers ‘leider’ hier aan meewerkt door dit te laten gebeuren en er uit een misselijkmakende onderdanigheid maar liever niets van zegt en liever even de andere kant op kijkt omdat wellicht de leiders van dat ‘Kamelenneukersvolk’ en geitenverkrachters een beetje boos worden zegt toch alles over de groteske gladde hypocrisie van de regeringen hier! Dan ben je toch écht een bokkenpijperals politicus of president!
  En dan zijn er nog van die kerels getrouwd ook…welk wijf wil nu het bed delen met zo’n zak zonder ballen!
  G A T V E R D A M M E ! ! ! ! !

  (GVD ik ben er écht misselijk van…aan de slag maar weer, tekening van onze leiders die gestenigd worden en de kop afgehakt, dit op pamfletten drukken en per luchtpost boven Brussel uitstorten?)
  😦 😦

  Like

 13. Gt zegt:

  Die stoffige donner ophoepelen , met zijn grijze hersen cellen het zijn deze figuren die levens gevaarlijk zijn. Tjonge jonge wat dombo,s en dat het vandaag morgen fout gaat reken maar.
  Ik spreek regelmatig in oorlogs retoriek, ik weet het maar het gaat er van komen.
  Loon slaven zijn wij, de blanke kinderen van nu zijn de blanke slaven van de toekomst.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Binnenkort ook in ons “theater Nederland”. Verder met Piet Klont eens. Slechts de opmerking dat het TUIG EU en het TUIG in DEN HAAG hier inderdaad medeverantwoordelijk voor zijn. Leve de PVV, leve de Republiek!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s