Servische president verzoekt om redding van zijn landgenoten

De dreigende “zuivering” van het Albanees gedomineerde Kosovo van de daar wonende Serviërs was voor de Servische president Tomislav Nikolic aanleiding om de situatie van zijn landgenoten op internationaal niveau aan te spreken en met het begrip van volkerenmoord, zoals deze door de Algemene Vergadering van de VN in 1948 werd vastgelegd, te verbinden. Behalve bij de Britse krant “Guardian”, waarmee hij een interview had, vindt zijn appèl alleen gehoor bij Russische media – Europa zwijgt in alle talen over de beschuldigingen.

 Geen wonder, want de toonaangevende EU-landen en de VS hadden in 2008 immers de “onafhankelijkheid” van de zuidelijke Servische provincie Kosovo ondersteund, die door de daar geïmmigreerde Albanezen eenzijdig werd uitgeroepen. De 10% van de bevolking van Kosovo die zich nog altijd als Serviërs beschouwt, wonen grotendeels in het noorden – en staan bloot aan voortdurende druk van de Albanese autoriteiten.

De Servische president Tomislav Nikolic

“Wat als de Serviërs emigreren? Wie zal het resultaat van deze genocide erkennen? Als er 40.000 mensen worden verdreven en als de etnische samenstelling van de bevolking op het territorium wordt veranderd, gaat het om een volkerenmoord”, zegt de Servische president in een interview met de “Guardian”. Daarom eist hij de inzet van internationale troepen om de Serviërs in het noordelijke deel van Kosovo te beschermen tegen de machtsovername en zuivering door de Albanezen. Ook zou hij een deling van Kosovo niet uitsluiten.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009513-Serbischer-Pr-sident-bittet-um-Rettung-seiner-Landsleute

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, EU, Islamisering, Kosovo, Mensenrechten, Servië, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op Servische president verzoekt om redding van zijn landgenoten

 1. JooJootje zegt:

  Ja dat hebben de grote jongens in de wereld weer mooi voor elkaar nu nog even Europa verder afbreken en dan ……….
  Welkom in de wereld van chaos waar het verschil tussen mijn en dijn niet meer bestaat.

  Like

 2. De Ekster zegt:

  Ze zullen niets doen voor Servië, dat hebben ze immers nooit gedaan. Altijd krijgt het land de schuld van alles wat er mis gaat op de Balkan. Dit terwijl de Albanezen, het walgelijkste volk van Europa, nooit zullen stoppen met provoceren totdat ze alle Serviërs uit hun eigen land verjaagd hebben. En daarna gaan ze verder met Macedonië.
  Let goed op, Europa, want ook met onze landen zal het zo aflopen. Islamieten veranderen van een minderheid snel in een meerderheid en daarna pakken ze je land af en heb je het nakijken. Het enige dat je kunt doen is terugvechten zoals de Serven hebben gedaan (dat zijn niet van die lamlendige slappelingen zoals de Nederlanders). Helaas werden ze, zoals bekend, gestopt in hun manhaftige pogingen hun geplaagde land bij elkaar te houden. Het was vechten tegen te veel, te machtige tegenstanders. Dankjewel Clinton, EU en VN, voor jullie steun aan die geweldige moslims in Europa.

  Like

 3. peter zegt:

  euro-is-lam

  Like

 4. Breget. zegt:

  De Serven hebben één ding tegen ze zijn de islam niet welgezind .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s