Radicale islam in België: Waar de zedenwachter alcohol verbiedt

Onlangs werd in Antwerpen een bekende radicale islamiet gearresteerd. Zijn groepering eist de invoering van de sharia in België. Hoeveel aanhangers hij heeft, is onduidelijk. De politiek schijnt geen antwoorden te hebben op deze ontwikkelingen.

Een Belg van Marokkaanse herkomst, Fouad Belkacem alias Abu Imran, werd begin juni in Antwerpen gearresteerd. Hij wordt o.a. beschuldigd van het aanzetten tot haat en geweld. De 30-jarige Belkacem is de leider van de radicale groepering Sharia4Belgium. Hij was eerder al voor soortgelijke delicten veroordeeld; tegen een vonnis uit februari dit jaar ging hij in beroep, waarmee hij uitstel van de straf bereikte. Anders zou hij sindsdien een jaar achter de tralies gezeten hebben. Een rechtbank in Antwerpen heeft nu echter voorarrest aan hem opgelegd. Men zegt, dat hij in afwezigheid in Marokko voor drugshandel zou zijn veroordeeld.

“Een wandeling door Kaboel”

Wie door de grote stad Brussel wandelt, zal verbaasd staan dat complete wijken etnisch beïnvloed zijn, maar niet door datgene dat men traditioneel Belgisch zou noemen. Er is een turkse wijk in de buurt van de Botanische Tuin, een Afrikaanse, of beter gezegd Kongolese, wijk bij de Naamsepoort en heel veel islamitische streken, in Anderlecht, Molenbeek, Sint-Gillis. Een veel bereisde kennis omschreef onlangs zin weg van het centrum naar Station-Zuid aan de Lemonnierlaan als een wandeling door Kaboel.

Fouad Belkacem alias Abu Imran

De concentratie van immigranten van dezelfde herkomst volstaat vaak voor die “verrijking” zoals de politieke correctheid laat verwachten – of voorschrijft. Maar achter de mooie standjes met groente en fruit, die veel goedkoper zijn dan in de gewone supermarkt, is de vreemde invloed er echter ook een zichtbaar teken voor dat de integratie door een groot aantal vreemdelingen niet gemakkelijk wordt gevonden of nauwelijks plaatsvindt. Er bestaat in Brussel een puzzel van verschillende, zichzelf afgesplitste delen, niet een synthese. Dit wordt in een ander opzicht daardoor bevestigd, dat de discriminatie van de immigranten en hun kinderen op de arbeids- en woningmarkt volgens diverse bronnen kras kan zijn.

Vooral islamitische of “Marokkaanse” wijken bieden aan extremisten voedingsbodem en onderdak. Weliswaar is Sharia4Belgium vooral in Antwerpen actief, maar ook in bijvoorbeeld Molenbeek, een wijk in Brussel, dat niet op de toeristische wandelroutes ligt, zijn radicale krachten aan het werk. Deze werken er naartoe dat winkels  geen alcohol meer mogen aanbieden en dat de producten die ze verkopen “halal” moeten zijn, dus overeenkomstig de religieuze voorschriften, wat bijvoorbeeld betekent dat het vlees afkomstig is van geslachte dieren, die van tevoren niet verdoofd worden.

Volgens een tv-uitzending van de “Deutsche Welle” werden haar medewerkers in Molenbeek in 2006 al bedreigd door een soort zelfbenoemde islamitische zedenpolitie, toen zij op een markt – en daarmee op openbaar terrein – filmden. Steeds opnieuw komt het daar tot incidenten, die op zich niet zo belangrijk zijn, maar als serie laten zien dat er radicale islamieten met een lange adem aan het werk zijn. In bepaalde wijken van de Vlaamse stad Antwerpen zouden eveneens radicale islamieten als zelfbenoemde zedenwachters onderweg zijn, die kasteleins ertoe dwingen geen bier meer te verkopen en vrouwen lastigvallen, omdat hun sluiers nog niet al hun haar bedekt.

Belkacem zou een mislukte monteur zijn, zegt Peter Calluy, die hem al lange tijd kent. Calluy was maatschappelijk werker in Boom, een stadje in de buurt van Antwerpen, toen Belkacem daar opgroeide. Volgens Calluy was Belkacem als jongere al een onruststoker, die een de leider zou zijn geweest van een trouwe groep volgelingen, die zich zouden hebben voorgedaan als deugdenwachters. Calluy werkt aan een boek, waarin hij wil aantonen hoe vroeg het al herkenbaar was dat Belkacem en een andere, discretere groepering van fundamentalistische moslims – “Jeunesse pour l´Islam” – het toegeeflijke Belgische milieu misbruiken en met de wet in conflict zouden komen.

Weggestorven waarschuwingen

Op een rustige binnenplaats in Boom vertelt Calluy dat hij zijn socialistische partijvrienden, diverse burgemeesters, andere politici en ministers jaren geleden al van dossiers over Belkacem en consorten zou hebben voorzien en waarschuwend benadrukt zou hebben dat het door politieke correctheid voorgeschreven multiculti-beginsel tot mislukken gedoemd zou zijn. In plaats van naar hem te luisteren, zou hij zijn baan als maatschappelijk werker zijn kwijtgeraakt.

Daarvoor maakte hij mee, hoe op een afdeling van Sociale Zaken in Mechelen – een stad tussen Brussel en Antwerpen – iedereen ertoe verplicht was om overdag in de kantine af te zien van eten, om de islamitische minderheid onder het personeel niet te hinderen. Dezelfde meerdere, die dit onder de dekmantel van cultureel respect doordrukte, zou met Belkacem in boom contact gehad en diens pogingen gesteund hebben om een daarvoor gesloten jeugdhonk van de gemeente aan hem cadeau te doen. Het experiment van jongeren zelfbestuur van het honk moest worden stopgezet, omdat Belkacem en de zijnen andere gebruikers, bijvoorbeeld een groep homoseksuelen, met stenen zouden hebben bekogeld. Bovendien zouden ze de bierkraan uit het honk geslopen hebben, zodat er geen bier meer kon worden geschonken.

Calluy benadrukt meerdere keren, dat zijn levensweg niet alleen over rozen zou zijn gegaan en dat hij niet snel bang zou zijn. Dat zou ook de reden zijn geweest waarom hij aangeboden zou hebben om de baan als maatschappelijk werker in Boom – zin geboorteplaats – überhaupt aan te nemen. Hij zou een ex-gangster zijn, zegt hij, half voor de grap, en daarom zou hij de strijd zijn aangegaan met gangsters zoals Belkacem. Deze zou eens tegen hem gezegd hebben dat geld voor hem geen probleem zou zijn. Volgens Calluy is Belkacem, hoewel werkloos, meerdere malen naar Saoedi-Arabië en zou voor genodigden gratis reizen naar Nederland hebben geregeld, waar zij een fundamentalistische imam zouden hebben bezocht.

“België wordt overgenomen”

Op internet is Belkacem in veel video´s te zien; veel daarvan heeft YouTube van internet gehaald, omdat ze zouden aanzetten tot haat. In één video loopt Balkacem met een groep aanhangers resoluut door een park en zegt dat democratie ketterij zou zijn, omdat alleen Allah wetten zou kunnen uitvaardigen, niet het volk. De moslims zouden zich niet meer uit België laten verdrijven. Wie het daarmee niet eens zou zijn, zou maar beter direct zijn koffers kunnen pakken. Als België eenmaal een islamitische staat zou zijn, dan zou men uitzwermen, Palestina bevrijden en de islam over de rest van de wereld verbreiden.

Over zulke fantasieën zouden we ons verder geen zorgen hoeven maken, mits de politiek in België hierop het juiste antwoord zou hebben. Maar het tegendeel zou het geval zijn: De sociale diensten en de voor integratie verantwoordelijke ambtenaren toezeggen, dat de Belgische instellingen op zeker moment zodanig zouden worden veranderd, dat zij overeen zouden komen aan islamitische eisen – waarschijnlijk gedefinieerd door mensen zoals Belkacem. Calluy gelooft niet dat er in Belkacem zelf een terrorist schuilgaat, maar hij zou terroristen ondersteunen als ze in België een aanslag zouden plannen, zegt de maatschappelijk werker en voormalig internationaal vrachtwagenchauffeur. Calluy omschrijft hoe de fundamentalisten te werk zouden gaan: Ze zouden heel veel islamitische groeperingen vormen, voor vrouwen, voor kinderen, voor bejaarden, enz. Met het oog op dit grote aantal zouden ze dan afdwingen dat er rekening met ze gehouden zou worden, bijvoorbeeld bij de organisatie van openbare bijeenkomsten of bij hoorzittingen. Dan zouden deze groeperingen naar voren komen en respect eisen voor hun eigenheid: gescheiden zwemmen voor meisjes, verbod op schenken van alcohol, geen Belgische worsten met varkensvlees enz. enkele jaren geleden al eisten moslims een wettelijke, niet aan een datum gebonden, feestdag voor zichzelf, om naar believen een van het maanjaar afhankelijke islamitische feestdag te kunnen vieren. De Belgische sociale partners wezen dit af.

Invloed van islamitische landen

Veel groeperingen en organisaties – ettelijke christelijk of nationalistisch van aard – tekenen het spook van een snelle islamisering van Brussel, België en heel Europa op de muur. Dit schijnt bewijsbaar te zijn met demografische cijfers, wat echter vooronderstelt dat de immigranten zich in de toekomst niet beter integreren. Calluy argumenteert, dat de staat tegenover niet geradicaliseerde immigranten een duidelijk signaal zou moeten afgeven dat de Belgische wetten hen zouden beschermen tegen extremisten zoals Belkacem, dat hun belang alleen maar zou zijn gegarandeerd door integratie.

De Vlaamse journaliste Hind Fraihi, die in Molenbeek vermomd als studente onderzoek deed en daarna een boek publiceerde, kwam tot de conclusie, dat de islamitische jeugd in toenemende mate ten prooi zou vallen aan islamitische radicalisering. Dat spreekt Bilal Benyaich tegen, die met een eigen boek over het thema bezig is. Weliswaar zouden vele ware gelovigen radicaliseren, omdat de religie in een vreemde omgeving houvast zou bieden, maar onder de immigranten zouden zich velen bevinden, volgens Benyaich ruim een derde deel, die zichzelf niet meer via een religie zouden definiëren.

Omdat religieuze en staatswetten uit het land van herkomst breken met de islam zouden verbieden, geven volgens Benyaich maar weinigen toe zich van de religie te hebben afgekeerd. In zijn boek wil hij ook bewijzen dat de regeringen van Marokko, Turkije, Iran en Saoedi-Arabië zeer actief zouden zijn onder de moslims in België en hun eigen politieke, ideologische en economische doelen zouden vervolgen. De eveneens in Vlaanderen opgegroeide Benyaich gelooft echter, dat het probleem met de radicale islamieten zich in twee generaties vanzelf zou oplossen. Indirect is hij het daarmee met de volledig anders geaarde Calluy eens: Religie is niet geschikt als vehikel van de integratie. Daartoe blijft ook vaak de uitspraak van radicalere krachten beperkt, die het Avondland in gevaar zien: het gaat niet om tolerantie, maar om de rechtsstaat en de scheiding van kerk en staat.

Bron:

http://www.nzz.ch/aktuell/international/wo-der-sittenwaechter-alkohol-verbietet-1.17426796#

Auteur: Beat Ammann

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", België, Dhimmitude, Immigratie, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Islamkritiek, Linkse Kerk, nieuw fascisme, political correctness, sharia. Bookmark de permalink .

21 reacties op Radicale islam in België: Waar de zedenwachter alcohol verbiedt

 1. Linsky zegt:

  Ik blijf het zeggen; de ergste vijand is niet de islam maar de verraderlijke overheden.
  Al dit soort dingen kan enkel maar omdat regeringen dit WILLEN! 😦

  Like

 2. Is het al zo ver in België? Het is idd zoals Linksy zegt: De overheid samenspant met de islam. Zelfs de NSB in de 2e Wereldoorlog was niet zo erg bezig! Het wordt steeds duidelijker dat de overheden een 2e agenda hebben die aangeeft dat de autochtone bevolking ge-islamiseert dient te worden, de wijze waarop en mogelijk zelfs binnen welk tijdsbestek dit dient te gebeuren!

  België krijgt steeds meer overeenkomsten met Frankrijk en het islamitische probleem aldaar!

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @Michael

  Weet ik veel! Ga het nu aanpassen! 😦

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Zo zo… dus de politiek heeft geen antwoord op deze ongewenste ontwikkelingen?
  Ik wel. Ze zouden eens moeten beginnen om al die hoofddoekdragers, al die kolenkitten+ ingebouwde brievenbussen en hun geschifte en bebaarde bewakers, die met hun houding ONMISKENBAAR duidelijk maken de westerse maatschappij + wetten en omgangsvormen te haten cq af te wijzen, VANDAAG NOG achterelkaar uit de EU te flikkeren. Ik ben zelfs bereid aan de grens te gaan staan en ze stuk voor stuk een trap onder hun fundamentalistische hol te geven.
  Blijf ik meteen in beweging en dat ’t oplucht is ook geheid zeker.
  Iemand betere ideeën? Be my guest.

  Like

 5. Ik heb nog wel een oplossing maar die lukt alleen als het voormalig boorplatform van de Brent Spar nog drijft…

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Linksy nu krijg je van mij weer helemaal gelijk.
  We worden genaaid door onze eigen gedogers en wegkijkers.

  Like

 7. marijke zegt:

  Linsky a big amen to that.O so true.

  Like

 8. Ko Lumbus zegt:

  Ja,de demografische tijdbom tikt rustig verder…

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, helemaal mee eens. Dankzij onze overheid in nederland van CDA,VVD, en medewerking van D66, PVDA,CU,GL gaat de ISLAMISERING OOK in nederland gewoon door.
  Alles in samenwerking met de communistische EU van de clinic-clowns Barosso, von Rompuy, en Verhofstad en heks Malmstrom!

  Like

 10. Linsky zegt:

  het gebeurt overal mensen, in alle werelddelen en op alle continenten. Overal zijn de overheden bezig om de weg vrij te maken voor dat verderfelijk moslim-gespuis.
  da’s onmogelijk tegen te gaan, zolang onze eigen leiders dat toestaan, faciliteren en WILLEN!

  daarom, moeten we voor alles zeer zeker niet de aandacht alleen op dat woestijn volk richten.
  Een ziekte heeft een oorzaak.
  We dienen voor alles de oorzaak aan te pakken, niet alleen de symptomen! 😦

  Like

 11. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2183160/Shafilea-Ahmed-murder-trial-latest-Parents-guilty-killing-Westernised-daughter-jailed-life.html

  Een dramatisch verhaal uit Engeland:

  Een intelligent Pakistaans meisje (tiener) wordt in 2003 in het bijzijn van de andere drie kinderen door haar ouders vermoord, omdat zij te ‘Westers’ is geworden. De kinderen werd verteld niets te zeggen, omdat zij dan hetzelfde lot zouden ondergaan. Moeder zei vlak voor de moord tegen Pa: “Finish it off”.

  Nu pas is het lichaam gevonden. De ouders krijgen een levenslange gevangenisstraf.

  De rechter houdt een moraliserend verhaal, maar het probleem is natuurlijk dat die mensen hier niet thuis horen en van tevoren heel erg duidelijk hadden moeten krijgen wat de opvattingen hier zijn. En dat zij zich daar aan te houden hebben. Maar ja, als je zoiets zegt dan ben je een racist.

  De praktijk is dat ze de eigen primitieve leefwijze hier mogen voortzetten. Hoeveel kinderen zullen in Nederland zijn omgebracht of stilletjes uitgehuwelijkt in het land van herkomst?
  Geen haan die er naar kraait.

  Like

 12. Ko Lumbus zegt:

  De islanitische baarmoeder is ons wapen! Welke islamiet zei dat ook weer!
  Laat meer zitten dat antwoord. Macht kein Flaus aus, het is toch een waarheid als en koe.

  Like

 13. Ko Lumbus zegt:

  Arthur van Ameongen was zijn tijd ver vooruit.
  Heer Bron, misschien een ideetje om die twee Youtube filmpjes eens te plaatsen, waarin van Amerongen vele jaren geleden wordt geînterviewd voor de Belgische TV vanwege zijn boek Brussel Eurabie?

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  @Pieter 21:49: deze oplossing lijkt me beter dan dat boorplatform hetgeen overigens te klein is.
  PAS OP: SATIRE.
  Ze moeten alleen niet vergeten voor de start de deur te sluiten anders lopen “ze” alsnog weg.
  En dat trapje mag van mij gewoon vervallen, waait lekker door, geen knoflookdampen onderweg, uitstappen naar keuze, zonder eerst te landen…

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @Ko Lumbus, 23:04
  Ik heb ’t antwoord voor je. Klik op jaartal 1974 van deze pagina en lees wat Oriana Fallaci erover schreef. (zo even uit het blote hoofd: alinea 7)
  http://tinyurl.com/3qcstlc

  Like

 16. Ko Lumbus zegt:

  @E.J.Bron om 23:21

  Ah, Dank! Heb ik gemist destijds. Prima vent, die Thur!

  Like

 17. @G.Deckzeijl: Ik weet nog wel een Argentijnse piloot voor dat apparaat… Die zal er vast geen moeite mee hebben.

  Like

 18. Lucky9 zegt:

  De actuele realiteit in de Brussele rand is nog een stuk erger dan hierboven wordt beschreven. Afgezien van het feit dat Franstaligen in België de voordelen van de rechtsstaat niet gunnen aan de Nederlandstaligen wordt daadwerkelijk islamitische geweld nu ook al aangewend om de Vlamingen te laten terroriseren.

  Opzettelijk slagen en verwondingen is een misdrijf.
  Indien men met bendevorming drie politiemensen in elkaar slaat mag men toch spreken van een verzwarende omstandigheid. Twijfel kan nog nauwelijks bestaan want de betrapping gebeurde op heterdaad door de slachtoffers zelf onder de ogen van tientallen getuigen wiens veiligheid door de politiemensen moest worden gegarandeerd.

  Dit gebeurde voor enkele dagen in Vilvoorde. De schuldige verdachten werden aangehouden en ter beschikking gesteld van het OM in Brussel. Daar kozen de bontkraagjes voor de Franse taalrol en werden niet onder aanhoudingsmandaat geplaatst maar onmiddellijk op vrije voeten gesteld.

  Ik zuig dit niet uit mijn duim: http://www.knack.be/nieuws/belgie/franstalige-onderzoeksrechter-laat-relschoppers-vilvoorde-vrij/article-4000157874634.htm
  Voor alle duidelijkheid de onderzoeksrechter deed dat naar alle waarschijnlijkheid omdat het het Franstalige OM de aanhouding van de geweldenaars niet vorderde, of althans niet met voldoende aandrang als ik me zo mag uitdrukken.

  De reacties zijn verdeeld maar er wordt van Belgicistische en islamofiele zijde reeds gezegd en geschreven dat verontwaardiging misplaatst zou zijn en ja bij wijze van spreken zelfs verboden zou moeten worden.

  Als allochtoon Marokkaans tuig door het gerecht onmiddellijk terug naar de plaats van hun misdrijf in Vlaams-Brabant gestuurd wordt na het in elkaar slagen van politieagenten is dit gewoon door de politiek gesponsord terrorisme. Zo ver is het reeds gekomen in het onland.be !

  Maar wij, Vlamingen moesten van het rode gespuis jaren geleden reeds onze wapens inleveren. Waarschijnlijk deden ze in hun broek van schrik dat ze ooit tegen henzelf zouden kunnen gebruikt worden. Nu is er geen andere mogelijkheid meer dan nieuwe aan te schaffen, met of zonder vergunning, want het bipatride tuig zal die ook niet aanvragen. Onlangs werd er in Leopoldsburg nog een nieuw anti-tankwapen aangetroffen in de bossen. In hun haast om af te reizen naar Damascus door de Belgische bipatriden vergeten mee te nemen denk ik.

  Like

 19. Linsky zegt:

  Ik heb ’t gelezen Lucky, daar gaat je bloed toch van koken! 😦

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  @Ko Lumbus: heb je ’t nou gevonden…?????? Dat van Boumedienne bedoel ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s