CARTOON (Piet Klont)

(click op plaatje voor groter!) 

Cartoon gemaakt door:

Piet Klont

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

164 reacties op CARTOON (Piet Klont)

 1. Aegolius cs zegt:

  Goed zo Klont!
  Je maakt hét verschil in de start van de dag.

  Like

 2. Piet Klont zegt:

  O…
  Nou, dan ga ik maar even knorren.
  Maak me even wakker als Gaisja er is, wil je!

  Like

 3. Oh geen zorgen, Meester Klont! Die zal ongetwijfeld weer komen opdagen met de nodige aan- en opmerkingen 😉

  Like

 4. willemientje zegt:

  Piet, ik ga kunstsoepsidie voor je aanvragen, er is nog 40% van het budget over, dus wie weet!,

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Ik hou er niet van om spelbreker te zijn. Zeker niet als iemand zo’n prachtige cartoon maakt. Het is echter in strijd met de uitspraak van Geert dat hij geen moslims haat maar dat hij de islam een verwerpelijke en achterlijke ideologie vindt. In al zijn artistieke schoonheid kan dit prentje toch contraproductief werken. Dus creatief superbe maar qua werking niet ideaal.

  Like

 6. vederso zegt:

  @ aisha. Als u Piet Klont nu eens heel lief vraagt, dan wil hij bij wijze van uitzondering misschien wel hier één van zijn schitterende, onbetaalbare schilderijen laten zien. Maar u zult al uw taalvaardigheid uit de kast moeten halen om hem daartoe te overreden ben ik bang. Met vriendelijke groet.

  Like

 7. Ko Lumbus zegt:

  LOL! @Piet,’ De Koran Duck’ . 🙂 🙂
  Hij staat er doortastend op, die Smufgeert. Klaar voor de grote schoonmaak. 😉

  En @Aisha, onze zuurpruim, wees blij met Piet. Hij houdt zich netjes in met zijn zwartmakerij. Of zie jij meer dan 1 burkasmurfin afgebeeld?

  ‘Islamitische humor’, het duste boek ter wereld.

  Like

 8. Ko Lumbus zegt:

  @M.A.L. Sion

  Nog maar eens een keertje goed kijken naar deze Klontkartoen en je zult zien er geen strijdigheid is met de uitspraak van Wilders waaraan je refereert.

  Like

 9. Daniel Deblaere zegt:

  Moslims, zijn net als alle andere mensen om van te houden… De Islam daarentegen kan je verfoeien, bevechten en bekampen!

  Like

 10. Tiny zegt:

  Wowwww Piet !!!!! LOL, ik vind het weer prachtig gevonden.

  @Aisha: tututtut, flauw.
  @Daniel Delblaere: Van te houden? Vooral als vrouw, ben je klaar mee. Laat je nakijken man. En van “alle andere mensen” te houden, ook niet.

  Like

 11. Heh, eigenlijk vind ik Smurfin best wel spannend. Wat zou er onder zitten 😛
  Van die andere pinguïns wil ik het overigens absoluut niet weten!

  Like

 12. vederso zegt:

  En al die andere smurflims kijken ook al chagrijnig, terwijl het hier steeds meer een vrolijke boel wordt.

  Like

 13. vederso zegt:

  Het is anders maar ook leuk.

  Like

 14. Piet Klont zegt:

  aisha zegt:
  2 augustus 2012 om 09:52

  Verrek, nu ik je comment lees, is het dus eigenlijk heel eenvoudig om zo’n plaatje te maken. Ik zou zeggen, ga je gang!
  Bij de sloot, ik heb enkel voor het decor een scan gemaakt, de smurfen zoals afgebeeld, stonden daar niet op!
  Sterker nog, de oorspronkelijke smurfen heb ik zelfs eerst allemaal moeten verwijderen voordat ik de ‘mijne’ er in kon plaatsen. En inderdaad lees ik die blaadjes nog met regelmaat, dan verzuur je niet zo snel ( 😀 ) zoals sommige andere mensen die de godganse dag niets anders te doen hebben dan naar anderen te wijzen maar het lef niet hebben om hun eigen zure smoeltje eens in de spiegel te bekijken, want dáár mankeert het natuurlijk net nooit aan hè!
  Nee, ik zie die stripverhalen als een vorm van moderne kunst, sommige zijn zelfs briljant niet enkel vanwege de grandioze tekenstijl en karakters die gecreëerd worden, maar ook nog eens het verhaal waarin het zich afspeelt. Daar kan menig schilderij niet aan tippen!
  Ik dank Vederso (voor wat je schreef, ik zal je wat scans van vroegere werkstukken toesturen omdat je hier meen ik, al eerder om gevraagd had).

  @M.A.L. Sion zegt:
  2 augustus 2012 om 09:20

  U bent geen spelbreker en gefundeerde kritiek ben ik altijd blij mee!
  Kan men van leren nietwaar?
  Maar ik wil er hier toch even op wijzen dat u er wellicht aan voorbij gaat dat het geen uitspraak van Wilders betreft, dat: ‘ik háát…’ , maar meer van de Moppersmurf welke ik de ‘bokkenpruik’ van Geert heb opgezet en inderdaad richt Geert zich tegen de islam als cultuur, maar hij is m.i. daarin niet echt consequent.
  Het is de islam (ik weiger het pertinent te schrijven met hoofdletter) die moslims heeft als aanhangers en geen, bijvoorbeeld, Christenen.
  En de islam een verwerpelijke en achterlijke ideologie noemen, daaruit mag je gerust concluderen dat Wilders hiermee ook de aanhangers van deze ideologie niet bepaald erg ontwikkeld of hoog inschat.
  En wanneer u het mij persoonlijk zou vragen, zeker na weer eens met mijn snufferd stevig en barbaars op de feiten te zijn gedrukt met die steniging welke hier vermeld werd gisteren en eerder, kan ik u verzekeren dat er zich dan een enorme haat van mij meester maakt welke ik liever niet nader omschrijf.
  En men moet mij beslist niet aankomen met de altijd vergoelijkende kolder van: ‘Ja, maar ze zijn heus niet allemaal zo, er zitten ook goede moslims bij’, want dat is je reinste kullerij.
  Ze zijn ALLEMAAL zo, zolang ze het laten gebeuren en er NIET tegenin gaan.

  Like

 15. Piet Klont zegt:

  Pieter Veenstra zegt:
  2 augustus 2012 om 13:58

  Viespeuk!

  Like

 16. vederso zegt:

  @ Piet Klont. Doe aisha en ons allen een plezier en plaats er één hier. Dan weet iedereen waar we over praten. Groetjes. (maar stuur de scans alsjeblieft, prachtig)

  Like

 17. vederso zegt:

  @ Piet Klont. Trouwens, Geert in het staatsieportret van, god, hoe heet ze nou, vond ik de mooiste. gr, vederso

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Piet Klont 17.19. uur, helemaal eens met jouw visie Piet. En ene mw. aisha kan zich daar een schijf van afsnijden. WE BUIGEN NIET VOOR DE ISLAM, al komer er ook 100 aisha’s.

  Like

 19. TP zegt:

  @ M.A.L. Sion
  Wat anderen ook mogen zeggen, ik ben het volledig met je eens. Ook mijn eerste gedachte was, dat Piet Klont hier een kardinale fout maakt. Tot voor het gerecht aan toe nota bene heeft Geert Wilders moeten verdedigen, dat hij altijd de islam aanviel en nooit moslims op zich, tenzij zij die afschuwelijke leer verkondigden, zoals bijvoorbeeld de haatimams en/of zich niet aanpasten. Deze cartoon bevestigt eerder dat wat de linkse kerk steevast beweert over Wilders, dan dat ie het verschil laat zien tussen mens en ideologie. Dat links te stom is daarin geen onderscheid te kunnen of willen maken is hun probleem. Maar dit is nu de tweede keer binnen twee dagen, dat ik deze misvatting ook bij rechts constateer. De eerste keer kostte mij deze constatering een verbanning uit een PVV-groep op facebook. Maar dat interesseert mij niet. Als PVV’ers zelf deze fouten gaan maken doen zij slechte zaken voor mijn partij. En ik voel mij geroepen dat recht te zetten.

  En kom nu maar op met jullie kritiek!

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @TP 18.42. uur, daar heeft U een punt. Als ik voor mezelf spreek, en dat is het meest eerlijk, heb ik meestal de neiging om het onderscheid ook niet te maken. Meestal heeft het met kwaadheid te maken, maar het klopt dat Dhr. Wilders inderdaad het nuchtere onderscheid maakt tussen versus de Ideologie/ Islam en de persoon in casu de moslim. Maar U kunt zich voorstellen, dat na het zien van de beelden van gestenigde mensen, afgezaagde mensenkoppen en meer van deze zaken, bij velen van ons ook een rode waas doet ontstaan. Dat laat onverlet, dat ik persoonlijk mij niet kan voorstellen dat ik dergelijke praktijken zou uitoefenen.

  Like

 21. TP zegt:

  Je moet het zo zien, Tom Hendrix, dat deze smurf, duidelijk Wilders voorstellende, hier veroordeeld kan worden tot een generaliserende haatuitspraak. Dat wat Wilders juist telkens weer tracht en ook weet te voorkomen. Ook al is dat misschien nog zo moeilijk.
  Maar Piet Klont legt hem precies die woorden in de mond, die hij te allen tijde dient te vermijden.
  Hartstikke fout dus!

  Like

 22. Piet Klont zegt:

  @TP:
  2 augustus 2012 om 18:42

  Die zogenaamde ‘misvatting’ welke u noemt is niet echt een misvatting te noemen wanneer je bedenkt dat Wilders zich op flinterdun ijs begeeft als hij zegt: : “Ik heb genoeg van de islam: geen moslimimmigrant er meer bij”.

  Een citaat :
  ‘Daarnaast waren de uitspraken van Wilders volgens het hof ook beledigend voor moslims, omdat zij in hun religieuze waardigheid zouden worden aangetast. Dat deed Wilders onder meer door een van de symbolen van het moslimgeloof, de koran, aan te tasten.’ (Wikepedia)

  Het maakt mij niet uit wat welk hof ook beslist, het is een punt dat zeer gevoelig ligt en voor meerdere uitleg vatbaar zoals twee specialisten kunnen verschillen over of bijvoorbeeld Breivik wel of niet ontoerekeningsvatbaar was tijdens zijn (mis)daad.
  Ik heb mijn uitleg in elk geval gegeven om 17:19 en de cartoon moet niet worden uitgetild boven hetgeen het in feite is, een kolderiek plaatje en meer niet!
  U bent zelf juist degene die zich mierencopulerend opstelt precies zoals we dit van links nu zo gewend zijn. En uw uitdagende slotzin slaat nergens op, het gaat niet om kritiek, noch het ‘beter weten’ want dat bestaat in dit geval niet omdat het een pure gevoelskwestie is en niet meer dan dat.
  Het is ook mede de reden die doorslaggevend is dat Wilders niet vervolgd werd daar waar het voor hetzelfde geval wel mogelijk zou zijn geweest.
  Dit heeft verder niets te maken met mijn eigen opvattingen die nog veel verder gaan dan de uitspraken van Geert Wilders!

  Like

 23. Piet Klont zegt:

  TP zegt:
  2 augustus 2012 om 19:03

  Hiermee bewijst u het ‘flinterdunne ijs’ waar ik het over heb in mijn comment van 19:51.
  U weet dus dat Wilders het zo bedoelt, maar nét niet zegt.
  Het is beslist geen spelletje, mijnheer TP !

  Like

 24. Piet Klont zegt:

  @vederso:
  2 augustus 2012 om 18:16

  Ik ga hier geen plaatjes plempen via een verzoek aan E.J. Bron, het is nu eenmaal geen kunstblog.
  Maar om je een plezier te doen geeft ik je een link naar een artikel op DVC van mijn hand welke ook twee voorbeelden bevat.

  Like

 25. TP zegt:

  Beste Piet, wat je er allemaal bijhaalt interesseert mij niet, omdat het niet relevant is. HHet gaat erom, dat jij Wilders iets laat zeggen wat hij juist dient te vermijden.
  Zelf heb ik regelmatig te kennen gegeven niet in gematigde moslims te geloven en ga daarin dus verder dan Wilders. Gematigde moslims zijn per definitie geen moslims, zo is mijn mening.
  Waar het mij om gaat is, dat je niet jouw gevoelens kenbaar moet maken via Wilders’ mond.
  Ik zoek geen ruzie, maar ik wijs je op een onjuiste voorstelling van zaken. Een voorstelling van zaken waartegen Wilders zich voortdurend moet verdedigen. Juist hij maakt zich niet schuldig aan dat wat jij hem laat zeggen.
  Is dat nou zo moeilijk te vatten?
  Maak er iets van als ‘Ik heb met smurflins te doen’ of iets dergelijks, maar precies NIET wat jij gebruikt!

  Like

 26. Piet Klont zegt:

  Daniel Deblaere zegt:
  2 augustus 2012 om 12:38
  ‘Moslims, zijn net als alle andere mensen om van te houden… De Islam daarentegen kan je verfoeien, bevechten en bekampen!’

  En wie belichamen die islam dan volgens u?
  Rooms-katholieken? Gereformeerden? Jehova’s Getuigen? Baptisten?

  En hoe verfoei je de islam, zonder dit met een enorm pak slaag te moeten bekopen, of erger nog, met de dood zoals dit gebeurde met Theo van Gogh? Die werd toch echt vermoord door een heuse, wat u noemt ‘lieve moslim om van te houden bla bla …’

  Tjongejonge, ik blijf versteld staan van die grenzeloze naïviteit telken male t.o.v. de islam met alles er op en er aan!
  Ongelofelijk!!

  Like

 27. Piet Klont zegt:

  @TP:

  Eerst dank voor je reactie.

  Je punt is in elk geval duidelijk en ik denk ook niet dat we principieel zoveel van elkaar verschillen.
  Nu even het volgende:

  Jij hebt het over Wilders, ik heb het over de Moppersmurf.
  Dat ie net zo’n kapsel heeft als Wilders (misschien is het wel een pruik) berust op puur toeval, nooit aan gedacht, noch kwade opzet! 😀
  En ik maak dus nergens mijn gevoelens kenbaar via Wilders’ mond, want het is Wilders helemaal niet.
  Dat is wat JIJ en wellicht anderen ermee associëren, maar dan zeg ik: Elke overeenkomst etc. berust op puur toeval.
  Als ik er van maak wat je oppert: ‘Ik heb met smurflins te doen’ , zou natuurlijk kunnen maar dan haal je het karakter van de Moppersmurf er uit, die zal zo’n zin nooit gebruiken.
  Het is maar net wat je het belangrijkst vind. Ik kan ‘m ook schaatsen onderbinden en op dun ijs plaatsen.
  Maar het blijft een plaatje, meer niet.
  Een aantal hier zijn het er niet mee eens, een aantal vinden hem leuk.
  Wat nu?
  Moeten we een referendum gaan houden onder de bezoekers van dit blog?
  Van mij mag Bron ‘m verwijderen, daar maal ik echt niet om.
  Een andere is al weer in de maak.
  Maar ook daar zal weer kritiek op komen.
  Ik weet wat: We roeien gewoon al die cartoonisten uit, dan zijn we daar ook weer uit! 😉
  Gr.
  P.K.

  Like

 28. E.J. Bron zegt:

  @Piet

  Bron gaat helemaal niets verwijderen! Vrijheid van meningsuiting, weet je nog?

  Like

 29. E.J. Bron zegt:

  P.S.:

  Pas als ik een seintje krijg van Geert persoonlijk of van zijn 2e man Martin Bosma gaat het plaatje er eventueel (!) af!

  Like

 30. TP zegt:

  Het is geen naïviteit Piet, maar de enige kans om de islam te bestrijden.
  Dus beginnen met het uitzetten van haatimams – alle imams zijn dat in principe – en dan kijken wie protesteren. Je moet aan kunnen tonen wie daadwerkelijk kwaad willen en niet vooraf gaan generaliseren. Dat maakt de strijd vooraf kansloos.

  Like

 31. TP zegt:

  Komop, Piet, je zet een smurf een Wilderspruik op, maar het moet Wilders niet voorstellen?
  Je maakt van een smurfin een smurflin. Moet dat dan ook geen moslima voorstellen met die verhullende kleding?
  Bert verwijdert de cartoon niet eerder dan na een seintje van… ja, van wie eigenlijk? Van Pechtold?
  Over wie heeft iedereen het hier nou?
  Van mij hoeft die cartoon niet weg. Ik wil alleen maar duidelijk maken, dat het bepaald naar mijn mening geen juweeltje is. Wel qua plaatje, maar tekstueel had dit aanzienlijk beter verdiend.
  That’s all.
  No hard feelings.
  Maar kritiek moet kunnen.

  Like

 32. Piet Klont zegt:

  @E.J.: Dat is ook zo, je hebt mij ook niet gebanned toen ik mijzelf bedreigde…
  Wat een knal van een webmaster!!
  😀

  Like

 33. Piet Klont zegt:

  TP zegt:
  2 augustus 2012 om 21:42

  Persoonlijk ben ik ze liever een stap voor.
  Wie ‘kwaad willen’ hangt nu eenmaal af wie er de overhand krijgt.
  Wanneer de islam zover is dat ze de boel rijp achten om gewelddadig over te nemen zullen alle gematigden in hun voetsporen treden en zich even gewelddadig opstellen.

  TP zegt:
  2 augustus 2012 om 21:57

  Ik heb een smiley er niet voor niets geplaatst toch?
  Eh…Ik heb van die Smurfin geen moslima gemaakt, dat hebben de Smurflims gedaan!
  Wie is toch die Pochteld wiens naam ik zo vaak tegen kom overal? Een B-acteur uit ‘Goede tijden, slechte tijden’ of zo? (Niet dat ze er A-acteurs hebben…).

  ‘Wel qua plaatje, maar tekstueel had dit aanzienlijk beter verdiend.’

  Ik had er inderdaad ook neer kunnen zetten: ‘Ik heb een schurfthekel aan Smurflims’ maar dat paste niet in de tekstballon. 😀
  Maar nogmaals, ik begrijp je punt, ik ben het er enkel niet mee eens.
  En dan gaat het er even niet om of ik dit plaatje heb gemaakt of dat het iemand anders zou zijn geweest.
  En ik heb zeer zeker ook geen ‘hard feelings’ en je kritiek is meer dan welkom omdat je het tenminste onderbouwt vanuit jouw perspectief.
  Zeker om rekening mee te houden een volgende keer, want wie zegt dat alleen ik het bij het juiste eind heb, nietwaar?

  Like

 34. Piet Klont zegt:

  E.J. Bron zegt:
  2 augustus 2012 om 22:02

  Nee. Helemaal niet!
  😀

  Like

 35. TP zegt:

  Oké Piet, ik begrijp jouw punt ook wel. Het probleem is alleen, dat je weinig bereikt met het generaliserend haten van vrouwen, die in de haatreligie niets te vertellen hebben. Je bent dan eigenlijk bezig met exact dat, wat je meent te bestrijden. Dat gaat niet werken.
  Dus bekritiseer diegenen die die achterlijke cultuur ondersteunen en niet diegenen, die er in feite slachtoffer van zijn.
  Ik denk toch echt, dat in de eerste plaats de moslimmannen de macho’s zijn. En niet de vrouwen.
  Vrouwen waarop je zeker kritiek mag hebben zijn alle politica die hoofddoekjes en zelfs boerka’s aanvaardbaar vinden.

  Like

 36. lucky9 zegt:

  Akkoord met T.P.

  Like

 37. Piet Klont zegt:

  @T.P.:

  Nu begrijp ik waar we langs elkaar heendiscussiëren….
  Je denkt kennelijk dat de ‘Wilders’-smurf zich afkeert van de Smirfin die veranderd is/afgebeeld is als moslima?
  Want ik heb nog zó overwogen om bij haar nog het tekstballonnetje neer te zetten met ‘Ik ook’.
  Het was evenwel de opzet om te illustreren dat de gehele smurfenpopulatie behept was met het islam-virus en dat de Wilderssmurf zich er als een ‘Last Smurf Standing’ tegen verzette.
  Ook de Smurfin is verworden tot Smurflima tegen haar wil, wat blijkt uit haar boze blik.
  Dit komt kennelijk niet goed uit de verf of is voor meerdere uitleg vatbaar.
  Maar aanvankelijk ging je kritiek uit naar de Wilders- Moppersmurf.

  (Ik word gek, geloof ik….:D 🙂 ;( )

  Like

 38. Piet Klont zegt:

  @Lucky9:

  Het gaat hier over Smurfen, niet over Lucky Luke.

  Like

 39. TP zegt:

  Ja Piet, maar het blijft generaliserend en iets dat je Wilders nou juist niet moet laten zeggen. Je geeft links zo precies dat handvat waar ze toch al mee slaan en door deze uitspraak voor hen bevestigend werkt.
  Dat is, wat ik al die tijd tracht duidelijk te maken.
  Links denkt graag voor Wilders.
  Laten wij dat nou niet doen en gewoon analyseren wat hij zegt en niet speculeren wat hij mogelijk zou kunnen denken.

  Like

 40. Piet Klont zegt:

  Zucht….Ik láát het Wilders niet zeggen maar de Moppersmurf en het is niet generaliserend.
  Dat generaliseren doen die moslims zelf wel, daar hoef ik ze niet bij te helpen. Geldt ook voor ‘stigmatiseren’ overigens.

  Like

 41. TP zegt:

  Het is wel generaliserend, want je gebruikt het meervoud’ Piet. Verder geeft de tekening geen enkele context over het waarom.
  Je zet de Moppersmurf een Wilderspruik op, dus zet je Wilders ook nog neer als een mopperaar.
  Je gaat voorbij aan wat ik als allereerste zei. Die allereerste gedachte zal echt niet bij mij alleen opkomen.
  Jij geeft, zij het onbedoeld, hier Wilders de rol, die links hem valselijk en dus maar al te graag toebedeelt. Rolbevestigend dus voor die kant. Wat ik bedenk, doen zij likkebaardend beter: Hij haat en is een mopperkont.

  Ik ga het je anders proberen duidelijk te maken, middels een vraag, die ik al vele keren aan linkspiepers heb gesteld:
  Kun jij mij één citaat noemen, waarin Wilders zegt moslims te haten?
  Eentje slechts. Dat volstaat.

  Let wel, zijn aanklagers hebben zich er het schompes naar gezocht, niets wezenlijks gevonden en Wilders werd vrijgesproken.
  Vrijgesproken, omdat hij nu precies niet op dit soort uitspraken te betrappen was…

  Like

 42. Hellen zegt:

  Tjongejonge , we hebben het hier over een cartoon , er zijn belangrijkere zaken waar we het over moeten hebben , enig idee hoe de woestijnrovers over Geert Wilders en PVV stemmers praten ? Nou , daar lusten de honden geen couscous van .

  Like

 43. E.J. Bron zegt:

  “Nou , daar lusten de honden geen couscous van”… LOL! 😀

  Like

 44. Ko Lumbus zegt:

  Ik stel voor de ‘aanklacht’ tegen Klont te seponeren wegens gebrek aan bewijs. 🙂 😉

  Like

 45. TP zegt:

  Nee Hellen, niet schrikken, maar we hebben het hier over artikel 137c van het Wetboek van strafrecht:
  http://www.ivir.nl/wetten/nl/art137cWetboekvanStrafrecht.html

  Laten we alsjeblieft niet naïef gaan doen.
  Ik zeg geen moment, dat ik het met dat artikel eens ben, juist omdat het zeer selectief wordt toegepast. En je moet kunnen zeggen wat je denkt, naar mijn mening.
  Het is echter wel het artikel dat zowel de politiek als justitie ertoe zou moeten aanzetten de haatimams aan te pakken, want die doen niet anders dan dat artikel te overtreden. Wilders weet dat en zal net als ik merken, dat het artikelen uiterst selectief wordt uitgelegd.
  Maar precies de afdeling rechts wordt nauwkeurig in de gaten gehouden.

  Ik acht deze site als een zeer belangrijke en gewaardeerde spreekbuis van rechts. Juist daarom ga ik hier zo tekeer, omdat ik vind, dat dit soort fouten niet gemaakt moet worden.
  Niet ik vind ze erg, maar de tegenstander kan ze misbruiken.

  Like

 46. TP zegt:

  @ Ko Lumbus, er is hier niemand die een aanklacht tegen Piet Klont doet.
  Wel zijn er meerderen die hem terecht wijzen.
  Iedereen mag de cartoon leuk vinden, ik en velen met mij, ook diegenen die hier niet reageren, mogen het een miskleun vinden van jewelste.

  Like

 47. Linsky zegt:

  Zojuist dit bericht ontvangen van het Meldpunt Discriminatie Internet !!!!!
  Wij geven u de letterlijke tekst, één op één weer van het schrijven.

  NA RIJP BERAAD HEEFT DE REDAKTIE VAN BOINNK.NL UNANIEM BESLOTEN NIET ALLEEN DE GEWRAAKTE PASSAGES, MAAR DE ARTIKELEN IN ZIJN GEHEEL TE VERWIJDEREN. ONDER HET MOM VAN DE TWEEDE MIJL* ACHTEN WIJ DIT GERECHTVAARDIGD, IN DE WETENSCHAP DAT REEDS VELEN KENNIS HEBBEN GENOMEN VAN DE ARTIKELEN EN OOK GEREAGEERD HEBBEN.

  In de komende dagen blijven wij onverwijld doorgaan met het blootleggen van feiten en gegevens omtrent de TALMOED en of de KABBALAH, alsmede de ISLAM. Wij zullen echter voor zover het ‘tere zieltjes’ aangaat CITEREN zonder enig commentaar. Namelijk hun eigen geschriften laten spreken zonder ons commentaar erbij en gezien wat er nog komt is dat dan ook geheel overbodig, want de vaak walgelijke teksten spreken voor zich. Wij laten ons dus niet de mond snoeren!!! ( Silvia Videler )

  http://boinnk.nl/blog/39293/zojuist-dit-bericht-ontvangen-van-het-meldpunt-discriminatie-internet/

  Like

 48. TP zegt:

  Af en toe gaat mijn tekstverwerker een eigen weg en dat merk ik dan te laat.
  De zin twee reacties hierboven ‘Wilders weet dat en zal net als ik merken, dat het artikelen uiterst selectief wordt uitgelegd’ moet zijn:
  ‘Wilders weet dat en zal net als ik merken, dat het artikel uiterst selectief wordt toegepast.’

  Like

 49. Linsky zegt:

  Bijbelse toestanden?

  Like

 50. rommel zegt:

  Dus als ik het goed begrijp was de cartoon door de toetsingscommissie wel goedgekeurd als er in de tekstballon “Ik haat de smurflam” had gestaan ipv “Ik haat smurflims”?
  Omdat het anders niet politiek correct is?
  Alsof de islam en moslims afscheidbaar zijn.
  Ik heb een hekel aan het communisme maar communisten zijn aardige mensen.
  Zoiets?
  Lamenielache.

  Like

 51. Ko Lumbus zegt:

  TP, de enige die deze Klontkartoen op juridische gronden voor een rechter zou kunnen brengen is Wilders zelf. En die zal dat zeker niet doen. Hij hangt al bovenb zijn bed, dit prachtexemplaar..

  Like

 52. Linsky zegt:

  Wat maken we ons druk…het zijn toch maar incidentjes…toch?

  http://www.globalincidentmap.com/

  http://quakes.globalincidentmap.com/

  Like

 53. TP zegt:

  @ Rommel
  “Dus als ik het goed begrijp was de cartoon door de toetsingscommissie wel goedgekeurd als er in de tekstballon “Ik haat de smurflam” had gestaan ipv “Ik haat smurflims”?”

  Wat je stelt is juist.
  Let wel, dat is niet mijn mening, maar mijn constatering.

  “Omdat het anders niet politiek correct is?”

  Heeft niets te maken met politieke correctheid, maar met justitionele correctheid.
  Niet dat ik het daar mee eens ben, maar ik wijs er slechts op.

  “Alsof de islam en moslims afscheidbaar zijn.”

  Het systeem is onveranderbaar, de mens wel. Dat het moslims verboden is de haatleer te verlaten is nog niet doorgedrongen tot het algemeen Westerse denken.
  Wederom: Ik constateer slechts en wijs erop, dat Wilders dit verschil uiterst nauwkeurig in de gaten dient te houden.

  “Ik heb een hekel aan het communisme maar communisten zijn aardige mensen.
  Zoiets?”

  Bijna goed. Je hoeft moslims geen aardige mensen te vinden.
  Ik wil er nog eens met nadruk op wijzen, dat ik hier niet anders doe dan mensen met de neus op de feiten te drukken. Zij, die mij kennen, weten, dat ik verre van politiek correct ben. maar ook geleerd heb in de loop der tijden met die middelen te strijden, die links geen handvat geven.
  Rechts kan veel beter juist artikel 137c eens vaker onder de neus van justitie wrijven, dan die zelf te overtreden.
  Helaas voel ik nu een soort vijandschap tegenover mij van gelijkgezinden. Dat noem ik een kwalijke zaak. Het ware beter eens werkelijk na te denken over wat ik hier allemaal naar voren bracht.

  En nee, Piet Klont is niet voor het gerecht te slepen, omdat smurflims stomweg niet bestaan. Het is slechts het principe waarop ik wijs en mijn mening blijft daarin onveranderd. Al krijg ik duizend mede-PVV’ers over mij heen. Ooit, zo blijf ik hopen, zullen zij begrijpen wat ik bedoel.

  Ik herhaal daarom nog ėėn keer: Dit is een cartoon waarbij links zal staan te likkebaarden met het kwijl uit de bek!

  Like

 54. TP zegt:

  Gaat ie weer:
  Justitioneel moet zijn justitieel.
  Geen tekstverwerker, maar eigen fout in de haast.

  Like

 55. Hellen zegt:

  Wow @ Linsky , ik ben me rot geschrokken van die eerste site , manman , krankzinnig , ik noem alles wat er gebeurt nooit incidentjes , maar waarschuwingen en ben al jaaaaaaren wakker !

  Like

 56. Linsky zegt:

  Dat was ook sarcastisch bedoeld Hellen, het zijn GEEN incidenten, maar met die benaming wil dat linkse schorem ons hersenspoelen en dan zwetsen ze over ‘onderbuik’ gevoelens, de vuile huichelaars! 😦

  Like

 57. Aegolius cs zegt:

  Het citeren van art. 137 c WvS duidt niet op de rechtsgeschiedenis daarvan.

  Daartoe het onderstaande artikel dat pleit zoals het slotcitaat laat lezen, voor vrijheid van godsdienst met een heel belangrijke mits.
  Vooral enkele uitgebreide noten, o.a. over Theo van Gogh, kunnen wat inzicht verschaffen in deze complexe materie.

  Toevoegen of schrappen van discriminatiegronden in artikel 137c
  Sr?
  Een korte beschouwing van de strafbare groepsbelediging
  Floriaan H. Went, januari 2007

  Vrijheid van godsdienst kan naar mijn idee, net als vrijheid van
  meningsuiting of andere grondrechten, enkel bestaan, omdat en zolang
  zij het beginsel van gelijkheid en menselijke waardigheid
  respecteert.46 Het aanvaarden van juridische rechtvaardiging van
  strafrechtelijk bedreigde handelingen door een beroep op
  godsdienstige opvattingen, welke het fundamentele rechtsbeginsel van
  gelijkheid en menselijke waardigheid miskennen, is niet alleen een
  onjuist signaal in tijden waarin ook ernstigere misdrijven dan
  belediging worden gerechtvaardigd met een beroep op religie.

  Het is daarenboven ook principieel onjuist omdat de seculiere staat
  gehouden is de vrijheid van godsdienst imperatief te erkennen – zolang
  deze godsdienst de fundamentele rechtsbeginselen integraal erkent.

  Klik om toegang te krijgen tot Strafbare_belediging_van_groepen_WENT.pdf

  Like

 58. Aegolius cs zegt:

  En voor de geïnteresseerde, een juridisch-technische analyse van 208 kantjes:

  DE VERHOUDING TUSSEN VRIJHEID VAN MENINGSUITING EN
  DISCRIMINATIE IN HET WILDERS-PROCES
  Een analyse van ‘het proces van de eeuw’
  Esther Janssen & Aernout Nieuwenhuis

  Klik om toegang te krijgen tot NJCM_2012_2_pdf.pdf

  Like

 59. Ko Lumbus zegt:

  @ “Het is daarenboven ook principieel onjuist omdat de seculiere staat
  gehouden is de vrijheid van godsdienst imperatief te erkennen – zolang
  deze godsdienst de fundamentele rechtsbeginselen integraal erkent.”

  Ja, daar zeg je zowat als we de implementatie van de religie van de vrede hier in het avondland eens tegen het licht houden!

  Like

 60. Aegolius cs zegt:

  Ko Lumbus

  Precies!

  Like

 61. rommel zegt:

  Ik ben Wilders niet, en met justitionele correctheid t.o.v. de islam veeg ik mijn reet mee af. Ik heb ook een mening: Ik haat de islam en heb een hekel aan moslims met alles waar ze voor staan. Voor mij is het 1 pot nat. En die brave moslim die hard zijn best doet om mee te draaien in de westerse maatschappij zonder mij te veroordelen voor mijn niet geloven vertrouw ik ook voor geen cent. Die sukkelt wel achter de rest van de sharia fanatici aan als de halve maan boven Europa wappert. Waarom zou ik niet degene mogen haten die mij haten?
  En degene die ik nog meer haat zijn die slinkse dhimmies die me deze ellende door de strot proberen te douwen.

  Like

 62. TP zegt:

  Kijk, er wordt nu tenminste nagedacht en dat is prima.

  Misschien is het aangenamer een wat korter verhaal door te lezen:
  http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/vrijheid-voor-wilders/

  hetgeen gaat over vrijspraak voor Wilders.

  Voor @rommel:

  Je zult daarin letterlijk onderstaande zin tegenkomen:

  “Deze uitlating wordt gered, zo valt het oordeel van de rechtbank te begrijpen, doordat Wilders elders in het interview stelt dat hij niets tegen de moslims, maar iets tegen de islam heeft.”

  Dit tevens voor allen, die mogelijk menen dat ik e.e.a. uit eigen koker te voorschijn tover.
  Iedereen hier, die Wilders ook maar een klein beetje volgt, weet, dat hij voortdurend (noodgedwongen?) dat onderscheid maakt. Ik baseer mijn reacties dus op niets anders dan op de woorden van Wilders zelf. Het zegt niets over mijn mening op zich in deze.

  Het voorstel van rommel vind ik eigenlijk grandioos. Maak van smurlims smurflam, beste Piet Klont, en ook van mijn kant krijg je de volle waardering.

  Like

 63. Ko Lumbus zegt:

  Oké Rommel, over slinkse dhimmiies gesproken, dan postt ik het hier ook nog maar even:

  Nog meer nieuws: de politieke correctheid viert hoogtij.

  http://www.telegraaf.nl/telesport/olympische-spelen-2012/12680541/__Schandaal_rond_Duitse_roeister__.html

  Het programma van deze “extreem rechtse” partij (NPD / National Demokratische Partei Deutschlands) waarmee de roeister sympathiseert:
  ‘De vereniging van de twee Duitslanden, (…) , de migratiestromen naar en binnen Europa, (…) , de groeiende twijfels bij het heersende materialisme, hebben nieuwe vragen opgeworpen. (…) De heersende politieke en maatschappelijke kringen zien vooral de ‘multiculturele samenleving’ als oplossing, waarbij vervanging van het ene volk door het andere de machtskringen aan de macht moet houden. De NPD daarentegen wil de machtskringen vervangen, om het Duitse volk een toekomst te geven binnen de Europese volkerenfamilie.
  Wij zijn tegen de verstofte ideologieën van voorbije eeuwen, tegen Verlichtingsutopieën, en tegen de multi-etnische excessen waaraan het Duitse volk op dit moment is blootgesteld. We zijn tegen overheersing door buitenlanders, tegen te grote invloed van het buitenland, tegen uitbuiting en onderdrukking, vóór Duitse vrijheid en voor vrijheid van de volkeren.’

  Like

 64. Aegolius cs zegt:

  @ Klontrairius

  Kom maar uit de bedstee! Het onderstaande is op jou niet van toepassing.
  Geen van de drie feitelijkheden kunnen van toepassing worden geacht op je formidabele smurfencartoon. Over copyright ga ik even niet.

  Resumé: ter implementatie van artikel 4a IVUR heeft de Nederlandse wetgever artikel 137c-e
  Sr opgenomen. De Nederlandse wetgever heeft de verplichtingen ruim opgevat door ook de
  groepsbelediging op te nemen en de discriminatiegrond godsdienst gelijk te schakelen met de
  discriminatiegrond ras. De wetgever heeft geen precieze uitleg gegeven van de in de wet niet
  nader gedefinieerde bestanddelen van artikelen 137c en d Sr en welk gewicht bij hun toepassing
  aan de vrijheid van meningsuiting toekomt. De delicten bevatten, conform de vereisten van
  het IVUR, geen bestanddelen, die vereisen dat bepaalde gevolgen, zoals verstoring van de
  openbare orde of geweld, ook daadwerkelijk zijn ingetreden of dreigen in te treden.

  3 Interpretatie en toepassing van artikel 137c en d Sr door partijen in het Wilders-proces
  In de Wilders-zaak hield de vraag naar de strafwaardigheid van Wilders’ uitlatingen partijen
  hoogst verdeeld. De visies van partijen op de ratio van de bepalingen (par. 3.1) bepaalden hun
  visie op de vereisten aan de delictsomschrijving van het verbod van groepsbelediging (par. 3.2)
  en van haatzaaien (par. 3.3).

  3.1 Ratio

  Het OM achtte de rubricering van de artikelen in de titel ‘Misdrijven tegen de openbare orde’
  van zeer groot belang voor de ratio van artikel 137c en d Sr. Volgens het OM zijn de artikelen
  allereerst bestemd tot bescherming van de openbare orde, ten tweede tot bescherming van de
  eer en goede naam van de daarin genoemde groepen en pas ten derde, en slechts indirect, van
  individuele personen die deel uitmaken van deze groepen.

  Like

 65. rommel zegt:

  Zoals het streven van de islam is om de hele wereld onder de knoet van allah te brengen is mijn wens en vooruitzicht deze planeet islamvrij te maken. Ja, zonder moslims dus.
  Optieven met die doodcultus,

  Like

 66. Tom Hendrix zegt:

  TP 14.29. uur, daar kan ik in mee gaan TP. We moeten trachten een overtuiging of een ideologie los te zien van elkaar. Persoonlijk heb ik afschuw van communisme en de islam, maar ik zal nooit individueel een ander mens iets aan willen doen, om zijn of haar mening. Let wel, als ik afschuwelijke dingen zie, die mensen elkaar aandoen, dan kan ook ik eerlijk gezegd door het lint gaan. Een klein voorbeeld mijnerzijd, mijn ouders hebben de bezetting meegemaakt, en gelukkig overleeft, maar mijn vader vertelde ons ook, dat in onze woonplaats vlak bij de duitse grens, de mensen uit boosheid zeiden over de duitsers: Citaat: ” We mochten lijden dat vannacht de laatste duitser nog stikte in zijn bed”. Maar vertelde mijn pa er ook bij, ” jongen, uiteraard is dat onredelijk wat we meenden, maar besef in welke toestand we dat zeiden tegen elkaar”. And that is the point.

  Like

 67. Tom Hendrix zegt:

  Aanvulling eerste zin: We moeten trachten een overtuiging of een ideologie LOS te zien van een PERSOON c.q. personen.

  Like

 68. TP zegt:

  Een islamvrije wereld is een geweldig streven, rommel. Ik streef van harte mee!

  Like

 69. Aegolius cs zegt:

  Tom Hendrix

  Geloof reikt verder dan ideologie. Het laatste is afhankelijk van ’n mogelijk despoot, los of verbonden aan een staatssysteem.
  Het eerste ten dele ook wel indien we pausengeschiedenis onder de loupe nemen.

  Evenwel, nu de islam de enige waarheid in de koran als opdracht meent te moeten vervullen als heilige opdracht, zonodig doden zoals het een goed moslim betaamt en geen enkel kritiek aanvaard, ligt dat misschien wel anders. In ieder geval maakt het ietwat lastiger.

  Like

 70. TP zegt:

  @ Tom Hendrix
  Ik begrijp je verhaal volkomen.

  Let wel, ik acht iedere moslim, die niet in verzet komt tegen de afschuwelijke wandaden door zijn/haar religie bedreven, medeschuldig aan die wandaden.
  Zo ook de linkse kerk die deze haatreligie ondersteunt.
  Tevens alle christenen die hun geloofsgenoten in moslimlanden laten verrekken en afmaken door moslimtuig.
  Zij allen dienen voor het gerecht gesleept te worden. Maar de tijd is er nog niet rijp voor.

  De islam is de ergste totalitaire ideologie van alle totalitaire ideologieën, met inmiddels 270 miljoen doden en still going strong!

  Like

 71. Aegolius cs zegt:

  @ TP

  Ook uw posting, evenals van Hendrix, begrijp ik.

  Het is ondoenlijk 1400 jaar “achterstalligheid” op te lossen. Afgezien van andere factoren.

  Like

 72. Tom Hendrix zegt:

  @ Aegolius en @TP bedankt voor uw beider reactie. Feitelijk staan we allen voor hetzelfde ideaal, namelijk de vrije democratische seculiere staat- of zo men wil samenleving-. En inderdaad @ Aegolius, ik zie echt geen islamitische Verlichting, in de verste verte niet.

  Like

 73. Piet Klont zegt:

  ‘Het voorstel van rommel vind ik eigenlijk grandioos. Maak van smurlims smurflam, beste Piet Klont, en ook van mijn kant krijg je de volle waardering.’

  Dit zou toegeven zijn aan de wensen van de islam welke zich ook nog eens gesteund voelt door een achterhaald rechtssysteem in dit Kolderland en bovendien én het allerbelangrijkst: het zou indruisen tegen mijn eigen principes om nooit meer een product dat eenmaal af is nog te beroeren.
  Wellicht kortzichtig voor sommigen, maar smurflim en smurflam zijn voor mij inherent aan elkaar en dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  Het is uiterst hypocriet te stellen of te doen alsof dit niet zo is.
  Rommel geeft het zeer duidelijk aan, op een wat andere maar niet mis te verstane wijze en ik onderschrijf dit dan ook volledig.
  Hier wil ik met name Tom Hendrix zeggen dat ik zijn invalshoek volledig begrijp en accepteer en die uiteraard volledig gelijk heeft met zijn vergelijk om 14:56 welke hij geeft m.b.t. zijn ouders/vader ten tijde van de Duitse bezetting.

  Het achterlijke gezwets van aisha laat ik maar voor wat het is, zij begrijpt totaal niet waar het hier over gaat.
  Sorry voor mijn late reactie, ik had graag eerder willen deelnemen maar het volstaat hiermee wat mij betreft.
  Aegolius cs, TP, Tom Hendrix, Ko Lumbus, Rommel en diegenen die ik vergeet dank ik allemaal voor hun bijdragen!

  Like

 74. E.J. Bron zegt:

  @Piet

  AMEN. Het wordt tijd voor een nieuwe Piet! 😉 😀

  Like

 75. Piet Klont zegt:

  @Bron:

  Ik moet eerst ‘ns een jaar rusten, na deze, pffff.
  Wat een plaatje al niet oproept, hâh?
  Maar zonder dollen, ik ben bezig, maar ik ga ze niet verknallen door ‘haast’, dat heb je nu eenmaal met een ‘Pietje’ (?)….. Precies!
  🙂

  Like

 76. Linsky zegt:

  Hahahaha, eigenlijk best leuk zo’n spartelend speenvarkentje d’r bij 🙂

  Like

 77. E.J. Bron zegt:

  @aisha (what´s in a name?!)

  Gezien uw bovenstaande comment kan ik niet helemaal plaatsen waarom u op mijn blog reaguurder bent, aangezien u zich met uw vreselijke hoge intelligentie wel er ver verlaagt en u verwaardigt tot het gewone klootjesvolk te spreken…..

  Like

 78. vederso zegt:

  @ aisha. Zo gemakkelijk komt u hier niet mee weg. U was van mening dat steniging niet zo’n punt zou zijn. Dat hebt u beweerd en niemand anders. Integendeel, en velen hebben hier tegen dat walgelijke idee geprotesteerd en terecht. Dit gaat u achtervolgen totdat u zelf wordt gestenigd.

  Like

 79. Linsky zegt:

  O, psies! asiah
  Enne, pas op hè, want dat laten we vederso dan doen, hè! 🙂

  Like

 80. E.J. Bron zegt:

  @aisha
  Je beseft toch wel dat je vrijwillig vertrekt hoop ik? Ik heb het woord “ban” niet in de mond gehad. Laat dat duidelijk zijn!

  Like

 81. @aisha: Bedoel je niet die nieuwe FEMA kampen?

  Like

 82. Hellen zegt:

  @Linsky 18.53
  Ach moslimsmurfin sterft van de honger en dorst en ze moet straks nog een keer op der knieen voor mo de waanzinnige pedo , dan moet je ff afreageren en als dan ook haar schaamlap veel te strak zit en die spelden in je kop drukken ……………..

  Like

 83. Linsky zegt:

  Ze krijgt het benauwd na die bedreigingen van vederso, hè 🙂

  Like

 84. Linsky zegt:

  Hellen, na op de knietjes te hebben gezeten, met d’r ongetwijfeld dikke kontje omhoog richting mekka! 0 , zo dus, dat vinden die geiten-neukers wel lekker.
  Daarom wil ze nu snel weg natuurlijk, ze kan niet wachten! 🙂

  Like

 85. @Linksy: Nah, lange tenen in te krappe schoenen (als ze die aanheeft 😛 )

  Like

 86. Linsky zegt:

  Volgens mij hebben ze onder die burka niks aan hoor!
  Dat mogen ze niet, die jongen moeten te pas en te onpas er bij kunnen en hebben een hekel aan weerstand en oponthoud!

  Like

 87. Linsky zegt:

  Ik vroeg me wel eens af waar dat verraad vandaan komt, maar door de jaren heen begreep ik wel wat er voornamelijk aan ten grondslag ligt.
  SEX,…. gewoonweg ongebreidelde sekuele behoeftes!
  in het algemeen, versterkt door fantasieën uit de diepe gekrochten van hun ziel waar een zij diep onblusbaar verlangen koesteren naar totale onderworpenheid en de onblusbare wens op dominante wijze verkracht te worden!

  Like

 88. vederso zegt:

  @ Linsky. G*D, ik bedreig nooit iemand! Maar voor de steniging van @ aisha maak ik voor deze keer een uitzondering. NEEEE! Natuurlijk niet! Dat mag niet van de pastoor en de dominee en daarom slaap ik slecht de laatste tijd. Want de imam van om de hoek schijnt het perfect gewoon te vinden.

  Like

 89. G.Deckzeijl zegt:

  @aisha, 3-8, 18:51
  ik heb dat comment van jou eens door een heel speciaal filter getrokken. Jij probeert heel subtiel een bepaalde indruk te wekken die er nl. NIET is, nl. de zgn ban. Jij probeert EJB en andere reaguurders iets in de schoenen te schuiven dat er iets gezegd zou zijn en ik schijf je nu snoeihard de waarheid: jij bent NIET degene voor wie jij je uitgeeft. Jij komt op mij, mede door je zeer opvallende schrijftrant, over als de zoveelste infiltrant die op islam-kritische blogs als deze verdeeldheid probeert te zaaien, mensen tegen elkaar probeert uit te spelen. It’s NOT gonna work, “sweatheart”, no goddamn way, as fas as I’m concerned NEVER. Short and sweet: I’ve got you figured. Here is the main reason: TAQIYYA. http://tinyurl.com/7zl4y95
  Uitroeien had je het ook nog over hè? Via die link vind je ook feiten WIE echt van plan zijn de halve wereld uit te roeien zodra dergelijke gestoorde tapijtvreters de macht veroverd denken te hebben. Wat wou je ons nou nog wijsmaken?

  Like

 90. Linsky zegt:

  Ja, wij weten dat wel vederso. Jij als beschaafd mens zou dat nooit doen.

  Maar die arme tolerante asiah is zich kapot geschrokken, heeft de deuren gebarricadeerd en heeft onmiddellijk de hulp ingeroepen van een groot aantal baardige neanderthalers.

  Door dat soort taal wordt dat type vrouw vaak ook erg hitsig en opgewonden, waardoor ze de onblusbare wens krijgen door zulke enorme harige apen/ neanderthlers te worden genomen. Dat is te verklaren vanuit de in ontwikkeling achtergebleven reptielenhersens, en uit het verre verleden, ergens in de oertijd dus. Troglodieten , etc…
  Ze heeft dus haast om hier weg te komen. 🙂

  Like

 91. @G.Deckzeijl schreef:
  “Jij komt op mij, mede door je zeer opvallende schrijftrant, over als de zoveelste infiltrant die op islam-kritische blogs als deze verdeeldheid probeert te zaaien, mensen tegen elkaar probeert uit te spelen.”
  De wijze van schrijven en taalgebruik doen mij aan een (beperkt aantal) perso(o)n(en) denken?

  Like

 92. Piet Klont zegt:

  Zeg, durven jullie wel? Met z’n allen?
  Als jullie je niet braaf gedragen maakt ome Klont lekker geen plaatjes meer voor jullie!
  Zo.
  Ik heb gezegd!
  Hugh!
  *rochel-de-rochel*

  Like

 93. Meester Piet!
  Verblijd ons alstublieft met uw creaties, wij kunnen niet zonder!
  /* buigt als een knipschaar
  🙂 😉

  Like

 94. Ko Lumbus zegt:

  Piet Klont @21:21, je bent te lievvvv. 🙂

  En, @onze Aisha, je blijft welkom hier hoor wat mij betreft, om ons te verlichten 😉

  Like

 95. rommel zegt:

  @aisha
  “Ik zal jullie dan ook als echte hollanders lekker onder elkaar verder met rust laten .”

  Dank je aisha, en het zou fijn zijn als jij als echte moslima ook nog even je geloofsgenoten van je nieuw verworven inzicht overtuigd om heel Europa met rust laat door met jullie sadistische idioterie naar het Midden Oosten te verkassen.
  Back home.

  Like

 96. rommel zegt:

  Van ontroering krijg ik de woorden niet correct op het scherm.

  Like

 97. G.Deckzeijl zegt:

  Zo Ko Lumbus, nieuw eitje gevonden om plat te slaan? (da’s mijn humor)
  En verlicht ben ik ook al. Hééél lang geleden als’t ware. (maar ik heb NIKS tegen je: BLIJF)
  En in mijn comment van 20:21 MOEST staan: as far as.
  @Pieter: het zijn er veel meer, ik kan -als ik dat überhaupt zou willen- ze iedere dag aanraken..!!!
  Maar da doeknie, krijg’k vieze vingers van.
  Leuk hè, code-taal, vind je ook niet..???

  Like

 98. Tom Hendrix zegt:

  @Aisha, fijn dan kunt U door naar uw geweldige huisblog de JOOP.NL Linksdenkenden en islamisten vullen elkaar perfect aan. Doei!

  Like

 99. Tom Hendrix zegt:

  @Piet Klont, bedankt voor je begrip Piet. En we zien je volgende cartoon wel weer verschijnen!

  Like

 100. Piet Klont zegt:

  @Tom: Nee! 😀

  @Gerrit-van-de-Raven: Je hebt teveel in voetbalstadia rondgehanden.
  Verlicht, pfff.

  Like

 101. Hellen zegt:

  Ik ga met @rommel 21.49 mee , dat is een gouden idee , Back Home ( nummer van de Beatles dacht ik ) kost ons geen moer en probleem opgelost . That’l be the day , that I said goodbye , ook een gouwe ouwe .

  Like

 102. E.J. Bron zegt:

  @Hellen

  “Back Home” is van de Golden Earring!! 😉

  Like

 103. Tom Hendrix zegt:

  @Piet, dan wil ik je grasmaaier ook niet meer Piet hahaha.

  Like

 104. Hellen zegt:

  U heeft gelijk hr Bron , ik twijfelde al . 10 points !

  Like

 105. G.Deckzeijl zegt:

  Allemachtignogantoe, sedert de dood van me’n betbetbetbetbetbet-overgrootmoeder heb ik niet meer zo gelachen en dat in m’n eentje!!! Maar DIT is stukken beter dan Golden Earring en Beatles samen en niet alleen omdat ze op 12 juli 2012 VIJFTIG JAAR bestonden, REEDS!

  Enne… helemaal draaien hè, denk t’r om.

  Like

 106. Piet Klont zegt:

  @Tom: Huur een schaap!

  Like

 107. Piet Klont zegt:

  @Bron:
  Hellen is in de war met ‘Get Back’! 🙂

  Like

 108. Ko Lumbus zegt:

  Hé Piet, ik zie dat die smurf vanuit zijn dakraampje z’n vliegend tapijt aan het uitkloppen is.
  Ter voorbereding van zijn vucht naar Verweggistan?

  Like

 109. Ko Lumbus zegt:

  Maak er maar ‘vlucht’ van, Piet.

  Like

 110. Piet Klont zegt:

  @Ko: Versmurffistan heet zulks! 🙂

  Like

 111. Ko Lumbus zegt:

  Piet, waar haal je het vandaan, man! 🙂 🙂

  Like

 112. TP zegt:

  Ik begrijp even niet de kronkel van Aisha om mij als kapo in een concentratiekamp te zien.
  Dan moet zij wel heel slechte gedachten hebben. Gedachten die typisch bij een duivelse leer horen.
  Als ik zeg te streven naar een islamvrije wereld denk ik daarbij beslist niet zoals de islam en elke andere totalitaire ideologie aan uitmoorden. Ik hoop dat te kunnen bereiken door inzicht te geven. Er bestaat ook nog zoiets als bekeren, al mag dat niet van de islam. Daarmee meteen bewijzend, dat het geen geloof is, maar dwang. Geloof en dwang zijn elkaars tegengestelden.
  Elke keer weer merk je hoe wreed de islam is. Ook Aisha kan alleen nog maar denken in haat en moorden.
  Nee Aisha, ik haat niet. Wie leert jou dat toch die slechte dongen? Ik heb, zoals ik al vaker schreef, met vrouwen als jij te doen.
  Het is jouw haatleer die ik verafschuw. Niet de mens. Dat is nota bene precies waarom ik hier reageer. Ik zie namelijk, net als Wilders, wel degelijk een verschil tussen een leer en diegenen, die daardoor geïndoctrineerd werden.
  Kom op, er is ook een geloof van Liefde. Maar ik kan je er niet toe dwingen. De kracht van die leer is nu juist geloof.

  Like

 113. TP zegt:

  Herstel:
  Wie leert jou toch die slechte dingen?

  Ach, ach, soms roetsch ik te snel met mijn vingertjes over m’n iPad…

  Like

 114. Piet Klont zegt:

  @TP:

  Eh…dat haten kun je gerust aan mij overlaten hoor.
  Dat doe ik wel voor je…

  Like

 115. Piet Klont zegt:

  Ko Lumbus zegt:
  4 augustus 2012 om 00:41

  Uit Verweggistan. 😀

  Like

 116. Piet Klont zegt:

  Gaan jullie nou nooit eens op één oor?
  Ik hou d’r mee op hoor!
  😦

  Like

 117. E.J. Bron zegt:

  Ja, ik kap er nu ook mee. Nog even een peuk en dan op de hooibaal. Welterusten. 😀

  Like

 118. Piet Klont zegt:

  Vergeet je aansteker niet!!
  😀

  Like

 119. E.J. Bron zegt:

  Die hooibaal is mijn vrouw Piet! Hahahah LOL! 😀

  Like

 120. Een goede nachtrust toegewenst, E.J. En uiteraard ook aan de anderen die te slapen gaan. Ik duik ook zo de 2meterbak in 😉

  Like

 121. E.J. Bron zegt:

  Welterusten Pieter. Tot morgen.

  Like

 122. Piet Klont zegt:

  WHAHAHAhaha…dat is zéker LOL E.J. !!!
  *OUT*

  Like

 123. Tom Hendrix zegt:

  TP. 01.36. uur, juist TP dat is het punt. Dwang of vrijheid. Ik had @Aisha uitgedaagd ommij uit te leggen waarom de islamitische landen, zich NIET houden aan artikel 18, van de Verklaring van de RECHTEN van de MENS. En wat is het antwoord, dat ik off topic bezig was, nou ja moe.

  Like

 124. G.Deckzeijl zegt:

  @TP, 4-8, 01:36
  Ik sta volledig achter je maar wil je toch nog iets laten weten over het fenomeen geloven.
  Dat is nl. verkeerd gebruik van de hersenfunctie. Bewezen feit dat vooral islamieten daar behoorlijk last van hebben. Politici en andere malloten dito.
  Lees dit interview en je snapt het: http://tinyurl.com/chvotkr
  Natuurlijk is er ook liefde, ik weet er alles van, heb een paar vrouwen zielsveel liefgehad, was zelfs met één getrouwd, heb ook fouten gemaakt maar ik laat me door NIEMAND als een boodschappenjongen gebruiken. Liefde is een gevoel dat alleen de kop opsteekt zodra je bv. iemand tegenkomt waar het mentaal al mee klikt. Je hoeft dus niet per sé een complete relatie met iemand te hebben om van iemand te kunnen houden. Maar ik draaf door en dat op de vroege zaterdagmorgen… Dit is gelukkig geen dating site…

  Like

 125. E.J. Bron zegt:

  Vergis je niet Deckzeijl. De webmaster is van alle markten thuis! 😉

  Like

 126. Een datingsite voor gelijkgestemden?

  Like

 127. E.J. Bron zegt:

  Goedemorgen Pieter. Wat bedoel je? Geestelijk of lichamelijk? hihihihi 😉

  Like

 128. Ook een goede morgen, E.J.! Ik gokte eigenlijk op geestelijk whahaha prfft!
  /* zoekt handdoek om koffie spetters van monitor te vegen

  Like

 129. E.J. Bron zegt:

  Laten we wel wezen Pieter. Een volgende site gooi ik over de lichamelijke boeg. Hier verdien ik het zout in de pap niet mee…..

  Like

 130. Dat is zo waar als het maar kan zijn maar dan blijft deze site toch wel bestaan neem ik aan…

  Like

 131. E.J. Bron zegt:

  Ja, misschien voor de hobby…. 😉

  Like

 132. TP zegt:

  @ Tom Hendrix 4 aug. 7:38
  Indien je Aisha on topic had uitgedaagd over de rechten van de mens, had ze zeer waarschijnlijk een andere smoes verzonnen.
  Bedenk, dat bij de islam en alle andere totalitaire ideologieën alleen die rechtenngelden voor de aanhangers van die ideologieën.
  Ik hoef jou niet te vertellen hoeveel doden er zijn gevallen door socialisme, communisme en islam.
  Voor de islam zijn ongelovigen niet eens mensen, dus zij zal zich eerder afvragen waar je het in hemelsnaam over hebt.
  Het vervelende voor haar echter is, dat ook zij als minderwaardig wordt beschouwd en voor haar is er, evenals bijna elke moslima, geen plaatsje ingedeeld in de hemel. Maar zij kent haar eigen religie niet…

  Like

 133. TP zegt:

  @ G. Deckzeijl
  Persoonlijk zie ik Liefde toch wat uitgebreider dan slechts seksuele aantrekkingskracht en schrijf dat dan ook niet voor niets met een hoofdletter.
  Nu kun je wat mij betreft een uitgebreid verhaal krijgen over mijn geloofsovertuiging, maar dat zal jou noch mij helpen.
  Laat ik het zo zeggen: Moslims, die bekeerd zijn tot het Christendom, zijn ontzettend veel reëlere, aardigere en vooral gelukkiger mensen geworden.
  Ook indien ze die haatleer hebben ingeruild voor atheïsme.
  Ik raad mensen dan ook aan vooral naar hun oordeel te luisteren over de islam. Zij hebben het aan den lijve ondervonden en zijn zo moedig geweest de duivel de rug toe te keren.
  Moedig, omdat zij altijd de dood riskeren. Alweer, omdat de islam geen geloof is, maar dwang.
  Je MOET geloven kan niet.

  Ik wens @ Aisha het allerbeste, maar kan haar slechts zeggen, dat eerder een moslim mij zal afranselen in een concentratiekamp dan andersom. Mijn geloof steekt anders in elkaar. Mijn geloof heeft mijn denken nooit in de weg gezeten.

  Like

 134. E.J. Bron zegt:

  @aisha

  De islam is in de loop van de geschiedenis verantwoordelijk voor 270.000.000 (dat is 270 miljoen !!!) doden. De grootste massamoordenaars ever! Islamitische landen en ontwikkeling is trouwens een contradictio in terminis…. 😦

  Like

 135. Tom Hendrix zegt:

  @Aisha, ik daag U nogmaals uit mij uit te leggen, waarom islamitische landen zich niet houden aan artikel 18, van de Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1948. Met name waar het gaat om de vrijheid om AFSTAND te nemen van de islam, of enige andere overtuiging. Ik kan gerust overstappen van het christendom naar het humanisme zonder dat mij een doodsbedreiging deel wordt.

  Like

 136. G.Deckzeijl zegt:

  Ik moet je niet, aisha, je weet waarom. Begin maar een eigen blogje of zo.
  End of discussion!

  Like

 137. E.J. Bron zegt:

  @Aisha

  Mijn laatste woord in deze discussie:

  https://ejbron.wordpress.com/2012/08/06/fotocollage/

  Dit zegt echt alles!! 😦

  Like

 138. Linsky zegt:

  Aisha;

  Die islamieten funderen en rechtvaardigen hun verderfelijke daden op de koran en de sharia , om alles en iedereen to slaaf te maken, en in het andere geval te doden en te vernietigen.
  Er bestaat geen enkele ander religie die oproept andersdenkenden te vermoorden, in de hele geschiedenis is alleen de islam levensvijandig.

  Het feit dat uit naam van Christus, en God door de katholieken, de zendelingen en wat al dies meer zij, ook veel moorden zijn geplaagd behelst NIET dat het gerechtvaardigd werd door hun handvest of bijbel.

  Dat is bij die islamisten wel het geval. hun moorden worden gerechtvaardigd en gelegitimeerd door hun boekje en volksmenners.

  Zij zijn volslagen van de pot gerukt en volkomen gehersenspoeld.

  Als er islamisten zijn die het met de verderfelijke levensvijandige expressies van de sharia en koran niet eens zijn, dienen ze onverwijld in het openbaar te kennen te geven, dat zij anders zijn en een andere naam aannemen, zodat voor iedereen duidelijk is dat ze zich openlijk distantiëren van die waanzin en ongelooflijke schofterige zaken waarin de islam zich placht uit te drukken.

  De kern is dus dat ze leven naar de voorschriften en wetten uit een boek, geschreven door een krankzinnige pedofiel en massa moordenaar!
  Ze proclameren dat elke dag bij elke gelegenheid, dus Aisha, kappen met je geconditioneerde papagaaienpraat! 😦
  .

  Like

 139. rommel zegt:

  “Jullie hebben eeuwenlang nodig gehad om tot de huidige ontwikkeling te komen . Ook Islamitische landen ontwikkelen zich , doe nou niet altijd zo negatief.”

  Is niet zo erg dat het apengeloof de islam 1000 jaar achterloopt op het Westen, is mijn pakkie an niet, het probleem is dat de maanaanbidders massaal hier naar Europa komen om hun barbaarse primitiviteit op te dringen en uit te oefenen.
  Back home!

  Like

 140. Linsky zegt:

  PS:
  Ze hebben evenveel tijd gehad om zich te ontwikkelen als elke ander volk ter wereld, dus als zij 14- 1500 jaar niet tot mens-zijn hebben kunnen komen, is er geen enkele gerechtvaardigde hoop dat zulks wel ooit zou gebeuren…op basis van wat zou dat moeten kunnen?

  Alleen een volslagen krankzinnige met het verstand van een aardworm kan geloven dat een handvest tot vernietiging van alles wat afwijkt, anders is en de heersende islamitische mening niet deelt, kan uitgroeien tot een menselijke beschaving.

  Zij zullen oogsten wat ze zelf hebben gezaaid,..dood en verderf!

  Of dacht je dat er aan een appelboom ineens peren gaan groeien?

  Aisha, houd hier dus mee op, want hier zijn geen zieltjes voor je islam te vinden.
  Tot op heden ben ik nog redelijk beschaafd gebleven, maar er komen andere termen opwellen in mijn geest…
  Hoed u voor de woede van een geduldig mens!

  Like

 141. rommel zegt:

  Hebben we eeuwenlang moeten vechten om al die maffe religies die hier in het Westen de baas wouden spelen in een hoek te trappen waar ze horen. Kunnen we het nou nog een keer overdoen met de meest agressieve en moordzuchtige geloof de islam. Nee dank je.
  Pleur maar lekker op terug naar die woestijn en vecht het maar onderling uit.

  Like

 142. lucky9 zegt:

  Ben het (onder andere) volstrekt en volledig eens met G.Deckzeijl op 6 augustus 2012 om 14:11
  Met alle respect voor het territoriale meesterschap van E.J. Bron alhier, maar de infiltratie van van Fulco verliep op artikel7 ook gestaag. Traag maar zeker.
  Fulco/Laarmans voegde geen enkele waarde toe aan de discussies en Aïsha is dat hier ook niet van plan. Ik ben nooit te beroerd om ongeacht de manier waarop bij te dragen, echter ..

  Alleen blogs en sites waar de webmasters zich compromisloos consequent gedroegen tegenover islamofiele bijdragen bestaan heden nog altijd en vervullen op het web een prominente rol ten dienste van de vrijheid. Vlad Tepes, Gates of Vienna, Sultanknish, PI, Michael-mannheimer, insoumis, yahel, postedeveille, en thereligionofpeace om er slechts enkele te noemen!

  Gedoogbeleid keldert de geloofwaardigheid, bezoekersaantal en derhalve invloed.

  Alleen daarom is het hén te doen. Als we hen niet tijdig afblokken erkennen we onze eigen inferioriteit. In het beste geval moet zich ten langen laatste en op de lange duur één reaguurder bezig houden met te reageren op de post van Aïscha, hoe infantiel of islamofiel ook. De nieuwe bezoekers krijgen aldus de perceptie dat de discussie 50/50 bevuild is en blijven op de lange duur gewoon weg, gedegouteerd en teleurgesteld in zijn of haar verwachtingen.

  Dit soort van interludium moet ooit stoppen. Lucky9 zegt: beter vroeg dan laat, en beter laat dan nooit. Geen tolerantie jegens onverdraagzaamheid. Ook niet jegens vermomde intolerantie.

  Genoeg vingeroefeningen, weg met takiyya, weg met vergif, weg met Aïscha! Weg met islamofiele pechtold-achtigen, naar de zandbak met die vijfde colonne! Ik zeg: Ippon, nu! Het is welletjes geweest met valse verklaringen.

  Like

 143. E.J. Bron zegt:

  @Lucky

  Message loud and clear! Ze zit op de wip. Alles onder controle. Geen paniek! 😉

  Like

 144. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met voorgaande commentaren. @Aisha, ga maar naar de linkse- islamofiele JOOP .NL

  Like

 145. G.Deckzeijl zegt:

  Omdat ik het niet laten kan en volledig achter de laatste zin van Linsky’s 14:40-comment sta,
  deze AANPASSING-mijnerzijds uit een toespraak uit het verleden…(ACHTUNG! vervang juden door muslimen)

  En die luidt als volgt: (ik had ‘m in het recente verleden al eerder op dit blog geparkeerd..!!)
  Sie sollen sich hüten! Einmal wird unsere Geduld zu ende sein und dann wird den MUSLIMEN
  das freche Lügenmaul gestopft werden!
  Waarmee niet alleen ik aangeef dat geduld mbt bepaalde ontwikkelingen, zoals bv. de hier beschreven ellende met dat dode kind dat uit ’t kistje werd gehaald om GVD zogenaamd islamitisch begraven te worden, zeer beslist NIET eindeloos is.
  Ook ik merk steeds vaker tendenzen dat mensen het GEZEIK gewoon zat zijn, ze willen een gewoon normaal leven hebben, niet iedere seconde van de dag geconfronteerd worden met
  al die woestijnWAANZIN. Heb alweer teveel getikt hiero.Kortom:
  Alle moslimfundamentalisten de wereld uit, te beginnen in de Europese Unie..!!!

  Like

 146. Piet Klont zegt:

  Zitten jullie hier nu nóg te ouwehoeren?
  Bron, doe de deur eens dicht.

  Like

 147. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 17.57. uur, daar zeg ik voluit AMEN op.

  Like

 148. G.Deckzeijl zegt:

  Shut up Klont. Enne… DANK je wel, Tom.
  O ja, voorda’k ’t vergeet: a is verkast. Ze zit nu op de draad knettergek(12) de boel te stangen.

  Like

 149. Ja, doodziek wordt je ervan…

  Like

 150. E.J. Bron zegt:

  E.J. Bron heeft met pijn in zijn hart( 😉 ) afscheid genomen van Aisha, ongeveer 5 minuten geleden. Wij wensen haar wel thuis.

  Like

 151. Wachteres zegt:

  @ E.J.Bron 19.29u.

  Ik begrijp het wel. E.J. kon Aisha goed gebruiken voor zijn nieuwe site. 😀

  Like

 152. G.Deckzeijl zegt:

  Ja, ja… sie sollen sich hüten….

  Like

 153. Piet Klont zegt:

  DEUR DICHT!!!
  Het tocht hier!

  Like

 154. E.J. Bron zegt:

  Oeps….ik geloof dat onze Piet weer on-topic wil….. 😦

  Like

 155. lucky9 zegt:

  Bron, er is slechts één juiste beslissing. Dei heeft U genomen. Hulde!

  Like

 156. Piet Klont zegt:

  @Bron: Welnee, welnee, laat vooral de mensheid kletsen hier, hoef ik voorlopig geen kartoens meer te maken!
  😀

  Like

 157. Piet Klont zegt:

  Welke beslissing is dat dan @Lucky9 ? Het zal warempel z’n eerste zijn. 😀

  Like

 158. ACL zegt:

  Die Aisha wens ik, na alles te hebben gelezen, de concentratiekampen toe, iets waar mijn familie hun leven op gruwelijke wijze is ontnomen en mijn vader invalide uit terug kwam! Dit soort mensen zijn in mijn ogen nog lager dan een bacterie en te dom om voor de duvel te dansen! Mag hopen dat het haar en haar geliefden overkomt dan weet ze hoe het is ipv in de slachtofferrol te hangen wetende dat de islamieten, samen met de linksen, de meeste terroristische bewegingen bezetten! De door de EU samengestelde lijst met terroristische groeperingen worden door de islamieten en de linkse van de 47 stuks ieder met 19 groeperingen bemand ( 38 stuks totaal dus) waaronder 1 zielige rechtse terroristische groep! Ik word door HAAR mensen geregeld voor smerige Jodin uitgemaakt, iets wat de nazi’s deden, haar broeders en zusters geven de nazigroet en halen hitler aan als hun voorbeeld om de Joden uit te roeien! Haar broeders werkten samen met hitler in de 2e WO om de Joden uit te roeien. Dus dit mens moet haar smerige mond houden want ze weet bij God niet waar ze het over heeft, engnek!

  Like

 159. Tom Hendrix zegt:

  @ACL 09.50. uur, inderdaad deze islam trollen trachten overal verdeeldheid te zaaien. ACL ik wens U heel veel sterkte toe, gelukkig zijn er nog genoeg nederlanders die het joodse volk het beste toewensen. Hierbij groet ik ook het dappere Israelische volk, shalom Israel!

  Like

  • ACL zegt:

   Ik dank u hartelijk Tom Hendrix en ik weet dat er genoeg mensen zijn die de Joden en Israël een warm hart toe dragen ONDANKS dat links ons wil doen geloven van niet! Wij kennen allemaal hun doel nietwaar?

   Aleechem Shalom

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s