Morsi schrijft vredesbrief aan Peres, om daarna te ontkennen

De nieuwe Egyptische regeringschef Mohamed Morsi stuurde dinsdag zijn eerste brief aan de Israëlische regering. In het schrijven bedankte hij de Israëlische staatspresident Schimon Peres voor diens gelukwensen n.a.v. de islamitische vastenmaand ramadan en de verkiezingsoverwinning van Morsi.

Hij bracht zijn hoop tot uitdrukking dat het Midden-Oosten zich zou toe bewegen naar een vreedzame, veilige en stabiele toekomst. Morsi schrijft in zijn brief dat hij zich zou willen inzetten om het vredesproces in het Midden-Oosten te bespoedigen om zodoende meer veiligheid en stabiliteit voor alle volkeren in de regio, inclusief het volk Israël, te garanderen.

De brief van Morsi, die lid is van de extremistische Moslimbroederschap, werd aan Peres overhandigd door de Egyptische ambassadeur in Israël, Jasser Rida. Toen de brief echter in de media openbaar werd, waren talrijke hoge ambtenaren in Egypte verontwaardigd. Korte tijd later volgde er een melding, waarin het bestaan van de brief van Morsi aan Peres werd ontkend. “Het bericht in de Israëlische media was een leugen. President Morsi heeft nooit een brief aan de Israëlische president gestuurd”, stond er in de Egyptische media. In Israël is men niet verbaasd over de intrekking korte tijd na de publicatie.

Bron:

http://tinyurl.com/ce79ar2

Auteur: Michael Schneider

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", antisemitisme, Egypte, Israël, Jodenhaat, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

18 reacties op Morsi schrijft vredesbrief aan Peres, om daarna te ontkennen

 1. Kafir Harby zegt:

  Oorlog is liegen en misleiden, zei de zelfverklaarde profeet. En deze zwijnen met een bidvlek op hun voorhoofd, volgen dat voorbeeld uiteraard.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier weer een geweldig staaltje, van ” liegen en bedriegen”, van Mo de pedoprofeet volgeling(en). Misleiden, liegen, bedriegen, teksten uit het verband rukken, het mag allemaal want Joden en Christenen zijn slechts “honden, varkens en apen”.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Hebben ze die brief in Israël dan niet afgedrukt in de MSM?

  Like

 4. P.Munnich zegt:

  Tom Hendrix@

  Als Christenen en Joden slechts “honden, varkens en apen “zijn,WAAROM komen dan Degene die dit vinden, hierheen?????
  Laat ieder IN ZIJN / HAAR EIGEN LAND VAN HERKOMST BLIJVEN. Hoeven we ons ook niet aan elkaar te storen.
  Moslims weg, Moskeën weg, en MEER ruimte voor de EIGEN bevolking. Zomaar een vrij idee,
  wie doet mee???

  Like

 5. @P.Munnich: Moet je die laatste vraag dan nog stellen? Count me in! Weg met het kankergezwel wat islam heet!

  Like

 6. Linsky zegt:

  Fighting for Enemy? Arabs serving in Israel army obligatory

  Like

 7. Linsky zegt:

  Ayatollah Khamenei waarschuwt zijn leiders: Over enkele weken oorlog

  Een Amerikaanse B-52 werpt een testversie van de MOP af, de grootste bunkerbuster die ooit is gebouwd. Afgelopen vrijdag kondigde de luchtmacht aan dat de bom klaar is voor gebruik.

  De Iraanse opperleiders Ayatollah Khamenei heeft afgelopen vrijdag tijdens een topontmoeting met de hoogste militaire leiders -veelzeggend de ‘laatste oorlogsraad’ genoemd- gezegd dat het land over enkele weken in oorlog zal verkeren met de Verenigde Staten en Israël. De leger-, luchtmacht- en marinecommandanten kregen de opdracht hun strijdmachtonderdelen paraat te houden. Tevens gaf Khamenei het bevel de nucleaire installaties in het land zo goed mogelijk te beschermen tegen de beste Amerikaanse superwapens door dikke lagen met staal bedekt beton aan te brengen en talloze luchtdoelraketten op te stellen……verder:
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=662535&r=1&tbl_archief=&

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  @ Linsky
  Eindelijk, zou ik zeggen. Net zoals regeringen en bestuurders, afgezien van Israël, zich niet hechten aan de bevolking, mag ik wensen dat de lichtflits snel haar werk zal verrichten. Dat is humaner dan de loopgravenoorlog.
  Het moet bekend zijn dat de bunkerbuster weinig kan uitrichten tegen in bergmassief ondergebrachte installaties. Een bevinkje overheen heeft wat meer effect.
  Hoe dan ook: het zal de lucht een beetje opklaren en de internationale spanningen wat doen afnemen.
  Ha: jij zit er niet kan het verweer zijn. Zou dat enig verschil maken bij elke militaire schanddaad jegens bevolking?

  Like

 9. Oeps, een kleine ‘fout’ van het Egyptisch leger zou zo maar grote gevolgen kunnen hebben…
  http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=279624

  Like

 10. Ko Lumbus zegt:

  Wel een beetje knullig, dat typseltje onderaan het stuk. Daar trapt toch geen mens in.dat zoiets van de niuewe chef in Egypte afkomstig is.

  Like

 11. Hellen zegt:

  Als een mohammedaan zijn lippen beweegt liegt ie al , taqiyya is voor woestijnratten een begrip , wij groeien op met bolletje of pindakaas , het moslimtuig met haat en jihad .

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen 18.26. uur, inderdaad HAAT is hun drijfveer, haat tegen al het menselijke en goede in de samenleving. Alles moet kapot, dan pas zijn deze achterlijken tevreden. Als de hele wereld in puin ligt, dan HATEN ze nog, want dan HATEN ze omdat ze NIKS meer te HATEN hebben. Walgelijk volk, laten ze zich zelf maar gewoon opknopen, dan deden ze nog iets goeds voor de wereld.

  Like

 13. vlieger zegt:

  Ko Lumbus @

  Ik ben van de zelfde mening. En wat ook opvalt, dat er geen handtekening

  onderstaat. Dat is toch wel gebruikelijk bij een document, ook van moslims.

  Like

 14. Wellicht kan die Morsy nog geen ganzenveer vasthouden omdat hij zo erg trilt vanwege die diepe haat jegens Israël… Of hij is gewoon analfabeet!

  Like

 15. louis-portugal zegt:

  Voor degenen die niet geloven dat hij van Morsi is leg me eens uit waar de egyptische ambassadeur Jasser Rida dan past.

  Like

 16. louis-portugal zegt:

  Overigens is het een typisch arabisch gedoe want vaker , o-a- met Jassir Arafat, dacht het westen afspraken te hebben en als ze thuis kwamen was het allemaal niet waar.

  Like

 17. Noemen ze dat niet gewoon Taqiyya? Een andere verklaring zou ik zo 1,2,3 niet kunnen geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s